Keskivertokansalainen ymmärtää, että varastaminen on väärin, eikä kenelläkään ole velvollisuutta antaa pennin latiakaan Narinkka-torilla kerjäävälle pummille tai romanialaiselle ihmiskauppiaalle. Mutta kun varkauden voi ulkoistaa ja se säädetään oikein laissa hyväksytyksi, keskivertokansalainen ei näe siinä mitään moraalista ongelmaa. Poliitikko saa sitä suuremman suosion, mitä avokätisemmin hän palkitsee äänestäjiään. Yksi omassa kotimaassaan Euroopan historian suosituimmista poliitikoista ryösti ensin juutalaiset ja sen jälkeen naapurimaat, jos tiedätte kenestä puhun. Lopputuloksena oli kyseisen maan pommittaminen lähes rauniokasaksi, joka tulee olemaan koko maanosan kohtalona toistamiseen sadan vuoden sisään, kun tänne tulvii miljoonia sosiaalitukien perään janoavia muslimeita.
Suomalaista demokratiaa tulisi muuttaa siten, että valituksi voi tulla vain nettoveronmaksaja. Äänestysoikeus voidaan säilyttää kuten nyt, mikäli julkiselta sektorilta kielletään lainan otto. Mikäli velkaa saa jatkossakin ottaa, on syytä miettiä vakavasti myös äänioikeuden rajoittamista esimerkiksi vain yli 35-vuotiaille. Yksinkertaisesti sanottuna, valtion tulee noudattaa Adam Smithin oppia, jonka mukaan valtion tulee suojata kansalaisiaan ulkoiselta uhalta, turvata omaisuuden ja hengen suoja sekä huolehtia yhteisestä omaisuudesta eli infrasta.
Mikään ei maailmassa ole uutta ja ennen kokematonta. Eurooppa on palanut savuavina raunioina lukuisia kertoja, ja niin tulee käymään yhä uudelleen. Sotien syinä on valtion holtiton taloudenpito, joka johtaa ensin valtion velkaantumiseen ja sen jälkeen velan maksuun ryöstämällä naapurikansat. Tässä suhteessa islam on länsimaista valistusaatetta huomattavan paljon käytännönläheisempi antaessaa jumalallisen oikeutuksen naapurikansojen alistamiselle. Myös Euroopan maailmanherruus osui ajanjaksolle, jossa muiden maanosien vaurauden ryöstölle ei ollut moraalisia pidäkkeitä.
Miksi näin yksinkertaisia asioita ei sitten toteuteta? Valtaa pitävät ovat tietoisia, että heidän oma asemansa luhistuu, mikäli yhteisten asioiden hoitaminen muuttuu nykyistä vaativammaksi. Ei suinkaan ole sattumaa, että jatkosodan lopussa hallituksen jäsenten tutkinnot olivat:
Rooman kirjallisuuden professori Linkomies
filosofian tohtori (kemia) Sir Ramsay
lakitieteen lisensiaatti Lehtonen
lakitieteen tohtori Ehrnrooth
yrittäjä (kadettiupseeri) Waldén
asianajaja (lainopin tutkinto) Tanner
ylioppilas Reinikka
lakitieteen tohtori ja kauppaoikeuden professori Kauppi
maanviljelijä Kalliokoski
metsätieteen professori Osara
konemestari Salovaara
filosofian kandidaatti Kaasalainen
lakitieteen lisensiaatti Takki
räätäli Aaltonen
agronomi Ellilä.
Vaikka ajat olivat tuolloin vaikeat, eivät ne loppujen lopuksi ole sen vaikeammat kuin nytkään. Maa on valloituksen kohteena, talous tekee syvyyssukelluksen uutta ennätysyritystä ja Venäjä ja Saksa ovat eri puolilla rintamaa (tällä kertaa tosin Syyriassa). Nykyisille poliitikoille kasvot antoi Jyrki Katainen, joka palatessaan kännipäissään vaalijuhlista kumautti otsansa auki piharuukkuun. Eikä Arhinmäen sammuminen jääkiekkomaajoukkueen juhlissa jää juurikaan jälkeen.
Sipilän hallituksen tuskainen taival hyvin mahdollisesti päättyy Sebastian Tynkkysen, Terhi Kiemungin ja Aleksi Hernesniemen suoraselkäisyyteen. Ei ole sattumaa, että Suomen poliittisen lähihistorian merkittävimmän suorituksen järjestivät kaksi nuorta miestä. Kaikissa länsimaissa Yhdysvaltoja myöten, politiikkaan vaaditaan muutosta. Muutosta korruptoituneen eliitin jäseniin. Soini nousi valokeilaan samalla tavalla kuin Barack Obama, ja hän kaatui samaan kuin Barack Obama - omaan ylimielisyyteensä. Soinin tulkinta tyrmäyksestä (HS) on kaiken kuvaava:
Kannatuksen lasku selittyy kilpailukykypaketilla ja työelämää koskevilla pakkolaeilla. Timo Soini ei usko, että turvapaikanhakijoiden määrän kova kasvu on vaikuttanut perussuomalaisten kannatukseen, koska maahanmuuttopolitiikan takia kannattajat eivät hänen mukaansa siirtyisi Sdp:n taakse.Tämän kirjoituksen otsikkoon viitaten voi kerrankin todeta, että vanhoissa sananlaskuissa ei aina ole perää.
13 kommenttia:
Sipilän hallitus:
Tohtori, dosentti, kahdeksan maisteria, dippi-inssi, laborantti, nuorisotyöntekijä ja sosionomi.
Joo, Soinilta on jäänyt täysin huomaamatta, minkäläisen mandaatin PS äänestäjiltään sai.
Nykyisen hallituksen politiikka on mitä uskomattominta suomalaista rintamakarkuruutta ja käpykaartilaisuutta . Vaikutukset ylittävät varmasti Otto Wilhelmovitš Kuusinen Terijoen hallituksen aikaansaannokset. Sekin lupasi parantaa huoltovajetta ja työllisyyttä siirtolaisuudella.
Ei ole kauaa, kun Soini nimitteli Rehniä "Brysselin Bobrikoviksi".
Nyt hän on havainnut "kuvottavaa vihaa" entisissä kannattajissan ja syyttää Bryssellin Pikajunasta hyppääviä rintamakarkureiksi.
Alkaa olla puheet kuin Vennamoilla.
Karilla on taas tapansa mukaan tarkka vainu. Johan se, että kaikki kilvan korostavat, että kyse "ei ole maahanmuutto-linjauksesta" paljastaa mistä oikeasti on kyse.
PS:n äänestäjät ymmärtävät, että muutaman sadan miljoonan laskulla ei ole mitään merkitystä, kun samaan aikaan Tornionjoki jäätyy aiheuttaen miljardien pommin valtiontalouteen.
Ylen kyselyssä selviää, että vain 63% haastatelluista kertoi kantansa. En tiedä miten paljon uku on yleensä, mutta tuo selittää sekä romahduksen että erityisesti SDP:n ja Vihreiden nousun. Ne molemmat ovat olleet pitkään ydinkannattajiensa varassa, ja nyt jos esimerkiksi 5-10% haastatelluista Persuista ei kertonut, tulokset näkyvät tuolla tavalla.
Itseäni vituttaa lähinnä, etten ajoissa nähnyt Soinin läpi. Aikaa oli monta vuotta. Äijä on osoittautunut saman luokan pyrkyriksi ja petturiksi kuin väärentäjä J. T. Katainen. Mutta ei Soini tyhmä ole. Niin ylimielinen hän sen sijaan on, että uskoo voivansa selittää kannatusromahduksen muista syistä kuin invaasiosta johtuvaksi. Kyllä Soini oikesti tietää mistä syystä persuja on äänestetty. Niin vallastaan juopunut hän myös on, että kuvittelee faktojen muuttuvan hänen kommenteillaan.
Ollaanko saatu jotain aikaiseksi Matti Rossi (Kemppinen) ja Petteri Orpo (petteri orpo) -palkintojen suhteen?
Muuten hyvä juttu Kumiksella mutta mitä tarkoittaa että "tulos tulkitaan luonnollisesti maahanmuuttopolitiikan tappioksi ja suvaitsevaisuuden riemuvoitoksi"? Nyt on harjoitettu semmoista mamupolitiikkaa jota Rkp, vihreät ja Vasemmistoliitto kannattaisivat täysillä.
Olisko uudet vaalit tähän hätään hyvä ratkaisu? Ensin persujen pitäisi pitää se yhteiskokous ja äänestää oppostioon menon puolesta. Miten Soini reagoisi siihen? Eroaisiko hän puheenjohtajuudesta protestina jolloin häntä ei tarvitsisi erotaa? Jos Soini ei eroaisi, kävisikö niin että nuivat perustaisivat sen nuivapuolueen jolla menisivät uusiin vaaleihin?
Ylen kannatuskyselyssä kantansa kertoi:
63% syyskuussa 2015
73% kesäkuussa 2015
56% maaliskuussa 2015
64% elokuussa 2013
Joten suoraan ei voi päätellä vastausprosenttien määrästä Persujen kannatuksen muutosta. Persujen äänestäjät näyttävät kuitenkin olevan se liikkuva osa äänestäjistä, joten he jäävät tuonne ikään kuin pinnan alle.
Erityisesti maaliskuu 2015 on paljastava. Iso osa Persujen potentiaalisista äänestäjistä mietti, että kannattaako Soinia äänestää. Jo tuolloin oli voimakasta tyyyämättömyyttä Soinin toimintaan, mutta kun vaihtoehtoa ei ollut, Soini sitten sai äänet ja mm. Hirvisaari tipahti pois, vaikka Persu-ehdokkaana olisi mennyt heittäen läpi.
Eli - väitän että Persuäänestäjät eivät ole vaihtaneet demareihin tai Vasemmistoon vaan jääneet passiivisiksi. Ihan sama juttu kävi Persujen nousun yhteydessä, kun valtamedia väitti nukkuvien - siis "syrjäytyneiden" - aktivoituneen. Todellisuudessa kaikki puolueet menettivät Persuille ääniä - eniten Kepu. Ylen tutkimus ei ota tätä huomioon, ja kun Persujen äänestäjäkunta eroaa kaikista muista, se myös käyttäytyy gallupeissa eri tavalla.
Vieras, totesin tuossa yllä kommentissani, että Persu-kannattajat lienevät jättäneen kertomatta puoluekantansa, joten varsinaisesti SDPöö ja Vasemmisto eivät varmastikaan ole saaneet lisää äänestäjiä lukumääräisesti. Niiden suhteellinen osuus kantansa kertoneista on vain paisunut.
Aivan sama pidetäänkö uudet vaalit vai ei - mitään muutosta sillä ei ole politiikkaan. Vihreät ehkä nousisivat hallitukseen, mutta mitä sitten? Ei se sen huonompi vaihtoehto ole kuin nykyinenkään meno.
Pörri, eipä oo tainnu kukaan tehdä mitään Kemppinen- ja Orpo-palkintojen suhteen. Sen verran ollut hurjaa tämä politiikan seuraaminen, ettei oikein jaksa innostua mistään.
Totesin Lekamiehen ja Ykän blogissa että presidium eli politbyroo erotti Nikita Hruštšovin 1964. Jos neuvostojohtaja voitiin pistää viralta, niin ei kai se ole sen kummempi proseduuri jos Persut erottaisi Soinin?
Miksei Persut missään vaiheessa ehdottanut sitä että se toimisi vähemmistöhallituksen tukipuolueena? Siinä olisi varmaan saanut enemmän tavoitteita ajettua kuin olemalla hallituksessa. Silleen niinku Tanskan Kansanpuolue toimii nyt.
Hmm... vaade siitä että hallitukseen valittavien tulisi kaikkien olla vähintäänkin nettoveronmaksajia olisi kyllä melko tavalla tervehdyttävä. Kun nyt nämä ns. "poliittiset broilerit" jotka ikänään eivät ole rehellistä työtä tehneet ovat siellä enemmistönä. Perkele. Vai on "poliitikko" työura?
Sinällään nykyisen hallituksen tielle on kasattu vasemmiston toimesta esteitä vaikka muille jakaa, mutta tarvittaessa hallituksen pitää pystyä tekemään myös kovia päätöksiä. Jos ei muuten niin poikkeuslailla. Ei se muuten onnistu.
Nyt olen kyllä pettynyt Soinin nyhveröintiin, sillä se oli tiedossa jo ennen hallitustaipaleen alkua että paskaa tulee satamaan niskaan ja paljon. Mutta jos ei perse kestä merivettä niin silloin ei pidä merille menemän. Pitkän linjan poliitikkohan se Soinikin on, joten ehkä sitä ei sittenkään tarvitse ihmetellä.
Toisaalta, jotenkin se kyllä hiukan korpeaa että nyt mitä tahansa tehdäänkin, niin kaikki paska kaadetaan persujen niskaan, ihan kuin hallituksessa ei muita olisikaan. Ja persutkin ovat siellä vasta kolmantena... mutta se vasemmistolaisuus, se on vaan jotenkin parempaa vaikka mentäisiin suoraa tietä helvettiin. Tai ainakin konkurssiin.
KT: " Lopputuloksena oli kyseisen maan pommittaminen lähes rauniokasaksi...Tornionjoki jäätyy."
Täytyypä panna pieni muistelu Kivirannan-Alavojakkalan Tornionjoen rantapelloilta, koska tornion maihinnousun päättymisestä on päivälleen 71 vuotta.
Kun pikkupoikana kävelin isäni kanssa noilla pelloilla totesi hän yllättäen, että nämä sarkaojat olivat täynnä kuolleita, ja kertoi itsekin maanneensa siellä yhden päivän. Silloin en tiennyt, mistä hän puhui, mutta myöhemmin ymmärsin hänen puhuneen nuoruutensa Lapin reissun alkupäivistä.
Silloin Saksa miehitti Lapin, ja maksoi siitä tuhansien kaatuneiden hinnan.
Nyt Saksa on taas lähettänyt miehittäjän Tornionjoen rantaniityille, mutta Suomen Brysselin-Terijoen hallitus on päättänyt, että verensä saa vuodattaa ja laskun maksaa... suomalainen. Oppii makailemaan lokakuun ojissa "isänmaata puolustamassa".
Niin paljon on "maailmankylä"-aivopesu nuppeja sekoittanut, että tekisi mieli jo ottaa selfie ja hihkaista, että "FANTASTISTA!"
Ahveninen (kiva nimi muuten, mistä lähtöisin?), ei hallitukseen vaan eduskuntaan ja kunnanvaltuustoihin valittavien tulisi olla nettoveronmaksajia. Hallituksessa voi olla vaikka virkamiehiä.
En tiedä mikä paska sataa Persujen niskaan muu kuin se, että pettävät lupauksensa. Kepu ja Sekoomushan eivät mitään luvanneetkaan. Katainenhan sanoi jokunen vuosi sitten, että vaalilupauksia ei tarvi pitää. Mitä merkitystä on vaaleilla, jos lupauksia ei pidetä. Ennen vaaleja tarvii antaa vaan muutama lupaus ja pitää niistä kiinni
Toinen Kari, eivätpä nuo sodan käyneet miehet paljoa kokemuksiaan jakaneet tuleville sukupolville. Ei ollut kotouttajia ja kriisiryhmiä tarjolla. Clintonin "Maailmankylä" on tosiaan jo astunut kynnyksen yli ja seisoo eteisessä. Katsotaan nyt toimiiko stand-your-ground vai viedäänkö meidät gulagille.
Itse äänestin persuja hyvien nuorten (Immonen etc.) vuoksi. En missään vaiheessa Soinin vuoksi jota aina olen pitänyt ammattipoliitikkona.
Ammattipoliitikko == narsisti + psykopaatti.
Tulisipa vielä ajat jossa poliitikoille ei makseta palkkaa, vaan tehtävään valitaan rehelliset ja suoraselkäiset siviilielämässä ansioituneet.
Ehdokkaat eduskuntavaaleihin ja kunnallisvaaleihi tulisi olla vain työelämän ammttilaisia ja nettoveronmaksajia. Vanhuseläkeläinen on nettoveronmaksaja jos työura on tehty yksityisellä sektorilla ja jos hän ei eläkkeellä ollessaan käytä merkittävästi julkisia tukia eikä palveluja. Millä se saadaan selville onko nettoveronmaksaja? Verotiedoista?
Pitäisi olla alaikäraja ennen kuin voi asettua ehdolle vaaleihin, esim. 30, 35 tai 40. Tähän mennessä on ehtinyt hankkia kokemusta työelämästä. Pitäisi myös osoittaa etukäteen mihin menee töihin jos tipahtaa eduskuntavaaleissa. Yli 65 vuotias jos tipahtaa vaalissa, voi mennä vanhuseläkkeelle.
Vallan kolmijako-opin mukaan valta on jaettu lainsäädäntövaltaa, toimeenpanovaltaan ja tuomiovaltaan. Tämä on mennyt ajat sitten sekaisin, kun hallitukset käyttävät eduskuntaa kumileimasimena, ja tuomioistuimet käyttäytyvät kuin säätäsivät lakeja. Eduskuntavaalit ovat pelkät hallitukseenpääsemisvaalit.
Parlamentin tulisi olla pelkkä "lakiasäätävä komitea". Säätää lait, asetukset, budjetit, ne mihin tarvitaan parlamentin hyvksyntä. Valvoo hallituksen toimintaa.
Hallituksen tulisi olla pelkkä "toimeenpaneva neuvosto", joka toimeenpanee parlamentin päätökset. Parlamentti päättää mitä päättää, hallitus toimeenpanee. Parlamentin jäsen ei saisi olla samaan aikaan hallituksen jäsen, vain jommankumman. Mieluiten hallituksen jäsenet valittaisiin parlamentin ulkopuolelta. USA:n hallituksen ministerit valitaan yleensä muualta kuin edustajainhuoneesta tai senaatista.
Kuullostaa ehkä hassulta mutta sitoutumaton ja epäpoliittinen hallitus toteuttaisi paremmin parlamentarismia ja poliittisen parlamentin päätöksiä kuin poliittinen hallitus. Kansallismielisistä ja arvokonservatiivisista työelämän ammattilaisista koottu hallitus. Se voi olla virkamieshallitus, mutta mieluiten yksityisen sektorin työntekijöistä. Vielä Kekkosen aikana virkamieshallitus saattoi toimia, mutta nykyään julkishallinnon viranhaltijat ovat hippejä tai seteliselkärankaisia, joten virkamiehallitus ei nykyään kelpaa.
Sitä en osaa sanoa voiko poliitikko olla palkaton/palkkioton luottamustoimi. Kuullostaa hienolta mutta herättää epäilyn. Onko vaara että politiikkaan hakeutusivat vain idealistiset kommunistit tai miljonäärit? Kierrettäisiinkö palkattomuus erittyyppisillä etuisuuksilla ja palveluilla niinkuin Neuvostoliitossa? Mahtoivatko neuvostojohtajat saada varsinaista palkkaa? Sen sijaan ne saivat etuja hyrymykket ja elivät kuin kapitalistit.
Lähetä kommentti