perjantai 17. lokakuuta 2014

Ähky ja turvotus

Sosiaalidemokraattien talouspoliittinen suunnannäyttäjä Juhana Vartiainen seurasi vain ideologiansa kauaskantoisia juuria todetessaan, että vaikka Suomessa on työttömyyttä, se ei poista maahanmuuton tarvetta, sillä samalla tavalla peltoalaa on järkevämpää lisätä kuin poistaa vanhoista pelloista kasvuenergiaa kuihduttavat rikkaruohot. Tässä on tyypillinen liberaalia fascismia edustava ajatus, jonka mukaan yhteiskunta on elävä organismi, jonka hyvinvointia on jokaisen kansalaisen työpanoksellaan lisättävä. Työtön - suomalainen tai siirtolainen - on loinen, joka on haitallisempi kuin työssäkäyvä - suomalainen tai siirtolainen. Ajatus on nykyisin toki tuttu, mutta oli sangen etäinen vielä 90-luvun maailmassa.

Edellisen kerran Vartiainen nostatti pottunokkien kulmakarvoja todetessaan, että ikääntyvät laiskistuvat - eli eivät ole yhtä tuottavia kuin nuoremmat kollegansa (Juhana Vartiainen ja viides kolonna 17.12.2012). Tämä voi hyvin pitää kutinsa virkakunnan puolella, mutta avoimella sektorilla jokaisen työpanos on jatkuvasti puntarissa. Yksityisellä puolella kenkää tulee että heilahtaa, jos hommat jäävät hoitamatta. Tässäkin paljastuu Vartiaisen sosiaalidemokraattinen ajattelutapa.

Tällä viikolla Mikael Jungner hehkutti Vartiaisen osaamista televisiossa kun paljastui, että Stubb tilaa Suomen taloudellisesta tilasta raportin Ruotsin edelliseltä valtiovarainministeriltä Anders Borgilta. Siinä vaiheessa ei tosin tiedetty, että Vartiainen osallistuu raportin tekemiseen. Stubb itse väitti, että Borg tekee raportin ilmaiseksi (eipä tee) ja että Borg on yksi maailman parhaista - ellei jopa paras - valtiovarainministeri.

Pääkanisteri Stubb järjesti oppositiolle keskustelutilaisuuden Suomen menetettyä kolmen A:n luokituksensa, mutta Soini jätti tilaisuuden väliin. Keskustan pj. Sipilä osallistui mutta totesi, ettei siellä noussut esiin mitään konkreettista - samaa lässytystä kuin aikaisemminkin. Stubb menetti jälleen kerran hermonsa (edellisestä kerrasta Soukolan puhuessa eduskunnassa onkin jo kulunut monta viikkoa) ja haukkui Soinin vastuuntunnottomaksi primadonnaksi.

Arvotellessaan Soinia muisti Stubb korostaa, että hallituksen - nykyisen ja tulevan - tärkein tehtävä on pelastaa hyvinvointiyhteiskunta. Siis tuo ruotsalaisen sosialismin 90 vuotias käenpoikanen. Kun Stubb valitsee tuon pelastustehtävän hoitajaksi ruotsalaisen ja suomalaisen fascistin, ei kenellekään pitäisi olla epäselvää, mitä raportti tulee sisältämään. Oletan, että "valtiontalouden tervehdyttämisellä" tarkoitetaan heikompia palveluita sote-uudistuksen muodossa, pidempiä työuria eläkeratkaisun avulla ja kaikkea muuta holhousta ja sääntelyä, jolla turvataan hyvinvointivaltion megalomaaninen ähky ja turvotus.

11 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Termi "hyvinvointivaltio" on kummallinen, käytännössähän se tarkoittaa moninkertaiseksi paisutettua virkamieskaartia, joiden olemassaolon tarkoitus ei ole kansalaisten palveleminen vaan niiden puolueiden äänestäminen, jotka nämä suojatyöpaikat ovat heille järjestäneet. Alunperin tämä järjestelmä oli SDP:n luomus äänien ostamiseksi, nyttemmin Kokoomus on päässyt houkuttelemaan nämä laiskanviroilla lahjotut äänestäjät taakseen.

Unknown kirjoitti...

Itse asiassa termi "hyvinvointivaltio" jo kertoo, mistä on kyse, kun sen lukee sanatarkkaan: kansalaisten ainoa tehtävä ja olemassaolon tarkoitus on saada aikaan VALTION, eli sen koneistojen ja niitä pyörittävien byrokraattien hyvinvointi.

Missään ei puhuta mitään mistään kansalaisen "hyvinvoinnista", eikä oikein voidakaan, koska jokainen määritteleen, tai ihmisarvoisessa elämässä hänellä pitäisi olla siihen oikeus, man hyvinvointinsa ja sen edellytykset ihan itse tykönänsä.

Vasarahammer kirjoitti...

Pörri Orava on oikeassa. Hyvinvointivaltio palvelee ensisijaisesti itseään. Kun jossain on "saatu hyviä tuloksia", ei tarkoita, että tulokset olisivat oikeasti hyviä.

Poliitikot kannattavat hyvinvointivaltiota, koska se tarjoaa poliittisille toimijoille virkoja.

Kumitonttu kirjoitti...

Kuten Aurinkokuningas Tami Tamminen sanoisi, olette veljet hemmetin oikeassa. Hyvinvointivaltio tarkoittaa ennen kaikkea hyvinvoivaa virkakuntaa. Meillä joka neljäs työläinen nostaa palkkansa virkamiehenä. Päälle tulevat vielä NGO:t ja muut suojatyöpaikat.

Valtion IT-keskus Valtori sai 900 hakijaa kovapalkkaisiin johtajan virkoihin. Käsittämättömintä koko organisaatiossa on, että minä en ollut ikinä kuullutkaan siitä. Ja siellä työskentelee tällä hetkellä noin 500 ihmistä ja ensi vuonna 1.200 henkilöä. Eihän Suomessa ole montaa tuon kokoista yritystä, mutta valtiolla tuollaisia organisaatioita on vara laittaa pystyyn.

Unknown kirjoitti...

Mitvit?? Käsi pystyyn nyt jokainen, joka on ikinä kuullut jostain Valtorista. Minä en ainakaan.

Becker kirjoitti...

En ole eläissäni moisesta Valtorista kuullutkaan. Pirusti sinne haetaan kaikenkarvaisia päälliköitä, niinkuin yleensä.
Eikös ne valtion IT-hommat ole muutenkin retuperällä, joten kyllä sinne pomoja tarvitaan. Pitäneekö hakemuksiin pistää myös kopio jäs. kirjasta mukaan.

Mr. Stubbilla alkaa olla hätä kädessä. Itseasiassa ei kyse ole niinkään valtiontalouden tilasta vaan ensi vaaleista. Stubb yrittää kaikin keinoin saada siistittyä oman osuutensa tilanteeseen käyttämällä juoksupoikia todistelemaan miten hyvin hän on vaikeata tilannetta hallinnut. Ja juoksupojat luonnollisesti julkaisevat tulokset tilaajan toivomusten mukaisesti.

Vartiainen on tosiaan Ruotsin demareiden aivopesemä viides kolonnalainen, joka haluaisi perustaa Suomeen Rinkebyn ja Rosengårdin tapaisia teknologiakeskuksia.Tässäkin tyyppi joka on niin täys omaa paremmuuttaan.

Mikael Jungner on karsea esimerkki siitä minkäläisia ääliöitä Arkadiamäellä notkuu.
Aivan täysi nolla.

Mä saan vilunväristyksiä aina kun Katainen tai Stubb mainitsee sanan "hyvinvointivaltio".
Se on verbaaalinen versio siitä kun seistään pöydällä ja kustaan silmään. Ja BB-kansa se vaan tykkää...

Kumitonttu kirjoitti...

Paras juttu tuossa Valtorissa on se, että se perustettiin tämän vuoden maaliskuussa. Siellä on johtajat jokaisessa paikassa jo olemassa. Nyt he hakevat itse omia paikkojaan, joten on aika selvää että kun johtoryhmä sitten valitsee tulevat johtajat, se valitsee itse itsensä! Eli haku on puhdasta teatteria. Kornia on, että Valtor ei noudata valtion taulukkopalkkoja, eli liksat huitelevat jossain kymppitonnin paikkeilla per kärsä.

Tiedän muutaman nykyisen johtoryhmäläisen taustat, ja soittelin heidän entisille esimiehilleen ja saamani palaute oli, että he eivät tosiaan ole penaalin terävimmät muumit. Mutta onhan tämä sitä elvytystä - valtio ottaa velkaa jotta voi maksaa ylisuuria palkkoja, jotka kiertävät sitten kulutukseen...

Becker, tosiaan. Ensi vaaleissa samat paskat äänestetään valtaan jotka ovat nykyisen romahduksen arkkitehteinä häärineet. Tapasin tänään erään pitkän linjan Sekoomuslaisen, joka sanoi ihan suoraan että hän ei voi äänestää Sekoomusta vaikka jäsen onkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tuosta ikääntymisestä tulee mieleen tämä vaatimus eläkeiän nostosta. On vaan niin, että julkishallinnon kirjoituspöytäsektorin hommissa eläkeiän nostaminen ei tuota työn / suojatyön tekijälle ongelmaa, sillä se ei ole kropalle kovin vaativaa. Sen sijaan hyvin monella yksityisen sektorin alalla alkaa tyypeillä olla kropat romuna jo päälle viisikymppisenä. Samoin tietysti julkisella puolella suorittavan tason työ sanotaan nyt suojelu- ja hoitoalalla on usein sen verran kuluttavaa, ettei ihminen kuusikymppisenä vaan enää jaksa.

Silloin ihmiset joutuvat olemaan sairaslomilla, malliin pysyvästi, ja jossain vaiheessa tippuvat ihan peruspäivärahoille, mikä saattaa jatkua vuosikausia. Ja sehän heijastuu aikanaan eläkkeisiinkin. On vaan joskus käynyt mielessä, ettei kyseinen kehitys välttämättä olekaan ns. sivuvaikutus vaan ihan toivottu sellainen.

Kumitonttu kirjoitti...

Tai kai asian voisi kääntää niinkin päin, että mitvit se valtiolle kuuluu, koska kukakin haluaa jäädä eläkkeelle tai pois töistä. Sitä varten on (eläke)vakuutusyhtiöitä sun muita. Miten virkakoneisto sen voi paremmin tietää kuin kukin yksittäinen kansalainen?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Totta joo. Mutta niin vain valtio tunkee kärsänsä siihenkin. Mikäli oikein muistan, niin aikanaan, jos oli aloittanut eläkevakuutussäästämisen oikein hyvissä ajoin, saattoi kuitata potin pois 55-vuotiaana. Nyt se raja on 62 vuotta. Sen takia (meilläkin on harrastettu tuota säästämistä pitkään) muutettiin oma systeemimme eläkevakuutuksesta sijoitusvakuutukseksi.

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä huomio. Hyvinvointivaltio lähtee siitä, että jokainen kynnelle kykenevä kuitenkin vastaa itse itsestään. Ja loppu palaa kuin kehitysavussa, eli 20% menee avun tarpeessa eläville ja loput 80% byrokratiaan.