Sotilaallisiin operaatioihin ei pidä lähteä kevyellä harkinnalla, mutta nykymaailmassa vastuu lähimmäisistä ulottuu oman maan rajojen ulkopuolelle.on sellainen ajatus taustalla, että YK tai EU olisivat jotenkin objektiivisia (tai ainakin Amerikkaa objektiivisempia) ryhtyessään sotaan. Kun Amerikka miehitti Afganistanin ja Irakin, Hesarissa raivottiin, että muslimimaat innostuvat entistä enemmän riehumaan viattomia eurooppalaisia vastaan. Kun EU päätti leikkiä sotaa Libyassa, Amerikka jäi ulkopuolelle, eikä sodasta siis tunnu mitään tulevan.
Olemme sitoutuneet Euroopan unionin valmiusjoukkoihin, joiden yksi keskeinen tehtävä on suojella siviilejä maailman kriisipesäkkeissä.
Kun Hesari siis väittää, että EU:n ja suomalaisten tehtävä on suojella siviileitä maailman kriisipesäkkeissä, niin kysytäänpä sitten - ilman mitään sarvia ja hampaita - miksei EU miehitä Gazaa? Maailman eniten kehitysapua saava hallinto kiduttaa ja tappaa asukkaitaan mm. uskonnon ja poliittisen vakaumuksen tähden. Miksi, Jyrki, Mari ja Anni?
Niin, muistanette, että "demokratian levittäminen asein, silloin kun se tukee valtion kansainvälistä etua" on määritelmällisesti neokonservatismia. Kun Bush johti Amerikkaa, neokonservatismi oli Saatanaan verrattaissa oleva aate, mutta Obaman aikana olemme huomanneet itsekin kannattavamme sitä... Vasurit - hienoa sakkia.
2 kommenttia:
Oikeastaan "kevyemmin harkittua" sotilasoperaatiota kuin tämä viimeisin Libyan operaatio ei voi oikein kuvitella.
Lisäksi on täysin hämärän peitossa, mikä on operaation varsinainen tavoite. Pyritäänkö Gaddafi syrjäyttämään vai ei? Tähän ei ole selkeää vastausta.
Lopputuloksena sotatoimet luovat omanlaisensa kaaoksen, josta seuraa pakolaisvirtoja. Hallinto romahtaa ja valta siirtyy erilaisille yksityisarmeijoille. Syntyy uusi Somalia, jossa konflikti jatkuu ikuisesti.
Huomenta Vasara! Olet ihan oikeassa, tämä on täysin epäselvä sota. Ammutaa ns. silmät kiinni, tavoitetta ei ole määritelty ja lopputulema on pakolaisvirta. Kuulostaa hyvin EU-tyyliseltä pullistelulta. Tämän jälkeen kunnioitus euroaluetta kohtaan Pohjois-Afrikassa ei ainakaan parane.
Lähetä kommentti