Kaisa Pennyn haastattelussa on kuitenkin yksi huomionarvoisa kohta, jos Mitron puheita sinänsä ei sellaisena pidä. Pennyn mielestä
- Emme me voi elää sellaisessa yhteiskunnassa, jossa uhrilla on julkinen todistusvelvollisuus.
- En ole mikään tuomioistuin, mutta näyttää vahvasti siltä, että nämä syytökset pitävät paikkansa.
- Suuri osan nuorista naisista joutuu vastaisuudessakin tekemään töitä Mitro Revon kanssa. Eivät he voi näistä nimellänsä puhua
Ei tästä kauaa ole, kun nuoret - ja vähän vanhemmat - vihaiset miehet netissä puhkuivat vihaa tavalla, joka sai presidenttiä myöten poliittisen eliitin vaatimaan netin tarkempaa valvontaa, ja lehtitalot poistivat anonyymit kirjoittelijat yksissä tuumin nettisivustoiltaan. Yllättäen nyt "nuoret naiset", "seksuaalinen vihjailu" ja "virkauralla eteneminen" koetaan niin merkittäviksi yhteiskunnallisiksi asioiksi, että nimettömät paljastukset pitää hyväksyä, ja asia tulee ratkoa tuomioistuimen sijaan toverineuvostossa, jotta verovaroin kustannettu nuorten naisten "uraputki" ei vaarannu.
Asiaa voi toki tarkastella toiseltakin kannalta. Miten Kaisa Penny suhtautuu niihin tilanteisiin, joissa meidän tavallisten veronmaksajien on käytävä oikeutta julkisesti ja omalla nimellään - ilman poikkeusta? Oikein pahasti raiskattu tai alaikäisenä seksuaaliväkivallan uhriksi joutuneella on oikeus salata henkilöllisyytensä, mutta että saman oikeuden saisivat nuoret uransa puolesta huolissaan olevat demarinaiset, jotka kuitenkin ovat emansipaation myötä tottuneet jakamaan sitä arvokkaintaan kuin Amnestyn flaijereita Kolmen sepän patsaalla. Missä on myötätunto niitä raiskattuja naisia kohtaan, jotka joutuvat maksamaan hengellään provokaatiostaan?
Tällaiset uutiset ovat poikkeuksellisen riemukkaita, koska ne avaavat - edes väläyksen omaisesti - meille tavallisille ihmisille näkymän eliitin maailmaan ja ajattelutapaan. On selvää, että Kaisa Penny on nuori ja naiivi, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että hän tuli paljastaneeksi suvaitsevaisuutta vaativien nuorten naisten suhtautumisen lakiin, julkiseen oikeudenkäyntiin osana laillisuusvalvontaa ja omaan virkauraansa ikuisena nautintaoikeutena.
Otetaanpa tähän loppuun vielä rautalankaa, ja katsotaan mitä Wikipedia kertoo Yhdysvaltain pääkaupungista (Kuinka rikastua taantuvassa taloudessa 21.10.2011):
Washington ei käytännössä juurikaan kärsi lamakausista kuten maan muut kaupungit, sillä siellä on paljon julkisen vallan toimintoja – lama-aikaan julkista hallintoa usein laajennetaan, jolloin työpaikkoja syntyy lisää ja tehdään enemmän hankintoja.
3 kommenttia:
Seuraava lause jäi soimaan päähän:
"Emme me voi elää sellaisessa yhteiskunnassa, jossa uhrilla on julkinen todistusvelvollisuus."
Ymmärrän kyllä, jos mafiapomon oikeudenkäynnissä todistajia pitää suojella.
Tämän Mitro Repo -mediajupakan jälkeen sitä miettii, kuka se todellinen uhri tässä tapauksessa on: vaaleilla valittu poliitikko, jnka maine on loattu nimettömillä juoruilla, vai veronmaksajan rahoja ja pysyvää uhristatusta nautintaoikeutenaan pitävä juoruilija.
Jumankaude. KT, otit esiin tärkeän asian.
Tuollainen ajatusrakennelma että puskasta ampumisesta pitäisi tehdä laillista voi minusta syntyä vain nuoren ajattelemattoman vasemmistolaisen aivoissa. Aioin ensin kirjoittaa 'demarin aivoissa' mutta sitten oivalsin että kyllä samaa voisi esittää vihreä tai vasurikin.
On kuitenkin niin että jos vastustaja on korkea poliitikko tai muu isokenkäinen niin ei uhrin omalla nimelläänkään esittämää oteta vakavasti edes poliisien tai tuomioistuimien toimesta. Ja lehdistökin vaikenee vaikka kuinka uhri on esiintynyt omalla nimellään.
Seksuaalinen häirintä ja muodikkaat vihapuheet saattavat muodostaa poikkeuksen.
Sitten on tietenkin muistettava, että Mitro Repohan oli eurovaaleissa melkoinen ääniharava. Nimetön juoruilu on tehokas poliittinen ase omassakin puolueessa jos siihen kykenee kytkemään median.
Kiitos Vasara ja GPI!
Täsmennetään vielä, että toki demarityttösillä on oikeus esittää anonyymisti mielipiteensä, koska hehän eivät syytä Mitroa rikoksesta. Ongelma on Pennyn vaatimus Mitron rankaisemiseksi ilman Mitron mahdollisuutta puolustautua, koska demarityttöjen ura "voi" vaarantua.
Demaritytöt eivät syytä Mitroa rikoksesta, vaan heistä Mitron käytös on huonon maun - poliittisesti korrektin - vastaista. Ajatuksen taustalla piilee vaatimus saada rangaista huonon maun vastaisesta toiminnasta.
Vasemmiston tulisi avoimesti kertoa, minkälaista yhteiskuntaa he haluavat, eikä ujuttaa tällaisia pieniä neljänneskierroksittain tapahtuvaa peukaloruuvin kiristyksiä yleisesti hyväksytyksi poliittiseksi toiminnaksi. Tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikeilla.
Lähetä kommentti