Julkisuudessa on näkynyt huolta EU:n ja euro-alueen tulevaisuudesta, joka alkaa näyttää romahtamisen merkkejä. Trumpin, brexitin, Italian ja Visegrad-maiden toimet näyttävät tuulensuunnan vaihtuneen, ja vaihdos on pysyvä. Lukijani muistavat itäblokin maiden vallankumoukset, jotka lähtivät liikkeelle pienistä puroista, jotka muutaman vuoden aikana kasvoivat historiaa muuttaviksi tulviksi.
Pauli Vahtera kirjoittaa blogissaan, että vuonna 2017 Suomesta muutti 17.000 nuorta aikuista ulkomaille. Jos muuttoliike jatkuu, se tarkoittaa että joka kolmas ikäluokkansa edustaja jättää kotimaansa mudat taakseen tavoitellakseen onneaan muissa maissa. Samaan aikaan maahan otetaan 50.000 muslimia, mikä on 25% enemmän, mitä uusia vauvoja (50.000 kpl) syntyy, jos siitä lasketaan pois maahanmuuuttajille syntyvät vauvat (10.000 kpl).
Suomen talous ei ole (reaaliarvoilla mitattuna) kasvanut missään vaiheessa niin kovaa kuin nyt, ja silti valtio velkaantuu ulkomaille. Verotus on niin tapissa kuin olla voi, mutta silti työssäkäyvä vähemmistö (44%) ei kykene maksamaan enemmistön (56%) sille asettamia vaatimuksia. Valtionhallinto on keskittynyt hiomaan (sote-uudistuksen nimellä kulkevan) viisivuotissuunnitelmansa ongelmia sosialismin oppien mukaisiksi, koska Brysselissä kokoontuvan (komission nimellä kulkevan) poliittisen toimiston eli "politbyroon" komissaarit ("politrukit" eli poliittiset ohjaajat) päättävätkin jo kaikesta muusta.
Talouden suhdannehuippu on jo saavutettu, ja seuraavaksi näemme pankkikriisin, omaisuusarvojen romahduksen ja valtavan omaisuuden uusjaon. Taloudellisessa katastofissa säästäjien omaisuutta siirtyy velallisten taskuun. Keinoja löytyy hyperinflaatiosta tallettajien omaisuuden menetykseen, mutta yhtä kaikki: massiivisesti ylivelkaantuneet valtiot kuittaavat velkansa, ja (eläke)säästäjät menettävät säästönsä. Tässä suhteessa historia ei muuta kulkuaan, koska muuta kulkureittiä ei ole, ellei Jumala oikeasti ilmesty, ja jaa mannaa taivaalta.
Poliittiset jännitteet purkautuvat väkivaltaisesti ja yhteiskuntarauha romahtaa. Suomea suojaa kansan ylivoimaisen enemmistön tukea nauttiva poliittinen järjestelmä, mutta sen kääntöpuolena on lisäarvoa luomaan kykenevän väestönosan maastamuutto. Tilalle työvoimapulaa paikkaamaan tulevat siirtolaiset eivät tilannetta tietenkään paranna niiden osalta, jotka maahan jäävät. Kuten rajat auki -liikkeen edustajat ovat muistuttaneet, siirtolaisuutta on ollut aina. Tälläkin kertaa niin sanotusti Amerikka kutsuu, eli vaurautta luovat ihmiset pakkaavat laukkunsa ja lähtevät sinne, missä siitä annetaan mahdollisuus hyötyä.
Tuntuu julmalta sanoa, että kaikki tämä on oikein kansalle, joka äänesti tarjahalosia ja jyrkikataisia vuodesta toiseen. Se tuntuu julmalta lähinnä siksi, että huonoista päätöksistä kovimman hinnan maksavat ne, jotka eivät heitä äänestäneet. Mieleen muistuu mainio tarina presidentti Halosesta, joka muisteli virkakautensa nolointa tilannetta. Hän oli seurueineen Moskovassa, ja yö oli kylmä. Tarja pyysi avustajaansa tuomaan huovan, ja järkyttyi kun huoneen ovelle koputti pvostituoitu. Ehkä loppuun sopii Jaakko Tepon hieno laulu "Niillä kaikilla on niin mukavoo":
Purkas somali sossussa huoliaLaulu on vuodelta 1995.
Tämä maa on yks hälkkari
kun ei me saatu tv-tuolia
vaik annettiin tälkkari
Tonni velekoo on supermarkettii
pitäis lottoonki sijottaa
Ja tek nuotio kuopan parkettiin
kunta kai sen hiottaa?
Ja niillä kaekilla on niin mukavoo
somalilla neekerillä joopa joo
Ja niillä kaekilla on niin mukavoo
Ee kukkaa omista ees kukkaroo
Naatti Iikori niin turvapaekasta
ku se Suomesta annettiin
että votkoo jo veteen raikastaa
torin kulmalle kannettiin
huaraliike on neito Olokalla
jossa poletaan taksatkin
eikä aja hän ennee Volokalla
kiertää Jenkit Saksatkin
Ja niillä kaekilla on niin mukavoo
Olkalla ja Iikorilla joopa joo
Ja niillä kaekilla on niin mukavoo
Ee kukkaa omista ees kukkaroo
Pankinjohtaja ol ihan rahaton
talot muijalle pukattu
Esiin kun tuli se virhe tahaton
sata miljoonoo hukattu
Alako polliisin kova kuristus
iski pamppukin koiviltaan
Mutta kultainen kädenpuristus
sitä hiukka loiventaa
Ja niillä kaekilla on niin mukavoo
Johtajalla konsultilla joopa joo
Ja niillä kaekilla on niin mukavoo
Ee kukkaa omista ees kukkaroo
Oiva Virtasen puujalka katkesi
oli pihalla liukasta
Vanha palleatyrä ratkesi
miehen voltista tiukasta
Sitten aukaisi oven naisille
jotka tiukkasi Oivalta
välliinpuonneille kansalaisille
appuu hyvinvoivalta
Ja niillä kaekilla on niin mukavoo
Mökissänsä veteraani huokasoo
Ja niillä kaekilla on niin mukavoo
Oisko ruojilla ees kukkaroo
10 kommenttia:
Ei hyvältä näytä joo. Toivotaan, että Suomi sattumalta tippuu jaloilleen, kun Euroopassa alkaa kolista.
Kyllä se ministeri Mykkäne kerkeää allekirjoittamaan partiopoikana kansainvälisen sopparin jolla suvereenin? valtiomme
rajavalvonta luovutetaan YK; n käsiin. Taitaa Suomi pudota jalkojen sijasta päälleen.
Pitäisikö tämän nykyisen "järjestelmän" antaa romahtaa hallitusti, eli enemmistöpäätöisesti, vai antaa ihmisten olla vapaita valtion pakotuksesta ja katsoa seuraukset seuraavana aamuna? Miten tästä "modernista sosialismista" voidaan siirtyä johdonmukaiseen vapauteen ilman valtion väkivaltaa?
Hyvää itsenäisyyden 23:tta muistopäivää kaikille Kumitontun blogin lukijoille!
Ida, luulen suomalaisten haluavan ylläpitää hyvinvointivaltiotaan vaikka syntyvyys on romahtanut, monikulttuurisuus on arkipäivää ja velkakuplalla räjähtää hetkellä minä hyvänsä.
Tyg, itsenäinen valtio vartioi omia rajojaan. Se päättää kuka saa tulla ja kuka ei. Tarvittaessa luvaton rajanylitys tilkitään aseellisesti. Israel on hieno esimerkki itsenäisestä valtiosta, jonka rajoja vahtivat itseään kunnioittavat miehet ja naiset.
Imulippo, hyvää pohdintaa. Oma arvioni on että äänestäjien enemmistö ja poliitikot jatkavat nykymallilla niin pitkään kuin on mitään verotettavaa. Moni muu maa luopuu liberaalista fascismista ja pakottaa kansalaiset elättämään itsensä kaikissa tilanteissa. Kirkko ja hyväntekijät huolehtivat sairaista, ja lahjoittajia kyllä riittääkin.
Suomi 2030 on jotain minkä näemme nyt, kun katsomme jotain Flint-nimistä kaupunkia Netflix-sarjassa. Flintin kotitalouksien tulot romahtivat 30 vuodessa 75% kun autotehtaat siirsivät tuotantonsa pois. Flintiä riivaa romahtanut vesilaitos, huumeet ja monikulttuurisuus.
Trump lohkaisi osuvasti käydessään Flintissä ennen vaaleja: Ennen autot rakennettiin Yhdysvalloissa ja Meksikossa piti juoda pullovettä.
Odotellaan rauhaisin mielin...
https://www.breitbart.com/europe/2018/12/08/in-pictures-yellow-vest-act-iv-protest-violence-spreads-across-macrons-france/
Kyllä se meidänkin sauna joskus palaa.
Katselin Sannikka-Ukkola ohjelmaa, jossa Susanna Koski oli laitettu keskustelemaan Sippo Kähmi nimisen kommunistinen kanssa. Lähti paljastaa vaalikoneen vastauksessaan motiivinsa poliittiselle uralleen: "Tulen ajamaan omaa etuani".
Kähmi raivoaa ohjelmassa, miten hän on ensimmäistä kertaa elämässään työtön, kun valtion tukia NGO-järjestöille leikattiin. Kyse lienee jostain kehitysyhteistyö-projektista, koska Kähmi kehaisee perheensä olevan gambialainen.
Kähmi ei myöskään hyväksynyt väitettä, jonka mukaan valtio ei voi työllistää kaikkia - siis ihan kaikkia - ihmisiä. Hän tuskin tarkoitti byrokraatteina vaan että yksityiset yritykset sosialisoitaisiin. Tällaiset turhakkeet siis nostetaan Ylen ohjelmaan perjantain parhaaseen katseluaikaan.
En usko, että kevään 2019 vaalien jälkeen eduskunnassa on yhtään uutta puoluetta tai nykyisten puolueiden voimasuhteet oleellisesti muuttuvat. Myöskään puolueiden sisällä ei tapahdu merkittäviä linjamuutoksia, vaan näillä nykyisillä jatketaan.
Antti Rinne ja Petteri Orpo istuvat vallassa, kun eurokriisi puhkeaa ja 90-lukua kovempi lama purskahtaa syliin. Paha sanoa istuukaan hallitus neljä vuotta vai puhkeaako niin rajuja mellakoita että ihmisiä kuolee. Jos sippokähmit ottaa vakavasti, veikkaan että veri virtaa.
Vielä jokin aika sitten Reijo Tossavainen toisteli Oikean Median bloggauksissaan luottavaista näkemystään, että Perussuomalaisten on nimenomaan hyvä olla oppositiossa nyt ja ensi vaalikausikin kasvamassa korkoa.
Kevään 2023 vaaleissa sitten voidaan kerätä oikein Jymyjytky!
Tämä optimismi on kadonnut vuoden loppua kohti, ja voisin kyllä sanoa että onneksi:
Tossavainen lienee ymmärtänyt, että jos vihervasemmisto saa jyrätä hallituksessa mielin määrin seuraavat neljä vuotta, ei sen jälkeen ole enää mitään pelastettavaa.
Suomesta on silloin tehty tahallaan tekemällä joko Ruotsi potenssiin kaksi tai Libanon.
QK on mielestäni ylioptimistinen. Mihin perustat arvioi, että ensi vaalikaudella olisi tehtävissä jotain sellaisia ratkaisuja, jotka muuttaisivat nykylinjaa siirtolaisuuden suhteen? Nouseeko PS pääministeripuolueeksi tai muuttaako Migri/Korkein oikeus linjaansa kansainvälisten sitoumusten tulkinnoista?
Luuletko että EKP jatkaa ja kiihdyttää ns määrällistä elvytystä ja pumppaa lisää rahaa markkinoille, vai se alkaa kutistaa osto-ohjelmaansa ja vetää likviditeettiä kireämmäksi?
Miksi luulet että Italia ei laukaisisi pankkikriisiä ja ryhtyisi kiristämään budjettipolitiikkaansa? Miksi euro kestäisi sen, kun kaikki merkittävät ekonomistit ennustavat, että se voi olla jopa euron tuho...
Minusta PS:n ei kannata mennä nyt hallitukseen vaan antaa Rinteen, Orpon ja kuka lue Vihreiden pj ensi kesänä, nauttia 40 vuoden jakopolitiikan konkurssista. Harmi että se yks sosialisti Iivisniemestä pääsee kuin koira veräjästä pakoon aiheuttamaansa tuhoa.
Enhän toki luule mitään noista. Ei mainituista vaihtoehdoista yksikään ole realistinen.
Me voisimme äänestää PS:lle samanlaisen gigajytkyn kuin unkarilaiset Fideszille, jolloin pääministeri Halla-aho pääsisi kenties vielä vahvempaan asemaan kuin Kekkonen aikoinaan.
Mutta emmehän me niin äänestä ensi keväänä emmekä 2023.
Kuten itsekin toteat, ei PS:n hallituksessa tai oppositiolla olemisessa ole mitään merkitystä näillä voimasuhteilla.
Mutta kysymys kuuluu silti: mitä me sitten tehdään?
Mitäkö tehdään? Katselemme sivusta kun eurooppalaiset tekevät, mikä jonkun täytyy tehdä. Siinnä sivussa pidämme itsemme, läheisemme ja pitäjämme elossa. Jostain luin että "pitäjä" tulee käsitteestä pitää yhtä.
Ensisijaisesti estämme ryssien valtauksen ja toissijaisesti pidämme kotimaiset sosialistit kurissa ja herran nuhteessa. Sata vuotta sitten se tehtiin asein, toivottavasti tällä kertaa ei ajauduta niin pitkälle. Tällä kertaa ongelma on, että moni itseään ei-sosialistina pitävä äänestää kutenkin Orpon sosialisteja ja tekee mahdolliseksi nykymenon. Positiivista on, että rahat ovat loppuneet jo vuosia sitten ja nyt eletään vain velaksi. Pää tulee AINA vetävän käteen.
Lähetä kommentti