George Monbiot, joka oidipuskompleksin jälkeisessä isänmurhassan, kirjoittaa olleensa väärässä ja myöntää, että mitään öljyhuippua (peak-oil) ei ole tulossa eikä koskaan ole ollutkaan tulossa. Koko ympäristöliikkeen keskeisin väite on siis ollut alusta asti silkkaa valetta.
Monbiothan on kuolemaa uhmaava elämäntapaintiaani, jonka poliittinn "aktivismi" ei aina ole pysynyt lakien sallimissa rajoissa. Mies on jonkinlainen puolijumala kansainvälisessä vihreässä liikkeessä, vaikka täällä härmän hämärillä salomailla hänen urotekoihinsa ei ole paljoa paneuduttu. Monbiot itse ei kylläkään kuulu Englannin Vihreisiin vaan Walesin itsenäisyyttä ajavaan Plaid Cymruun, joka ajaa Walesin itsenäisyyttä anarkistisin ja sosialistisin opein. Vihreän anarkistin ja Luokkasodan kaltaiset äärivasemmistolaiset lehdet ovat pitäneet Monbiotia tähän asti itsekeskeisenä suuren yleisön huomiota kosiskelevana tekopyhänä muka-vihreänä. Ehkä näemme vielä uudelleen radikalisoituvan Monbiotin keikkumassa väkivaltaisten anarkistiryhmittymien johdossa, jos hän nyt vihdoin viimein on todennut, että hänen vallankumoukseltaan on pudonnut pohja pois, ja on siirryttävä suoraab aktivismiin tavoitteiden turvaamiseksi.
Monbiot lukuisten vihersosialistien tavoin on entinen ydinvoiman vastustaja, mutta nykyisin sen vankkumaton tukija. Vaikuttaa siltä, että kannattaa lyödä vetoa vasemmistolaisen ja vihreän tiedemaailman konsensusta, sääntelyä kannattavia virkamiehiä tai anti-kapitalistisia hörhöjä vastaan. Ensin ydinvoima, nyt öljyhuippu. Sillä tahdilla jolla Monbiot vaihtaa takkiaan, voimme lyödä vetoa, että katastrofi, jonka Monbiot väittää seuraavan olemattomasta öljyhuipusta, ei ole katastrofi.
Vau, Moonbat onnistuu pääsemään oikein homman ytimeen:
VastaaPoistaPeak oil hasn’t happened, and it’s unlikely to happen for a very long time. A report by the oil executive Leonardo Maugeri, published by Harvard University, provides compelling evidence that a new oil boom has begun(9). The constraints on oil supply over the past ten years appear to have had more to do with money than geology. The low prices before 2003 had discouraged investors from developing difficult fields. The high prices of the past few years have changed that.
Maugeri’s analysis of projects in 23 countries suggests that global oil supplies are likely to rise by a net 17m barrels per day (to 110m) by 2020.
Investment there [USA] will concentrate on unconventional oil, especially shale oil (which, confusingly, is not the same as oil shale). Shale oil is high-quality crude trapped in rocks through which it doesn’t flow naturally. There are, we now know, monstrous deposits in the United States: one estimate suggests that the Bakken shales in North Dakota contain almost as much oil as Saudi Arabia (though less of it is extractable)(12). And this is one of 20 such formations in the US. Extracting shale oil requires horizontal drilling and fracking: a combination of high prices and technological refinements has made them economically viable.
Moonbatin johtopäätös on huvittava:
The problem we face is not that there is too little oil, but that there is too much.
Mites se olikaan: "Öljyhuippu taas on geologinen tosiasia."
Booker antaa kyytiä toiselle vihersosialistien umpihullulle valheelle.
VastaaPoistaEhtoota PP!
VastaaPoistaBookerilta hyvä kirjoitus. Aika ällistyttävää kuinka tuulivoimalla kuvitellaan tuotettavan kolmannes valtakunnan energiasta. Suomessakin muuten pitäisi saada sellainen sivusto, jossa kerrottaisiin kaikkien poliitikkojen taloudelliset kytkökset. Israelissa on sivusto, jossa kerrotaan kaikkien parlamentin jäsenten perhetaustat, eli sieltä näkee monennen polven public servantteja kukin on.
Nythän Soininvaaran blogi näyttää olevan kiinni (ilmeisesti heppu ei ole maksanut vuosimaksuaan), mutta näin siellä tässä kesän mittaan Tiedemiehen kommentin, jossa hän myönsi, että on ollut väärässä peak oilin suhteen. En muista mihin se oikein liittyi, mutta joku siellä vaahtosi että öljy maksaa 2020 viisi kerta nykyisen hinnan ja hän vastasi siihen ettei niin tule käymään.
Kiinalaiset aikovat ottaa liuskekaasun hyötykäyttöön, joten EU on sitten ainoa peluri joka vapaaehtoisesti maksaa kaasustaan melkein kymmenkertaista hintaa. Onneksi meillä on eurokriisi, niin saa jotain naurunaiheita tähän ahdistuksen keskelle.athnav 57
Kuuntelin radiosta taas Ykkösaamun energiakeskustelua, jossa hehkutettiin uusiutuvia kuten tavallista. Se uusi nuori juontajajamppa on kyllä täysi viherhihhuli asenteeltaan.
VastaaPoistaKeskustalle kaikki on alisteista aluepolitiikalle ja edellisessä hallituksessa Kepu teki aluepolitiikkaa energialla. Siksi on "risupaketit".
Suomessa ei voi energialla sekoilla samalla tavalla kuin etelämpänä. Muuten täällä tulee tosi kylmä ja pimeääkin on. Energiansäästölamput eivät paljon lämmitä (eivätkä valaise) ilman sähköä.
En ole kuullut tuota mainitsemaasi "nuorta juontajajamppaa". Pitänee joku kerta yrittää kuunnella.
VastaaPoistaSuomessa huonointa mahdollista politiikkaa on tuottaa kallista energiaa, koska se raha on kaikki pois muusta kulutuksesta ja siten sen työllistävä vaikutus on nolla.
Energiansäästölamppujen aika jäänee jonkinlaiseksi ylimenokaudeksi. Jo nyt led-polttimoilla voidaan saada aivan uudenlaista muotoilua, kun teknologiaa ei sidota kierrekantaan. Toivotaan, että teollisuus keksisi pian uusia tuotteita. Maailmanlaajuisesti kai Philips on markkinaykkönen niissä tuotteissa, joten jään mielenkiinnolla seuraamaan, mihin se kehitystä ohjaa. Ettei kävisi samalla tavalla kuin 30 vuotta sitten Video2000-järjestelmälle...