Päivän - tai ainakin aamun - pääuutinen näyttää olevan Hesarin toimittajan Johanna Tikkasen (punavihr) uutinen, jonka mukaan 15% punavihreistä ja 50% perussuomalaisista kannattaa maahanmuuttajaperheiden lasten määrän rajoittamista kouluissa. Kyseessähän on ilmiselvä rasistinen pyrkimys, jonka mukaan perussuomalaiset haluavat maahanmuuttajalapset pois häiritsemästä omia lapsiaan. Vai onko?
Aiemmassa kirjoituksessani (Vähemmän rahaa maahanmuuttajien kouluille 6.1.11) viittasin Colemanin raporttiin, jonka mukaan mustien lasten oppimistuloksiin vaikuttaa eniten luokkakavereiden syntyperä. Mustissa kouluissa tulokset olivat huonoja ja parhaat tulokset saavutettiin valkoenemmistöisessä koulussa. Taloudelliset resurssit olivat samat tai lähes samat eri koulujen kesken - vastoin odotuksia.
Hesarin tutkimuksen mukaan perussuomalaiset olisivat siis kaikkein innokkaimmin takaamassa maahanmuuttajien lapsille tasa-arvoisen kouluyhteisön kun taas vasemmistolaisten mielestä neekerit ja ryssät voidaan eristää omiin kouluihinsa. Erityisen kummalliseksi näkökulma muuttuu, kun muistetaan, että vasemmistolaisen politiikan mukaan vuokra- ja omistusasuntoja tulee rakentaa sekaisin ja mieluiten niin, että samassa asuntoyhtiössä on sekä omistus- että vuokra-asuntoja. Miksi vasemmisto ei halua toistaa samaa kaavaa kouluasioissa?
Yksi selitys on se, että vasemmiston (ja erityisesti Vihreiden) äänestäjissä on paljon nuoria naisia, joilla ei ole lapsia. Heille maahanmuuttajalasten määrään vaikuttaminen on ensisijaisesti maahanmuuttajien oikeuksiin puuttumista eli rasismia. Vastaavasti valtaosa perussuomalaisiksi ilmoittautuneista lienee nähnyt kysymyksen paikkana antaa kannanottonsa pakolaispolitiikkaan, vaikka heille monikulttuuristen koulujen ongelmat lienevät kaikista äänestäjäryhmistä tutuimpia asian omakohtaisuuden takia.
Kaikkinensa siis vaikuttaa siltä, että Hesari on tilannut tutkimuksen melko asenteellisesti ilman halua selvittää vastausten syitä. Kun tutkimus on saatu, sitä ei olekaan voitu käyttää osoittamaan perussuomalaisten rasistisuutta, kun juuri he eniten kannattivat oppilaiden sekoittamista, koska he vastasivat kuten kuvittelivat heiltä odotettavan. Koska tutkimus kuitenkin oli kallis, ei sitä voinut jättää julkaisemattakaan, koska mitäs esimiehet sitten olisivat sanoneet.
Tätäkö on se paljon kaivattu keskustelu maahanmuutosta - nollatutkimuksia ja sensaatiohakuista uutisointia?
maanantai 10. tammikuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti