perjantai 2. marraskuuta 2012

Päivän anekdootti 3

Viime kuukausien aikana on korostunut, miten poliittisia päätöksiä tehdään aamuöisin väsyneenä, aina kiireessä ja jopa vierailla kielillä. Kaupankäynnin perusperiaatteena on, että sopimusta enemmän tarvitseva osapuoli ylläpitää kiirettä. Poliittinen osaaminen ei todellakaan tarkoita mitään muuta kuin hyvää pokerinaamaa verovarojen käyttöä koskevissa neuvotteluissa.

Jyrki Kataisen hallitus on yhdessä Jutta Urpilaisen kanssa tunkenut Suomen sellaiseen rakoon, josta emme enää pääse pois. Tämän jälkeen Suomella ei enää ole tosiasiallista omaa ulkopolitiikkaa, ja sisäpolitiikassa hallitus on jo antanut ohjakset EU:lle. Tämä on tosiasia, eikä se siitä bloggaamalla muutu. Olemme ylittäneet tason, jossa politiikan arvostelu oli mielekästä. Enää voimme arvostella poliitikkoja. Olemme vajonneet Venäjän kaltaiseksi harvainvallaksi, jossa kansan ainoaksi huviksi jäävät anekdoottien keksiminen ja kertominen.

Jyrki Katainen käveli aamulla pankkiautomaatille nostaakseen käteistä.
Automaatin näyttöön ilmestyi viesti: "Ei katetta".
Jyrki mietti, tarkoittiko se häntä vai pankkia.

8 kommenttia:

  1. Mitähän anektootteja Hönö tämänpäiväisessä höpinässään teki ..

    VastaaPoista
  2. Minkäs teet, poliitikkojamme ei ole kiinnostanut teollisuuden tarpeet.

    Jos Suomi haluaisi pelastaa teollisuutensa, muuta mahdollisuutta kuin EU:sta eroaminen ei taida olla.

    Merkittävä osa teollisuuden kustannuksista alkaa tulla EU:n säännoksien kautta.

    http://www.talouselama.fi/uutiset/stora+enson+juha+vanhainen+suomi+on+karjessa+sulkemislistalla/a2153570

    VastaaPoista
  3. Vaikka eroasimme EU:sta, emme pystyisi pelastamaan teollisuuttamme, koska omat punavihreämme tekisivät silti kaikkensa teollisuuden tuhoamiseksi, jos ei muuten niin Venäjää hyväksikäyttämällä.

    Minun täytyy tunnustaa, että olin pitkään EU:n kannattaja. Kannatin EU:ta, koska ajattelin, että se on ainoa instanssi, joka voi suojella meitä omilta poliitikoiltamme, jotka ovat kautta historian käyttäneet Venäjää omien etujensa ajamiseen vähät välittäen siitä, kuinka Suomelle käy.

    Ei ollut EU:sta siihen.

    VastaaPoista
  4. Mitähän anektootteja Hönö tämänpäiväisessä höpinässään teki

    Ensimmäistä kertaa kesän jälkeen luin Hönö Paglundin kolumnia. Kestin kaksi kappaletta ja sitten riitti. Heppu on ihan dille.

    Merkittävä osa teollisuuden kustannuksista alkaa tulla EU:n säännoksien kautta.

    Totta - Suomen elinkeinoelämä ja ilmasto on varsin erilainen kuin Ranskassa, joten tulos on mitä on.

    Kannatin EU:ta, koska ajattelin, että se on ainoa instanssi, joka voi suojella meitä omilta poliitikoiltamme

    Aivan sama juttu minulla. Ajattelin että Saksassa ei voi olla huonommat poliitikot kuin meillä, mutta samaa skeidaa se on sielläkin. Ei auta, vahinko on tapahtunut, joten nyt vaan kerätään kamppeet kasaan ja poistutaan omillemme.

    VastaaPoista
  5. Onneksi - meillä on jo kasvamassa uusi sukupolvi "Kataisia". Vai mistä luulette esimerkikisi Vihdin uuden valtuuston nuorimman jäsenen "oppinsa ammentavan"?
    Voi h@levetti, kirjoitinko onneksi...

    VastaaPoista
  6. Gogomuksen Antti Hyytiäinen

    VastaaPoista
  7. Tuollainen 18-vuotias valtuutettu on komealla uralla kohti valtakunnan elättiä, eikun eliittiä.

    VastaaPoista

Lainsäädännössä usein esiintyvä ajatus, jonka mukaan on olemassa vain yksi oikea elämisen tapa, on hyvin etäinen liberalismille, koska se sallii viisaiden pakottaa kypsymättömät, oppimattomat ja lyhytnäköiset ihmiset omaksumaan sen heidän oman vapautensa nimessä.

Risto Harisalo