sunnuntai 31. elokuuta 2014

Suomen turvallisuuden uhkakuva

Iltalehdessä on kuvaavia uutisia nykyajasta:
Rikosseuraamuslaitos joutuu säästämään paljon, koska keväällä valtioneuvosto päätti säästää vankienhoidosta.

Vankeinhoidosta säästetään niin paljon, että vankiloiden henkilökuntaa on erotettava.

Rikosseuraamuslaitos kertoi, että myös vankiloita on lakkautettava. Yhä useampi vanki saa jatkossa suorittaa rangaistustaan kotoa käsin.
Ja kuten Hämeenlinnan poliisi toteaa:
Poliisi havaitsi pakettiauton ja pysäytti kuskin. Kävi ilmi, että pakettiauton 22-vuotiaalla mieskuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta. Tämä oli samalle miehelle 19. kerta, kun hän jäi kiinni kortitta ajosta vuoden sisällä. Autosta poliisi poisti myös rekisterikilvet, koska siitä oli omistajanvaihdosilmoitus tekemättä. Hämeen poliisilaitoksen tilannekeskuksesta sanotaan, että mies ei ole mitenkään harvinainen Suomen valtateillä. Keskuksen mukaan teillä ajaa kortitta "ammattilaisia", vaikka jäävätkin kiinni. - Milläs niitä estää muuta kuin laittamalla linnaan, keskuksesta kommentoidaan.
Suomen julkinen sektori on turvonnut niin valtavaksi, että se on muodostunut turvallisuusuhaksi omille kansalaisilleen. (Juttuvajeen kattaminen 14.8.2014)

Englannissa puolet seksuaalirikollisista välttää vankilan - raiskaajat ja pedofiilit mukaan lukien. Englannissa on jo kymmeniä tuhansia ammattirikollisia, jotka eivät ole saaneet vankilatuomiota. Tatuoinneilla vangit osoittavat arvojärjestyksensä, ja miettiä kannattaa, onko nykyinen tatuoinnit salliva ja tatuointeja jopa ihaileva yhteiskunnallinen ilmapiiri jollain tavalla kytköksissä siihen, että rikolliset kulkevat keskuudessamme eivätkä vankiloissa?

lauantai 30. elokuuta 2014

Mikä on Venäjän todellinen uhka Suomelle?

En ole toistaiseksi juuri kommentoinut Ukrainan ja Venäjän ajatumista sotatilaan koska en alun jälkeen ole nähnyt muita lopputulemia kuin Venäjän voiton. Toisin kuin 1940-luvulla Saksasta, tällä kertaa voitto ei ole ehdoton kun Kremlin apuna ei olekaan länsimaiden teolliset imperiumit vaan on tultava toimeen omillaan. Ja huonosti näytetään tulevan, mutta koskapa Venäjällä olisi tyylipisteistä välitetty. Venäjän sotilaallisesta suorituskyvystä saatiin näyttöä Tsetseniassa ja Georgiassa viime vuosikymmeninä, eikä ainakaan minulle tule parempaa sanaa kuin Kursk mieleen, jos sitä pitäisi kuvata yhdellä sanalla.

Äsken sanomaani ei pidä tulkittaman väärin. Venäjän asevoimat ovat maailman toiseksi tehokkaimmat heti Yhdysvaltain jälkeen. Venäläiset sotilaat ovat yhtä hyviä kuin muidenkin länsimaiden, vaikka motivaatiosta on aina puutetta, kun siirrytään hyökkäyssotaan. Täysimittaisessa sodassa kukaan ei voita Venäjää hyökkäämällä sen alueelle - ainakaan niin kauaa kuin sillä on ydinase. Karkea nyrkkisääntö on, että hyökkääjällä pitää olla kuusinkertainen ylivoima, ja Venäjällä on sentään noin miljoona miestä ja naista palveluksessa - reservissä toinen mokoma. Venäjällä vain 10% miehistä suorittaa asepalveluksen, joka kestää 12 kuukautta. Luvuista voidaan laskea, että Venäjä nojaa nykyisin puhtaasti palkka-armeijaan. Vertailun vuoksi, Yhdysvalloilla on 1,4 miljoonaa miestä aseissa ja Kiinalla 2,8 miljoonaa. Rahaa Yhdysvallat käyttää suunnilleen yhtä paljon kuin kaikki muut maat yhteensä. Niinpä armeijan taistelukykyä on turhan yksioikoista mitata budjetilla, miesmäärällä tai reservillä. Sodassa ratkaisevat taistelutahto (motivaatio), armeijan rakenne (logistiikka) ja valtiojohdon sisäpoliittinen liikkumavara.

Joku voi viisastella todeten, ettei Stalinillakaan ollut syytä hyökätä Suomeen, ja ihan oikeassahan hän on. Armeijalta puuttui motivaatio ja logistiikka, mutta Stalinin sisäpoliittinen liikkumavara oli rajoittamaton. Aladar Paasonen piti Stalinille esitelmän Suomenlahden maantieteellisestä strategisesta asemasta sotilaalliselta kannalta tarkastellen syksyllä 1939. Kertoman mukaan Stalin oli todennut, että eversti on varmasti oikeassa, mutta asiaa ei pidäkään tarkastella sotilaalliselta kannalta vaan poliittiselta. Tämä on asian ydin. Ei ole kahta toimivaa demokraattista kansalaisyhteiskuntaa, jotka olisivat ajatuneet sotaan keskenään. Kaikissa konflikteissa ainakin toisena osapuolena on autoritäärinen harvainvalta, jonka ideologinen polttoaine nojaa jonkinlaiseen tulkintaan sosialismista. Vaikka Venäjää ei voi pitää toimivana kansalaisyhteiskuntana ja sen valtioideologia nojaa sosialismiin ollen vasemmistokonservatiivinen niin kuin Mussolinin Italiakin, mutta siihen ei sisälly rajattoman sisäpoliittisen liikkumavaran tuomaa suoranaista itsetuhoa niin kuin naapurimaidensa ryöstöstä viehättyneellä Hitlerillä tai Japanin jumalaisella Hirohitolla.

Venäjän asevoimat ovat siis yhdet maailman tehokkaimmista - varsinkin puolustusta ajatellen. Laajamittaiseen hyökkäykseen Suomeen ne ovat silti täysin riittämättömät, kuten viime vuosikymmeninä nähdyt taistelut ovat osoittaneet (ellei Venäjä tyhjennä kaikkia joukkojaan Suomen vastaiseen taisteluun, mihin ei kukaan kyllä usko). Riittämättömyyden takana eivät ole joukkojen taistelutaidot tai puutteellinen logistiikka vaan sisäpoliittisen liikkumavaran puute. Venäjä ei kykene käynnistämään laajamittaista rintamasotaa toisin kuin Yhdysvallat yksin tai liittolaisineen Kuwaitissa, Afganistanissa, Irakissa tai Libyassa. Se on taloudellisesti niin haavoittuvainen, että Kremlin on vältettävä kauppasaarto pitääkseen vallankahvasta kiinni. Yhdysvaltain kansantuotteesta vienti on alle 10% prosenttia ja Venäjällä 25%. Mittasuhteesta saa käsityksen jos muistaa, että Yhdysvaltain vienti on dollarimääräisesti yhtä suuri kuin Venäjän koko kansantuote. Vaikka Venäjän sotilaiden taistelutaidot ja armeijan logistiikka on vähintään välttävässä kunnossa, maan sotilaallista suorituskykyä rajoittaa eniten maan poliittisen johdon kapea liikkumavara. Kuten Gustav Hägglund totesi, Suomen puolustus nojaa edelleen pitkälti menneiden sotien menestykseen. Kreml ei halua kyseenalaistaa Suomen PR-arvoa kansainvälisessä politiikassa.

perjantai 29. elokuuta 2014

McDonald'sin ympäristöongelma

Vihreän langan inkvisiittori Lasse Leipola kirjoittaa ilmaston katastrofaalisesta lämpenemisestä varsin värikkäin sanavalinnoin:
Planeetta ei kuitenkaan ole kuolemassa. Onnettomuusvertausta käyttäen planeettaa uhkaavat ehkä pahat ruhjeet ja muutama murtunut kylkiluu.

Sen sijaan, jos käytetään vastaavaa onnettomuusvertausta ihmiskuntaan, päästään vammoihin, joita tulee esimerkiksi pahoissa auto-onnettomuuksissa – kallonmurtumaan tai neliraajahalvaukseen. Hengissä ehkä selvitään, mutta vain niukasti eikä mikään ole enää koskaan ennallaan.

Ja se, mikä on oikeasti kuolemassa, on niin sanottu länsimainen elämäntapa ja elintaso. Edessä on betoniseinä, jolta välttyminen vaatii ihmettä.
Länsimaisen elämäntavan - siis kapitalistisen, materialistisen ja kristilliseen etiikkaan perustuvan - kuoleminen on ennustettu moneen kertaan aikaisemminkin. Tohtorit Matti Wiberg ja Tommi Meskanen laskevat, että Suomi islamisoituu "vasta" 161 vuoden kuluttua. Näin pitkästä viiveestä voidaan kiittää 2011 jytkyä ja sen panostaneita halla-aholaisia, mutta heidän kritiikilleen ei kiitosta tohtoreilta sada:
"Maahanmuuttajat eivät muodosta yhtenäistä poliittista voimaa, vaan maahanmuuttajat kantaväestön tapaan, kannattavat erilaisia poliittisia suuntauksia ja puolueita.”
Samaa asiaa todistelee vasemmistolainen ajatuspaja Sorsafoundation:
Muslimimaailma ei missään tapauksessa edusta mitään vakavasti otettavaa uhkaa. Siinäkin tapauksessa, että kaikki nämä maat kääntyisivät johdonmukaisesti Eurooppaa vastaan tai jopa muodostaisivat jonkinlaisen salaliiton Euroopan käännyttämiseksi, ei näillä mailla ole tarvittavia resursseja. Lähes jokainen arabimaa on esimerkiksi riippuvainen kansainvälisestä tuesta ja kaupasta.

Eurooppaan maahanmuuttajina tulevat muslimit eivät muodosta yhtenäistä ryhmää. He ovat usein marginalisoituja ja vain harvoin saavuttavat sellaisen aseman, joka mahdollistaisi merkittävän vallankäytön siinä maassa, jossa he asuvat. Poliittista ja taloudellista vaikutusvaltaa maahanmuuttajilla ei erityisen paljon ole Suomessakaan.
Ilkka Vuorikurun kirjoitus on vain parin vuoden takaa, mutta jo tässä ajassa se on muuttunut vanhahtavaksi. Se kuulostaa tahattoman huvittavalta ja sormi ojossa ohjaavalta opettajalta. Vaikka Obaman kaltainen sosialisti pitääkin ISIS:n kaltaista roskajoukkoa Irakin ja Syyrian kansojen ongelmana (mitä se totisesti onkin mutta hiukan eri merkityksessä), niin realisteille ja poliittisesti epäkorrekteille on olemassa vielä käsite roskaväki, ja sille selvät määreet. Professori Vihavainen kaivaa maata poliittisen korrektiuden alta kutsumalla länsimaisen kulttuurin vastustajia roskaväeksi:
Poliittinen korrektius, tuo kaiken totalitaarisen ajattelun tukijalka, estää kriittisesti pohtimasta sitä, milloin kyseessä on hyväksyttävä kansalaistottelemattomuus ja milloin tuomittava roskaväen valta. Käytännössä lähdetään siitä, ettei jälkimmäistä ole koskaan, koska itse roskaväkeäkään ei ole.
Erilaiset alakulttuurit näkevät paljon vaivaa estääkseen jäsenkadon. Jengitatuoiduilla käsivarsilla varmistetaan toimeentulon riippuvuus jengistä - huumeet, ryöstöt... Yhteisöstä erottaminen on rangaistuksista lievemmästä päästä - tappaminen, hapon heittäminen kasvoille tai muu häpäisy on arkipäivää. Alakulttuurit käpertyvät sisäänpäin ulkolista uhkaa - siis valtaväestöä - vastaan. Niin juutalaisilla, tataareilla, mustalaisilla kuin lestadiolaisillakin on Suomessa olleet omat kulttuuriset perinteensä, joista on pidetty kiinni osana kunkin yksilön halua tietää juurensa ja kuulua sukunsa jatkumoon. (Tuntuu typerältä lisätä, että toki tämän kieltäviä yksilöitä on, mutta nyt puhutaan jälleen suurista ihmispopulaatioista keskiarvoina).

Sain eräältä lukijalta vinkin kirjoitukseen, jossa puidaan Yhdysvaltojen mustan alakulttuurin rasistista asennetta valkoiseen enemmistöön. Kolumnissa kerrotaan kahden teinin kuolleen jouduttuaan Yliopistokampuksen vieressä olleella McDonald'silla pahoinpidellyiksi ja sitä seuranneessa paossa tapahtuneessa liikenneonnettomuudessa. McDonald's noudatti vanhinta mahdollista puolustusta ja aloitti vastahyökkäyksen sysäten vastuun kuolemista uhreille - alkoholin nauttiminen alaikäisenä, ylinopeus ja punaisia päin ajaminen. Vaikka kyseinen McDonald's keräsi vuosien ajan öiseen aikaan satoja mustia jengiläisiä, yhtiö ei tehnyt mitään parantaakseen asiakkaidensa turvallisuutta, mikä johti kohtalokkaaseen tapahtumasarjaan. Suurin osa lukijoistani oletettavasti tietää amerikkalaisen mustan alakulttuurin rappion. Uutisen merkittävin anti ei ole sen kuvaama rappio tai edes McDonald'sin vastenmielinen puolustusyritys vaan se, että amerikkalainen media yritti pitää piilossa tapauksen rasistiset motiivit. Koska rasismi kukkii voimakkaampana mustien keskuudessa kuin valkoisten, sen tosiasian toteaminen söisi kaiken uskottavuuden "valkoisen miehen synnistä".

Kuten Lasse Leipola alussa kirjoitti, "päästään vammoihin, joita tulee esimerkiksi pahoissa auto-onnettomuuksissa – kallonmurtumaan tai neliraajahalvaukseen. Hengissä ehkä selvitään, mutta vain niukasti eikä mikään ole enää koskaan ennallaan.". Perusoptimistina en itse usko siihen, mutta se vaatii työtä ja puolustajia. Ilman yksittäisten kansalaisten panosta jokainen yhteiskunta voi romahtaa Somalian tai Irakin tavoin. Polttoaineeksi ei tarvita kuin väkivaltainen, misantropinen ideologia kuten sosialismi tai islam.

torstai 28. elokuuta 2014

Kommarit nyrkit pystyssä

Amerikassa haastateltiin meteorologeja, ja vain 52% piti teoriaa ihmisen aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä selittävänä tekijänä ympäristössämme tapahtuville muutoksille. Periaatteessa se on aika lähellä IPCC:n omaa näkemystä, jonka mukaan "on erittäin todennäköistä että ainakin puolet havaitusta lämpenemisestä vuosien 1950-2010 välillä on ihmisen aiheuttamaa". Tietenkin hyvä kysymys on, että tarkoittaako "yli puolet" 51% vaiko 99%.


En tiedä mistä kuva on otettu, mutta lienee joku ilmastohuiputus meneillään. Huomiota herättää, että osallistujat käyttävät kommunistien ja väkivaltaisten anarkistien tavoin yhteen puristettua nyrkkiä tervehdyksessään. (Breivik onkin sosialisti 9.2.2012 ja Breivik ja kohotettu nyrkki 24.8.2012).

Ilmaston lämpenemisen osalta näyttää siltä, että yksi rajapyykki on ohitettu. Teoriaan on toki sidottu niin paljon poliittista pääomaa, että se muistuttaa euro-aluetta poliittisen tahdon ohittaessa taloudelliset realiteetit. Taloudellisilla realiteeteilla eli markkinavoimilla on kuitenkin aina taipumus hajottaa kahleensa, ja niin tulee käymään tässäkin siinä vaiheessa, kun uusi polvi poliitikkoja nousee valtaan. Ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen on teoriana paljastunut erittäin puutteelliseksi tai jopa käyttökelvottomaksi. Tieteessä teoria hylättäisiin ja alettaisiin etsiä uutta selitystä. Politiikassa näin ei toimita. Siellä vanhasta selityksestä pidetään kiinni niin kauan kunnes tilalle tulee uusi. Nyt elämme tuon uuden teorian esiinmarssin aikaa.

keskiviikko 27. elokuuta 2014

Vihreä rasisti

Jonkinlaisena realistina itseään pitävänä on surullista lukea Vihreiden naisten pääsihteerin Sirpa Hertellin mielipide siitä, mitä aikuiset ihmiset saavat tehdä, mitä eivät saa tehdä ja miten biologia toimii:
Sellaista ammattia kuin seksityöläinen ei pitäisi olla ollenkaan
Mitään perusteluita on turha odottaa; tämä on vain hänen oma mielipiteensä. Koska hän on sitä mieltä, hänellä on oikeus kieltää se muilta väkivallan uhalla. Silkkaa fascismia - jos ette toimi niin kuin haluan, telkeän teidät vankilaan!

Kohta kuusi vuotta sitten toinen umpivihreä maailmanparantaja Osmo Soininvaara kirjoitti olevansa iloinen ja helpottunut Obaman voitettua presidentinvaalit. Soininvaaran mukaan Obama oli "selväsanaisesti luvannut" maansa ryhtyvän maksamaan hurjia summia ulkomaisille gepardihatuille ja fanaattisille islamonatseille. Ynnä lisäksi tietysti Kiinalle, Intialle, Venäjälle ja Brasilialle. Siis kaikille muille paitsi Australialle, Kanadalle ja Euroopalle.

Nyt tilanne on mutrkistunut. Obaman kovan linjan sosiaalidemokratia on törmännyt seinään tai ehkä pikemminkin saanut pahan vuodon republikaanien konservatiivisiiven eli oikeistolaisten vastustuksesta. Heille julkinen terveydenhuolto antaa valtiolle oikeuden puuttua kansalaisten elämään muka-terveydellisillä syillä. Suomi on valitettavasti erinomainen esimerkki: täällä poliitikot vakavasti puhuvat, että pitääkö "itse aiheutetuista" vahingoista olla oikeus päästä julkisin varoin maksettuun terveydenhoitoon. Itse aiheutettu vahinko on samanlainen kiertoilmaisu kuin "juutalaisuus", "kasakki" tai "rasisti". Ironiaa on, että tuollainen lähtökohta on itsessään rasistinen, vaikka juuri "rasisti" on pahin haukkumasana heidän kielenkäytössään.

Käytin tuossa termiä "Obaman sosiaalidemokratia", mutta sana demokratia lienee hyvinkin harhaanjohtava. Kuten Vihreän langan uutisessakin mainitaan, Obaman tavoitteena on ohittaa Yhdysvaltain perustuslain pitkät perinteet. Yhdysvalloissa on jo kova paine nostaa syyte Obamaa vastaan, mutta valitettavasti syytteen nostajia velvoittaa kunnioitus perustuslain perinteiden noudattamiseen, ja syytteen nostaminen istuvaa presidenttiä vastaan ei luonnollisestikaan kuulu demokratian eniten tarvitsemiin työkaluihin. Niin tai näin, Obama on nostettu ylivoimaisesti maan huonoimmaksi presidentiksi. Ja niin kuin vain kuusi vuotta sitten kyseistä viittaa tarjottiin Bushille...
Vihreässä langassa Johanna Kaakinen kirjoittaa Kemiönsaaren vihreiden puheenjohtajana yhtä pehmoisia kuin edellä mainitut Soininvaara ja Hertell. Vaikuttaa siltä, että Vihreissä järki on täysin hukassa:
Yksi keskeisimpiä huolenaiheita on voimaloiden aiheuttama melu. Tuulivoimaloiden meluvaikutuksia arvioidaan suunnitteluvaiheessa matemaattisilla malleilla, joita sovellettaessa sää- ja lämpötilaolosuhteet pysyvät vakioina. Monimutkaiset mallit vaikuttavat ihmisistä jotenkin epäilyttäviltä.

Suunniteltujen voimaloiden kokoluokkaa olevien myllyjen aiheuttaman melun vaikutuksia ei siis kunnolla tunneta.
Taitavat olla yhtä luotettavia kuin ilmastomallitkin? Mutta että koska tietoa ei ole, niin sen ei pitäisi haitata "suunnitelmaa", koska sen päämäärähän on kuitenkin ylväs ja oikeutettu. Miten vaarallinen, turmiollinen ja haitallinen onkaan Vihreä päästessään huseeraamaan toisten omaisuudella, rahoilla ja terveydellä.

perjantai 22. elokuuta 2014

Älykääpiöiden uskonto

Entinen puolustusvoimain komentaja Gustav Hägglund toteaa uudessa kirjassaan, että juutalaiset ovat saaneet 129 nobelia ja muslimit seitsemän, joista viisi muita kuin tieteellisiä. Johtopäätöksenä kenraali kysyy
- Mistä johtuu, että samoilta Lähi-idän kulmilta lähteneet juutalaiset ja arabit ovat niin eri älykkyyden luokissa, toiset jättiläisiä ja toiset kääpiöitä?
Hägglund oli 80-luvulla UNIFIL-joukkojen komentajana Etelä-Libanonissa. YK:n tapojen mukaisesti "väliaikaisista" joukoista on tullut pysyvä rahan lähde kehitysmaille, eikä pataljoonan pestin lopulle näy edes alkua. Voi kuvitella, että Hägglundin arvio juutalaisista ja muslimeista perustuu kattavaan kokemukseen.

Hägglundin entinen heila oli muuten muuan kouvolalaisen rättikauppias Seppälän Liisa-tytär, joka sittemmin naimakaupan kautta muuttui Lipsaseksi.

Jaan täysin Hägglundin näkemyksen NATO-jäsenyyden ongelmallisuudesta Suomen osalta. Se on varmin keino romauttaa maanpuolustustahto, ja se kyllä rekisteröidään Venäjällä - ainoassa kuviteltavissa olevassa vihollismaassamme. Hallituskin on vihdoin viimein ymmärtämässä, mitä moraalisia ongelmia on myöntää kaksoiskansalaisuus niin venäläisille kuin somaleillekin. Vielä kun saataisiin nuo älykääpiöt pidettyä rajojen ulkopuolella.

torstai 21. elokuuta 2014

Toisen uskonnon oppilaat huijas koulussa

- Niist syntyy hirveen mielenkiintosia juttuja itsellekin, kun tuota toisen uskonnon oppilaat huijas koulussa - meillä on kanssa näitä ulkomaalaisia. Ja kun mä sitte puhuttelin näitä tyttöjä, niin he oli silmät kirkkaana että ei he nyt niinku ymmärrä minkä takia mä heitä nuhtelen kun vierasuskoiselle ei tarvi puhua totta.

- Näin fiksuja ovat yläasteen oppilaat, kyllä!

- Siinä oli kova selittäminen, että Suomessa tämä ja varsinkin suomalaiset pojat joitten totuus oli kyseenalaistettu niin että meillä pitää puhua totta.

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Itku lyhyestä johtajasta

Kaikki Neuvostoliitossa käyneet muistavat lihakaupan ikkunan. Vitsi kuului, että venäläiset ovat onnistuneet kehittämään sian, jossa kasvaa vain pää, sorkat ja saparo.

Venäjänn henkinen rappio suorastaan loistaa Putinin päätettyä kieltää elintarvikkeiden tuonti Euroopasta ja Amerikasta. Kansa seisoo tumput suorina ja kapinoimatta hyväksyy tyhjät ruokakaupat kun napoleonkompleksistaan kärsivät kääpiö kurittaa kansaansa. Hulluinta on, että me suomalaiset alistuisimme - ja alistumme - ihan samalla tavalla. Venäjän tilanne on paras esimerkki siitä, että käsiaseiden kielto hyödyttää eniten hullua ja itseään täynnä olevaa hallintoa. Kiivaimmat yksityisen aseenkannon kieltäjät ovat aina diktaattoreita.

Laillinen vallankumous on vaihtoehto kansanäänestyksille.

tiistai 19. elokuuta 2014

Vanhoillinen verotuskäytäntö

Taloussanomien uutisen mukaan äitinsä hiukset ilmaiseksi leikkaavan kampaaja-tyttären tulisi maksaa toiminnastaan verot tai sitä pidetään harmaana yritystoimintana. Ammatti-ihmisten talkootyötä verotetaan.

Ylen uutisen mukaan omaan käyttöön tuotetusta aurinkoenergiasta tulisi maksaa verot, mikäli tuottaa sähköä yli 50 kVA ja myy sitä valtakunnan verkkoon. Ja koska Tulli ei hyväksy rajoittimia aurinkopaneleihin, jokainen aurinkopaneli pitää kytkeä sähkötaulun kautta valtakunnan verkkoon.

Vihreä ministeri Ville Niinistö aikoo muuttaa sähkölakia ja kuvailee nykytilannetta:
– Meidän vanhoilliset verotuskäytäntömme tekevät bisneksen kasvusta hyvin mahdotonta tai vaikeaa.
Ville Niinistö osoittaa olevansa edistyksellinen eikä vanhoillinen. Eikä tuore valtionvarainministerikään jää orrelle notkumaan:
Rinteen mukaan tilanne tuntuu "täysin hullulta".

– Tähän täytyy saada muutos. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että jos laintulkinta on tuo, mikä uutisessa nousee esille, silloin lakia pitää muuttaa, hän totesi Ylen aamu-tv:n haastattelussa maanantaina.
Lainsäädäntö ei ole enää kenenkään hallussa. Syntyy tilanteita, joissa mökin mummon tulee asentaa 8.000 euron jätekaivo tontilleen, joka rajoittuu peltoon, jolle naapurin isäntä tyhjentää 500 sian sikalansa jätökset.

maanantai 18. elokuuta 2014

Möhkö


Kurdilaulajatar Helly Luv on saanut julkisuutta. Tyttö muutti perheensä kanssa Suomeen vajaan vuoden ikäisenä eli joskus vuonna 1989. Tytön haastattelussa 4.8.2014 Ilta=Sanomissa hän kertoo:
- Isä teki äidille heti selväksi, että hänen on luovuttava hijab-hunnusta ja perheen on opittava elämään niin kuin Suomessa eletään. He molemmat opiskelivat suomen kieltä ja hankkivat itselleen ammatin Suomesta. Olen todella ylpeä heistä.

Heti 18 vuotta täytettyään hän muutti Lahdesta Los Angelesiin luomaan musiikkiuraansa. Lopulta eräs tuottaja läysi Abdullan You Tubesta ja alkoi tehdä Abdullalle musiikkia. Vaikka tuo yhteistyö ei tuottanut läpimurtoa, sai hän luvan jäädä asumaan Yhdysvaltoihin.
Ensiksi huomion kiinnittää tietenkin hänen vanhempiensa kunnioitus uuden kotimaansa tapoihin ja kulttuuriin. Toinen merkittävä kohta on tuo, jossa todetaan, että Abdullalla oli mahdollisuus näyttää kyntensä Yhdysvalloissa, ja jos kynnet pitivät sai maahan myös jäädä. Jos kynnet liukuivat, liukui myös oleskelulupa ulottumattomiin. Hyvä lähtökohta itseään kunnioittavalle maalle.

Sitten Helly Luv kertoo, kuka hän on, mistä hän on, minkä maalainen hän on, mikä on hänen identiteettinsä?
- On vaikea sanoa, missä minun kotini on. Minulla on ollut identiteettikriisi lapsesta saakka. Osittain tunnen olevani suomalainen, mutta eniten haluan pitää esillä kurditaustaani.
Vihreän langan uutisen mukaan Suomen uusi valtionvarainministeri Antti Rinne (SDP) haluaa vähentää maahanmuuttajien määrää. Rinne on läksynsä lukenut - seuraa Persuja. Vaikka pidänkin Rinteen populistista politikointia naurettavana, olen tavoitteista samaa mieltä. Suomeen ei kannata tuoda hellyluveja, jotka kasvettuaan eivät pidä Suomea kotimaanaan tai kulttuurinaan. Iät ajat on puhuttu, että pakolaisia tulee auttaa lähialueilla. Samoin on tiedetty, että expattien lapset jäävät juurettomiksi. Adoptiolapsien tapaan myös maahanmuuttajien lapset haluavat etsiä omia juuriaan. Niin teki isovanhempanikin, joille sukututkimus oli iso osa vanhuuden puuhastelua. En ole Möhköstä kotoisin enkä koskaan edes käynyt siellä, mutta kiitos mummini, tiedän paikan armahan. Veri on vettä sakeampaa, tietävät hellyluvit.

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Monopoli holhoukseen

Perussuomalaisten toinen puheenjohtaja Hanna Mäntylä kannattaa alkoholiveron laskua ja viinien myymistä maitokaupoissa. Järkevä esitys, ja yksi niistä syistä miksi aikoinaan äänestin EU-jäsenyyden puolesta liittyi vapaamielisemmän yhteiskunnan - esimerkkinä silmissäni kimalteli mannermainen Saksa - rakentamiseen. Suomi oli - ja yhä on - sääntelyn ja sosialismin eurooppalainen kohtu. Jos jossain syntyy ideoita uusiksi säännöiksi, niin suomalaisessa ministeriössä.

Nettisivulla 87% lukijoista kannattaa Mäntylän ehdotusta. Miten hyvin kansalaisten tahtoa kuunnellaan puolueissa? Ja Iltalehden haastattelemat poliitikot vastaavat:
Jouni Backman SDP: Suomessa alkoholi on edelleen erittäin iso ongelma

Annika Lapintie Vas: Tällä hetkellä muutokseen ei ole tarvetta. Kaikkein tehokkain keino liikakäytön rajoittamiseen on hinnan ja saatavuuden sääntely.

Mikaela Nylander RKP: Puolueessamme on niitä jotka kannattavat tiukkoja säädöksiä

Oras Tynkkynen Vihr: Alkoholiveron laskeminen ei ole järkevää, sillä THL:n tilastoista on nähtävissä aivan selvästi, että veroja laskettaessa kulutus nousee rajusti. Se heijastuu heti rikollisuuteen
Miksei islamilaisen maahanmuuton vaikutuksesta rikollisuuteen olla huolissaan?
Outi Alanko-Kahiluoto Vihr: Kyseenalaistan, että kohtuukäyttäjä kärsisi siitä, että viinejä ja vahvaa olutta ei saa ruokakaupasta, sillä Alkon verkosto on kattava.

Peter Östman KD: En lähtisi avaamaan hanoja, sillä lisätarjonta lisää kulutusta. Erityisesti nuorten keskuudessa olut on ensimmäinen portti alkoholin väärinkäyttöön.
Porttiteoria vedetty esiin. Keskiolut johtaa viinien käyttöön, sitten tulevat väkevät juomat, kannabis, heroiini, prostituutio ja rikollisuus.
Annika Saarikko Kesk: Emme kannata Alkon monopoliasemasta luopumista, sillä kaikki alkoholia vapauttavat toimenpiteet nostavat kokonaiskulutusta.
Suomessa on rajoitettu alkoholin myyntiä sata vuotta. Kulutus on tasaisesti noussut, vaikka myynnin vapauttamisesta ei ole ollut puhettakaan 60-luvun keskiolutta koskeneen myyntirajoituksen purkamista lukuunottamatta.

Suomi on hassu maa - meillä on fiksumpi kansa kuin poliitikot.

Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, alkoholin myyntipisteiden määrä ei korreloi alkoholin kokonaiskulutuksen kanssa - ainakaan Uudessa Seelannissa.

lauantai 16. elokuuta 2014

Aatetoverit tukkanuottasilla

Tässä on nyt hiukan jo tahatonta komiikkaa mukana, mutta nyt on viitattava Vasarahammerin uusimpaan bloggaukseen (jossa hän siis puolestaan linkitti mun blogiini), tai oikeammin kommenttiosioon. Kyse ei ole ikiliikkujan keksimisestä, mutta samoja blogejahan te arvon lukijani kuitenkin selaatte, niin annettakoon tämä minulle anteeksi.

Sinivihreänä esittäytyvä punavihreä kommentoi:
Pari päivää sitten väittelin verisesti aatetoverini kanssa siitä, onko sopivaa harjoittaa islamin kritisoimista. Mielestäni on. Onneksi hän tuntui olevan ainakin Suomen puolueessamme (ja ei vielä ehkei edes jäsenenä) äärilaitaa jyrkän kielteisellä mielipiteellään.
Siis ihka oikeasti - Vihreissä on sensuurin ystäviä, jotka haluavat tukkia väkivaltaisen, barbaarisen ideologian arvostelun. Äkkiseltään kyse voi olla tiedostamattomasta itsesuojelusta, koska islam on niin lähellä punavihreää toisinajattelijoiden kurittamiseen perustuvaa ideologiaa. Kieltämällä islamin arvostelun tulee samalla kieltäneeksi sosialismin arvostelun.

Kannattaa huomata tuo Sinivihreän freudilainen lipsahdus: aatetoveri!

perjantai 15. elokuuta 2014

Porvarit eivät kykene johtamaan tätä maata

Uudessa Kanava-lehdessä entinen mahtimies Paavo Lipponen kirjoittaa siihen malliin, että alan oikeasti epäillä hänen mielenterveyttään. Lipponen kommentoi edellisessä lehdessä ollutta professori Jarmo Virmavirran kirjoitusta. Sen mukaan yksi merkittävä suomalainen ongelma on se, että presidentin valtaoikeudet poistettiin, eikä nykyisin huonoa hallitusta saa millään erotettua. Lipposen analyysi Suomea halvaannuttavan demokratian kriisin syy on minimalistinen:
Syy on siinä, että porvarit eivät kykene johtamaan tätä maata.
Suomen pankkikriisiä hoidettiin takaamalla pankkien pääomitus. Rahaa ei siis annettu yrityksille ja kotitalouksille suoraan, vaan pankkien kautta. Menetelmän syy oli siinä, että yksi pankille annettu markka mahdollisti 10 markan luotonannon yrityksille ja kotitalouksille. Läheskään kaikki eivät tietenkään luottoa saaneet, koska pankit näkivät tulevaisuuden hyvin synkkänä. Ei ollut syytä jatkaa yritysten tai kiinteistökuplan tekohengitystä, vaikka niiden arvot joskus myöhemmin nousisivat vähintään samalle tasolle. Pankin oli tehtävä alaskirjauksia luotoista, joiden hoito oli laiminlyöty. Pankin tehtävä on antaa lainaa maksukykyisille asiakkaille, ja mikäli lainapäätös on ollut virheellinen, laina tulee kirjata pois ja omaisuus realisoida mahdollisuuksien mukaan.

Amerikasta alkanut finanssikriisi lähti liikkeelle poliitikkojen halusta tukea amerikkalaista unelmaa omakotitalosta. Vastaavalla tavalla kuin Suomessa, valtiolla ei ollut rahaa lainata asunnon ostajille, joten se pakotti pankit antamaan lainaa vähävaraisille. Pian kuka tahansa sai lainaa käytännössä ilman omarahoitusta. Näitä lainoja alettiin kaupitella arvopapereina tyyliin "kaikilla lainoilla on vakuutena asunto vähintään 20%:n omarahoituksella, lainat on myönnetty lainanhakijan ensisijaiselle asunnolle, luottotappioriski on alle 5%" ja niin edelleen. Lainojen piti muodollisesti olla kunnossa, mutta eipä olleetkaan. Siinä vaiheessa kun sisältö paljastui, lainojen arvot tuli alaskirjata, mikä söi rahoituslaitosten oman pääoman pakkaselle.

Huikeimpia kertomuksia on investointipankki Bear Stearnsin toiminta. Se häikäilemättömästi asiakkailleen - kuten erilaisille eläkesäätiöille - rakentamiaan asuntovakuudellisia velkakirjoja väittäen niiden olevan matalariskisiä. Myyjät ja johto saivat huimia bonuksia, jotka oli sidottu luotonannon kasvuun. Bonukset jaettiin rahana eikä pankin omina osakkeina, kuten aikaisemmin. Valtion hallinto oli muuttanut ikivanhan periaatteen, koska julkisen sektorin ja rahoituslaitosten korkein johto oli samaa porukkaa; pankinjohtajasta tuli valtiovarainministeri ja päinvastoin. Pankkiireilla ei ollut kiinnostusta oman pankkinsa kuntoon, koska heillä oli sen ulkopuolella miljoonien tai jopa satojen miljoonien omaisuus.

Pankkiirit - ja poliitikot - irtautuivat ympäristöstään. Heillä oli omat henkilökohtaiset hissit toimitaloissaan, pommisuojatut limusiinit, omat helikopterit, suihkukoneet ja klubit. Moraali romahti, mistä parhaan esimerkin tarjoaa se, että pankit - kuten AIG - löivät vetoa myymiensä arvopapereiden arvottomuuden paljastumisen puolesta. Toisin sanoen, pankkiirit valehtelivat arvopapereidensa tilan saadakseen bonukset, vaikka itse uskoivat niiden olevan arvottomia. Käytetty menetelmä on nimeltään "Credit Default Swap" eli . Tässä käytettiin apuna luottoluokituslaitoksia. Moody'sin antama luottoluokitus Bear Stearnsille kuukautta ennen tämän konkurssia oli paras mahdollinen eli AAA. Mikä lie vaikutus sillä, että Bear Stearns maksoi Moody'sille oman luottoluokituksensa tekemisestä. Suomi on muuten yksi harvoista maista, joka maksaa siitä - Ruotsi esimerkiksi ei.

Markkinaosapuolena pankin tehtävä on ottaa riskejä, se on oikeastaan koko pankkitoiminnan ydin. Pankilla on markkinaosapuolena oikeus ja suoranainen velvollisuus lyödä vetoja eli käyttää johdannaisia. Samalla tavalla kuin valtio moninkertaisti lainaamansa rahan määrän kierrättämällä sen pankkien kautta, myös johdannaiset moninkertaistavat siihen laitetun rahan määrän. Näin pienilläkin markkinapelureilla on mahdollisuus ottaa kantaa voimakkaasti jonkun näkemyksen puolesta. Tämä on vapaan pääomamarkkinan hienous. Jokainen saa äänensä kuuluviin.

Rahoitusyhtiöiden moraalittomuus paljastuu kuitenkin siinä, että ne siis antoivat rahaa ja samalla löivät vetoa sen puolesta että ostaja joutuu konkurssiin tekemänsä kaupan paljastuttua. Credit default swapin käyttäminen osoittaa tällaisessa tilanteessa täydellistä moraalittomuutta. Timo Soini kirjoitti jo aikoinaan Suomen valtionvarainministerin Jutta Urpilaisen tekemistä Credit default swapeista Kreikan lainojen osalta. Ihan tarkkaan ottaen ne eivät ole CDS-sopimuksia vaan ns. Total Return Swappeja (Taku-taku taku-taku takaapäin 20.5.2013), mutta niissä on sama idea: Suomi löi vetoa sitä vastaan, että Kreikka ei selviä veloistaan. Kuten edellä kuvatusta finanssikriisin kehityksestä varmaankin paljastui, velallisen konkurssin puolesta vedon lyöminen on moraalittomimpia tekoja, joita markkinoilla tapahtuu.

Lipposen lausunto alkaa kuulostaa melko kornilta tässä valossa, eikö alakin? Mutta olihan se Lipposen nousu takaisin eduskuntaan 1991 "aikamoinen Paukku".

torstai 14. elokuuta 2014

ISIS uhkaa Ruotsia


Ruotslainen imaami kertoo tv-haastattelussaan, että Ruotsin muslimit eivät tule laskemaan asetta käsistään ennen kuin jokainen ruotsalainen lausuu shahadan.

H/T Tundratabloids...

Juttuvajeen kattaminen

Vittu kun vituttaa.

Kirjoitin aikaisemmin, miten autoni kylki oli rutattu sairaalan pihalla (Suoraan vankilaan kulkematta lähtöruudun kautta 11.7.2014). Tein netissä rikosilmoituksen, koska syyllinen pakeni paikalta yhteystietojaan jättämättä, mutta onnekseni kaksi sivullista huomasi tapahtuneen. En tiedä onko hyvä ajatus että rikosilmoituksen voi tehdä netissä, koska voin vain kuvitella, että sitä kautta tulvii ilmoituksia kaikista pienistä asioista. Uutisen mukaan tutkinta-aika on 1,5 vuotta ja "mahdollisimman monen asian tutkinta keskeytetään".

Soittelin poliisille ja kyselin ilmoitukseni perään. Ja selvisihän se - sain puhelimeen itse tutkijan. Hän selitti, että epäilty oli saanut tietää aiheuttamastaan vahingosta vakuutusyhtiöltä ja tutkittuaan autonsa oli huomannut että "on siinä tosiaan joo pieni naarmu". Niinpä poliisi oli antanut huomautuksen puhelimessa. Siinä kaikki.

Kysyin poliisilta, että eihän tämän jälkeen kovinkaan moni viitsi täyttää lain säädöksiä ja jäädä selvittämään aiheuttamaansa vahinkoa. Jos on aktiivinen, joutuu maksamaan vahingot vakuutusmaksuissaan. Jos ei jää kiinni, ei tule mitään kustannuksia. Ja jos jää kiinni myöhemmin, silti tulee enintään ne samat kustannukset. Voi perkele. Poliisi selitti, että näinhän se on - ei juuri kukaan enää jää selvittämään näitä. Kysyin, että eikö hän nyt olisi voinut kirjoittaa sakon - "no siitä tulee sitten aina aika paljon enemmän puuhaa, ja kun on tässä muitakin asioita hoidettavana kuin pienet peltivauriot".

Tutkinnan tehnyt poliisi totesi, että "eihän siitä mitään tule jos asianomistaja voi päättää rangaistuksen kovuudesta". Kuulemma "sen jälkeen meillä vaadittaisiin jo kuolemanrangaistuksiakin". Totesin itse kannattavani kuolemanrangaistuksia murhamiehille. Poliisi totesi, että "minä kyllä uskon siihen, että rangaistukset pitää pitää mahdollisimman lievinä, koska ne ei paranna ketään". Totesin ettei ihme, että katurikollisuus kasvaa, jos poliisin mielestä rikoksista ei kannata rangaista. "No oliks sulla muuta?".

Jostain syystä:
Kameravalvonnan nappaamien hurjastelijoiden määrä on kaksinkertaistunut vuoden aikana Helsingissä ja itäisellä Uudellamaalla.

Helsingin Uutisten mukaan eri puolille maata syntyi hetkellisiä valvontakatveita, kun kaikki poliisin kameravalvontakeskukset keskitettiin Malmille vuoden alussa. Poliisi kuitenkin halusi päästä kameravalvontatapauksille määritettyyn kiintiöön.

Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein sanoo Helsingin Uutisille, että juttuvaje katettiin Helsingin ja Itä-Uudenmaan teiden entistä tehokkaammalla valvonnalla.

- Tämä ei johdu siitä, että esimerkiksi Kehä III:lla olisi hurjasteltu tavallista enemmän. Toisilla poliisilaitoksilla oli vain paremmat valmiudet kuvien tuottamiseen kuin toisilla, Pasterstein sanoo.
Yllättäen poliisilla on riittävästi resursseja ratkoa ylinopeusasioita, mutta ei autoihin kohdistuneita vahingontekoja. Vihreä unelma on täyttymässä - peltilehmät ovat vapaata riistaa.

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Yle astui miinaan

Mark Lavie, kirjeenvaihtaja vuodesta 1972, kertoo avoimesti, miksi Israelin ja palestiinalaisten sodasta ei saada länsimaihin puolueetonta uutisvirtaa. Kirjoituksessa todetaan, että mukana ovat osittain toimittajien poliittinen mielipide, mutta sitäkin enemmän uutistoimistojen omat toimittajien turvallisuuteen vaikuttavat tekijät. Fatah ja Hamas ovat tehneet selväksi, että toimittajien turvallisuus on taattu vain, jos he uutisoivat niille suotuisaan sävyyn. Uutistoimitusten taloudelliset voimavarat eivät riitä toimittajien ja heidän tietolähteittensä turvaamiseen ja alueelle lähtetään yhä enemmin sellaisia toimittajia, joilla ei ole osaamista tai kielitaitoa luoda suhteita paikallisiin.

Lavie toteaakin, että vain harjaantunut toimittaja kykenee näkemään paikallaolevien toimittajien ja heidän raporttinsa suodattavien mediatalojen toiminnan läpi. Joskus uutistoimistot yrittävät indikoida aivan liian yksipuolisella uutisoinnillaan lukijoilleen, että tämä raportti ei sitten ole muuten tosi, mutta emme voi sitä tämän paremmin rivien väliin kirjoittaa. Toimittajat asettavat itsensä suureen vaaraan, mikäli uutisointi ei miellytä Hamasia. Ylen toimittaja Aisha Zidan (Hamas ampuu raketteja sairaalan pihalta 3.8.2014) kuuluu Zidanin kannalta vaaralliseen sarjaan. Mikä Lavien kirjoituksen luettua panee miettimään, miksi Yle edes julkaisi kyseisen raportin. Niin ilmiselvästi se vaaransi heidän toimittajansa ja hänen Gazassa asuvien sukulaistensa terveyden. Ilmeisesti Ylessä ei tajuta pelin henkeä ja kuviteltiin, että nyt saatiin "puolueetonta" uutisointia alueelta.

Ylessä toimituksen johto on ilmeisesti vähitellen alkanut uskoa ulkomaisen median luomaa vääristynyttä kuvaa alueelta, ja tuli yllätetyksi ns. housut kintuissa. Satavarmaa nimittäin on, että tuo uutispätkä on jo vuotanut Hamasin johtajien tietoon. Vilpittömästi toivon, että Zidan on turvassa ja osoitan samalla Ylelle paheksuntani siitä, että lähettävät alueelle noin huonosti perehdytettyjä toimittajia. Vai sanoisinko jopa tyttölapsia.

tiistai 12. elokuuta 2014

Islam ja Neuvostoliitto

ISIS:n toiminta on vähitellen saavuttamassa länsimaisten ihmisten tajunnan, ja sen seurauksena väkivaltaan muuten niin altis vasemmisto on pitänyt suunsa supussa. Hamas, jonka moraalin laatu myös on vähitellen paljastumassa suurelle yleisölle, sen sijaan yhä edelleen nauttii vasemmiston laajaa suosiota. Vasemmisto ei ole oikein tajunnut, että vapaassa nettimaailmassa ihmiset saavat tietoa erilaisista väärinkäytöksistä, kuten vaikkapa tämä erinomainen Pauli Vahteran kirjoitus Trafista, liikkennevirastosta.

Hamasin väitetään kaivattaneen tunneleitaan salakuljetukseen ja juutalaisiin kohdistuvaan terroriin orjatyövoimalla. Arvioiden mukaan 40% Hamasin budjetista muodostui tunneleista salakuljetetuista hyödykkeistä. Tunnelit on tuettu betonista tehdyillä levyillä, minkä takia Israel ei sallinut sementin vientiä Gazaan, mikä suututti soininvaaralaisia. Kaivajat ovat tehneet pitkiä päiviä nimellisellä palkalla henkensä uhalla. Kiitokseksi tästä kaivajat ovat - ilmeisesti - paljastaneet tunneleita Israelin armeijalle olematonta tai nimellistä palkkiota vastaan. Tai näin Hamas on ainakin uskonut ja tappanut kaikkiaan useita kymmeniä (haudan)kaivajiaan epäiltynä salaliitosta juutalaisten kanssa.

Hamasin toiminta - tai oikeammin nettimaailman toiminta - on vähitellen ajamassa Hamasin toimintatapojen ohi. Hamasin lapsellinen propaganda, kansainvälisten avustusjärjestöjen tunnusten suojissa sotiminen ja mielipuolinen lasten ja vähälahjaisten aivopesu on vähitellen paljastumassa. Aivan samalla tavalla kuin rautaesiripun aikaisesssa maailmassa kotikommunistimme kieltäytyivät loppuun asti uskomasta oman ihannemaansa väärinkäytöksistä, nykyvasemmisto kieltää kolmasti ennen kukon laulua muslimijärjestöjen epäinhimillisen ja meille kohtalokkaan toiminnan.

maanantai 11. elokuuta 2014

Kaikkien opetusten äiti

Sota ei lopu siihen, että osapuolet yht'äkkiä huomaavat olleensa väärässä ja vastapuoli oikeassa. Tai edes siihen, että oltaisiin itse oivallettu olevansa väärässä. Eivät arabit ikinä lopeta sotaa Israelia vastaan huomaten, että jukupliuta meidän pyhässä kirjassamme on virhe. Eikä Neuvostoliittokaan lopettanut sotaa Suomessa 1944 huomattuaan, että väärässä on oltu, Lenin lupasi että saavat pitää itsenäisyytensä. Eivätkä Amerikkalaiset lähteneet Irakista tajuttuaan jääneensä kiinni joukkotuhoaseisiin liittyvästä valehtelusta. Afganistanista ei lähtenyt Neuvostoliitto sen enempää kuin Yhdysvallatkaan posket punaisina tajuttuaan talibanit raukaa rakastaviksi huumorimiehiksi.

Kaikissa sodissa rauha solmitaan, koska 1) vastustajalla on ns. luu kurkussa tai 2) molemmat osapuolet ovat ryytyneet puhki. Suomi solmi aselevon Stalinin kanssa liitoksissaan natisten. Romahdus oli tulossa - ei ehkä syksyllä mutta viimeistään kun Berliini antautuu. Japani antautui tapatetuaan ensin miljoonia kansalaisiaan täysin tuhoon tuomituissa vastaiskuissaan. Saddam Husseinin hallinto sai iskun palleaan eikä koskaan siitä toipunut. Israel ei pääse irti arabeista, koska ainoa vaihtoehto on kohta 1) edellä. Se edellyttää täysi mittaista maasotaa Gazassa ja Länsirannalla ja alueen demilitarisointia.

ISIS on vallannut suuret alueet Irakissa ja Syyriassa. Se on käynyt myös taisteluita Libanonissa ja Saudien kuningashuone pelkää pahimman vihollisensa Iranin tavoin sen leviävän omalle alueelleen. Miksi ISIS ei ole hyökännyt Israeliin? Mikä tekijä on turvannut Israelin? Aivan oikein - ISIS tietää että turpiin tulee niin että turbaani pölisee. Sodat päättyvät niin sanotusti sotimalla, mutta nykyisin ongelmana on, että selkäänsä saanut osapuoli ei lopeta vaan vetäytyy siviilien joukkoon jatkamaan taisteluitaan. Se on rasittava ja kuluttava sodankäyntimuoto länsimaiselle teknologiaan perustuvalle armeijalle ja kuluttaa nopeasti kotirintaman tuen olemattomiin. Kuitenkin, jos tätä tosiasiallista sotimisen muodonmuutosta ei tunnusteta, länsimaat joutuvat vuosikymmenien tai jopa vuosisatojen taistelukierteeseen kuten Israelkin.

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Siviili vai sissi - kuka Gazassa kuolee?

Wikipediassa on luettelo Gazassa kuolleista operaatio Protective Edgen kuluessa. Al Jazeera julkaisee saman listan omilla sivuillaan. Israelin armeija julkaisee myös kuvat omistaan. Huomionarvoista on, että IDF:n kuolleista sotilaista yksikään ei ole nainen.

Gazalaisia on noin 1,6 miljoonaa ja heistä 45% on alle 15-vuotiaita. Kuolleiden gazalaisten lukumääräksi meneillään olevassa sodassa on ilmoitettu 1.886. YK:n mukaan näistä 1.354 on siviileitä, ja heistä 415 on lapsia ja 214 naisia, tunnistamatta jäi 279. Uhreista 216 oli ns. militantteja ja ällistyttävät 725 siviiliksi ilmoitettua miestä. Siviileitä on siis kuollut kolme kertaa enemmän kuin asemiehiä ja miehiä on kuollut kolme kertaa enemmän kuin naisia. Norjalaisen tutkimuksen mukaan miehiä kuolee toki sodissa enemmän kuin naisia, mutta sodat vaihtelevat luonteeltaan niin merkittävästi, ettei voida sanoa mikä suhdeluku voisi olla.

Jos Israelin iskut olisivat "suhteettomia" ja kohdistuisivat "siviileihin", niin on mahdotonta ymmärtää, miksi miehiä on kuollut kolminkertainen määrä naisiin verrattuna. New York Timesin mukaan uhreista joka kolmas on ollut hyväkuntoinen mies. Naisia ja lapsia, joita väestöstä on yli 70%, oli uhreista 33%. Uhrien lukumäärää selvittävien avustusjärjestöjen mukaan luvut eivät mitenkään voi olla objektiivisia, koska maasodassa ja tunneleissa kuolleita ei tuoda sairaaloihin lainkaan. Hamas onnistuu hyvin informaatiosodassaan, ja nytkin operaatiota seuraava maailma kauhistelee siviiliuhrien määrää. Mitä enemmän siviiliuhreja kauhistellaan, sen enemmän Hamas meille siviiliuhreja toimittaa. Hamas on julkaissut kuvia uhreista, jotka ovat paljastuneet väärennöksiksi. Oma suosikkini on tämä kauhuelokuvasta otettu still-kuva päättömästä pikkutytöstä mekossaan. Elokuvan voi katsoa täältä.

lauantai 9. elokuuta 2014

Jesidit

Aina sitä oppii lisää kun vanhaksi elää. Irakissa elää 700.000 asukkaan kurdeista koostuva uskonlahko nimeltä jesidit. Heidän uskontonsa on niin huvittava, etten nyt viitsi edes pilkata sitä, vaikka syytä olisi - riikinkukkona kuvattu enkeli Melek Taus on palvonnan kohde. Kuten lukijani tietävät, olen heikkoina kurdinaisiin.

Toivotaan että Kurdistan itsenäistyisi, niin saisimme nähdä Miss Kurdistanin kilpailemassa Miss Maailman tittelistä. Kyllä noilla näytöillä pitäisi voittopokaalin pokkaamisen olla pelkkää näytöstä.

Irakia ja Syyriaa hallitseva ISIS-järjestö ei - tietenkään - suvaitse muita uskontoja kuin islamin ja siitäkin vain oman ahdasmielisen sunnilaisen salafistisen tulkintansa. Suomessakin näitä salafisteja luonnollisesti notkuu kymmeniä tai jopa satoja yksittäistapauksia. Suomen Sosiaalidemokraatteihin kuuluvan somalialaisen poliitikon poika lensi Syyriaan liittyäkseen ISIS:n taistelijaksi (Kun somalipoliitikon poika Syyriaan matkusti 6.8.2014), ja heti alkoi tapahtua. Uutisen mukaan ISIS on kidnapannut satoja - siis satoja - jasidi-naisia seksiorjikseen. Kurdit ja Yhdysvallat yrittävät pienimuotoisesti laittaa hanttiin, mutta kuten luvuista näkee, tulokset eivät ole mairittelevia.

Yhdysvallat vakautti Euroopan, Japanin ja Korean vuosikymmeniä kestäneellä läsnäolollaan. Näitä kaikkia yhdisti sekularismi. Eurooppaa ja Koreaa yhdisti kristillinen etiikka, kun taas Japanissa uskonnolliset instituutiot eivät vaikuta jokapäiväiseen elämään. Afrikassa uskonnoilla on erittäin suuri painoarvo päivittäesessä elämässä ja islamilaisessa maailmassa elämää ei uskonnon ulkopuolella ole. Islamissa joka ikinen asia on alisteinen uskonnolle ja sille, mitä Muhammed on asiasta sanonut tai ehkä ollut mieltä.

Islamin perverssi suhde seksiin ja naisiin on uskomattoman alistava. Satojen naisien kaappaaminen ylittää minunkin pitkälle laajentuneen mielikuvitukseni. Sääliksi käy jesidejä. Jos ISIS olisi kansa, toivoisin sille kansanmurhaa. Tässä linkissä erittäin raakaa kuvamateriaalia ISIS:n murhista.

Allahin lopullinen ratkaisu

Uusi Suomi uutisoi:
Kuukauden aikana on hyökätty muun muassa kosher-kauppaan ja kahdeksaan synagogaan – yhteen nelisatapäinen väkijoukko polttopulloin. Huolestuttavinta ovat hyökkääjien ja mielenosoittajien huudot. Crifin mukaan näihin kuuluvat muun muassa ”Kuolema juutalaisille” ja ”viiltäkää juutalaisten kurkut”.

Saksassa berliiniläinen muslimi-imaami vetosi heinäkuussa Allahiin juutalaisten tuhoamiseksi.

Juutalaisviha elää vahvana etenkin Euroopan muslimien keskuudessa.

– Juutalaisuutta käytetään haukkumasanana saksalaisten koulujen pihoilla – usein nuorten muslimien toimesta.
Sosialismin kaikki kolme päähaaraa - internationalistinen, nationalistinen ja antinationalistinen - ovat rakentaneet kannatuksensa antisemitismiin. Internationalistinen Neuvostoliitto tekaisi Lääkärien salaliiton, nationalistinen Saksa etsi lopullista ratkaisua ja antinationalistinen EU turvautuu Allahin apuun.

On hyvä pitää mielessä, että arvostetun tutkimuksen mukaan kaksi kolmasosaa Euroopassa asuvista muslimeista pitää islamin oppia tärkeämpänä kuin parlamentin säätämiä lakeja (Voiko virheistä oikeasti oppia? 26.6.2014). Islamin oppien mukaan Muhammed oli täydellinen mies, ja jokaisen muslimin velvollisuus on noudattaa hänen elämäänsä pilkulleen. Muhammedin yksi opetus oli, että juutalaiset tulee kaikki tappaa. Jokainen muslimi ei tietenkään ole tappamassa juutalaista, koska muuten islam katoaisi vankilan muurien sisäpuolelle ja lakkaisi leviämästä. Mutta jokainen muslimi tietää, että Allahin tahtoa vastaan ei saa pullikoida. Ja koska Allah tahtoo juutalaisten kuolemaa, niin sairaalta kuin se jonkun yksittäisen muslimin mielestä kuulostaakin, ei ole hänen tehtävänsä nousta sitä vastustamaan.

Eurooppalainen maahanmuuttopolitiikka näkyy surkeimmillaan Ruotsissa, jossa jo lähes 10% asukkaista on muslimeita. Maahanmuuttopolitiikkaan on länsinaapurissamme sidottu niin paljon poliittista pääomaa, että Suomen euroeron tavoin kansa ajetaan ennemmin vauhdilla päin betoniseinää kuin myönnetään virheellinen politiikka. 81% Britannian muslimeista pitää itseään enemmän muslimina kuin brittinä. Islamin leviäminen jatkuu kunnes se pysäytetään - itse se ei pysähdy.
Sotasaaliin Suura kannattaa pikaisesti lukaista ja samalla pitää mielessä, että 2/3 Euroopan muslimeista haluaa puhdistaa islamin tulkinnan takaisin sen kirjaimelliseksi noudattamiseksi.

Sosiaalidemokraattien eduskuntaryhmän sihteeri Nasima Razmyar on verrannut blogissaan Israelia ja Etelä-Afrikan apartheidhallintoon. Vasta pari päivää sitten paljastui toisen sosiaalidemokraatin lapsen lähteneen jihadistiksi Syyriaan (Kun somalipoliitikon poika Syyriaan matkusti 6.8.2014).

perjantai 8. elokuuta 2014

Anna toinen paitasi pois


Valtioneuvoston kanslian Findikaattori-sivustolla on karu kuvaaja suomalaisten palkkakehityksestä. Julkisen sektorin osalta palkkaero sukupuolten välillä perustunee erilaisiin tehtäviin: naiset ovat aliedustettuina johtavissa asemissa ja yliedustettuina suorittavalla tasolla. Kyse ei siis ole "naisen euro on 80 senttiä" -myytistä, vaan todellisista eroista työtehtävissä. Sama selitys löytynee myös kuntapuolella ja yksityisellä puolella.

Ansiuotulojen kehitys on ollut uskomattoman nopea. Valtiolla 2.750 eurosta noustu 3.950 euroon vain kymmenessä vuodessa. Silmiinpistävä nousu tapahtui finanssikriisin vuonna 2008 sekä kuntapuolella että valtionhallinnossa. Julkinen sektori on täysin immuuni globaalille kilpailulle. On selvää, että yksikään toinen maa ei olisi valmis maksamaan suomalaiselle virkakunnalle näin hulppeita palkkoja. Yksityisen puolen palkat sen sijaan ovat jatkuvasti "oikealla tasolla" eli markkinahintaisia. Jos jonkun ammattikunnan palkat nousevat liian korkeaksi, kuten Finnairilla tai Valiolla, yritys leikkaa kulurakennettaan ja vähentää tuotantoaan. Vaikka suomalaisista ei alkutuotannossa enää työskentele kuin pari prosenttia, niin Venäjän päätös kieltää suomalaisten maitotuotteiden vienti vuodeksi iskee maatalouteen väkisinkin. Maatalouden osalta tultaneen näkemään myös konkursseja.

Maatilojen konkurssit vaikuttavat myös maatalousmaan hintaan, joka on nyt noussut liian korkealle suhteessa tilojen tuloskuntoon. Tältä osin varsinkin osuuspankit ovat vaarassa joutua kirjaamaan merkittäviä luottotappioita. Osuuspankkisektori selvisi viime lamasta 90-luvulla muita hitaammalla omaisuuden alaskirjauksien nopeudella - ihan lain mukaisesti toki - mutta tällä kertaa siihen ei ole mahdollisuutta, koska maan hinta on vaarassa laskea pysyvästi alemmalle tasolle.

Kirjoitin aiemmin (Ei koske Suomea 1.8.2014), että Yhdysvalloissa nuoret aikuiset ovat 20% köyhempiä kuin vanhempansa 30 vuotta sitten 80-luvulla. Niin Yhdysvalloissa kuin meilläkin tähän on yksi selvä syy: kiinteistövarallisuuden arvonlasku. Vaurain 10% kotitalouksista, joilla on osakesijoituksia, ei ole köyhtynyt vaan päin vastoin rikastunut selvästi. Köyhin puoli kansasta on siis köyhtynyt edelleen, ja Curley-ilmiö (josta kirjoitin 20.7.2014) on alkanut purra täydellä tehollaan.

Suomessa pääkaupunkiseudulla asuntojen hinnat ovatkin kotitekoisista syistä johtuen korkeat, mikä näkyy korkeaan verotukseen yhdistettynä laskevana kulutuksena. Päivittäistavarakaupatkin ovat raportoineet laskevasta myynnistä, mikä on erittäin vaikea yhtälö avattavaksi ilman, että julkisen sektorin kokoa ja ansiotasoa pienennetään. Ilman EU:n ja Maailmanpankin holhousta moisia päätöksiä ei saatu tehtyä Kreikassa eikä niitä saada tehtyä Suomessakaan. Takkiraudan blogissa kommentaattori Pörri Orava summaa hienosti yhteen nykyisen talouskriisin perustan:
Jos matruuna ostaa kaupasta lankaa ja muita tarvikkeita ja ompelee itselleen paidan, eikä kukaan tule valtion mandaatilla ottamaan paitaa tai edes toista hihaa häneltä pois, jos paita on kokonaan hänen omansa, silloin kyseessä on kapitalismi.

Kapitalismin kriisissä on kyse siitä, että kun sosialismi ei toimi, kutsutaan sitä kapitalismiksi ja vaaditaan lisää sosialismia tilanteen korjaamiseksi.
Itseään ei-sosialistina pitävälle Matruunalle ja pääosalle hänen kommentoijiaan Pörrin toteamus ei aukene. Euroopassa ei enää ole oikeastaan lainkaan oikeistolaista konservatismia, vaan koko konservatiivinen kenttä kannattaa vasemmistolaista hyvinvointivaltiota - "hän jolla on kaksi paitaa antakoon toisen sille, jolla ei ole yhtään" (Luuk 3:11). Osana omaa itsepetostaan he - kuten Takkiraudan blogi hienosti paljastaa - pitävät nykyisen talouskriisin syynä "kapitalismia". Heille rahoitusmarkkinat ovat "reaalimaailmasta irronnutta" siis pahaa liiketoimintaa, kun taas marxilaisittain ymmärretty valmistava työ on "todellista" eli arvokasta liiketoimintaa.

Länsimaisia "kapitalistisia" tai paremmin sanottuna ei-sosialistisia eli oikeistolaisia (siis small government, free market) valtioita ei ole olemassa. Nykyinen länsimaita koetteleva krapula juontaa juurensa länsimaissa valtaan päässeiden sosialistien ylivelkaantumisesta. Ihmiset ovat äänestäneet valtaan poliitikkoja, jotka ovat luvanneet ryöstää lisäarvoa tuottavilta kansalaisilta rahat ja jakaa ne lisäarvoa tuottamattomille. Tämän perustavaa laatua olevan asian ymmärtäminen on avain, jos kriisi halutaan selättää. Ainoa joka sen voisi selättää, on kapitalismi eli vapaat pääomamarkkinat, ja juuri sen kahlitsemista vasemmisto vaatii. Jos vasemmistolaiset edes ymmärtäisivät tämän asian, olisi joitain toiveita saada EU:ssa asiat kääntymään parempaan suuntaan, mutta ei. Neuvostoliitto pysyi pystyssä 70 vuotta ja niin pysynee EU:kin.

keskiviikko 6. elokuuta 2014

Kun somalipoliitikon poika Syyriaan matkusti

Ylen mukaan Faisal Ali Warabe on Suomen Sosiaalidemokraattisen Puolueen jäsen Faisal on ollut ehdokkaansa Somalian presidentinvaaleissa, ja hänen perustamansa puolue ajaa "pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa" Somaliaan. Isä on siis mitä ilmeisimmin sekulaari sosialisti, kuten hänen pakomatkansa Moskovan kautta Helsinkiin antaa myös ymmärtää.

Kaikista huolenpitäminen on sosialismin ydinviesti. En viitsi arvuutella pojan kääntymisen syitä puhdasoppiseksi muslimiksi, sillä onhan toisen sukupolven maahanmuuttajien inho uutta kotimaataan kohtaan vanhastaan tunnettu ilmiö. Sosiaalidemokraattisen isän kasvatus on sentään yhdeltä osin onnistunut. Uutisen mukaan hänen poikansa Sayid Hussein Feisal Ali esiintyy ISIS:n propagandavideossa.
hienoa asua islamilaisessa valtiossa, jossa on voimassa sharia-laki ja kaikista pidetään huolta.
Sanatarkasti tuossa pitäisi varmaan lukea, että "kaikista sunnimuslimeista pidetään huolta" vaikka toisaalta edes Saudi-Arabia ei ole turvassa.

Tehtäköön nyt selväksi, että en pidä isää vastuussa poikansa uskonnollisesta ratkaisusta. Vasemmistolaisessa ideologiassa ja mediassa näin ei ajatella. Siellä Halla-aho oli ainakin osavastuussa Breivikin teoista, Hirvisaari Seppo Lehdon natsitervehdyksestä ja Timo Soini tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden hengen puutteesta Suomessa, jota ei tarvitsisi hävetä maailmalla.

Vasemmiston mielestä minä ja kaltaiseni valkoiset heteromiehet olemme vastuussa kyseisen pojan radikalisoitumisesta, koska ylläpidämme maata, jossa "kaikista ei pidetä huolta" ja josta "puuttuu tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden henki". Kun nuoret valkoiset kaupunkilaiset eroavat kirkosta vastalauseena vanhempiensa "konservatismille", nuoret muslimit ryhtyvät puhdasoppisen islamin saarnamiehiksi vastalauseena vanhempiensa "liberaaliudelle". On tämä metka maailma, kun samassa maassa kuitenkin asutaan. Yhteiskunnan epäkohdat eivät tunnu aukenevan samalla tavalla molemmille kulttuureille. Vihollinen on kuitenkin sama.

tiistai 5. elokuuta 2014

Hyvinvointivaltion juuret

Soininvaaran blogissa kommentoi nimimerkki "Oikeistodemari". Mietin että onko kyseessä oksymoron vai voiko oikeasti olla oikeistolainen ja sosialisti. Wikipedian mukaan
aiemman pääministerin ja SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipposen lähipiiri järjestäytyi "Tölö Unga Socialister" ja "Helsingin Demokraatit" puolueosastoihin
Kyseiset puolueosastot edustavat sosiaaliliberalismia, joka on hyvinvointivaltion aatepohja.

Hyvinvointivaltion moraaliseksi perustaksi Wikipedia mainitsee
utilitäärinen – sama määrä rahaa tuottaa enemmän iloa köyhälle annettuna kuin rikkaalle annettuna; tällöin varallisuuden jako rikkaalta köyhälle lisää yleistä onnellisuutta yhteisössä.
Järkyttävää. Koska 3,2 miljoonaa työssäkäymätöntä suomalaista haluaa tulla onnelliseksi 2,3 miljoonan työssäkäyvän rahoilla, on laillistettu ryöstäminen moraalisesti hyväksyttävää.

Huvittavaa tai ainakin tahattoman koomista onkin, että Wikipedia mainitsee
Anglikaaninen arkkipiispa William Temple kirjoitti kirjan Christianity and the Social Order vuonna 1942 ja teki suosituksi sanan "welfare state", joka esitti sodanaikaisen Britannian hyvinvointivaltion natsi-Saksan sodankäyntivaltion vastakohtana. Natsi-Saksakin tosin oli hyvinvointivaltio.
Hyvinvointivaltio - liberal fascism - perustuu samaan aatteelliseen oppirakennelmaan kuin muutkin sosialismin vähemmän paheksutut muodot. Silti on mielenkiintoista, että natsi-Saksakin edust pohjimmiltaan saksalaisille liberaalia fascismia. Saksalainen historioitsija Götz Aly on tutkinut natsi-Saksan ja Hitlerin suosion syitä, ja muotoilee perustelunsa varsin karmivalla tavalla kirjassaan Natsien hyvinvointivaltio:
Miten Hitler voitti tavallisten saksalaisten luottamuksen? Vastaus on järkyttävä: luomalla uskomattoman suuren luokan organisoidun ryöstöretken - ja ohjaamalla varastamansa omaisuuden valtion valvonnassa kansalaisille - Hitler "osti" kansansa hyväksynnän:

Kun juutalaiset ja miehitettyjen maiden kansalaiset kärsivät lähes halvaannuttavasta veroasteesta, laajamittaisesta omaisuutensa takavarikoinnista, orjuudesta ja tuhosta, saksalaisten oma elintaso jatkoi nousuaan. Eturintamalta lähetetyt miljoonat postilähetykset ja kotirintamalla ryöstettyjen juutalaisten omaisuus hyödytti muita saksalaisia. Verohelpotuksilla ja sosiaalituilla pyyhittiin mahdolliset hetkelliset huonon omantunnon tuulahdukset sivuun.
Uudet pikkuhitlerit istuvat parlamentissa kurittamassa nykyajan juutalaisia, työssäkäyvää keskiluokkaa.

maanantai 4. elokuuta 2014

Mitä nainen haluaa?

Pienet vauvat pitävät kehdon ja keinunnasta, leikki-ikäiset kiikkuvat (nykyisin ei karuselleja enää saa leikkipuistoihin asentaa) ja teinit täyttävät huvipuistojen vatsaavääntävät laitteet. Kyseessä on ilmiö, joka vie meidät takaisin eläinten syntyhistoriaan. Puhutaan ns. liskoaivoista eli aivorungosta ja sen jatkeesta aivolisäkkeestä ja hypotalamuksesta. Ihmisen peruselintoiminnot eivät eroa liskojen tai muiden selkärankaisten elintoiminnoista. Mielihyvää tuottava dopamiini ohjaa ihmisen seksuaalista himoa kun taas serotoniini hillitsee sitä.

Aina uuden ajan alkuun asti orgasmi ymmärrettiin lisääntymisen edellytykseksi. Naisten orgasmilla hoidettiin hysteriaa, joka on latinankielinen sana kohdulle. Evoluutiopsykologian mukaan miehen tehtävä on lisääntyä, kun taas seksuaalisesti aktiivinen nainen ei ole terve. Saksalaisen gynekologi Ernst Gräfenbergin mukaan nimetty G-piste oli perinteisen, naisten siveyttä korostavan feminismin kannattajille liikaa. Heidän mukaansa naisen orgasmi on pelkkä sivutuote miehen itselleen hakemasta tyydytyksestä. Jos nainen voisi saada orgasmin muulla tavalla kuin klitoriksella, nainen alennetaan emättimeksi, joka tarvitsee täyttymykseensä siittimen eli siis miehen. Nykytutkimus on kuitenkin osoittanut, että emättimestä menee neljä eri hermorataa aivoihin eri reittejä. Naisen himoa ja himon hiipumista on voitu tutkia uudesta lähtökohdasta.

Evoluutiopsykologian mukaan mies etsii aktiivisesti seksiä kun taas naisen geenit ohjaavat heitä hakemaan nautintoa tunteista, ihmissuhteista. Väitteelle ei ole oikeastaan mitään muuta todistetta kuin ympäröivässä yhteiskunnassa havaittavissa oleva käyttäytymisemme. Kuitenkin tiedetään, että psyykkiset piirteet eivät läheskään aina ole geeneissä vaan käytöstapamme ovat kulttuurin luomuksia. Raiskausten määrä eri kulttuureissa heijastelee samaa asiaa. Ulkoisen käytöksen perusteella mies on himokkaampi osapuoli, mutta fysiologisesti naaras on eläinkunnassa vähintään yhtä aktiivinen ja jopa taipuvaisempi promiskuiteettiin. Daniel Bergner kuvaa kirjassaan Mitä nainen haluaa? seksin ja kulttuurin välistä yhteyttä. Suosittelen kirjaa kaikille, koska seksi on niin merkittävä osa ihmisen elämää ja yhteiskunnan toimintaa.

Eläinkokeissa naaraat houkuttelevat urokset seksiin, hakevat useita partnereita ja ilmeisesti jopa saavat orgasmeja. Naisia tutkittiin emättimen verenkiertoa mittaavalla pletysmografilla, ja yllättäen naisten elimistö reagoi pornoon, kertomuksiin ja kuviin samalla tavalla kuin miehet. Mielenkiintoista oli, että naiset eivät reagoineet velttoihin peniksiin, mutta erektion näkeminen sai pletysmografin sekoamaan. Lesbojen elimistö reagoi yhtä voimakkaasti sekä hetero-, lesbo- että homopornoon kun taas homomiehet reagoivat vain homopornoon. Homomiehiä leimaa myytti monista seksikumppaneista kun taas lesbot puhuvat kauniisti "polyamoriasta" ikään kuin naisen seksi vaatisi rakkauden tunteen. Myytti opettaa, että naiset ovat luonnostaan "pidättyväisempi sukupuoli", mutta fysiologia ei tue kulttuurisidonnaista opetusta.

Eläinkokeissa niin jyrsijät kuin kädellisetkin noudattavat samoja tapoja. Naaras on aktiivinen ja houkuttelee uroksen seksiin. Uroksen levätessä naaras on jo valmiina parittelemaan uuden uroksen kanssa. Naaraat vaihtelevat uroksia ja joissain apinalaumoissa naaraat jopa häätävät urokset pois laumasta kyllästyttyään näihin. Naarasrotat muuttuvat aloitteellisemmaksi aina kohdatessaan uuden uroksen. Bergnerin mukaan myös naisten fysiologisesti mitattavissa oleva seksuaalinen aktiivisuus on yhtä voimakas kuin miehillä. Kulttuurissamme naisen halut on tukahdutettu ja vain siveä nainen on voinut menestyä elämässään. Nyt kulttuuri on muuttumassa - naiset eroavat ja eronneet naiset kertovat saaneensa parisuhteessaan hiipuneen halunsa takaisin.

Naisille kiihotus kumpuaa miehen kiihkosta ja naisen vallasta sytyttää tuo kiihko. Mies joka kyselee on toki huomaavainen, mutta ei naisen kannalta kiihottava ja sitä kautta niin kiinnostava partneri. Nainen voi vaatia miestä osallistumaan kotitöihin, mutta se ei ole kiihottavaa naisen kannalta. Siinä ei ole kiihkoa - ei merkkiä siitä, että mies tuntee hallitsematonta tarvetta naista kohtaan. Nainen voi vaatia mieheltä kotitöitä, empatiaa ja uskollisuutta, mutta naisen kokeman himon perimmäinen lähde on toive olla alkukantaisen tarpeen kohteena. "Himon kohde on pakostakin erillinen ja sen tavoittelu, että pariskunta on kuin yhtä puuta tappaa suhteen seksuaalisesti. Yhteensulautuneella ei ole etäisyyttä ylitettäväksi, välimatkaa jonka rakastajan vietti kuroisi umpeen, päätepistettä jossa vietin koko voiman voi tuntea."

sunnuntai 3. elokuuta 2014

Hamas ampuu raketteja sairaalan pihalta

Tämä oli aika mielenkiintoinen uutispätkä: Helsingin Totuuden penaali Aishi Zidan vietti yön sairaalassa, ja raportoi Hamasin terroristien ampuneen raketteja Israeliin sairaalan takapihalta :)

Lisäys 3.8.2014 Valokuva eduskuntatalon portailta Hamasin terrorismia tukevien vasemmistonuorten mielenosoituksesta.

lauantai 2. elokuuta 2014

You never can tell

Blogikollega Professori jo kirjoittikin aiheesta, että sosiaalidemokraattien Antti Rinne tuomitsee kommunistien Li Anderssonin ja Vihreiden kanssa Israelin toimet Gazassa. Merkillistä ei ole, että Lähi-idän amerikkamyönteiset maat (Israel, Egypti, Saudi-Arabia, Palestiinalaishallinto, Jordania ja Persianlahden pikkumaat pl. Qatar), tuomitsevat Hamasin teot. Muut muslimimaat pl.siis Qatar, Turkki ja Iran näkevät Hamasin uhkana läntisen maailman tieteellis-teknologisen kehityksen hyödyntämisestä omille kansalaisilleen. Eurooppalainen vasemmisto istuu hyvässä seurassa, mutta eihän Li Andersson koskaan ole väittänytkään, etteikö vasemmisto olisi väkivallan puolella.

Neljä vuotta sitten Vihreiden pääideologi Osmo Soininvaara vaati yhdessä kommentoijiensa kanssa Israelia vapauttamaan mm. sementin viennin Gazaan. Nyt tiedetään, mihin sementtiä tarvittiin - tunneleiden rakentamiseen. Arvion mukaan vähintään puoli miljoonaa tonnia! Mitä tekee maailman vaikutusvaltaisin sosialisti? Lapioi rahaa jotta oman maansa parlamentin terroristijärjestöksi julistama Hamas voi maksaa 43.000 virkamiehen palkat! Se ainoa tekijä, joka voisi hajottaa Hamasin sisältä päin, on taloudellinen. Nyt kun Egypti on sulkenut Gazaan vievät tunnelit ja Israel yrittää samaa, ei Hamas saa enää verotuloa salakuljetuksestakaan.

Soininvaaran ongelma ei ole puutteellinen tieto vaan jyrkän linjan moralisointi kaikkea ennakkoluulojaan vastaan. Sama tauti vaivaa muitakin dogmaattiseen totaaliseen yhteiskunnalliseen hallintoon uskovia ideologioita. Ja primitiivisesti nämä vielä uskovat, että vihollisesi vihollinen on ystäväsi. Hamasin johtaja Ismail Hanija totesi alkuvuonna, että Gazassa tuhannet "työskentelevät maan alla ja tuhannet maan päällä tehdäkseen miehittäjän olon tukalaksi". Onneksi muslimit turvautuvat vanhaan tekniikkaan kuten tunnelit, kun taas israelilaiset kehittävät teknologista etumatkaansa kuten Iron dome.

Syyrian turvallisuusjoukoissa työskennellyt mies onnistui salakuljettamaan maasta 55.000 valokuvaa hallinnon kiduttamista 11.000 uhrista. Osa oli kuollut nälkään, osalta kaivettu silmät päästä tai pahoinpidelty hengiltä. Näitä hallinnon toimia suojeleva eurooppalainen vasemmisto paheksuu Israelin tappamia muslimeita, mutta muslimien muslimeille tekemät hirmuteot jäävät ilman rekatiota. Sosialistien kaksinaismoralismi on onneksi kaikkien nähtävillä, kiitos internetin.

Mutta sentään kesä jatkuu vielä. Tästä vähän kesämusaa kaikille paitsi muslimeille, jotka eivät paljoa perusta amerikkalaisesta kulttuuri-imperialismista.

perjantai 1. elokuuta 2014

Äärioikeisto haluaa tuhota juutalaiset

"Kansainvälinen yhteisö" tuomitsee taas Israelin. Tällä kertaa sitä syytetään ampumisesta kouluun tappaen 16 lasta. Israel kiistää. Kansainvälinen yhteisö mainitaan ikään kuin Jemenillä ja Suomella olisi joku yhdistävä tekijä. Hamasin johto tunnustaa kaivattaneensa tunneleita Israeliin lapsityövoimalla. Hamasin mukaan ainakin 160 lasta on kuollut tunneleissa Israelin iskiessä niihin. Voi vain miettiä todellista lukumäärää, jos Hamas myöntää 160.

Saksassa ja muualla Keski-Euroopassa on alettu kinnittää huomiota antisemitistisiin mielenosoituksiin. Marsseja järjestävä Leila El Abtah myöntää, että mielenosoitukset eivät aina kohdistu rauhan saavuttamiseen vaan yksipuolisesti Israelin ja juutalaisten hävittämisen kannattamiseen.

Perinteisesti näitä juutalaisten hävittämisiä ovat vaatineet sosialistit, joista kansallis-sosialistit onnistuivatkin vaatimuksissaan. Näitä (Stalinin käskystä) alettiin neuvostomediassa kutsua "äärioikeistoksi". Sen sijaan internationalistinen ja antinationalistinen sosialismi on yhtä lailla vaatinut juutalaisia tilille kaikesta mahdollisesta. Nyt heidän uusin liittolaisensa on islamilaisen maahanmuuton myötä Eurooppaan saapuneet muslimit. Tässä on suora syy-yhteys islamilaiselle maahanmuutolle.

Ei koske Suomea

Karmea kuva. Mutta maastahan se pienikin ponnistaa perse edellä puuhun. Jyrki Katainen ja Jutta Urpilainen ovat Suomen taloushistorian tuhoisin parivaljakko. Alexander Stubb ja Antti Rinne jatkavat vahvan markan politiikallaan Suomen ajamista nurkkaan. Kuinka ollakaan, Kokoomus on poistanut verkkosivuiltaan Kataisen lausahduksen Suomea odottavasta autuudesta 2008 maailmaa ravistelleesta finanssikriisistä. Amerikassa nuori sukupolvi on 20% köyhempi kuin vanhempansa saman ikäisinä.