maanantai 30. maaliskuuta 2015

Vasemmiston uskonpuhdistus

Oululainen Vasemmistoliiton ehdokas Hanna Sarkkinen paljastaa punavihreän poliittisen ideologian todelliset karvat:
Tuotteiden keinotekoinen vanhentaminen tulisi kieltää ja sanktioida. Tuotteet on yksinkertaisesti tehtävä kestämään mahdollisimman hyvin. Tähän tarvitaan kyllä sitä paljon parjattua sääntelyä.
Ensimmäinen kokemukseni matkapuhelimista taitaa olla vuodelta 1988. Silloinen NMT-puhelin oli Mobira ja se maksoi 9.999 markkaa, joka oli toimihenkilön kuukausipalkkaa vastaava summa. Puhelimella sai yhteyden tai ei saanut - riippui kentän voimakkuudesta miten kovasti linja rätisi ja suhisi. Puhelin painoi varmaan viisi kiloa ja sitä kuljetettiin auton takakontissa. Puhelimen suurin etu oli siinä, että se teki kaikissa yrityksissä muutamassa vuodessa selvää sihteereistä. Myyntimies tai johtaja sai yhteyden asiakkaisiin ja omiin alaisiinsa pysähtymättä huoltoasemille kolikkopuhelimien käyttäjäksi.

Kun Nokia toi ensimmäisen kommunikaattorinsa, tuntui ihmeelliseltä kun saattoi viestiä sähköpostilla. Sitten tuli nettiyhteys ensin Nokian Wap-puhelimen kautta - muistatteko Navi-rullan - ja vähitellen kamerat, värinäytöt ja kosketusnäytöt. Nyt hyvän toimivan puhelimen saa alle satasella ja koko maailma on avoinna kahdenkymmenen euron kuukausimaksulla. Historiaan ovat jääneet satasten puhelinlaskut ja elitismi.

Islamilainen maailma elää omaa uskonpuhdistustaan ja palaa juurilleen asketismiin. Samanlaista asketismia edusti Jeesus omana aikanaan kehottaessaan ihmisiä essealaiseen elämään "hengessä köyhinä". Sosialistinen maailmankuva antikapitalismineen ja antikonsumerismeineen tarjoaa kierrätykseen liittyviä rituaaleja. Sarkkinen ei ymmärrä, että tuotteilla on elinkaarensa ja ilman sitä uusia keksintöjä ja innovaatioita ei saada myytyä. Vaikka vanhat Nokian banaanipuhelimet edelleen toimisivat ajasta iättömyyteen, kukaan ei ostaisi niitä edes eurolla, koska ne eivät tuota lisäarvoa nykyihmisille. Vaikka ikivanha Macintoshin kottaraispönttö toimisi edelleen tekstinkäsittelyssä tai nettisurffaamisessa, niidenkin aika on auttamatta takana päin. Jääkaapit poistivat ruoan säilytykseen käytetyn suolan, mikä on pidentänyt ihmisten keskimääräistä elinikää sydän- ja verisuonisairauksien vähentäjänä.

Sarkkisen ehdotus on paluuta maailmaan, jossa tohtorit kulkivat silinterihattuineen yhteiskunnan huipulla ja kansa sai elantonsa maatöistä, ja muistuttaa natsi-Saksan Blut und Boden -oppia. Sarkkinen toteaa:
Maapallo ei yksinkertaisesti kestä nykyistä kulutuksen tasoa ja väestönkasvua.
Pentti Linkolan ihmisvihamielinen maailma elää ja voi hyvin nykyisen vasemmiston nuoressa polvessa. Vasemmiston opeissa yhteiskunta on elävä organismi ja yksilöt sen soluja, joiden puhtautta vaalitaan vaatimuksilla "terveellisistä" elämäntavoista. Terveellisyys määritellään eliitin tarpeista ja vastoin kansalaisten omia toiveita. Tämän pakkosyötön tueksi tarjotaan uskonnollista asketismia, joka ei perustu teistiseen jumalaan vaan panteistiseen, romanttiseen maailmankuvaan ihmisen ja luonnon harmoniasta. Kun media toitottaa "äärioikeistolaisuuden" uudesta noususta, sen väite on paradoksaalisesti totta.

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Vuoden poliittiset blogit

Jussi Niinistö ja Osmo Soininvaara ovat molemmat blogeissaan kehuneet olevansa suomalaisen poliittisen blogosfäärin arvostetuimmat kirjoittajat. Cisionin lista on täällä. Olen toki molempien blogistien aikaansaannoksia seuraillut, eivätkä ne minusta mitään kaksisia ole olleet. Erkki Tuomiojan oksennukset omassa blogissaan eivät mielestäni häviä voittajien vastaaville, mutta ilmeisesti Cision onkin painottanut erityisesti blogien näkyvyyttä. Siis lukijoiden ja linkitysten määrää. Kirjoitin pari vuotta sitten (Likainen tilasto 19.11.2012) Uglystatin sivustosta. Nyt tarvitsen itseäni parempien tietokonenörttien apua voidakseni viimeistellä tämän bloggauksen.

Tuossa edellä linkittämässäni kirjoituksessa totesin, että Hesarin otettua maksumuurinsa käyttöön, sen nettisivujen lukijamäärät ovat romahtaneet: muuria edeltävä 357.000 päivittäinen lukijamäärä oli laskenut muutamassa kuukaudessa 282.000 tuhanteen. Nyt tilasto näytti enää 200.381 lukijaa päivässä. Soininvaaran lukijamäärä on tippunut samassa ajassa 780 lukijasta 505:een. Hauska nyanssi, että samalla tulee nähneeksi Soininvaaran tarkan kotiosoitteen ja puhelinnumeron :)

Timo Soinin blogilla on 57 lukijaa ja Li Anderssonilla 30. Australiaan rekisteröidyllä Rähmispossulla on 284 lukijaa ja Mitävittua-lehdellä 440. Oman blogini Flag Counter antaa lukijamääräksi kolmisen sataa, ja Bloggerin oma tilasto näyttää sivuja katseltavan tätä nykyä noin 1.300 päivävauhtia. Siinä toki mukana ovat saman lukijan useat vierailukerrat, joten lukijoiden määrä on enintään kolmasosa siitä.

Eli arvon tietokonenörtit ja muut asiantuntijat: miten noita tilastoja oikein tulee tulkita? Ovatko Uglystatin tilastot ovat luotettavia? Onko tosiaan niin, että Uglystatin tilasto antaa oikean suuruusluokan Soininvaaran lukijamääristä? Mikä on oma arvionne ihan näppituntumalta, voiko tuo viitisensataa pitää paikkansa?

Johann von Leers

Katselin Ylen ohjelman natsit ja Lähi-itä. Ohjelmassa kerrottiin natsien näkyvästä antisemitistisestä propagandistista Johann von Leersistä. Voi olla että olen kuullut hänestä aikaisemmin tai sitten en. Joka tapauksessa, Leers oli varsin tyypillinen natsien johtoportaaseen noussut diletantti.

Syy miksi kirjoitan Leersistä on hänen puheidensa ja tekojensa vaikutukset nykypäivään. von Leers ei sodan päättymisen jälkeisissä olosuhteissa joutunut vastuuseen teoistaan, vaikka joutuikin vankileirille yli vuodeksi. Hän pakeni sieltä ja sai Vatikaanilta väärennetyt paperit, joiden turvin poistui Argentiinaan. Vatikaani pelkäsi ateistisen kommunismin nousua ja avasi sateenvarjonsa sitä vastaan taisteille natseille.

Argentiinasta Leers palasi Egyptiin 50-luvulla Israelin valtion perustamisen jälkeen. Leersin suhdeverkostoon kuului jo sodan ajoilta Jerusalemin suurmufti Amin al-Hussein, joka liittoutui Hitlerin kanssa. Vasta perustettu Israelin valtio joutui välittömästi islamilaisten naapureittensa hyökkäyksen kohteeksi. Tappioon päättynyt hyökkäys ei suinkaan lopettanut muslimien vihamielisyyttä tai luonut asetelmaa sopuisalle tulevaisuudelle toisin kuin Euroopassa ja jopa Suomessa, jossa sotien jälkeen aseet haudattiin ja opeteltiin elämään uudessa tilanteessa. Islamiin ei ideologiana kuulu rauhan hakeminen vaan se on laajenemishaluinen ja agressiivinen. Rauha syntyy vasta kun muut antavat periksi.

von Leers kirjoitti:
Muhammedin vihalla juutalaisia kohtaan oli yksi seuraus: Lähi-idän juutalaisuus halvaantui. Sen selkäranka murtui. Lähi-idän juutalaiset eivät saaneet valtaa toisin kuin Euroopan juutalaiset viime vuosisatoina. Juutalaiset eristettiin eikä heidän, toisin kuin Euroopassa, sallittu ryhtyä koronkiskojiksi tai mustan pörssin välittäjiksi, vaan heidät alistettiin ja pidettiin pelossa.

Jos koko muu maailma olisi seurannut muslimien esimerkkiä, meillä ei olisi mitään juutalaiskysymystä ratkottavanamme. Uskontona islam on tehnyt ikuisen palveluksen maailmalle: se esti juutalaisia valtaamasta Arabiaa ja kukisti juutalaisuuden uskontona avaten tien arabialaisen kulttuurin kukoistukseen.
Mielipuolisuutensa lopullisena huipentumana von Leers kääntyi muslimiksi ja otti nimekseen Omar Amin. Hänen panoksensa ei suinkaan ollut teologinen vaan käytännöllinen. Hän ja useat kymmenet elleivät sadat entisen SS-sotilaat jatkoivat arabien sotilaallisina neuvonantajina ja aseveljinä taisteluaan juutalaisia vastaan. Vaikka he eivät saaneetkaan Israelia vallattua, he vaikuttivat arabimaailman poliittiseen kehitykseen sen hakiessa liittolaisia juutalaisvihaansa. Stalinin pettymykseksi itsenäisen Israelin juutalaiset eivät tukeneet bolsevismia, ja arpa oli heitetty.

Kirjoitukseni tarkoitus oli alleviivata sitä älyllistä epärehellisyyttä, johon länsimainen liberaali älymystö on sortunut. Se vertaa islamin vastustajia pahimpiin antisemitisteihin, jotka ovat islamin kannattajia! Kun liberaali media ja älymystö puhuu "äärioikeistosta" tai natseista syyttäen näitä islamvastaisuudesta, he jättävät kertomatta, että islam on "äärioikeistolainen" uskonto ja ideologia. Kun he tukevat islamisaatiota, he tukevat muka halveksimiaan ja vihaamiaan "natseja" ja "äärioikeistolaisia". Orwellilainen uuskieli, pimitys ja valheen toisto on arkipäivää.

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Eduskuntavaaliehdokkaani

Hernekeittopäivä.

Pitihän se tietenkin mennä kokeilemaan tämäkin vaalikone, ja listalle pääsivät seuraavat ehdokkaat. He eivät ole tässä järjestyksessä ja välistä olen tiputtanut joitain pois, joita en kuitenkaan voisi tukea siitä syystä, että he en tiedä heistä mitään (kuten Juha Simonen tai Martti Munne). Tai sitten mielikuvani heistä on huono, kuten Peter Fryckman tai Jussi Niinistö. Niin tai näin, hyviä ehdokkaita on tarjolla:

1. James Hirvisaari (ainoana yli 80% samankaltaisuus kanssani). Merkittävin ero on siinä, että James kannattaa sote-palveluiden tuottamista julkisen sektorin voimin kun taas itse suosin raha seuraa potilasta -periaatetta.

2. Jari Leino. Joitain eroja on, mutta kun Leino ei mielipiteitään perustele, niin ei tästä sen enempää.

9. Simon Elo. Ainoa merkittävä ero on siinä, että Elon mielestä virkamiehillä pitäisi rohkeammin puuttua perheen sisäisiin asioihin (lasten edun nimissä). Ymmärrän näkemyksen, mutta olen eri mieltä.

17. Jiri Keronen. Ainoa millään tavalla oleellinen ero oli, että onko Suomella varaa nykyisen laajuisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin. Siinäkin olemme selvästi samaa mieltä että on (vastasin vaalikoneeseen että ei). Kysymykset voi ymmärtää monilla tavoilla, ja minä ymmärsin kysymyksen siten, että onko sote-palvelut tuotettava verovaroin, johon tarkoitin vastata "ei".

18. Arto Luukkanen. Joissain asioissa olemme hiukan eri mieltä, mutta Luukkasen perustelu ovat yhtä hyviä kuin omatkin mielipiteeni.

27. Petri Kaivanto. Petrin kanssa vastaukset ovat usein aivan erilaisia, mutta luettuani hänen kommenttinsa, huomaan olevamme samaa mieltä.

30. Pauli Vahtera. Talouspolitiikassa olemme samaa mieltä eivätkä erot muissakaan kysymyksissä ole suuria. Siksi ihmettelen että Vahtera tippui näin alas vaalikoneessa.

43. Timo Soini. Talouspolitiikassa Soini on huomattavan vasemmalla, mutta muissa asioissa olemme samoilla linjoilla.

Kuka tahansa näistä olisi mielestäni pätevä edustamaan minua eduskunnassa. Joku heistä ehkä korruptoituisi, joku ehkä kääntäisi takkinsa.

torstai 26. maaliskuuta 2015

Nyt se on virallista - osa II

Vasta vasemmistolainen poliitikko Tanskasta totesi, että politiikka on kansan mielipiteiden muuttamista eikä toteuttamista (Nyt se on virallista 22.3.2015). Nyt Suomen vihervihapuolueen edustaja Jukka Relander ottaa askeleen tanskalaiskollegansa rinnalle. Relanderia harmittaa, että hänen puolueensa meni sössimään maan asiat hallitukseen, kun taas Soini pelasti kasvonsa jäämällä oppositioon. Niinhän Puolueen edustajat äärilaidasta toiseen ovat julistaneet, että vain menemällä hallitukseen voi asioihin vaikuttaa. Ehkä olisi ollut parempi olla vaikuttamatta, jos katselee maan surkeaa tilannetta.

Relander kirjoittaa:
Kieltäydyin Ylen vaalikoneessa antamasta vaalilupauksia. Niiden pitäminen näet johti koko poliittisen koneiston lamaantumiseen kuluneen halltuskauden ajaksi.
Ymmärrettävästi poliitikko haluaa saada avoimen valtakirjan maan edun ajamiseksi, ja sen edunhan määrittelevät poliitikot eivätkä kansalaiset, kuten tanskalaisesimerkki tunnusti. Ei kuule, ei näe eikä puhu.

Politiikassa tulee antaa lupauksia, joista ei aiota luopua. Politiikan logiikka katoaa, jos puolueilla ei ole sellaisia reunaehtoja, joista pitävät kiinni. Sen jälkeen maata voivat johtaa keskuspankin byrokraatit. Tai no, niinhän ne jo tekevätkin. Linkki on pitkän puoleinen, mutta kannattaa lukea kokonaan.


Aikaisemmin kirjoitin (Tapanila ei ole Suomi 16.3.2015), miten Fergusonissa Yhdysvalloissa poliisien ja mustien yhteenottojen taustalla on kaupunkien vasemmistopoliitikkojen intohimo sakkotulojen kasvattamiseen julkisen sektorin budjettivajeen tilkitsemiseksi. Suomessahan samaa toteutetaan pysäköintimaksuilla ja kameratolpilla teitten varsilla. Nyt Virheiden eduskuntavaaliehdokas Hannu Oskala esittääkin siviilipalvelusmiesten rekrytointia kameratolppien valokuvia perkaamaan.

Vihreiden mestarillinen uhriutuminen saa aina vaan uusia piirteitä. Puolue ei nimennyt somalialaista Zahra Abdullahia kansanedustajaehdokkaakseen, ja nyt Helsingin kaupunginvaltuutettu onkin perustanut oman ryhmänsä ja eronnut Vihreiden ryhmästä. Protestinsa syyksi kätilö ilmoittaa Vihreiden liian oikeistolaisen politiikan, ja uuden ryhmän nimi onkin "Punavihreät".

Seinäjoella Abdullahin jalanjälkiä ei katsella hyvällä. Kaupunki toteaa suoraan, että se lopettaa pakolaisten kanssa pelleilyn, koska nämä eivät tuota kaupungille rahaa. Hyvä peruste, mutta hiukan kaivertaa se, että pakolaisia olisi otettu jatkossakin, jos se olisi kaupungille hyvä bisnes. Tosin bisneksen logiikka on samanlainen kuin Kataisen surullisen kuuluisissa takauksissa.

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Ei näytä ruotsalaiselta


Meille kerrotaan (Totuus), että ruotsalainen taiteilija Bernt Uhno joutuu maalaamaan talonsa, koska se ei näytä ruotsalaiselta.

Valitettavasti samanlaista jämäkkyyttä ei noudateta Uppsalassa, kuten täältä voi todeta.

En taho enkä talvihe





Nykyisten lakien mukaisesti Jussi olisi otettu laitokseen tasapäistettäväksi. Tässä käytännön syy, mikä osoittaa että lapsen kasvatuksesta vastaavat vanhemmat eivätkä virkamiehet.

tiistai 24. maaliskuuta 2015

Uskonnonvapaus ja monikulttuurisuus

Suomalainen suhtautuminen uskonnonvapauteen heijastaa laajemminkin suomalaista suhtautumista yksilönvapauksiin. Kuten Björn Wahlroos kiteyttää:
"Kolmikanta muistuttaa fasistista järjestelmää"
Muistuttaa on väärä sana, mutta annettakoon se anteeksi, koska liberaali fascismi on muulle suomalaiselle eliitille tyystin tuntematon ideologia.

Fascismissa ideologian pakkosyöttö on keskeinen työkalu, ja kansan tahdon kuuntelu on populismia. Tanskalainen liberaali fascisti tämän hienosti kiteytti (Nyt se on virallista 22.3.2015) todetessaan:
Politiikassa ei ole kyse siitä, että mennään sinne, missä äänestäjät ovat, vaan heidän mielipiteittensä muokkaamisesta.
Toinen fascismin tunnusmerkki on sen totalitaarinen luonne. Sisar-aatteidensa islamin ja kommunismin tavoin fascismi ei anna vanhempien päättää lastensa kasvatuksesta. Valtaosa tämän blogin lukijoista muistaa, miten Puolue pyrki kylmän sodan aikana Eurooppaa jakaneen rautaesiripun takana kasvattaa lapset vanhempien tahtoa kuulematta. Ainoan vastavoiman muodosti kirkko, jonka toimintaa rajoitettiin melkein kaikissa sosialistisissa maissa.

Suomessa kirkon oppien rajoittamista on harjoitettu kaltevalla pinnalla aloittaen naispappeudella ja vauhtia kiihdyttäen homoliitoilla. Tulokset ovat olleet tehokkaita, sillä enää noin 70% kansalaisista kuuluu kansankirkkoon, ja vauhti ei ainakaan hiivu. Valtiovalta yrittää tiukentaa otettaan myös muista maailman uskonnoista kuten islamista ja juutalaisuudesta. Hindulaisuuden julma kastijärjestelmä ja sitä seuraava fatalismi ei ole vielä rantautunut Suomeen, onneksi.

Päivi Räsänen toteaa Talouselämän haastattelussa (Mediaseuranta):
Pidän tärkeänä sitä myös muslimien kannalta, että he saavat oman uskonnon opetusta nimenomaan peruskoulun opetussuunnitelman mukaisesti. Se on paljon parempi kuin jos he saisivat opetusta jossakin radikalisoituneessa moskeijassa.
Näin todetessaan Räsänen tulee samalla oikeuttaneeksi Puolueen ylivallan lasten kasvatuksessa. Todellisessa uskonnonvapaudessa vanhemmat itse kasvattavat lapsensa omien oppiensa ja arvojensa mukaisesti. Mikäli se tarkoittaa judeo-kristillisestä arvomaailmasta poikkeavaa näkemystä, meillä pitäisi käydä keskustelua tällaisten ihmisryhmien pääsystä maamme asukkaiksi. Todellinen monikulttuurisuus tarkoittaa, että Puolue ei puutu vanhempien erilaisiin arvomaailmoihin. Jos joku haluaa kasvattaa lapsistaan panteistisia vegaaneja, heillä on oikeus, kunhan eivät Helsingin peruskoulun ruokailutottumuksiin liittyvin tavoin pakota muitakin uskonsa taakse.

Räsänen ei tue uskonnonvapautta tai moniarvoisuutta suvaitsevaa yksilönvapautta, vaan valjastaa oman jumalansa pönkittämään omia tavoitteitaan. Räsänen vaatii muslimeita luopumaan uskostaan ja hyväksymään oman vasemmistolaisen maailmankuvansa. Tämä voi toimia niin kauan, kun muslimeita on hyvin pieni vähemmistö Suomessa. Kasvettuaan riittävän suureksi, asetelma voi muuttua toisin päin. Siksi olisi tärkeää sallia muslimien elää täällä tavoillaan ja keskittyä pohtimaan sitä, miten tuo määrä pidettäisiin mahdollisimman pienenä.

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Ranskalaiset natsit

Ylen penaali Annastiina Heikkilä uutisoi Ranskan vaaleista otsikolla "Ranskan äärioikeisto sai taas historiallisen äänisaaliin". Ottaen huomioon, että Yle ainoana suomalaisena mediatalona ei joudu pohtimaan rahoitustaan, niin sillä pitäisi olla resurssit palkata korkeatasoisia asiansa osaavia toimittajia. Paskan marjat, Heikkilän uutisointi muistuttaa pohjois-korealaista propagandaa, jossa tärkeintä on toisto.

Ranskan taloudellinen tilanne johtaa parissa vuodessa euroeroon, koska Ranska ei kykene samaan valuuttaunioniin Saksan kanssa. Marine Le Penin johtama Kansallinen rintama taitaa olla ainoa ranskalaispuolue, joka tämän tunnustaa. Samoin on hienoa, että Annastiina tunnustaa uutisoivansa vasemmistolaisten tuttaviensa mielipiteitä. Heikkilä korostaa kunnon kommunistiagitaattorin tavoin, että puolueiden ei tarvitse kuunnella äänestäjien toiveita vaan manipuloida äänestäjien mielipiteitä (Nyt se on virallista 22.3.2015). Suorastaan koomista on se, että suurena rauhanprojektina mainostettu EU on kääntänyt joka neljännen ranskalaisen uusnatsiksi. Uskooko Annastiina siihen itsekään?

Annastiinan vasemmistolainen kaveri on valmis äänestämään mieluummin oikeistolaista Sarkozya, mikä erehdyttävästi muistuttaa Suomen tilannetta kesällä 2011. Silloin koko poliittinen vasemmisto perusti yhteishallituksen, jotta se saisi neljä lisävuotta aikaa manipuloida kansalaisten mielipidettä. Media avoimesti uhosi, että Jytky on protesti, josta katoaa ilmat pihalle yhdessä vaalikaudessa. Puhuttiin, että kun poliitikko pääsee ministeri-Audin takapenkille kantamaan vastuuta, puolueen tavoitteista tulee salonkikelpoisia.

Terttu Utriainen toteaa saman toisin sanoin:
Mutta yksilön arvostus ei kriminaalipolitiikassa edelleenkään näy. Meillä on ollut vallassa ihmiset jotka eivät ole halunneet muuttaa asioita. Yleisen oikeustajun ei ole annettu vaikuttaa siihen
Suomi sai kuuden puolueen sosialistihallitukselta surkean jäämistön. Mikä hulluinta, puolueiden tavoitteet eivät olleet keskenään ristiriitaisia. Lähinnä kiisteltiin yksittäisten puolueiden läänityksistä alkaen Laura Rädyn ja Lasse Männistön tuolileikeistä ja Kevan Marja Ailuksen avo-bemariin. Vihreiden korruptio ei ole jäänyt yhtään huonommaksi, mistä parhaimpana esimerkkinä laittomasti maassa oleville suunniteltu terveydenhoitopaketti. Kari Rajamäki entisenä sisäministerinä ymmärsi lain puutteet ja esti sen läpimenon. Jos olen ymmärtänyt oikein, torpatun lain suuri puute oli lääkäriltä viety oikeus ilmoittaa laittomasta maahanmuuttajasta poliisille tai rajavartiolaitokselle. Hoitoahan tämä ryhmä saa jo nyt, mutta tällä hetkellä laittomasti maassa olevan potilaan hakeutuessa hoitoon, hänestä voidaan tehdä ilmoitus. Jos joku tietää yksityiskohdat tältä osin minua paremmin, niin kommenteissa on tilaa antaa palautetta.

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Nyt se on virallista

Rähmisnassun julkaisemassa käännösuutisessa Tanskasta on vasemmistolainen politiikka kaikessa alastomuudessaan esillä. Tälle häpeävät niin göbbelsit kuin stalinitkin. Näin suoraan ei aiemmin ole liberaalin fascismin ydintä raotettu näkyville:
Politiikassa ei ole kyse siitä, että mennään sinne, missä äänestäjät ovat, vaan heidän mielipiteittensä muokkaamisesta.
Näin siis sikäläisen vasemmiston edustaja Pelle Dragsted.

Miksi mamu rötöstelee?

Katselin eilen sivusilmällä Nelosen ohjelmaa Adoptoidut. Jaksossa herkän ja haavoitetun tuntuinen Elina kertoi oman tarinansa. Yhden illan suhteesta alkanut ei-toivottu raskaus, joka johti Elina-vauvan kuljettamiseen kadun yli Kätilöopistolta Sofianlehtoon odottamaan adoptointia. Tasoituspisteitä tyttövauva oli antanut muille enemmän kuin tarpeeksi.

Elinalle selvisi biologisen äitinsä kuolema ja isä kieltäytyy laskemasta häntä elämäänsä. Elinan epätoivo oli ohjelmassa käsin kosketeltavissa ja isän viivytystaistelu on turhaa muutenkin kuin inhimilliseltä kannalta tarkasteltuna. Adoptiolapsen juurettomuus ja irrallisuus pelottavat. Elina nojasi elämässään ei-kristilliseen hengellisyyteen, jota edustivat mm. ennusmerkit ja inkarnaatio. Katulampulla Elinan ikkunaa vastapäätä istuva kyyhkynen oli ehkä äitinsä ja jostain leijaillut höyhen sitäkin varmempi todiste siitä, että vaikka maailma on paha paikka, on jossain tuolla vielä kaikki paremmin.

Viime eduskuntavaalien jälkeen Anu Mylläri kaivettiin kirjoineen esiin (Ulkonäkö voi pettää 10.7.2011) todistamaan suomalaisen kulttuurin rasistisuudesta. Adoptiolasten juurettomuus uusissa perheissään ja mahdollisesti jopa uusissa kotimaissaan luo valtavan trauman, jota ei ilmeisesti korvaa adoptiovanhempien puhtaaksi pesty omatunto valkoisen miehen taakasta. Kun laajemmin pohditaan maahanmuuton seurauksia, ilmeisesti juurettomuus ei poistu edes sillä, että ympärillä on oma biologinen perhe. Suomalaisten sopeutumisongelmia Ruotsissa 1960-70 -luvuilla pidetään todisteena sille, että maahanmuuttajien väkivaltaisuus on normaalia. Koska suomalaiset hallitsivat 70-luvulla Tukholman pimeää alkoholikauppaa, on luonnollista että muslimit raiskaavat 2010-luvulla suomalaisia naisia.

New Yorkin italialaismafiat ja kiinalaiset triadit todistavat, että maahanmuuttajien väkivaltaisuus on normaalia ja se katoaa itsestään aikojen kuluessa. Maahanmuuton ongelmia kuvitellaan ratkottavan "kotouttamalla" ja "resursseilla", vaikka todellisuudessa maahanmuuton lieveilmiöt ovat biologisia kuten Elinan ja Anun esimerkit havainnollistavat. Ihmisellä on tarve löytää elämälleen tarkoitus, ja länsimaisen panteistisen feminismin omantunnon puhdistajana maahantuotu elintasopakolainen ei sitä itselleen löydä. Sen takia maahanmuuttoon liittyviä ongelmia ei saada ratkotuksi syyttämällä niistä muuta kuin maahanmuuttajien omaa repaleista taustaa.

Jos alussa mainittu Elina ei ole löytänyt paikkaansa Suomessa, miten siinä voi onnistua afrikkalainen muslimi? Luonnonvalinta kannustaa ihmisiä laumaeläimiksi ja laumaan kuulumattomuus aiheuttaa pysyvää turvallisuuden tunteen laskua. Ihminen pelkää jäävänsä yksin ja tulevansa eristetyksi laumastaan, joten hän ei myöskään koe ympärillään olevia ihmisiä laumakseen. Laumaan kuulumattomat ihmiset ovat vihollisia, mikä näkyy heihin kohdistuvana agressiona. Kaikkein keskeisin lauman jäsenyyden tunnusmerkki on yhteinen uskonto, koska uskonnollisuutta on vaikea näytellä siihen sisältyvien rituaalien ja uhrausten vuoksi. Väärä uskonto ympärillä on suora uhka yksilön omalle turvallisuuden tunteelle.

Konservatiiveilla oli ennen sanonta, että parempi huonokin perhe kuin ei perhettä ollenkaan.

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Iran, Venäjä ja Suomi

Dinesh D'Souza on ohjannut erittäin mielenkiintoisen dokumentin Yhdysvaltain presidentistä Barack Obamasta (Barack Obama - rasisti 6.2.2014). Dokumentissa D'Souza kiinnittää huomiota Obaman omaelämäkerran erikoiseen nimeen, joka on muotoa "Dreams from my father" eikä "Dreams of my father". D'Souza kuljettaa hienosti eteenpäin kertomusta isänsä hylkäämästä pojasta, joka keskittää kaiken tarmonsa täyttääkseen isänsä kesken jääneet unelmat. Näitä olivat valkoisen rodun halveksunta, väkivaltaisen toiminnan oikeutus sosialismin edistämisessä ja islamin tukeminen. Obama itse tuli valituksi rasistisilla syillä, kun 90% enemmistö mustista amerikkalaisista myönsi äänestäneensä Obamaa juuri tämän ihonvärin takia. Olisi mahdotonta kuvitella, että Bushin äänestäjien ylivoimainen enemmistö tunnustaisi äänestäneensä Bushia ensisijaisesti tämän ihonvärin takia.

Obama virkakautensa alussa pitämässään Kairon puheessa linjasi, että islamilla on oikeus pyrkiä maailmanherruuteen. Lähi-idän hyvässä liittolaismaassa Egyptissä alkoi pian puheen pitämisen jälkeen vallankumous, jossa pyrittiin ns. islamilaiseen vallankumoukseen, eli islamin sharia-lain tavoiteltiin kumoavan maalliset lait. Arabikeväänä tunnettu mellakointi repesi läpi Pohjois-Afrikan aina Syyriaan asti. Vain tiukimpien diktatuurien, joissa jo nyt nojataa sharia-lakiin kuten shiialainen Iran ja sen verivihollinen sunnilainen Saudi-Arabia, johtajat selvisivät ilman kumousta maissaan, joissa epätasa-arvo, korruptio, nepotismi ja rasismi kukkivat kuin rikkaruohot niityllä.

Yhdysvaltain geopoliittinen asema muuttui merkittävästi Obaman kaudella. NATO-maa Turkki ajautui avoimeen konfliktiin Yhdysvaltain Lähi-idän sillanpääaseman Israelin kanssa lähetettyään terroristeja Gazaan kesäkuussa 2012 (Ottaa rautakupoliin 14.7.2014). Egypti on katkaissut kaikki suhteet Yhdysvaltain ja EU:n rahoittaman terroristijärjestö Hamasin kanssa, mutta vain Israelia syytetään Gazan "tilanteen kurjistamisesta". Saudi-Arabian ja Israelin kerrotaan lähestyneen sotilaallisen yhteistyön merkeissä toisiaan Iranin ydinaseuhan luomassa varjossa. Obaman linjattomuus Syyrian sisällissodassa sai pahasti näpeilleen Venäjän presidentti Putinin vahingoniloiseksi voitoksi.

Iranin ydinaseohjelma jatkuu länsimailta piilossa ja Iran lienee luettavissa ydinasevaltioihin lähivuosina. Sinänsä Iranin ydinase jossain määrin varmasti jopa rauhoittaa alueen shiiojen ja sunnien keskinäistä liipasinherkkyyttä, mutta ongelma on siinä, että Iranin shiiajohtajat sementoivat valtansa ja ovat uhanneet käyttää ydinasettaan muissakin kuin puolustuksellisissa tilanteissa. Erityisesti Israel ottaa Iranin uhkaukset tosissaan, mihin sillä lienee hyvät perusteet, varsinkin kun Obama on julkisesti ilmoittanut vetävänsä Israelilta oman tukensa pois.

Niin Euroopassa kuin Suomessakin suurin osa poliitikoista ja kansasta juoksevat sokaistuina kuin jänikset Putinin ohjaaman panssariauton ajovalojen keilassa. Tanskassa, Virossa ja Suomessa pelotellaan Venäjän imperialismilla tavalla, josta realismi on valitettavasti kaukana. Venäjän asevoimien uhka Suomelle tai Euroopalle on suuruusluokkaa 30, jos mitta-asteikko on nollasta sataan. Venäjän pullistelu asevoimillaan on sisäpoliittista peliä. Venäläisille luodaan mielikuva hyökkäyssotaan kykenevästä mobilisoidusta armeijasta, joka puolustaa kaikkialla sorrettuja venäläisiä vähemmistöjä. Todellisuudessa Venäjän armeija kykenee puolustamaan omaa maataan, mutta ydinasevaltiona sillä ei ole edes siihen tarvetta. Jos eurooppalaiset pelästyvät Venäjän pullistelun edessä, miettikääpä miltä Iranin uho näyttää israelilaisten silmin? Kun täällä huhuillaan NATO-jäsenyyden perään tällä uhkakuvalla on syytä ihmetellä, miksei Israelin varoittamaa uhkakuvaa Iranista oteta tosissaan?

Obaman uhkailtua Israelia jättämisellä ilman tukea Lähi-idän etuvartiona kuvastaa paitsi Obaman osaamattomuutta myös NATO:n haavoittuvuutta. Jos Yhdysvallat on valmis jättämään läheisimmän liittolaisensa Englannin ohella ilman tukea ja turvaa, mitä se voikaan tehdä vähemmän tärkeille kumppaneilleen? Obaman valtakauden perinnöksi jää pysyvästi - tai ainakin vuosikymmeniksi - epäily Yhdysvaltain halusta ja kyvystä pitää antamansa sopimukset liittolaisilleen. Tällä hetkellä ns. globaali megatrendi on islamin ja liberaalin fascismin yhteinen ideologinen voittokulku. Omana elinaikanani en usko, että mikään voi pysäyttää sosialististen ideologioiden voittokulkua. On liian paljon ihmisiä, joille toisten ryöstäminen on moraalisesti hyväksyttävää, kunhan asiasta säädetään lailla. Islamissa se on jizyah, sosialismissa kirjo on paljon laajempi. Siksi on reilua tunnustaa, että Obaman linja tulee seuraavina vuosikymmeninä vähitellen saamaan yhä laajempaa kannatusta Yhdysvaltain ulkopolitiikassa.

torstai 19. maaliskuuta 2015

Kumitontun säästölista

Ylen uutisen mukaan Puolueella on vaikeuksia päättää, miten julkinen sektori laitetaan suu säkkiä myöten. Tässä tulee yksinkertainen keino: Karkeasti 40% kuntien kuluista tulee sosiaalipuolelta. Karkeasti 10% kuntalaisista kuluttaa 80% sosiaalimenoista.

Tuolle 10%:n kuppaukselle tulee laittaa rajat. Yhtä aikuista, lasta ja perhettä kohti vuodessa käytetään tietty määrä rahaa. Kun tuo rahamäärä on ylitetty, julkisen sektorin apu loppuu. Onnistuakseen tämä edellyttää perusteellista muutosta terveydenhuollon toimijoilta. Suunnittelun, koordinoinnin ja budjetoinnin sijaan kunta palkkaa tuotannollisen tason työntekijöitä, jotka yhdessä ja keskenään ratkovat perheiden kanssa hoitokeinot annetulla rahamäärällä.

Viesti anopille

Dear Mother-in-law,

Don't teach me how to handle my children, I'm living with one of yours & she needs a lot of improvement.

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Natseja Israelissa

Puolueen virallinen pää-äänenkannattaja, Lasipalatsin satukirja propagoi:
Netanjahu kertoi maanantaina, ettei palestiinalaisvaltiota perusteta hänen valtakaudellaan. Tämä vetosi varmasti laitaoikeistoon.
Suomalaisessa - ja liberaalissa eurooppalaisessa valtavirtamediassa laajemminkin - laitaoikeistolla viitataan "äärioikeistoon", joka on siis Stalinin antama kutsumanimi kansallismieliselle sosialismille. Se taas oli, kuten lukijani tietävät, Stalinin päävastustaja aikoinaan.

Kuten tiedetään, kansallissosialistit tappoivat joitain miljoonia juutalaisia, joten on aika härskiä kutsua Israelin suurimmaksi puolueeksi nousseen Likudin olevan "äärioikeistolainen". Yhdessä asiassa Jukka Huusko osuu oikeaan, mutta eihän hän kykene asiaa pidemmälle analysoimaan:
Ääri-islamilaiset ryhmät jatkavat iskujaan Israelia vastaan, mutta näin olisi tapahtunut riippumatta vaalituloksesta.
Tämä on satavarma totuus, mutta minkä lopputuleman Huusko tästä tekee - uhri on syyllinen.

Berliinin muuri

Aamun epistola meni uusiksi kun silmiini osui tällainen (ei uutinen vaan) tiedotus Puolueelta:
Ulkomaille pysyvästi muuttava suomalainen joutuu tulevaisuudessa maksamaan "jäähyväisveron", jos uusi eduskunta innostuu verottajan ehdotuksesta ja säätää tätä koskevan lain.
Tämä tuo mieleen tietenkin Berliinin muurin lisäksi koko rautaesiripun. Entisen Itä-Saksan toiseksi suurin vientituote on omien kansalaistensa myyminen länteen. Itä-Saksassa oli postimyyntiluettelo, josta läntinen sukulainen saattoi ostaa rajan taa jääneelle perheelleen tavaroita hedelmistä omakotitaloihin asti. Neuvostoliitto teki kauppaa tunnetuilla toisinajattelijoillaan ja Kuuba laski maanpakoon kovan luokan ammattirikollisia floridalaisten riesaksi vaatien muilta rahaa.

Neuvostoliitosta pääsi pois samaan tapaan kuin Itä-Saksasta - länsisukulaisten ostamana. Silti rajalla lähtijöiden omaisuus verotettiin valtiolle, joten arvottomia tavaroita lukuun ottamatta pakenijat lähtivät keppikerjäläisinä maasta. Massachusettslainen poliitikko James Curley kannattajineen korosti poliittisille vastustajilleen, että mikäli näiden oli paha olla Bostonissa, heidän on parempi muuttaa pois. Samalla tavalla natsi-Saksa yritti häätää juutalaisia pois alueeltaan kunnes kääntyi yksinkertaisesti tuhoamaan heidät. Luonnollisesti ensin takavarikoitiin omaisuus ja sen jälkeen laitettiin pakkotyöhön, koska vain työnteolla he voivat vapautua synnistään eli siitä, että eivät kuulu Saksan kansaan vaan edustavat verenimijöitä.

Suomalaisen yhteiskunnan suurin ongelma on virkakunta, joka ei ymmärrä olevansa kansan palvelijoita. Mietin että miten jumalattoman tyhmä täytyy ihmisen olla, että hän ihan tosissaan alkaa suunnitella maastamuuttoveroa ymmärtämättä, että sellainen yhteiskunta jonka vetovoima vauraisiin kansalaisiin perustuu pakolla pitämiseen on sairas.

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Mona "Glasnost" Sahlin

Ruotsin demarijohtaja Mona Sahlin on nimitetty iranilaistyylisen hyvyyden edistämisen ja pahuuden vastustamisen ministeriön johtoon. Monan uusi titteli on väkivaltaisen ekstremismin torjunnan kansallinen koordinaattori. Mona hämmästelee, miten isona yllätyksenä hänelle on tullut muslimimaahanmuuttajien mukanaan tuoma väkivalta ja viha ruotsalaista yhteiskuntaa kohtaan:
- Viime keväänä tajusin, että ongelma on kasvussa Ruotsissakin, eikä monikaan puhunut asiasta julkisuudessa riittävästi.

Sahlinin mukaan hänen tärkein tehtävänsä on estää ongelmista vaikeneminen.
Täällä härmässä asuva on kuvitellut, että Ruotsidemokraatit olisivat asiasta puhuneet jo pari vaalikautta, mutta ehkä he eivät ole puhuneet riittävästi, kuten Mona pohdiskelee. Ehkä Mona on Ruotsidemokraattien salainen ase? Ruotsissa on jo väkivaltaista ekstremismiä, joka on rantautunut Suomeenkin, kuten poliisi varoittaa autoilijoita Länsi-Lapissa:
Lapin poliisi varoittaa maantierosvoista, joita voi tulla maahan rajan yli Ruotsista. Ruotsissa on tapahtunut vastaavia ryöstöjä jo pitkään.

– Siellä kohteena ovat olleet myös rekka-autot. Niiden lastia on varastettu yöllä pysäköintialueilla, toteaa Toiviainen.

Rosvoille on päätynyt muun muassa alkoholia, tupakkaa, merkkivaatteita sekä tietokoneita. Henkilöauton kuljettajilta puolestaan on kiristetty rahaa.
Mona Sahlin oli siis huolissaan siitä, että kukaan ei pidä ääntä ja meteliä muslimien ja muiden vasemmistoryhmien väkivallan uhasta. James Hirvisaari kirjoittaa blogissaan saaneen uhkauksen Syyriassa taistelevalta suomalaismieheltä Abu Hurairah Finlandilta. Sama Hurairah vieraili aikaisemmin myös Halla-ahon Facebookissa (Saastainen kafir 10.1.2015).

Suomen Mona Sahlin on SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, jota näyttää kiinnostavan erilaiset queer-tempaukset ja drag-queen kilpailut. Rinne kertookin avoimesti, kuka hän mieluiten haluaisi olla:
– Tässä ajassa tärkeitä henkilöitä minulle on Tarja Halonen. Hän on tehnyt paljon yhteiskunnan hyväksi. Olisin Tarja Halonen.
Jotenkin tulee mieleen 80-luvun Neuvostoliitto, kun Breznev kuoli ja valtaan nousi uusi dynaaminen Gorba, joka päätti sallia keskustelun - glasnostin.

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Tapanila ei ole Suomi

Lastitalon Mercedes kirjoittaa, että Suomessa asuva somalinainen Ujuni Ahmed haluaa somaliyhteisön tuomitsevan jäsentensä tekemät raiskaukset. Haastattelun suorittanut penaali Kaisa Hakkarainen kysyy Ahmedilta, että voiko somalikulttuurissa olla joku piirre, minkä takia somalit syyllistyvät moninkertaisesti suomalaisia enemmän seksuaalirikoksiin. Ahmed ei ole kuullutkaan moisesta ja vaatii että moista pitäisi miettiä. Sen enempiä miettimättä voin antaa osavastauksen, ja se on islam. Toista osaa käsittelen alla Alan Caruban blogin perusteella. Blogin otsikko on "Ferguson ei ole Amerikka".

Caruba käsittelee Suomessakin laajaa julkisuutta saaneen Fergusonin mellakoiden taustaa. Ylen uutisessa epäillään mustan nuoren kuolemaan johtaneen yhteenoton johtuneen poliisin rasismista. Caruba toteaa, että Fergusonin väestö on muuttunut 25 vuodessa täydellisesti. Vuonna 1990 mustia oli 25%, vuonna 2000 jo 52% ja vuonna 2010 peräti 67%. Väestöpohjan muuttuminen ei kuitenkaan ole näkynyt julkisen viran haltijoiden määrissä toisin kuin Detroitissa tai monessa muussa mustien asuttamassa kaupungissa.

Uutisissa myös Suomessa muistettiin korostaa, että (valkoiset) poliisit sakottivat mustia, koska kaupungin budjettissa sakkotuloilla on merkittävä osuus. Caruba toteaa, ettei moinen ole mitenkään poikkeuksellista matalien verojen Missourissa. Kun väestöpohja aiheuttaa menoja mutta veronmaksuhaluja ei ole, on melko luonnollista että poliitikkojen lupaamiin palveluihin vaadittavat rahat kerätään väkipakolla.

Yksi mielenkiintoinen mahdollinen selitys nimenomaan amerikkalaisten mustien käytökseen voi johtua erotilastoista. Kolme neljästä mustasta amerikkalaisesta kasvaa yksinhuoltajaperheissä. Yksinhuoltajuus ei itsessään altista lasta epäsosiaaliseksi vaan yh-äidit kasvattavat lapsensa yhtä hyvin kuin muutkin. Matalat tulot pakottavat kuitenkin yh-äidit alueille, joissa epäsosiaalinen ystäväpiiri vie mennessään. Mustat isät eivät jostain syystä halua kantaa vastuuta, ja tämä tekijä näkyy myös islamilaisessa kasvatuksessa. On kunniallista laittaa poika koraanikouluun opettelemaan koko opus ulkoa, koska silllä saa yhteisön sisällä arvovaltaa vaikka se ei anna mitään valmiuksia menestyä digitalisoituvassa maailmassa. Voiko lastaan huonommin kasvattaa?

Poliisin ampumista joka kolmas on musta, vaikka heidän osuutensa väestöstä on 13%. Media hanakasti tarjoaa syyksi rasismia, mutta totuus on että mustien elämäntapa on antisosiaalisempaa ja heidän alttiutensa syyllistyä rikoksiin valkoista väestöä korkeampi. Tähänkin voi tietenkin tarjota vastaukseksi mustien kokemaa rasismia, mutta selitys on ongelmallinen. Suomalaiset maksoivat itsensä kipeiksi sotien jälkeen ja kokivat omassa kotimaassaan jatkuvaa itäisen naapurin henkistä alistamista. Palestiinalaisilla oli mahdollisuus ryhdistäytyä Israelin perustamisen jälkeen, mutta he ovat mieluummin keskittyneet väkivallan käyttöön.

Mikä tekijä yhdistää Fergusonin mustia, palestiinalaisia ja vaikkapa Suomen somaleita? Islam yhdistää kahta vaan ei kolmatta, musta ihonväri kahta vaan ei kolmatta. Kaikkia yhdistävä tekijä on vasemmistolainen maailmankuva, jossa yhdistyvät antikapitalismi ja antikonsumerismi. Vasemmistolaisuudessa väkivallan käyttö on oikeutettua, ja syyksi näyttää kaikille riittävän 1900-luvun siirtomaa-aika.

Uutisten perusteella voi saada mielikuvan, että Amerikka on hyvin hajaantunut ja väkivaltainen. Tilastojen mukaan Amerikka ei ole koskaan ollut näin rauhallinen. Silti pieni vähemmistö ryhtyy toistuvasti mellakoimaan ja oikeuttaa tekonsa syyttämällä valkoisia. Olisiko poliittisesti korrektia, jos valkoinen poliisi toteaisi, että mustat ovat - jostain syystä - herkempiä omaksumaan vasemmistolaisen ajattelutavan oikeuttaakseen mellakointinsa? Tuo syy voi olla geneettinen, mikä arvelu vei Halla-ahon käräjille ja kuten Tatu Vanhanen arveli. Olipa syy mikä tahansa, se heijastuu sosialismin tai poliittisen islamin kannattamisena. Loppuun legendaarinen keskarikuva VH:n blogista.

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Itsenäisyyden menetys tuli kalliiksi

Uudessa Kanava-lehdessä (2/2015) entinen Postipankin pääjohtaja Seppo Lindblom (SDP) kuvailee suomalaisen poliittisen järjestelmän kriisiä otsikolla "Suomea vaivaa demokratian alakulo". Ilokseni hän käy läpi samoja asioita, mitä blogosfäärin pimeiden voimien edustajatkin:
Suomen suvereniteetin osalta on merkittäviä haasteita niin turvallisuus- kuin talouspolitiikassa. Ankeissa oloissa syntyy luonnostaan tarve hakea vastaavuutta historiasta. On paikallaan verrata nykykriisin ongelmia 90-luvun taloudellisiin ja poliittisiin olosuhteisiin.

Samankaltaista Suomen kahdessa ahdingossa on itse ongelman luonne, kun maan teolliset hartiat ovat rajusti kavenneet suhteessa paisuneeseen palvelurakenteeseen nähden. Kyse on perustavaa laatua olevasta tasapainottomuudesta. Oireet muistuttavat toisiaan, mutta hoidoissa on eroa. Tärkeintä on ymmärtää, että 90-luvulla toimi suvereeni talouspoliittinen systeemi. Ero on huomattava, joten vertailua on tehtävä niin taloudellisten välineiden kuin poliittisen ilmaston kannalta, ennen ja nyt.

Ennen oli tiukentuvan finanssipolitiikan lisäksi mahdollisuus devalvaatioon. Sen vaikutuksia työllisyyteen ja tulonjakoon voitiin ohjailla tulopoliittisin keinoin. Nyt on toisin. Devalvaatio on poissuljettu, joten finanssipolitiikan tulisi olla avainasemassa. Se karsii kyllä rakenteita mutta ei elvytä - ei meillä eikä muualla. Ennen ei olisi tullut mieleenkään lähteä työntämään narulla eli hakemaan apua setelikoneesta. Erot kansallisen ja ylikansallisen järjestelmän välillä ovat huomattavat niin ketteryyden, riskienhallinnan kuin yhteiskuntamoraalinkin kannalta.

Ennen kävi niin, että markkinat tuomitsivat velkaantuneen maan valuutan yliarvostetuksi. Valuuttavaranto alkoi huveta ja potilas oli vaarassa menehtyä verenvuotoon. Kriisitietoisuus levisi nopeasti poliittisille päätöksentekijöille. Asioiden kulkua sujuvoitti oman valuutan kohtalo ja suvereenin valtion oma vastuu ja valta. Nyt ovat niin valtiontalouden kuin työmarkkinoidenkin tasapainottomuudet saaneet kasvaa hallitsemattomiin ulottuvuuksiin, kun yhteinen eurovaluutta ei ole niistä varoittanut. Nyt meidät on aiheettomasti reitattu lukuisilla A-kirjauksilla vaikka nykyisillä kansantalouden tunnusluvuilla oma valuutta olisi aikoja sitten kohdannut toisenlaisen totuuden.

Tätä sopii kutsua talouspoliittisen suvereniteettinsa hylänneen kansakunnan ongelmaksi. Pohdittakoon sitä, miten kauaskantoisia vaikutuksia on sillä, että kansakunta jättää kohtalonsa ulkomaisiin virkakunnan käsiin. Yhteisvaluutta edellyttää erittäin pitkälle kehittynyttä poliittisten johtajien itsekuria. Tästä ei ole Suomessa merkkejä, ja jos vaalien jälkeen niitä ei ala näkyä, on perusteltua myöntää oman valuutan paremmuus.

On semantiikkaa puhummeko tulevaisuudestamme liittovaltion vai fiskaaliunionin nimellä. Parempi on puhua suvereniteetin menetyksestä, kun yhteisvaluutta on jäänyt EU:n kaikkein epädemokraattisimman instituution virkakoneiston hoidettavaksi. Mitä laajempaa ylikansallista toimintaa tavoitellaan, sen huonommin sitä kyetään hallitsemaan yksimielisyyteen nojaavilla päätöksillä. Jos tarvitaan enemmistöpäätöksiä, se on kohtalokasta pienen reunavaltion kannalta.

Ukrainan kriisi on tuonut mukanaan paradoksaalisen tilanteen. Tavattoman demonisoituneessa keskusteluilmapiirissä ei ole löytynyt sijaa EU:n toimien kriittiseen tarkasteluun. Olisiko rauhanjärjestö EU voinut löytää viisaamman tien sille selkävoittoa hakevalle diplomatialle, kun se lähti askeltamaan demokratian tulisoihdut käsissään kohti Ukrainan - joka suhteessa syvästi jakaantuneeseen ja korruptoituneeseen kansankuntaan - ruutitynnyreitä?

Vakavassa kansainvälisessä tilanteessa valinnat on nähtävä ennen muuta pelokkaan ja pelottoman kansakunnan vaihtoehtoina. Pelokas liittoutuu, menettää itsehillintänsä ja lopuksi suvereniteettinsa. Pelottomalle avautuu laajempi rooli ei vain itsenäisenä toimijana vaan myös taitavana sovittelijana. Maame talouden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin kysymykset ovat tiiviisti kytköksissä toisiinsa. Huolta vailla ei ole näkymä, jossa kansalaiset huomaavat luottamuksensa menettäneen puoluekoneiston olevan vastuussa yhä vähemmistä asioista.

Vastuun välttelyä ja päätösten tehottomuutta on jo havaittavissa. Puolueet ovat tulleet toistensa näköisiksi ja keino erottua on huutaa lujempaa, mikä näkyy velkaantumisessa. Kriittinen media on merkitykseltään kasvanut valtiomahti ja muiden mahtien vahti. kuka mediaa vahtii ellei se itse? Kokemus opettaa, että demokratia voi osoittautua hauraammaksi kuin uskotaan. Jos puoluelaitos ei osaa uudistua, kansalaisten luottamus kokee kolauksen. Ei ole hyväksi siirtää valtaa kotoisilta piireiltä kasvottomille ylikansallisille byrokraateille. Kun kansallinen politiikka tyhjenee isoista asioista, ovat seuraukset arvaamattomia. Suomen on huolehdittava, ettei suvereniteetista luovuta talous- ja turvallisuuspolitiikasta liikaa. Kansakunnalla ei ole tulevaisuutta, jos valta ei ole sen omissa käsissä. Sillä eihän kansalla ole valtaa, jos sen edustajilla ei ole valtaa.
Kirjoitusta on rankasti lyhennetty, mutta siinä näkyy keskeinen viesti tiiviistettynä. Toinen vastaavanlainen viesti tulee Kylkirauta-lehden (1/2015) kenraali Jaakko Valtasen haastattelussa:
Maanpuolustustahto ei ole niinkään sotilaallinen asia vaan yhteiskunnallinen. Jos ihmisellä on hyvän elämän edellytykset, kuten työ, toimeentulo ja tunne tarpeellisuudestaan yhteiskunnan jäsenenä, hän on valmis puolustamaan niitä. Talvi- ja jatkosodassa suomalaiset eivät halunneet sellaista elämänmuotoa, jota tänne yritettiin ulkopuolelta väkipakolla tuoda. Minua ei niinkään huoleta sodan ajan joukkojen pienetäminen kuin se, että iso osa asevelvollisista jää tehtäviin sijoittamatta. On syntynyt tilanne, jossa meillä on suuri määrä toimintakuntoisia reserviläisiä, joille ei näytä olevan sijaa isänmaan puolustuksessa.

Uudistetut paikallisjoukot on organisoitava niin, että niissä löytyy tehtävä kaikille koulutetuille sotilaille. Puolustusvoimien on hankala perustella yleistä asevelvollisuutta, jos kaikkia ei kuitenkaan haluta käyttää. Paikallisjoukoilla on keskeinen rooli sekä motivaation että turvallisuuden kannalta. Niiden kautta välittyy viesti, että yleistä asevelvollisuutta toteutetaan sen kaikessa mahdollisessa laajuudessa. Se on pienen maan puolustuksen tärkein voimavara.

Euroopan turvallisuuteen vaikuttavista tekijöistä on ensiksi mainittava Venäjä. Seuraavaksi on mainittava uskonnollisista jännitteistä käyttövoimansa saava islamilainen terrorismi. Maltillista, asiallista tosiasioihin perustuvaa keskustelua on vaikea saada käyntiin. Ehkä juuri siksi meillä jatkuvasti kuuluu ääniä, jotka etsivät epärealistisia sotilaallisen yhteistoiminnan muotoja. Viittaan tällä puolustusyhteistyöhön Ruotsin ja NATO:on kuulumattomista Euroopan asevoimista, joille kummallekaan ei ole asiallisia perusteita. Mitä tulee mahdolliseen liittoutumiseemme, ei ole väärin ajatella, etteivätkö ihmiset ja kansat yhdessä toimisi tuloksekkaammin yhdessä kuin eristäytymällä. Turvallisuutta on helpompi rakentaa ystävien kanssa kuin yksin.
Ruotsissa turvallisuuspolitiikkaa on ajettu nopeasti alas, ja siellä turvallisuuspolitiikka kiinnostaa enää harvoja, kirjoittaa Kylkiraudassa Ruotsin armeijan eversti evp Anders Gadberg. Suomessa jokainen varusmiespalvelun käynyt pitää itseään jonkinlaisena kolpakkoasiantuntijana. Ruotsin puolustusvoimien komentaja Sverker Göranson herätti kesällä 2012 huomiota ilmoittaessaan, että Ruotsin on lopetettava yksi puolustushaara, jos määrärahoja ei nosteta. Puolustusmääräahoja oli leikattu 2,9%:sta vain 1,1%:iin kansantuotteesta siirtämällä rahaa hyvinvointipalveluihin. Poliitikkojen antamasta kritiikistä huolimatta Göranson sai tukea sosiaalisessa mediassa. Pääministeri Reinfeldt syytti Göransonin kannattajia populisteiksi ja tuo syytös seurasi häntä aina valtiopäivävaaleihin asti aiheuttaen omalta osaltaan hallituspuolueiden tappion.

Ruotsissa keskustelun herättäjinä toimivat sellaiset blogistit kuin Wiseman ja Skipper. Wisemanin Twitterillä on jo 12.000 seuraajaa. Wiseman oli niin tuottelias, että nimimerkin takana arveltiin olevan useamman upseerin yhteenliittymän. Kuuden vuoden anonymiteetin mursivat joulukuussa 2013 vasemmistolainen antimilitaristinen ryhmä, ja yllätys oli suuri kun kirjoittajaksi paljastui ilmavoimien Gripen-lentäjä majuri Carl Bergqvist. Hän perusteli nimettömyyttään sillä, että ei ollut saanut julkaistua valtavirtamediassa mielipidekirjoituksiaan.

Paljastajien mielestä Wisemanin merkitys Ruotsin politiikkaan oli liian suuri, koska hänen kirjoituksensa herättivät keskustelua valtiopäiviä myöten. Jos paljastajat luulivat hiljentävänsä hänet, vaikutus oli päinvastainen. Myös Ruotsin puolustusvoimien ylin johto suhtautuu blogisteihin erittäin myönteisesti. Myös toinen bloggaaja Skipper astui julkisuuteen ja hän paljastui ohjusveneen päälliköksi. komentajakapteeni Niklas Wiklundiksi, joka nyttemmin toimii myös Svenska Dagbladetin kolumnistina.

Ruotsissa perustettiin jo 1940-luvulla kaikkien puolueiden ja etujärjestöjen kattojärjestöksi maanpuolustusasioihin Folk och Försvar edistämään maanpuolustustahtoa. Sen tehtäväksi on vakiintunut edistää avointa yhteiskunnallista keskustelua yhteiskunnan turvallisuudesta. Se järjestää avoimia keskustelutilaisuuksia, jotka on nähtävissä myös netissä suorana tai nauhoitettuna. Päätoimisten vetäjien ansiosta keskustelut ovat kriittisiä ja korkeatasoisia. Näin on vältytty Suomessa tutuiksi tulleilta pönöttäviltä ja julistuksellisilta esityksiltä, joissa kritiikki loistaa poissaolollaan.

Ruotsissa palveluksessa olevat upseerit osallistuvat aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun. Suomessa muutamia loistavia poikkeuksia lukuun ottamatta upseerikunta on hiljaa. Avoin keskustelu omalla nimellä katkaisee mahdollisuudet edetä uralla, varsinkin jos näkemykset poikkeavat virallisesta poliittisesta linjasta. Taannoinen Tuomiojan avaama julkinen keskustelu silloisen strategian laitoksen johtajan Torsti Sirénin lausunnoista ja hänen syyttämisensä epäisänmaalliseksi on näkyvin esimerkki yrityksestä määrätä upseerien roolia yhteiskunnallisessa keskustelussa. Lopputuloksen aupseerit vetäytyvät takaisin suljettuihin huoneisiinsa pohdintoineen.

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Poliisin rasistinen profilointi

Talouselämä uutisoi poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen yhteisestä liikenteen tehovalvonnasta. Etelä-Suomen teillä ajaa pilvin pimein virolaisia autoja, joiden ei tarvitse maksaa ylinopeussakkoja sen enempää kuin verojakaan Suomeen. Kun pakettiauton kyljessä on suomeksi mainos ja kilvet viroksi, on selvää että auto on tarkoitettu näkymään Suomessa, jolloin siinä pitäisi olla Suomen rekisterikin. Rikollisuus rehottaa, lukekaapa tilastoja:
Valvonnassa tarkastettiin yhteensä ulkomaisessa rekisterissä olleita ajoneuvoja 330.

Laittomasti maassa oleskelevia ja käännytettäviä tavattiin neljä henkilöä. Poliisin etsintäkuuluttamia tavoitettiin seitsemän henkilöä.

Huomattavalla osalla oli epäselvyyksiä ajoneuvon laillisen maassa pitämisen, taikka omistus- tai hallintasuhteiden osalta. Tullin antamia näyttö- ja toimenpidemääräyksiä jaettiin yhteensä 72 kappaletta. Huomautuksia Tulli jakoi 32 kappaletta.

Siis 330 autosta noin 104 oli maassa enemmän tai vähemmän laittomasti ja 11 henkilöä oli lain pitkää kouraa paossa. Kannattaisikohan tehdä noita ratsioita esimerkiksi viikottain?

Enää puuttuu, että joku suvaitsevaiston edustaja oivaltaa kyseessä olleen rasistinen etninen profilointi.

perjantai 13. maaliskuuta 2015

Hallituksen esitys asiasta oli hyvä

Jokainen terve ihminen on kauan sitten ymmärtänyt, että hallitus, Rinne ja Stubb etunenässä, eivät ole päteviä tekemään päätöksiä:
Asiantuntijalausuntojen perusteella hallituksen esitys ulkomaalaisten oikeudesta terveydenhuollon palveluihin on kaikkea muuta kuin "hyvä".
Mutta mitää sanoo Suomen toiseksi suurimman puolueen johtaja? Tätä miestä äänestää 15% kansasta ensi vaaleissa:
Paperittomien oikeus saada välttämättämiä terveyspalveluja olisi pitänyt hyväksyä eduskunnassa. Hallituksen esitys asiasta oli hyvä.
Kenen kannalta esitys oli hyvä? Vasemmistolaisen hallituksen ja sen vaaliman marxilaisen "kaikkien maiden proletaarit yhtykää" -linjan. Carl Haglund on huolissaan eduskunnan maineesta kansalaisten silmissä (sic!) kun paperittomien lakia ei viety läpi:
Haglund muistuttaa, että lain hyväksymisen takana on selvä poliittinen enemmistö.
Poliittinen kyllä - kuten homojen adoptio-oikeudessakin - mutta ei kansan. On syytä muistaa, että laittomien maahanmuuttajien maksuton hoitaminen tekisi Suomesta erittäin houkuttelevan kohdemaan: yksin Pietarissa on 40.000 lääkitsemätöntä HIV-potilasta ja tuberkuloosipotilaan hoito maksaa jopa puoli miljoonaa euroa. Tarja Halonen opetti 2006 presidentinvaaleissa, että yhden rikastuminen on muilta pois. Tässä sen näkee ihan käytännön tasolla! Poliittisen eliitin kyvyttömyys hahmottaa maailmaa taloudellisia lainalaisuuksia on häkellyttävä.

On totta että palkkataso on Suomessa liian kova, mutta se koskee kilpailulta suojassa olevia julkisen hallinnon työntekijöitä. Avoimella sektorilla jokaisen työntekijän palkka on markkinahintainen. Globaali talous on lahjomaton, työn hinta maailmanmarkkinoilla on tippunut dramaattisesti, kuten Wahlroos toteaa. Tulevaisuuden voittajia työmarkkinoilla ovat liikkeenjohtajat ja ohjelmisto-, opetus- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiset, kuten Zerohedge kirjoittaa.

Suomen ongelma ei ole sote, verotus tai NATO. Suomen ongelma on poliittisten johtajien täydellinen kyvyttömyys luoda kansalaisille vapaa yhteiskunta, jossa he itse voivat tehdä päätöksiä markkinoilla kulutustottumuksillaan ja luoda ja synnyttää sellaisia palveluita, jotka ovat maailmanmarkkinoilla kilpailukykyisiä. Yksikään nykyisistä puoluejohtajista ei ole sitoutunut sellaiseen toimintaan - vähiten Stubb, Rinne ja Sipilä. 85% kansasta haluaa antaa tukensa Curley-ilmiölle (Curley-ilmiö 20.7.2014).

torstai 12. maaliskuuta 2015

Antero Mukka ja islamilainen tiedonvälitys

Lasipalatsin Totuuden päätoimittaja Antero Mukka kiemurtelee säälittävästi pohtiessaan, toimiko Hesari oikein sensuroidessaan Tapanilan joukkoraiskauksen tuntomerkeistä pois sanaparin "ulkomaalaistaustainen" poliisin antamasta kuvauksesta koskien epäiltyjä. Mukka ei tietenkään vetoa lakiin - jota poliisi noudattaa - vaan median itsesensuuria säätelevään Julkisen sanan neuvoston (JSN) linjauksiin. Jos poliisi rohkenee kuvata kiinni otetut ulkomaalaistaustaisina, ei luulisi median olevan vaikea toistaa annettu tiedote niine sanamuotoineen.

Pohjimmiltaan median tulee antaa se tieto, mitä sen tilaajat haluavat, koska muuten medialla ei ole seuraajia. Median 10 vuotta jatkunut itsesensuuri on johtanut jo siihen, että lukijat käyvät tarkistamassa poliisin sivuilta annetut tiedotteet tai tilaavat tuomiolauselmia oikeusistuimista. Median rappiotila on jo edennyt niin pitkälle, että ihmiset eivät luota valtavirtamedian uutisointiin tai luottavat enintään siihen, että tietoa ei kerrota ja opettelevat lukemaan rivien välistä.

Mukan kirjoituksen mielenkiintoisin kohta liittyy siihen, että miksi hän ylipäätään pohtii koko asiaa? Miksi Mukka miettii, että toimivatko he oikein? Hesari ei suostu käymään keskustelua bloggaajien kanssa vaan tyytyy peilaamaan blogosfäärissä käytyä pilkkaa ja naureskelua omassa kolumnissaan. Suurin osa Hesarin lukijoista ei tiedä, että Mukka vastasi bloggaajille - suurin osa luulee Mukan harrastavan aitoa itsekritiikkiä.

Mukan toiminta muistuttaa niitä islamilaisia kurkunleikkausvideoita, joissa tapettavat tyynen rauhallisesti toistavat annettuja vuorosanojaan ennen kuolemaansa kuin huumattuina. Tuo ilmeinen välinpitämättömyys lienee toteutettu niin, että ennen varsinaista teloistusta panttivangille on tehty "valeteloituksia" useita kertoja aiemmin, jolloin tämä on tottunut näytelmän kulkuun. Ja syy, miksi itse teloitusta harvoin näytetään on se, että tajutessaan kohtalonsa panttivangit usein ja yleensä laittavat kuitenkin hanttiin. Mukka ja Hesari ovat kuin nuo muslimiteloittajat, jotka toivovat näytelmän menevän heidän käsikirjoituksensa mukaan ja uhri - suomalainen sananvapaus - antaa leikata kaulansa toistettuaan määrätyt vuorosanansa.

tiistai 10. maaliskuuta 2015

Joukkoraiskaus Tapanilassa

POKS! Nyt samppanjapullot auki!

Monikulttuurisuus on rantautunut Ruotsista Suomeen - ensimmäinen joukkoraiskaus ja tekijänä viiden nuorukaisen ryhmä juna-asemalla:
- Tällä hetkellä pidätettynä on viisi ulkomaalaistaustaista henkilöä, jotka ovat iältään 15–18-vuotiaita.
yksittäistapaus, kun pelikonsoli oli vanhentunut ja syrjäytyminen uhkaa.

Eliitti haluaa yksinvaltaa

Lasipalatsin vähemmistönedustaja Antti Blåfield paljastaa fascistisen ajattelutapansa Totuuden pääkirjoituksessa, joten kaipa se kuvannee eliitin ajattelutapaa laajemminkin. Kun hommat eivät toimi, hingutaan putinilaista silovikismia Suomeen:
Sitran raportti Aasia haastaa valtio- ja demokratiakäsitystämme uudistumaan. Raportin viesti on, että kiinalainen, eliitin valistuneeseen diktatuuriin perustuva hallinto pystyy paremmin vastaamaan muuttuvan maailman haasteisiin kuin väsynyt ja ryhmäetuihin sidottu läntinen demokratia.

Suomessakin poliittista valtaa pitäisi siirtää enemmän meritoituneille asiantuntijoille, eliitille.
Demokratia ei toimi, koska päättäjiksi äänestetään ihmisiä edustamaan niitä, jotka eivät maksa veroja. Siinä ei minkäälainen asiantuntijuus auta tai sen puute ole haitaksi, kun ongelma on rakenteessa. Me elämme postsovietismissa, jossa edustajat edustavat korkeinta asiantuntijavaltaa, Puoluetta. Juhana Vartiaisen loikka edustaa tätä maailmaa erinomaisesti.

maanantai 9. maaliskuuta 2015

Jihadisteja Eurooppaan

Kuka on vielä niin hullu, että haluaa Suomen NATO-maaksi? Kreikka, NATO-maa, ilmoittaa laskevansa laittomat maahanmuuttajat Eurooppaan kostoksi. Suomi on jo luovuttanut oman suvereniteettinsa Brysseliin ja EKP:n käsiin. Nyt joku ilmeisesti vielä haluaa laskea sen lopullisen valttikortin, maanpuolustuksen, jihadisteja tukevan NATO:n käsiin...?

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Yksipuoluevalta

Neljä vuotta sitten suomalaiset äänestivät poikkeuksellisen näkyvästi vaihtoehdon puolesta. Seuranneissa hallitusneuvotteluissa valtaeliitti päätti tarmokkaasti keskittyä estämään vaihtoehtoa ja perustivat hätätilahallituksen, joka keskittyi vanhan säilyttämiseen. Neljä vuotta myöhemmin lopputulemana on vain entistä rapautuneempi ja velkaisempi julkinen sektori. Huhtikuun vaaleissa 85% kansasta äänestää saman hullutuksen puolesta. Voisiko joku muu eläin olla näin kovakalloinen?

Soininvaara kirjoittaa blogissaan, miten Juhana Vartiainen on sosiaalidemokraatti henkeen ja vereen. Kun Stubb seisoi Vartiaisen vieressä maireasti hymyillen, ei jäänyt epäselväksi Kokoomuksen oma poliittinen linjanveto. SDP ja Kokoomus ovat identtisiä; ne kilpailevat keskenään vallasta eivätkä poliittisista linjoista. Molemmat ajavat samaa politiikkaa.

Soininvaara itse tunnustaa olevansa sosiaalidemokraatti. Hän kuvailee, miten Vihreät päättivät liittoutua demarien liittymättä itse demareihin. Kyse on siis markkinointikikasta, jossa äänestäjille annetaan "vaihtoehto", jonka tarkoitus on nostaa Vihreitä poliitikkoja valtaan, koska demareissa he eivät olisi saaneet valtaa.

En mitenkään voi sanoa yllättyneeni tästä vaan päin vastoin - puolueiden samankaltaisuus on ollut näkyvillä pitkään. Harvinaista sen sijaan on, että valtakunnan näkyvimpiin poliitikkoihin lukeutuva Soininvaara avoimesti paljastaa asian. Hyvinvointivaltion kannattamisesta on tullut nykyisille poliitikoille kiertoilmaisu tunnustaa marxilais-leniniläistä sosialismia. Populisteina pidetään niitä, jotka kansaa kuuntelevat, ja se kertoo paljon se.

Kuvaavaa politiikalle on äänestyskäyttäytyminen pakollisen ruotsin kielen opiskelun osalta. Vaalikoneissa luvataan yhtä ja lupaus on tyhjän arvoinen. Liberaalissa fascismissa samoin kuin islamissa valehtelu hyvän asian puolesta on sallittua. Suomi on kuin Neuvostoliitto, jossa yksi Puolue pitää valtaa ja pakottaa veroilla kansan Ylen propagandan maksajiksi.

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Kokoomuksen Dorian Gray

Iltalehden uutisen mukaan VATT:n ylijohtaja Juhana Vartiainen eroaa SDP:n jäsenyydestä ja ryhtyy sisarpuolue Kokoomuksen ehdokkaaksi huhtikuun eduskuntavaaleissa. Olen aiemminkin kirjoittanut Vartiaisesta mm täällä (Juhana Vartiainen ja viides kolonna 17.12.2012) ja pidän häntä täysverisenä klassisena fascistina eli korporaatioiden puolestapuhujana. Tämän päivän puoluepolitiikalle kuvaavaa on, että oppositiopuolueet ilmoittavat kantavansa osavastuun siitä, että hallituksen esitys sote-uudistuksesta ei mennyt läpi! Vartiainen on ollut SDP:n talouspoliittisen työryhmän jäsen vuodesta 1992, ja niillä meriiteillä hypätään Sekoomuksen huipulle:
– Muissa Pohjoismaissa ja erityisesti Ruotsissa ja Norjassa väestön ikääntymisen ryhdyttiin varautumaan jo paljon aikaisemmin. Vapautettiin maahanmuutto kaikkialta maailmasta.

(Kaavio yllä Risto Mutasen blogista). Ja päivän toisessa uutisessa kerrotaan, että Jyrki Katainen otti avustajakseen 30-vuotiaan Aura Sallan. Salla kertoo haluavansa poliitikoksi ja syykin on selvillä:
- Kiinnostuin politiikasta jo 15-vuotiaana luettuani Karl Marxin Pääoman ensimmäisen osan. Hyvä kirja, kaikkien kannattaisi lukea.
Se kuulemma innoitti liittymään Kokoomusnuoriin, mutta itsekin Pääoman lukeneena voin sanoa, että se EI ole hyvä kirja, eikä varsinkaan saa ketään liittymään puolueisiin ja politikoimaan. Se on päin vastoin paras esimerkki siitä, että politiikka tulisi jättää . Se on pielessä lähtökohdiltaan. Marxin mukaan hyödykkeiden hinta on niihin käytettävän työajan hinta. Marx yritti sorvata omaa väitettään sopimaan todellisuuden kanssa vuosikymmenien ajan siinä kuitenkaan onnistumatta. Ilmeisesti hän itsekin tajusi tekemänsä virheen, mutta koska Engelsin elättinä leveä leipä tuli eteen, niin mitäpä sitä paljastamaan juonikäännettä mesenaatilleen. Katainen on juuri niin täydellinen floppi kuin kuvitella voi, ja hyvin nämä kaksi varmasti toisiaan tukevat parlamentissa.

Maaorjuutta kolmannessa polvessa

Ylen uutisen mukaan golf-innostuksen hiipuminen saa surkuhupaisia piirteitä:
Golfosakkeiden vastikemaksujen laiminlyönti aiheuttaa vakavia ongelmia monen golfkentän taloudelle.

Golfkentät ovat turvautuneet poliisin apuun, jotta osakkeiden myynti perinnän ulottumattomiin katkeaisi.
Lapset perivät osakkeita vanhemmiltaan, jotka eivät ole päässeet niistä hyvän sään aikana eroon. Harrastajamäärien vähetessä kentillä pyörivät pelaajat haluavat laskuttaa harrastuksensa lajia pelaamattomilla yhtiökumppaneillaan. Normaalin oikeustajun mukaan aktiivisten osakkaiden tulisi lunastaa passiiviset pois tai laskea kenttä konkurssin kautta uuteen nousuun.

Aivan sama järjestelmä on luonnollisesti parissa miljoonassa suomalaisessa kotitaloudessa, jossa asunto-osakkeella saa hallintaansa - ei omistukseensa - tietyn huoneiston. Jos muuttaa pois, yhtiövastike on kuitenkin maksettava. Nyt puolen Suomen pakkautuessa ruuhka-Suomeen, pohjan perukoille jää satoja tuhansia asunto-osakkeita, joissa ei asu kukaan mutta yhtiövastikkeet juosta rallattelevat maailman tappiin asti. Kornia on, että vanhempien tekemät velat ja sitoumukset eivät pääty edes kuolemaan vaan lapset maksavat isiensä pahat teot näemmä ainakin kolmanteen polveen asti.

torstai 5. maaliskuuta 2015

Arabit antavat tunnustusta Israelille

Yleisradio tuttuun tyyliinsä kommentoi Israelin pääministeri Netanyahun puhetta Yhdysvaltain kongressissa pitäen sitä hyökkäyksenä islamiin myönteisesti suhtautuvaa presidentti Obamaa vastaan. Kuvaavaa on, että Obama ilmoitti ettei edes kuunnellut puhetta - miksipä olisi. Kyseessähän on oma liittolainen, joten Obama tyytyi toteamaan ettei puheessa kuitenkaan ollut mitään uutta. Tätä miestä Suomessakin monet arbuusit Soininvaaran johdolla kannattivat presidentiksi Amerikkaan.

Arabimaista tulee parempaa analysointia puheen osalta, koska he näkevät asian sisältä päin toisin kuin länsimainen vasemmistomedia. Al Arabiya Englishin vaikutusvaltainen päätoimittaja Faisal J. Abbas kirjoitti:
Presidentti Obama, kuunnelkaa mitä Netanyahu puhuu Iranista

Lyhyesti sanottuna, Netanyahu onnistui kuvailemaan tarkasti Iranin ydinaseohjelman luoman selkeän ja todellinen uhan paitsi Israelille itselleen myös muille Yhdysvaltain liittolaisille Lähi-idässä.
The saudi Daily Al-Jazirah kutsui Obamaa Yhdysvaltain historian huonoimmaksi presidentiksi. Lehden mukaan Netanyahu ei puhu pelkästään Israelin vaan kaikkien alueen maiden turvallisuuden puolesta.

H/T Tundratabloids

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Suomen valtio haastaa islamin tulkinnan

Pitää myöntää, että olen ollut väärässä monia kertoja, eikä tämäkään jää viimeiseksi. Vastustin homojen avioliittoa, koska adoptiossa on kyse lasten oikeuksista eikä aikuisten. Ei ole lapsen oikeuden mukaista joutua homoperheeseen sen enempää kuin joutua oman ulkonäkönsä kannalta täysin vieraaseen kulttuuriympäristöön. Hiukan kärjistäen voisi verrata siihen, että lapsella olisi joku selvä ulkoinen ominaisuus, joka kerää turhaa huomiota ja altistaa kiusaamiselle. Jokainen aikuinen tietää että tytöpaikoilla, joissa on aikuisia ihmisiä, joitakin työntekijöitä kiusataan, joten miksi ihmeessä lapset eivät siihen keskenään alentuisi. Mutta se nyt tuosta aiheesta.

Yleisradio selvitti, onko kirkolla jatkossa oikeus olla vihkimättä homoseksuaaleja. Ihmisoikeusprofessorina työskentelevän Martin Scheinin mielestä avioliittolaki antaa kirkolle oikeuden olla vihkimättä homoja. Seksuaalista suuntausta ei myöskään luetella Suomen perustuslain yhdenvertaisuutta koskevassa pykälässä. Asiantuntijoiden mukaan jää tuomiolaitoksen ratkaistavaksi, onko homoliitoista kieltäytyminen niin "räikeää syrjintää", että se on perustuslain vastaista. Turun yliopiston tutkija Juha Lavapuro kuitenkin arvioi, että ennen kirkko muuttaa omaa toimintaansa kuin tietoisesti kokeilee perustuslain rajoja yhdenvertaisuusperiaatteesta.

Lavapuro toteaa että
– Perustuslaissa etnisen alkuperän perusteella tapahtuva syrjintä on vielä moitittavampaa.
Kuten lukijani hyvin tietävät, islamissa nainen ei saa avioitua juutalaisen kanssa (eikä kenenkään muunkaan). Juutalaisuutta pidetään etnisenä alkuperänä, joten mielenkiintoista on nähdä, minkälaisen kannan oikeuslaitos ottaa Suomen islamilaisten seurakuntien vihkioikeuksiin tulevaisuudessa.

olettaa sopii, että muslimit saavat poikkeusluvan jatkaa omalla tavallaan, koska muutoin rasismi. Tässä hyvin näkee, miten keskenään ristiriitaisia tavoitteita ns. tärähtäneistö ja suvaitsevaisto ajaa, kun asioita ei kyetä laittamaan tärkeysjärjestykseen keskenään. Samaan aikaan roudataan maahan kymmeniä tuhansia suvaitsemattomia kuu-uskonnon palvojia ja vaaditaan heitä vihkimään kaikkia tasapuolisesti etniseen alkuperään katsomatta heidän omien oppiensa vastaisesti. Kuten Scheinin toteaa:
– Antaisin kirkolle aikaa selvittää mikä sen kanta on ja mikä sen opillinen pohja on. Vasta sitten ulkopuoliset tahot, kuten tuomioistuin, voivat arvioida sitä onko kyse syrjinnästä vai ei.
Tulee olemaan mielenkiintoinen hetki, kun kristillisen taustan omaavan lainsäädännön kanssa ristiriidassa oleva islamilainen sharia-laki joutuu kristillisen taustan omaavan oikeuslaitoksen käsittelyyn.

Tämä on vähän sama kuin kiistely kerjäämiskiellosta. Suomessa oli oikeus kerjätä, mutta nyt halutaan kieltää tuo oikeus massamaahanmuuton takia. Eli suomalaisten oikeuksia päädytään rajaamaan monikulttuurisuuden seurauksena. Ei ihme että monikulttuurisuutta kannattavat juuri sosialistit ja muslimit.

tiistai 3. maaliskuuta 2015

Australia

Kuluneen vaalikauden kaikkein keskeisin epäonnistuminen liittyy suurten eurooppalaisten pankkien konkurssin torjumiseen. Pankit loivat useaan maahan hintakuplan luottaen siihen, että viime kädessä poliitikot eivät anna pankkien mennä konkurssiin kuplien puhjetessa. Vaikka poliitikot lupasivat, että euromaat eivät takaa toistensa velkoja, pankkiirit ymmärsivät että yhteisvaluuttaa ei saa toimimaan muuten kuin takaamalla ristiin. Jälkiviisaana voi todeta vain yhden asian: Soini oli oikeassa.

Katainen yritti ostaa Soinin hiljaiseksi tarjoamalla hallituspaikkaa erivapaudella olla äänestämättä Välimeren maiden tukipakettien puolesta. Tämän epäonnistuttua Soini yritettiin nujertaa siten, että kaikki muut puolueet asettuvat yksimielisesti sen tavoitteita vastustamaan. Vastustus johti hallituksen täydelliseen halvaantumiseen ja maan kannalta tärkeiden tosiasioiden tunnustamatta jättämiseen. Sen jälkeen maa on ajelehtinut vailla ohjausta niin talous- kuin turvallisuuspoliittiseen akanvirtaan.

Talouspolitiikassa suurin virhe oli siis liittyä euroalueeseen, joka ei sovellu sosialistisille erillisille kansallisvaltioille. Tätä EU on lähtenyt torjumaan ylikansallisella ja äänestäjien ulottumattomissa olevilla menetelmillä ajaessaan keskusjohtoista liittovaltiota. Korkea verotus yhdistettynä suureen tehottomaan julkiseen sektoriin on tullut tiensä päähän. Ongelmat voidaan ratkoa joko kertarysäyksellä tai uskoa ihmeisiin, kuten Marice McTiguenin erinomainen kuvaus Uuden Seelannin lamanhoidosta paljastaa (Uusi Seelanti 15.9.2014).

Turvallisuuspolitiikassa virhe on ollut jatkuvan NATO-option roikottaminen. Tällainen optio oli ehkä Ahtisaaren aikana olemassa, mutta vuodesta 2000 lähtien se on ollut kuvitelmaa. Meillä on nyt loistava tilaisuus tarkastella maamme kannalta merkittävien kansainvälisten sopimusten aiheuttamia kustannuksia suomalaiselle veronmaksajalle yhteisvaluutta euron osalta, kun yhteistä talouspolitiikkaa on puolustettu kustannuksista piittaamatta. Sama opiksi ottamaan kykenemätön Sekoomus ja sen Vihreä puisto-osasto haluavat nyt liittää Suomen ylikansallisen ja epädemokraattisen NATO:n jäseneksi lisäämään suomalaisen veronmaksajan kustannuksia turvaamalla muiden maiden sotilaallista puolustamista. Sitä samaa tarmoa ja kriittisyyttä, jolla arvostellaan Putinin toimia, ei kohdisteta omiin päättäjiimme.

Sekä talous- että turvallisuuspolitiikan epäonnistumisen hiomaton timantti on muslimien jatkuvasti kasvava maahanmuutto. Luojan kiitos ilmastomme vähän jarruttaa timantin särmien hiomista verrattuna Ruotsiin ja Norjaan, joita Suomen poliittiset johtajat siis haluavat aseellisesti nyt liittyä puolustamaan. Minkäänlaista kriittistä keskustelua tulevien vasemmistoäänestäjien massamaahanmuutosta ei sallita. Rahaa hankkeeseen löytyy loputtomasti kuten Ruotsin vuosittaisen 100.000 maahanmuuttajan haaliminen paljastaa. Maavoimansa Ruotsi ajoi alas, ja voi pohtia, mitä käy valtiolle, joka julkisesti ilmoittaa olevansa kykenemätön puolustamaan aluettaan? Maan valtaa joku muu maa tai kuten Ruotsissa, maahanmuuttajat luovat Ruotsista sellaisen valtion ettei se kenellekään muulle enää kelpaa.

Talous- ja turvallisuuspolitiikan todellinen kruununjalokivi on ihmisen aiheuttama maapallon lämpeneminen. Euron ja maahanmuuton tavoin tämän osalta ei kustannuksissa pihistellä toisin kuin puolustusbudjetissa. Ihmiskunnan suurimmaksi uhaksi nostettua lämpenemistä on median ja poliitikkojen yhteisrintamassa markkinoitu perinteisestä kristinuskostaan luopuneille ihmisille uutena tiedeuskontona. Markkinoijat ovat omaksuneet jopa kristillisiä käsitteitä kuten ane ja synti. Joanne Novan blogissa on hyvä kirjoitus, missä paljastetaan tiedeuskonnon perustusten lepäävän ironisesti valheiden - ei tieteen - päällä.

Vuonna 1933 Australian meteorologit tekivät merkittävän työn ja keräsivät yksiin kansiin maanosansa mitatut lämpötilat edellisen 74 vuoden ajalta. Aineisto on nyt käyty läpi ja verrattu sitä ilmaston lämpenemistä ennustavien tietojen kanssa. Paljastui, että alkuperäisiä lukemia on keskimäärin laskettu 0,4 celsius-astetta. 1900-luvulla tapahtunut 0,9 asteen lämpeneminen selittyy puoliksi aineiston säätämisellä halutun kaltaiseksi. Novan blogissa kysytäänkin hyvin, että jos noita ikivanhoja mittaustuloksia piti kaupunkisaarekeilmiön vuoksi pudottaa, niin eikö nykyisiä pitäisi pudottaa vielä radikaalimmin? Sen jälkeen mitatusta 0,9 asteen lämpenemisestä ei jäljelle jää mitään.

maanantai 2. maaliskuuta 2015

HS Vaalikoneen tulokset

Huvittavaa. Tein Helsingin Totuuden vaalikonetentin, ja alla kuva lopputulemasta.

Valtavirtamedian ymmärryksen mukaan olen "oikeistolainen konservatiivi". Kuitenkin mediassa minua luonnehditaan "äärioikeistolaiseksi".

Määrittelin jo (Vasen ei ole oikein 19.1 2011) ennen edellisiä vaaleja nelikentän, jonka perusteella poliitisiä näkökantoja ja arvovalintoja voi määritellä tarkemmin, mihin Lasipalatsi pystyy. Oma maailmankuvani on hyvin liberaali, samoin se on hyvin markkinatalousmyönteinen eli jossain määrin "oikeistolainen". Itse määrittelen itseni siis oikeistoliberaaliksi, jonkinlaiseksi Tea Party -ihmiseksi tai sveitsiläisen yhteiskunnan kannattajaksi.

Mielenkiintoista Hesarin vaalikoneessa on oikeastaan se, että "ilmastonmuutos" ei ole lainkaan niin painavassa asemassa kuin maahanmuutto tai EU-politiikka. Se on ihan hyvä asia sinänsä vaikka kuvaakin median ja penaalien kyvyttömyyttä itsekritiikkiin.

Jos jotakuta kiinnostaa, niin samalla tavalla ajattelevia ehdokkaita olivat James Hirvisaari ja Jari Leino. Vaikka heidän läpimenonsa on vähemmän epätodennäköistä kuin Euroopan islamisaatio, ääni heille lienee parempi kuin nykyisen politiikan tukeminen.

Hamas Arkadianmäellä

Uutisen mukaan Norja vuokraa vankilapaikkoja Hollannista. Ehdotan että Suomi vuokraa Venäjältä, tai jos pitää olla EU-alueelta niin Virosta.

Yleisradion uutisen mukaan Gazaa hallitseva sunnalainen Hamas ja Libanonissa vaikuttava shiialainen Hizbollah pitävät Pariisin Charlie Hebdon iskua 1oukkauksena oikealle islamille. Yle kuvailee järjestöjen olevan "islamistisia" eli poliittiseen päätöksentekoon osallistuvia. Lisäksi todetaan, että jotkut pitävät Hamasia jopa terroristijärjestönä. Sitä ei kuitenkaan viitsitä mainita, että Hamas vastustaa rauhanomaista ratkaisua - minkäänlaista - Israelin kanssa.

On ymmärrettävää, että Hamas pyrkii tekemään hajurakoa Pariisin iskuun, jotta länsimaissa ei vedettäisi yhtäläisyysmerkkejä "islamismille" ja terrorismille. Jos länsimaissa jostain syystä puhkeaisi laajamittainen ymmärrys Israelin joutuneen terroristijärjestön jatkuvien iskujen kohteeksi ja gazalaisten jääneen panttivangeiksi omassa maassaan, niin Hamas ei saisi ymmärrystä ja tukea eikä rahaa EU:lta. Iran rahoittaa molempia terroristijärjestöjä, mutta se ei estä länsimaita neuvottelemasta Iranin talouspakotteiden päättämisestä kiitokseksi siitä, että Iran lopettaisi ydinpommin valmistamisen.

Olisi mielenkiintoista nähdä, mikä on Israeliin vihamielisesti suhtautuvan Vihreiden uransa päättävän kansanedustajan Osmo Soininvaaran reaktio, jos Iran päättäisi uhata Suomea tuhoamisella. Soininvaarahan lähti pyynnöstä mukaan vuoden 2011 vaaleihin taittamaan Helsingissä Jussi Halla-ahon nousuputkea. Putki ei taittunut ja Soininvaara tuli tukeneeksi omalta osaltaan Suomen historian huonoimman hallituksen taivalta neljän vuoden ajan. Jos Soininvaara on puoliksikaan niin älykäs kuin hänen annetaan ymmärtää olevan, Soininvaaran on täytynyt myös ymmärtää, että Halla-ahon kanta maahanmuuttajiin on ainoa järkevä. Ymmärrän täysin Soininvaaran turhautumisen ja luultavasti hän tuntee tulleensa puolueen johdon suunnalta hyväksikäytetyksi pelinappulaksi.

Toisessa uutisessaan Yle kertoo, että Egypti on julistanut Hamasin terroristijärjestöksi. Israel joutuu säännöllisesti länsimaisen vasemmistolaisen poliittisen eliitin haukkujen kohteeksi, eikä siis tarvitse ihmetellä, miksi länsimainen vasemmisto Ruotsi etunenässä imee ja houkuttelee muslimeita muuttamaan maahan vaikka tietää islamilaisen tulkinnan naisen asemasta. Kairon päätöstä sulkea rajanylityspaikat Gazaan länsimainen vasemmisto ei tuomitse, mutta luonnollisesti tuomitsee Kairon nykyiset johtajat. Länsimaissa juhlittiin maallisten hallintojen kaatumista Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa niin sanotussa arabikeväässä 2010-11.

Suomen poliittinen päätöksenteko on useista syistä johtuen halvaantunut, mutta keskeinen syy ovat tietenkin huonot poliitikot. Kun neljä vuotta sitten imatralainen Suna Kymäläinen (SDP) valittiin eduskuntaan, hänen tärkein vaatimuksensa oli venäläisten maakauppojen rajoittaminen Suomessa. Koska vaatimus liippasi liian läheltä Perussuomalaisten näkemyksiä, Kymäläinen jäi omassa puolueessaan paitsioon ja koko tavoite työnnettiin silppuriin. Sittemmin on paljastunut, että venäläisiä kiinteistöjä on ostettu strategisten laivaväylien varrelta, lentokenttien lähistöltä ja nyt uutena rajavartioasemia on myyty venäläisille. Kun Putin riehuu ja hyökkää naapurimaihin ja tapattaa vastustajiaan, ovat suomalaispoliitikot vaalien alla alkaneet nostaa esiin havaitsemiaan epäkohtia. Nyt RKP:n puolustusministeri Carl Haglund on esittänyt, että venäläisten maakauppoja pitää voida rajoittaa Suomessa.

Miten kukaan voi äänestää Haglundia, jolla on ollut kaikki mahdollisuudet vaikuttaa venäläisten maakauppojen rajoittamiseksi vuosien ajan, mutta hän ei ole sitä tehnyt ja nyt kalastelee ääniä jatkaakseen samaa pelleilyä. Poliittisten päättäjien moraalista jotain kuvaa se, että Kristillisten Päivi Räsänen väittää puolueensa äänestäjien saaneen parasta kuluttajansuojaa päättyvällä vaalikaudella. Minkälaista kuluttajansuojaa puolue on tarjonnut antaessaan tukensa neljä vuotta jatkuneelle idiotismille? Miten tyhmä voi poliittinen johtaja olla puolustellessaan yhtäkään tämän hallituksen päätöstä? Parasta kuluttajansuojaa Kristillisten äänestäjä olisi saanut oppositiossa. Nykyinen hallitus on kuin kotimainen versio Hamasille.

Prosenttiliike

kuten lukijani tietävät, kannatan tiukasti hiilidioksidipäästöjen rajoittamista tarvittaessa - ja mieluusti - vaikka voimatoimin. En myöskään ymmärrä alkoholijuomien nauttimista niiden aiheuttamista terveyshaitoista johtuen. Sen takia kannatan lämpimästi valtion oikeutta ja velvollisuutta tarvittaessa - ja mieluusti - vaikka voimatoimin rajoittaa aikuisten ihmisten oikeutta päättää omasta elämästään ja tekemistään valinnoista. Sen takia kannatan alkoholin korkeaa verotusta terveyshaittojen hillitsemiseksi. Luonnollisesti kannatan myös EU-jäsenyyttä ja rikollisten - en alkoholin - vapaata liikkuvuutta rajojen yli. Kannatan luonnollisesti myös verotuksen harmonisointia - lue: nostamista - jotta yksikään valtio ei voisi mitätöidä naapurimaan poliittisia päätöksiä tekemällä toisin. Miksiköhän muuten kaikkialla muualla vannotaan kilpailun nimeen paitsi verotuksessa?
Tutkimuksesta käy myös ilmi, että maissa, joissa on alhaisempi olutvero, sekä valtiot että kuluttajat hyötyvät tavaroiden vapaasta liikkuvuudesta EU:n sisällä. Sen sijaan korkean verotason valtioissa, kuten Pohjoismaissa, korkeilla veroilla sekä myynnin, verotulojen ja työpaikkojen menetyksellä on selvä yhteys keskenään. Esimerkiksi arvonlisäveroja ja valmisteveroja menetetään Pohjoismaissa yhteensä 545 miljoonaa euroa vuosittain. Kun lasketaan mukaan kaikki muut välittömät tai välilliset vaikutukset, olutmatkailu aiheuttaa Pohjoismaille miljardin euron verotulojen menetyksen vuosittain.

Halvan oluen perässä matkustavat ostavat oluen lisäksi muitakin tuotteita. Jokaista Pohjoismaiden ulkopuolella olueen käyttämäänsä euroa kohti kuluttaja käyttää 2,01 euroa muihin ostoksiin.
Suomen korkean alkoholiveron takia - ja erityisesti Viron kurittomuuden takia - suomalaiset hakevat juomansa Tallinnasta yhä useammin. Sinebrychoffin asiakaslehden mukaan suomalaisten ns. viinaralli aiheuttaa melkein miljoonan tonnin hiilidioksidipäästöt. Tuo määrä on prosentti Suomen teollisuuden ja liikenteen päästöistä. Kyse on valtavasta määrästä, ja luulisi sen kiinnostavan poliittisia päättäjiämme. Miksiköhän ei kiinnosta? Eivätkö he uskokaan ilmaston lämpenemiseen? Pitävätkö he ilmaston lämpenemistä pienempänä riskinä kuin alkoholin haittoja?

Vaikka äänestämällä ei voi vaikuttaa poliittisiin päätöksiin, kehotan jokaista siitä huolimatta äänestämään menevää miettimään, mitä tarjottavaa on niillä puolueilla, jotka ovat olleet hallituksessa 80-luvulta alkaen? Mitä ratkaisuja Sekoomus, Demlarit, Kepulit, Virheät ja RKP voivat antaa nykyhetkeen? Miksi olemme nykyhetkessä - ovatko heidän aiemmat ratkaisunsa meidät tähän ajaneet, vai onko tämä kaikki heistä riippumattomien sattumien summa? Jos olemme tässä ilman heidän syytään, niin mitä he sitten ovat saaneet aikaiseksi?

Kyllä tämä touhu on järjetöntä.