Yksityinen terveydenhoito on tulonsiirtoa köyhiltä rikkaille.Tämä on tätä amerikan-ydinaseet-ja-neuvostoliiton-rauhankynttilät -tasoista höpötystä. Miten ihmeessä ihmisryhmä (köyhät), jolla ei ole tuloja, vois siirtää tuloja toiselle ihmisryhmälle? Ja toisekseen, kuka oikeasti kuvittelee, että hyvätuloinen palkansaaja haluaisi tai odottaisi valtion rokottavan eläkeläisiä ja siirtävän siitä varoja itselleen? Minusta tuollaisia väitteitä voi pitää puhtaana populismina. Edelleen olen sitä mieltä, että populismi on väite, jonka esittäjä tietää olevan valetta.
"Se siitä yksityisestä tehokkuudesta", toteaa Relander ikään kuin asiansa varmemmaksi vakuudeksi. Juuri kun kansalle on valjennut, että koko julkisen sektotin hoitorumbaa hakataan lainarummuilla ja rumpujen omistaja on kovaan ääneen vaatinut rumpujaan takaisin, viimeksi Irlannilta, niin Relanderin Jukka se vakavalla naamalla väittää, että
Julkisen terveydenhoitojärjestelmän tehottomuus ei johdu siitä, että se on julkinen systeemi. Onglmat ovat muualla. Terveydenhoitoon on löydettävä lisää rahaaViimeksi tänään keskustelin Kelan ylimmän johdon kanssa, sattumalta tosin, ja puhuimme juuri tästä samasta aiheesta vartin verran - tosin silloin en vielä ollut lukenut Relanderin paatosta. Jos yhteen virkkeeseen kiteytän Kelan johtajien ajatuksen, niin se kuuluu: "Miksi se ainoa terveydenhuollon osa-alue, joka meillä toimii, halutaan lopettaa? Kateudestako?"
4 kommenttia:
Relander muuten oli Linnan juhlissa.
Relander on sosialistiksi harvinaisen mielikuvitukseton. Sosialismin aiheuttama tehottomuus johtuu siitä, että rahaa ei ole tarpeeksi. Koskaan syynä ei ole se, että maksutonta resurssia käytetään turhaan tai että resurssien tehoton kohdentaminen on sosialismiin sisään rakennettu ominaisuus.
Populisti haukkuu muita populisteiksi.
Voi taivahan takoja sentään, anna mun kaikki kestää.
Ei auta itku markkinoilla.
Sosialismin "tehottomuus" on juuri sitä, että nekin ihmiset hoidetaan, joilla ei siihen markkinoilla olisi varaa. Sosialismiin sisäänrakennettu tehottomuus on sitä, että sairasta ei rahojen tai vakuutuksen puutteen vuoksi hylätä hankeen.
Jos tehottomuudella tarkoitetaan jotain muuta, kysymys on organisaation toimintakulttuurista. Se on loogisesti riippumaton omistussuhteista.
Kapitalistinen järjestelmä tunnetusti piilottaa työn todellisen alkuperän ja systeeminä siten orjuuttaa erityisesti pienituloiset. Toisaalta myös pienituloiset ovat omassa arkiajattelussaan väärässä: he kohdistavat ressentimenttinsä paremmin pärjääviin keskiluokkaisiin ihmisiin, eivätkä systeemiin sinänsä. Keskiluokan ressentimentti kohdistuu tulonsiirroilla eläviin.
Jos lähtötilanne on sellainen, että köyhät hoidetaan julkisin varoin, ja tästä siirrytään tilanteeseen, jossa köyhiä ei hoideta julkisin varoin, niin kyllä se on silloin tulonsiirto köyhiltä rikkaille. Köyhät maksavat veroja molemmissa tilanteissa yhtä paljon. Toisessa tilenteessa jää vastine saamatta, kun verorahat käytetään johonkin muuhun, mahdollisesti enemmän rikkaita tai "rikkaita" kosiskelevaan toimintaan.
Huomenta Vasara. Sosialismin aiheuttama tehottomuus johtuu siitä, että rahaa ei ole tarpeeksi. -lauseesi tiivistää kaiken. Eilen tv-uutisissa haastateltiin Veikko Hurstia käsittelevässä pätkässä nuorta naista, joka valitti kun jakopolitiikan sijaan julkinen hallinto haluaa puhua investoinneista... Voi voi...
Tomi, mitään lisäarvoa lausahduksesi ei tuo, mutta hyvä niin, ettei siihen tarvitse kenenkään sen enempää aikaansa tuhlata.
Sammalkieli, on puhdasta vasemmistolaista uuskieltä väittää, että joku on tulinsiirtoa, jos rahaa ei konkreettisesti liiku. Köyhien asema ja heidän kohtelunsa on toinen asia, jota olen käsitellyt aiemmin, eikä niillä ole mitään tekemistä tuollaisen Relanderin väittämän kanssa.
Lähetä kommentti