lauantai 30. marraskuuta 2013

Vasta- ja Hankamäki

Jukka Sakari Hankamäen blogissa on erinomainen kirja-arvostelu Tarmo Kunnaksen teoksesta Fasismin lumous. En ole filosofi joten jätän arvostelusta ne osiot sikseen, mutta puutun muutamaan tulkintaan, joita Hankamäki kommentoi puutteellisesti. Koska Hankamäen blogissa ei ole kommentointimahdollisuutta, käsittelen niitä tässä.

Ensimmäinen, ja kaikken oleellisin liittyy talouteen. Hankamäki kirjoittaa
On syytä muistaa, että spekulatiivinen talous – eli toisten ihmisten rahoilla pelaaminen ja välistä vetäminen, toisin sanoen pyrkimys leipoa voittoa tuottamatta sen enempää henkisiä kuin materiaalisiakaan arvoja – ovat nykyisenkin kirkkaana kimaltavan kuplatalouden keskeisiä syitä. Samalla ne ovat todennäköisiä syitä myös siihen, miksi fasismi nykyisen vapaassa pudotuksessa olevan EU:n jälleenromahduksen seurauksena taas nousee.
Kuplatalous on sitä, että lainan vakuutena olevan kiinteistön tai muun omaisuuserän arvo nousee lyhyessä (muutamista tunneista muutamiin vuosiin) ajassa huomattavan paljon (useita kymmeniä prosentteja) lainan vakuutena. Suomessa kuplataloutta elettiin ennen 90-luvun romahdusta. 90-luvun lopun IT-buumissa koettiin samoja tunnelmia, kun tappiollisten yritysten arvot nousivat useisiin miljardeihin, ja kaiken kruunasi Soneran onneton 3G-taajuuksien ostohinku Saksassa.

Hankamäki sotkee kuplatalouden varallisuusarvojen nousun spekulatiiviseen kaupankäyntiin, joka muistuttaa luonteeltaan pikemminkin vedonlyöntiä kuin varsinaista kaupankäyntiä. Sijoittajalla voi olla markkinoiden vastainen näkemys, että jonkun hyödykkeen hinta on liian matala/korkea, ja hän lyö johdannaisinstrumenteilla vetoa näkemyksensä puolesta. Suomalaisten kannalta tunnetuin tällainen spekulatiivinen kaupankäynti tapahtui sekin 90-luvun lamassa, jolloin George Soros uskoi, ettei Suomen markka ole Suomen Pankin näkemyksen mukaisesti oikein arvostettu. Valuutan arvo kun heijastaa kunkin valtion kykyä vaihtaa omia tuotteitaan kansainvälisessä kaupassa. Mauno Koiviston päätöksellä Suomi ei halunnut devalvoida vaan "vahvan markan" politiikkaan luottaen uskoi muiden maiden olevan valmiita maksamaan suomalaisista tuotteista enemmän kuin mitä todellisuudessa tapahtui. Soros löi siis vetoa siitä, että markka devalvoituu. Ja oli myös oikeassa. Tämä on "spekulatiivista" taloutta, jota Hankamäki ei ymmärrä, mutta hän onkin filosofi eikä rahoitusmarkkinoiden asiantuntija.

Toinen Hankamäen toteamus kuuluu
Himmler ja Göring taas rakastivat taiteita keräämällä tauluja ja veistoksia varastoihinsa, joissa lojui myös kymmeniä tuhansia viini- ja viskipulloja.
Tässä Hankamäki on sinänsä ihan oikeassa, mutta jättää asian käsittelyn kesken. Kevan Merja Ailuksen, eduskunnan 100-vuotisjuhliin hankittujen viinipullojen, Nuorisosäätiön taulukauppojen ja muiden vastaavien esimerkkien valossa voi todeta, että eliitin hinku on edelleen kerätä (arvotonta) taidetta. Poliittinen eliitti edelleen haluaa elää kullan ja kimalluksen keskellä, ja tätä Hankamäki olisi voinut käsitellä laajemminkin. Pääkanisteri Kataisen halu lähestyä filosofista eliittiä (jos Pekka Himasta sellaiseksi voi laskea) kuuluu samaan sarjaan. Mieltymys pönkittää ilmaston lämpenemistä (muutosta) tutkivia tiedemiehiä/filosofeja (Rooman klubi) kuuluu sekin osaksi sitä ajatusmaailmaa, jossa politiikkaa tehdään ikään kuin tieteen varjolla, vaikka tiede on siitä yhtä kaukana kuin seksi rakkaudesta. Molemmissa on samoja ulottuvuuksia, mutta ne ovat eri asioita.

Kolmas asia liittyy homoseksuaalisuuteen ja natsi-Saksaan. Hankamäen mukaan
kansallissosialismiin liittyi – niin homovastainen suuntaus kuin se julkisesti olikin – myös maskuliinisuutta ihannoivaa homoseksuaalisuutta
mutta tässä suhteessa Hankamäki on mielestäni varsin yksioikoinen. Olen aiemmin jo todennut (Sateenkaari ja hakaristi 13.7.2012 ja Antikapitalismi 22.4.2012) että Hitler sieti SA-joukkojen perustajan Ernst Röhmin avointa homoseksuaalisuutta. On mielestäni väärin todeta, että kansallissosialismi olisi ollut homovastainen. Siitä kehittyi sellainen ajan myötä, mutta ideologisesti (kansallis)sosialismi ei ole homovastainen. Jos näin olisi, ei joidenkin homoseksuaalien mieltymystä natsiunvormuihin oikein voisi selittää muulla kuin fetissillä, mistä tietenkin voi olla kyse osaltaan. Onhan ihmisillä seksuaalisia taipumuksia tavoitella sitä, mikä on kiellettyä eli tabu, syntistä. Kuitenkin median suhtautuminen mm. katolisen kirkon sisällä paljastuneisiin homosuhteisiin tai lapsien hyväksikäyttöön ei noudata samaa logiikkaa. Katolista kirkkoa pidetään vastuussa pappiensa tekemisistä, mutta jostain syystä ernströhmit halutaan unohtaa natsien keskuudessa. Pohjimmiltaan ideologiat ottavat kantaa ja jopa rakentuvat seksuaalisuuden suoranaisen tukahduttamisen varaan (naisia halutaan kontrolloida), mutta natsiaate ei sisällä sellaisia arvoja. Päin vastoin, natseille seksuaalisuus oli hyvinkin sallittua; myös homoseksuaalisuus kunhan se ei uhannut puolueen arvovaltaa eli ollut "konservatiivista" - siis vastustanut edistyksellisyyttä, progressiota. Bolsevistitkin kannattivat "avointa seksuaalisuutta" kunnes huomasivat sen vahingoittavan "puolueen päämääriä" - ihmiset keskittyivät naimaan toisiaan eivätkä tuottamaan hyvinvointia puolue-eliitille. Ja se puolueen arvovalta rakentui puolue-eliitin nautinnonhakuisuuden, hyväksikäytön ja alistamisen varaan eikä suinkaan kansalaisten oikeuteen samoihin asioihin.

Hankamäen kirjoituksen parasta antia oli nostaa esiin ansiokas kirja fas(c)ismin ja nykyisen eurooppalaisen sosiaalidemokratian yhteyksistä. Toivon, että kirja-arvostelu saa sen ehdottomasti ansaitseman huomion.

perjantai 29. marraskuuta 2013

Vasemmisto lämmittää ilmastoa



Uuden tutkimuksen mukaan puolet amerikkalaisista meteorologeista uskoo, että ihmisen polttama fossiilinen polttoaine aiheuttaa ilmaston lämpenemistä. Samassa tutkimuksessa selvisi, että AGW-teorian tukijoilla on amerikkalaisittain sanottuna liberaali, eurooppalaisittain sanottuna vasemmistolainen ja modernisti sanottuna progressiivinen maailmakuva. Tutkimuksen tekijöiden mukaan Amerikan meteorologisen seuran tulisi tunnustaa, että poliittinen vakaumus ohjaa tiedettä ilmastonmuutoksen osalta.

Onhan tuon jo aiemmin jokainen huomannut omakohtaisesti. Suomi on niin poikkeuksellisen yksimielisesti hyväksynyt sosialistisen - tarkemmin sanottuna sen fascistisen haaran mukaisen - suuntauksen, että meillä kaikki puoluetaustasta riippumatta julistavat antikonsumerismin hengessä Rooman klubin kehittelemiä valheita. Media on niin kallellaan vasemmalle että se ei osoita minkäänlaista lähdekritiikkiä. Myytti ihmisen aiheuttamasta katastrofaalisesta lämpenemisestä saa meillä lujan otteen, kun maamme on ehkä maailman maallistunein. Ei sillä, että teistiset vastaukset olisivat sen helpommin tulkittavissa, mutta kristinuskon tilalle peittomme alle on jo tunkenut viluisen jalkansa sosialismin mukana panteismi. Valtaosa ihmisistä ei edes ymmärrä panteismia vaan pitää itseään ateistina, joka virnuilee uskovaisille hölmöille, jotka rukoilevat voimaa henkiolennoilta. Itse he uhraavat äiti-Gaialle tajuamatta ollenkaan, miten hölmöltä heidän oma touhunsa näyttää ulkopuolisen silmin.

Kun sosialismi romahti Neuvostoliitossa, suomalaiset kommunistit alkoivat kutsua itseään vasemmistoliittolaisiksi ja osa vihreiksi. He pitävät itseään liberaaleina, vaikka haluavat pakottaa muut seuraamaan oppejaan. Heidän aatteensa on progressiivinen, joka on muka vastakohta konservatiivisuudelle. He nimesivät teoriansa ilmaston lämpenemiseksi, mutta nykyisin käytetään sanaa ilmastonmuutos. Ihmisoikeudet ja tasa-arvo ovat hienoja termejä Ranskan suuresta vallankumouksesta, mutta heidän piireissään ihmisoikeudet tarkoittaa samaa kuin oikeus sosiaaliturvaan (Kiitos, Roope) ja tasa-arvo tarkoittaa oikeutta toisten omaisuuteen.

Ymmärrän täysin, että valtaosa ihmisistä pelkää kykyään elättää itsensä ja perheensä. Ymmärrän täysin, että nämä ihmiset äänestävät vasemmistoa ja kollektiivisesti ryöstävät muiden tekemien töitten hedelmät itselleen. Asia jota en ymmärrä on se, että monet älykkäät, itseään kunnioittavat ihmiset kritiikittömästi nielevät nuo sanahelinän taaksen katoavat matalaa moraalia viestivät kutsuhuudot.

torstai 28. marraskuuta 2013

Kokoomus ja kommarit

Ei liene sattumaa, että Katainen ja Arhinmäki istuvat sulassa sovussa hallituksessa. Kataisen puoluetoveri Sampsa Kataja - joka siis junaili Merja Ailukselle poliittisen korruptionimityksen Kevan johtoon - ehdotti, että valtio ottaisi hoitaakseen eläkkeet, eli yksityiset eläkevakuutusyhtiöt sosialisoitaisiin valtion omistukseen.

Eivät jääneet sampsaa pahemmiksi Arhinmäen joukot, jotka vaativat telakkayhtiö STX:n sosialisoimista valtion omistukseen. Noh, takavarikoinnin sijaan he olisivat kyllä valmiita maksamaan omistajalle jotain, mutta kuten tiedetään, valtiolla on hienoinen etulyöntiasema tämän kaltaisissa neuvotteluissa.

Ihmettelen, että miten STX tai esimerkiksi Ilmarinen toimisivat valtion omistajaohjausyksikön hallinnassa paremmin kuin nykyisten omistajiensa valvonnassa?

Jeesus mikä meininki



Professori Matti Virén toteaa Uudessa Suomessa, että kusessa ollaan. Hän mainitsee, että
–Kun julkiset menot alkavat pikkuhiljaa lähestyä 60 prosenttia [bruttokansantuotteesta] niin ei se hirveän paljon muistuta markkinataloutta.
Mitäpä tuohon lisäämään. Suomi on juuri sellainen yhteiskunta, jota Benito Mussolini kaavaili, eli fascistinen. Meillä eturyhmien nokkamiehet ja -naiset peuhaavat läpeensä korruptoituneissa piireissään, mistä hyvinä esimerkkeinä kuluneelta viikolta ovat Kuntien aläkevakuutuksen Merja Ailuksen holtiton rahankäyttö omien nautintojen maksimoimiseksi sekä Ylen erinomainen MOT-ohjelma, joka kertoo Itä-Suomen kaupunginjohdon (Kotka, Lappeenranta) turhan läheisistä suhteista venäläiseen rahanpesuun.

Samassa ohjelmassa puidaan myös elinkeinoelämän keskusliiton - korporaatio sekin - toimitusjohtaja Ilpo Kokkilan omituistakin omituisemmista kytköksistä syntymäkuntansa Saarijärven maisemiin suunnitellun venäläisen pääoman kanssa. Kansanliikkeeksi muodostunut maakauppojen vastustus jyrättiin Kokkilan - joka siis johtaa rakennusliike SRV:tä - tukiessa venäläisrahoittajia. Kuten arvata saattaa, Saarijärvelle ei syntynyt 100 miljoonan euron investointia, ja kaupan käsirahaansa takaisin perivät venäläisliikemiehet ovat tuoneet rajan takaa omat perintätekniikkansa Saarijärven perinteiseen miljööseen aseilla uhkailuineen ja taivaisiin nousseine korkoineen. Ja kukaan ei tee mitään, poliisia ei saa asiasta kiinnostumaan, kaupunginjohto mieluummin hyssyttelee ja norkoilee kunnantalojen nurkissa päät painuksissa.

Kuntien rahoituspohja on siis kuralla eikä veron korotukset pelasta, kuten Virén totesi, koska ei ole enää mitään verotettavaa. Normaalin omakotitalon asumiskustannukset ovat vuosikymmenessä kaksinkertaistuneet ja ovat tällä hetkellä noin 750 euroa kuukaudessa sisältäen vede, lämmityksen, jätehuollon ja verot eli kaikki pakolliset maksut. Verojen osuus näistä kuluista on osapuilleen 75%. Veron korotukset ohjaavat kulutusta yhdestä paikasta toiseen, mikä on yksi sosialismin keskeisimmistä taloudellisista edellytyksistä. Keskusjohtoinen talousjärjestelmä tähtää nimenomaan siihen, että kansalla ei ole ylijäämiä vaan kaikkea kulutusta voidaan ohjata verotuksella. Tämä ei tietenkään salli säästämistä, mikä kurjistaa kansantaloutta, kuten voimme Suomessa jo nyt huomata. Suomea voi reilusti kutsua fascistiseksi yhteiskunnaksi.

Kuntien suurin menoerä on terveys- ja sosiaalitoimi. Pikkukunnissa on iät ajat tehty yhteistyötä terveydenhuollon ja sosiaalitoimen kesken. Hallituksen ns. Sote-uudistus on savuverho peittämään sitä tosiasiaa, että suurissa kunnissa - suurissa yksiköissä - sama lähipalvelu ei toimi, eikä edes voi toimia. Kysymys on ihmisistä ja perheistä, ei tunnusluvuista eikä keskiarvoista, joita suuruuden ekonomiasta viehättyneet sosialistit haluavat johtaa. Suurten kuntien ongelmien paikkaamiseksi hallitus laittaa kaikki kunnat pakkoremonttiin ja kuntaliitoksiin, vaikka suuruuden ekonomia ei toimi. Hyvän esimerkin tarjoaa Nurmijärven kunta, jonka alueella terveyskeskus tuottaa palvelut niin hyvin, ettei sinne ole syntynyt kysyntää yksityisille ulkomaisille tai kotimaisille isoille terveydenhuoltopalvelua myyville ketjuille. Edes tämä hyvin asiansa hoitanut kunta ei saa olla rauhassa, vaan sen asiat tulee saada yhtä sekaisin kuin eteläisillä naapurikaupungeillaan. Tasa-arvon vuoksi.

Perusterveydenhuollon osalta valtiovalta ei ole osannut eikä halunnut käydä arvopohjaista keskustelua siitä, keille tarjotaan maksutonta sairaanhoitoa ja mihin rajaan asti. Yksi syy on tietenkin se, että fascistinen ideologia on ennen kaikkea pragmaattinen eikä arvopohjainen. On helpompaa ratkoa teknokraattisia ongelmia kuin käydä sivistynyttä keskustelua. On se, uskokaa pois.

Uusi laki kouluterveydenhuollosta on laajentanut lääkärintarkastukset koskemaan koko perhettä. Jos vanhemmat eivät tule terveystarkastukseen, on lääkärin tehtävä lastensuojeluilmoitus. Asiaa ei ihan suoraan asetuksessa määrätä, mutta ilmapiiri on sellainen, että lääkärin kannattaa selustansa turvatakseen ilmoitus tehdä. Jos alaikäinen harrastaa seksiä, ja asia tulee ilmi tarkastuksessa, taas napsahtaa lastensuojeluilmoitus. Ja koska kunnollisilla ja tunnollisilla vanhemmilla on muutakin tekemistä kuin riidellä virkakoneiston kanssa, kaikki isit ja äidit menevät tarkastuksiin simputettavaksi ja kiusattavaksi yksityiskohtaisen kysymystulvan eteen. Ennen muinoin isyydentunnustus avioliiton ulkopuolella syntyneen lapsen osalta vaati kuulustelijaa selvittämään, ovatko äiti ja isä harrastaneet keskenään seksiä lapsen siittämisen aikaan, kuinka paljon, missä asennossa, mihin vuorokauden aikaan ja tuntuiko hyvältä (tuo oli liioittelua, jos joku ei ymmärtänyt), ja nyt olemme palanneet samaan aikakauteen ja tunnelmaan.

En todellakaan väitä, että yhdenkään nykyisen puolueen äänestäminen tuo muutoksia tai olisi edes luultavaa että voisi tuoda. Nykymeininki muuttuu vain ja ainoastaan valtion konkurssin kautta kuten 90-luvulla. Se on harmi homma, mutta näin tässä valitettavasti tulee käymään.

tiistai 26. marraskuuta 2013

Iran, ydinaseet ja Obama



Kun Erkki Tuomioja avaa suunsa Israeliin liittyvissä asioissa, on syytä suhtautua epäillen hänen viestiinsä. Tällä kertaa Erkki on sitä mieltä, että Genevessä saatiin aikaiseksi erittäin hyvä tulos pyrkimyksessä estää Irania hankkimasta itselleen ydinasetta. Uutisessa mainitaan lisäksi, että Iranin presidentti Hassan Rouhani on maltillinen muslimi, mitä olen jo aiemmin kommentoinut (Maltillinen muslimi 22.6.2013). Tuomiojasta olen kirjoittanut useasti (Tekopyhyyden huipentuma 13.5.2013).

Melkein päivälleen 75 vuotta sitten Britannian pääkanisteri Neville Chamberlain piti surullisen kuuluisan puheensa "Peace for our time", jossa länsimaat antoivat Adolf Hitlerille periksi ja uhrasivat yhden pienen kansakunnan (tsekit) turvatakseen muka rauhan jatkumisen Euroopassa. Tuo tapahtumasarja ei varmaankaan toistu, mutta muistuttaa pelottavalla tavalla tätä Geneven farssia. Farssiin sen ansaitsemalla tavalla suhtautunut Israel sai Tuomiojan puolueen äänenkannattajalta rajun syytöksen: "Iran-sopu ei kelvannut Israelille - aloitti rähjäämisen heti". Myöhemmin otsikko muutettiin hiukan maltillisempaan muotoon "Israel tyrmää Iran-sovun".

Nyrkkisääntönä pidetään, että ydinaseeseen tarvitaan 240 kg vähintään 20%:n vahvuuteen rikastettua uraania. Iran on neuvotteluissa myöntänyt omistavansa 196 kiloa, mutta totuuttahan ei voi tietää. Lisäksi moni asiantuntija sanookin suoraan, että 180 kg riittää ydinaseen valmistamiseen. Ainoa syy Iranin siis suostua "lopettamaan" uraanin rikastus näyttäisi liittyvän tähän tosiasiaan - eli että sillä on jo ydinaseeseen riittävä määrä raaka-ainetta. Suostumalla sopimukseen, Iran saa Israelin mahdollisen hyökkäyksen sattuessa puhtaan pulmusen paperit. Ja nyt kannattaa pitää mielessä, että Iran on toistuvasti uhannut tuhota Israelin. Israel ydinasevaltiona ei ole koskaan uhonnut pyyhkiä naapurimaitaan kartalta. Tässä on iso ero.

Iranin ydinaseohjelmaa vastustava UANI, jota johtaa IAEA:n entinen johtaja Olli Heinonen, ilmoitti julkilausumassaan, että lopettamalla talouspakotteet Irania vastaan jo nyt ennen kuin on saatu täysi varmuus Iranin sitoutumiseen ydinaseohjelman lopettamiseen on hulluuden mitat saavuttavaa nöyristelyä. Heidän mukaansa Iran tuli neuvottelupöytään alun alkaen - ei hyväntahtoisuuttaan vaan - siksi, että sille asetetut kaikkien aikojen kovimmat talouspakotteet todella purivat hallintoa kipeästi. Nyt pakotteiden poistaminen tekee kaikki aiemmat toimet yhdellä iskulla turhiksi. Iran on saanut tahtonsa läpi ja ydinaseensa valmiiksi. Enää ydinkärjen asentaminen ohjukseen puuttuu, ja sen Israel on ilmoittanut estävänsä - Yhdysvaltain tuella tai ilman. Neville Chamberlainin luonnehdinta "Herr Hitleristä" muistuttaa tulkintaa "maltillisesta Rouhanista".

Toisin kuin Barack Obaman johtama Yhdysvallat, sekä Saudi-Arabia että Israel ovat molemmat ilmoittaneet, että ne eivät tule sallimaan Iranin aseistautuvan ydinkärjin. Obama on pettänyt tähän mennessä kaikki Lähi-idän liittolaisensa, joten hyvää asiassa on se, että Obama ilmoitti tällä kertaa julkisesti, ettei aio estää Iranin pyrkimyksiä. Yhdysvaltain pitkään rakennettu asema ja sen saavuttama kunnioitus Lähi-idän eri osapuolien silmissä on pyyhitty kerralla pois. Yhdysvallat ei ole enää sellainen liittolainen, jonka apuun voi luottaa yli yhden sukupolven mittaisen ajanjakson. EU:n motiivi Iranin vastaisten pakotteiden purkuun on osittain taloudellinen. Iran ei jatkossakaan käy kauppaa amerikkalaisten kanssa, joten Iranin jäädytettyinä olleet varat - kymmenisen miljardia - löytänevät tiensä eurooppalaisiin luksushyödykkeisiin.

Iranin shiialainen papisto on peittelemättä aikeitaan tukenut terroristijärjestöjä. Shiialainen Iran uhkaa sunnilaista Saudi-Arabiaa, joka on ilmoittanut hankkivansa oman ydinaseensa, jos Iran hankkii omansa. Sen jälkeen kun sekä shiioilla että sunneilla on omat ydinpomminsa, on luultavaa että jompi kumpi osapuoli antaa ns. likaisen työn jonkun terroristijärjestön tehtäväksi. Ajatus tuntuu ehkä nyt kaukaa haetulta, mutta tuntien islamin opetukset vääräuskoisten kohtelusta, väkivallan karttaminen ei kuulu imaamien hyveisiin.

Vanhan juutalaisen tarinan mukaan nainen pyysi rabbia rukoilemaan puolestaan, että tämä tulisi raskaaksi. Rabbi vastasi rukouilunsa maksavan 1.000 ruplaa. Nainen kavahti todeten, ettei heillä ole 100 ruplaa enempää. Rabbi piti pintansa, jolloin nainen pillahti itkuun ja kertoi että vaikka he myisivät kaiken omaisuutensa, he eivät saisi 300 ruplaa enempää. Rabbi piti pintansa ja toisti vaatimuksensa tuhannesta ruplasta. Nainen lähti katkerana pois ilmoittaen, että hän ja miehensä rukoilevat sitten mieluummin itse. "Hienoa", vastasi rabbi "sillä sen minä halusinkin kuulla. Vain teidän rukouksillanne voi olla merkitystä."

Israel on ajautunut samaan tilanteeseen, jossa se odottaa apua Washingtonista. Nyt viimeistään paljastui, ettei Washingtonissa ole rabbia rukoilemassa Israelin puolesta. Jos rukouksista on apua, ne pitää tehdä itse. Pax Americanan jälkeisessä ajassa Israel on omillaan, ja sen kyky säilyä hengissä tai tuhoutua on sen omissa käsissä.

Yhdysvaltain vetäytyminen Lähi-idästä synnyttää samanlaisen uuden poliittisen aikakauden, kuin Chamberlainin ilmoituskin omana aikanaan. 75 vuoteen Britannia ei ole ollut maailmanvalta, tästä eteenpäin Yhdysvaltojen mielipide on vain yksi muiden joukossa. Moninapaista maailmaa Yhdysvaltain dominoiman yksinapaisen maailmanjärjestyksen - Pax Americanan - sijaan toivoneet erkkituomiojat ja muut anarkistit ovat saaneet erävoittonsa ja julkeasti sitä tapojensa mukaan myös juhlivat. Oliko tämä viimeinen erä ennen uutta maailmanjärjestystä, jota johtavat länsimaille vähemmän suopeat kehitysmaat, on vielä epäselvää. Varmaa on vain se, että Geneven sopimus avasi viimeisen esteen ydinaseen joutumisesta terroristien käsiin. Tätä asiaa Tuomioja ei voi olla tietämättä, joten hänen ilonsa Geneven sopimuksesta kuvastaa hyytävästi hänen suhtautumistaan länsimaisten arvojen kunnioittamiseen. Suomen ulkoministeri on siirtynyt tukemaan terrorismin voimistumista.

Onks tämä oikein?


Torstain Ali&Husu -radio-ohjelmassa (Yle Puhe - Areena) vieraili Ben Zyskowicz. Ben on tullut tutuksi Kimmo Sasin läheisenä työtoverina - sanavalinta on tarkoituksellinen, koska herrat edustavat Kokoomuksen liberaalisiipeä, vaikkakin esimerkiksi Wikipediassa BZ mainitaan kuuluvan "oikeistosiipeen". Toki vasta 80-luvulla valtakunnan politiikkaan läpimurron tehnyt BZ ei ole remonttimies Ilkkojen Kanerva ja Suominen tai Pertti Salolainen tapaan. Silti BZ:n pitäminen puolueen "oikeistosiipeen" kuuluvana vain siksi, että hän ei ole konttinut polvillaan Neuvosto-kommunismin edessä on lievästi sanottuna vääristynyttä. BZ on hyvinvointivaltion äänekäs puolestapuhuja, ja toteaa haastattelussa edustavansa "Kokoomuksen valtavirtaa". Kuten muistamme fascismin ja korporaatioiden menneisyydestä, BZ:n ideologia edustaa korporatismia.

BZ totesi ohjelmassa, että poliitikkojen palkkojen pitäisi olla suhteessa vastuuseen - suurempi vastuu on poliitikolla kuin yritysjohtajalla, hän väitti. Jälkimmäinen vastaa "vain" joidenkin tuhansien ihmisten työpaikoista - poliitikot miljoonien. BZ:n mielestä suomalainen yhteiskunta on poliitikkojen toiminnan tulos - ei kansalaisten vapaaehtoisen toiminnan:
Jos yrityksen työntekijöiden leipä on kiinni sen toimitusjohtajan työstä ja strategiasta, niin eikö Suomen kansan menestys ja onni ole kiinni niistä puitteista, joita suomalaiset poliitikot luo Suomessa yrittämiselle, työntekemiselle, menestykselle? Mistä nää puitteet tulee - tuleeks ne jostain taivaasta? Suomi on maailman paras maa. Se johtuu siitä että Suomessa on ahkeria ihmisiä, työtä tekeviä ihmisiä, mut kuka luo nää puitteet?

Ansio ei ole hallituksen, ansio ei ole eduskunnan, ansio ei ole poliitikkojen, jotka kuuluvat alimpaan kastiin. Ansio on virkamiesten. Mä oon sitä mieltä että meillä on huippuvirkamiehiä, mut ne tienaa saman verran kuin pääministeri. Otetaan joku Veli Sundbäck. Teki koko uransa ulkoministeriön palveluksessa, aivan huippu-huippuvirkamies. Sen jälkeen se oli ollu Nokiassa vuoden ja se oli tienannu enemmän ku koko edeltävällä urallaan valtion virkamiehenä yhteensä. Onks tämä oikein?
Pauli Vahtera jossain kolumnissaan männä vuosina totesi, että Suomessa on enemmän virkamiesmiljonäärejä kuin yrittäjämiljonäärejä. Kun Sekoomuksen "oikeistosiipeen" kuuluva luottamustoimessa oleva mies antaa tukensa moiselle kehitykselle, on turha odottaa asioiden paranevan. Luottamustoimi on osa-aikainen tai täysipäiväinen. Rahaa tulee maksaa ajankäytön mukaan, ja pyrkijöitä niihin hommiin on, joten kysynnän ja tarjonnan lain mukaan nykyisiä poliitikkojen palkkoja voisi laskea roimasti.

Vielä 30-luvulla poliitikot hankkivat uran ensin jossain muualla eikä kukaan odottanutkaan, että poliitikko elättää itsensä kansan siivellä. Poliitikoiksi hakeutui kyvykkäitä ihmisiä, jotka olivat menestyneet muissa hommissa, ja lopetettuaan yhteiskunnallisen vaikuttamisensa, he palasivat muihin töihin. Heille oli aitoa kysyntää muuallakin kuin virkatehtävissä ja erilaisissa NGO-järjestöissä tai crony capitalismiin kuuluvissa liberaalin fascismin synnyttämissä valtio-omisteisissa yrityksissä, laitoksissa tai virastoissa.

Koska politiikkaan nousee ihmisiä aivan eri lähtökohdista ja erilaisilla henkisillä ja fyysisillä resursseilla, on selvää että edustajien luottamustoimessaan antama panos kansakunnalle vaihtelee suuresti. Kansanedustajat sanan täydessä mitassa edustavat kansaa - ovat sen läpileikkaus. Siellä on toki keskimääräistä enemmän korkeastikoulutettua väkeä ja miesenemmistö, mutta se on varsin hyvä kuva aikuisväestöstä lukuun ottamatta syrjäytyneitä, joita eduskunnassa ei ole ensimmäistäkään.

Luottamustoimi ei kuitenkaan ole työpaikka, jossa samasta työstä maksetaan palkkaa tulosten mukaan. Luottamustoimessa - sen sijaan - kaikilla on sama palkka riippumatta siitä miten pätevä henkilö on. Ahkeruus, älykkyys tai ammattitaito ei ratkaise ansiotasoa, minkä takia poliitikot ovat luoneet erilaisia virityksiä valtionyritysten hallintoneuvostoihin ja yksityisiin säätiöihin lisätäkseen ansiotasoaan. Näihin virityksiin mukaan nostetaan pitkään politiikassa olleet sillä edellytyksellä, että he ovat olleet systeemille uskollisia eivätkä yrittäneet sooloilla populistisesti paheksumalla poliittista korruptiota.

Kun kenraali Waldén meni tapaamaan eduskuntaan pääministeri Svinhufvudia 30-luvun alussa, tämän työpöydän laatikko repsahti rikkinäisenä lattialle. Suurliikemiehenä omaisuuden ansainnut Waldén kehotti pääministeriä korjaamaan laatikon, johon pääministeri kivahti ärtyneenä, että "heti kun Suomen köyhällä kansalla on niin paljon verotettavaa varallisuutta, että siitä riittää minun laatikoideni korjaamiseen, niin minä voin sen kyllä korjauttaa". Samalla tavalla Waldén maksoi aina omistaan työlounaansa Mannerheimin kanssa, koska katsoi ettei ollut oikeutettu syömään köyhän kansan kustannuksella.

Mistä on tullut tämä poliitikkojen sukupolvi, joka katsoo olevansa oikeutettu siipeilemään? Minun arvioni on, että se on hyvinvointiyhteiskunnan pitkään jatkuneen henkisen moraalikadon seurausta.

maanantai 25. marraskuuta 2013

Ilmastotutkijoiden valheet murenevat pala kerraallaan - osa II

MTV3:n uutisen mukaan myrskyjen määrä Suomessa on laskenut 90-luvun alun huippuvuosista. Tässähän ei ole mitään "uutta" ilmastonmuutoksen politisoitumista arvostelleille tahoille, joita äiti-Gaiaa palvovat uususkonnon perustajat kutsuvat denialisteiksi vertaamalla heitä natsi-Saksan joukkotuhonnan kieltäviin fanaatikkoihin. Ilmastofoorumi on suomentanut NIPCC:n, joka on nimensä mukaisesti IPCC:n toimintaa arvioiva sitoutumaton kansalaisjärjestö, viidennen arviointiraportin, joka on luettavissa täällä pdf-tiedostona:
Ilman lämpötilan vaihtelu vähenee keskilämpötilan noustessa. Näin on kaikilla aikajänteillä. Siksi väite siitä, että ilmaston lämpeneminen johtaisi ilmaston äärevöitymiseen tai yleisempiin äärimmäisiin sääilmiöihin ml. äärimmäiset lämpötilat, vaikuttaa teoreetsesti kestämättömältä. Empiirinen näyttö ei tue väitettä.

Vuonna 2012 IPCC:n raportissa tunnustettiin, että yhteyttä globaalin lämpenemisen ja maastopalojen, sadannan, myrskyjen, hurrikaanien ja muiden sään ääri-ilmiöiden välillä ei ole osoitettu (IPCC, 2012). NIPCC voi yhtyä tähän analyysiin. Ainoassakaan tapauksessa ei ole voitu osoittaa vakuuttavaa yhteyttä viimeisen sadan vuoden aikana tapahtuneen lämpenemisen ja minkään edellä mainitun sään ääri-ilmiön välillä. Sen sijaan äärisääilmiöiden määrä ja voimakkuus vaihtelevat alueellisesti ja usein rinnan luonnollisten vuosikymmenen tai -kymmenten taajuudella tapahtuvien vaihtelujen kanssa.
Maikkarin uutisen mukaan Suomen Ilmatieteenlaitoksen edustajat päämeteorologi Petri Takala, meteorologit Pauli Jokinen ja Aleksi Jokela sekä ryhmäpäällikkö Hilppa Gregow kuitenkin puhuvat toista. He myöntävät, että myrskyjen määrä Suomessa on nyt ennätyspieni, mutta vesittävät tunnustuksensa vetoamalla puutteelliseen aineistoon ja liian lyhyeen aikajänteeseen. Lisäksi he etsivät syytä myrskyjen harvalukuisuuteen Arktisen merijään vähenemisellä, routa-ajan lyhentymisellä ja merenpinnan nousulla. Huvittavin on Gregowin toteamus, että "pienetkin prosentit ovat tärkeitä ja hirmumyrskyjen määrä Suomessa kasvaa vaikka myrskyjen kokonaismäärä ei kasvaisikaan". Wikipediassa äärimmäiset sääilmiöt vielä lisääntyvät.
/
Avoimesti Ilmatieteenlaitokselta tunnustetaan, että asia on monilta osin aivan hämärän peitossa, mutta että lämpenemisen seuraukset ovat kuitenkin ja siitä huolimatta kamalia ja lämpeneminen aiheutuu nimenomaan ihmisen toiminnasta. Kuten Ilmastofoorumin pikku-uutisessa Malediiveista todetaan, Yle hanakasti uutisoi kaiken ilmaston lämpenemiseen liittyvän aineiston tukiessaan valtion virallista politiikkaa. Ilmastotiede-blogissa käsitellään samaa asiaa korallien uutisoinnin osalta.
"On tärkeää, että tutkijat ovat valmistautuneet siihen, että heidän lemmikkiteoriansa osoittautuvat vääriksi. Tiede kokonaisuutena ei voi sallia tosiasioiden arvioinnin häiriintyvän ajatuksista siitä, minkä pitäisi olla totta, tai mitä joku saattaa toivoa totuudeksi."
Conrad Hal Waddington, 1941 .

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Arhinmäen viides kolonna

Huvittaa seurata Vasemmistoliiton vakuutteluita heidän politiikkansa oikeutuksesta, kun he matkivat Perussuomalaisten vuosia sitten omaksumaan linjaan EU:n liittovaltiokehityksen vastustamisesta. Vastustus perustuu vain ja ainoastaan kansallisiin etuihin - valtion suvereniteettiin. Siis siihen, onko maa itsenäinen vai lähempänä Suomen suuriruhtinaskunnan tai Ahvenanmaan kaltaista autonomiaa.

Onpa Perussuomalaisten linjasta mitä mieltä tahansa, Vasemmistoliitto hakeutuu samalle linjalle ja siis kiistää, että ei olisi samoilla linjoilla. Aivan mielenvikast:
Arhinmäen mukaan eurokriittisten voimien nousulla on ”peloteltu”. Arhinmäen mukaan kriittisinä voivat esiintyä muutkin kuin äärioikeisto.

– Pelottelijoille EU-kritiikki on yhtä kuin äärioikeisto tai oikeistopopulismi.
Parhaan esimerkin Vasemmistoliiton halusta olla ajamatta suomalaisten etua on Annika Lapintien tyylinäyte:
joskus on välttämätöntä tarkastella asioita laajemmin kuin käpertymällä kansallisvaltion edun näkökulmaan.
Lapintie siis toteaa, että suomalaisten ja Suomen etu ei ole hänen tärkein lähtökohtansa tai päämääränsä. Hän siis kannattaa ajatusta, että suomalaisten etua voidaan polkea, kunhan se tapahtuu hyvin aikein. Vastaavanlaista ajattelumallia esiintyi tietysti kylmän sodan aikana, mutta kyllä meillä oli sekä Suomen sodissa 1939-45 että sitä varhaisemmassa 1918 Punakapinassa osallitujina ihmisiä, joille suomalaisten etu oli alisteinen internationalistisen sosialismin utopioille.

lauantai 23. marraskuuta 2013

Jorma Kalske - itsensä näköinen mies


Anu Palosaari

Anu Palosaari kirjoittaa blogissaan, että valtakunnansyyttäjä Jorma Kalske ja hänen nöyrä palvelijattarensa Anu Mantila ovat toimittaneet haasteen Anun blogikirjoituksesta, jossa Anu linkitti Youtubesta videon. Videolla muslimi-imaami kertoo omana mielipiteenään ja islamin opetuksena, että lapsiin sekaantuminen on islamin opetusten (siis Muhammedin elämän näkeminen virheettömänä) mukaista toimintaa.

Olen järkyttynyt. Markus Janssonin äskeinen tuomio oli kaikessa järjettömyydessään varoittava esimerkki, minkä pelkäsin laajentavan syyttäjän innokkuutta etsiä uusia ajatusrikollisia. Anu Palosaaren syyttäminen on osoitus hallinnon mielipuolisuudesta. Eikö ihminen voi linkittää Youtubessa olevaan videoon ja esittää siitä omia mielipiteitään? Youtube kuitenkin toimii Yhdysvaltain lakien mukaan, ja jos joku asia on sallittu Yhdysvalloissa, ei se niin hirveää ole hyväksyttäväksi Suomessa. En väitä, että Amerikka on mikään ihannemaa - ainakaan nykyisin - mutta on siellä parempi ymmärrys ihmisoikeuksista, mikäli sellaisina pidetään uskonnonvapautta ja siitä kumpuavaa sananvapautta.

Nyt jälkikäteen kun miettii sitä intoa jolla viranomaiset ja media vaativat 2000-luvun alussa nimettömän nettikirjoittamisen kieltämisetä, niin onhan sillä ollut hyvät perusteet. Hollannissa piti 1930-luvulla jokaisen radiolähettimen omistajan rekisteröityä veronmaksua varten. Tätä rekisteriä saksalaiset miehittäjät käyttivät erotellessaan juutalaiset tuhoamista varten. Anonymiteetti on ainoa asia, joka takaa sen, että minä voin kirjoittaa mitä ajattelen. Miten on mahdollista, että Merja Ailus sai kenkää, mutta Illman, Kalske ja kumppanit saavat jatkaa?


Kapteeni koukkunokka

The commanding officer at a Russian military academy (the equivalent of a 4-star general in the US) gave a lecture on Potential Problems and Military Strategy. At the end of the lecture, he asked if there were any questions.

An officer stood up and asked "Will there be a third world war? And, if so, will Russia take part in it?"

The general answered both questions in the affirmative.

Another officer asked "Who will be the enemy?" The general replied "All indications point to China". Everyone in the audience was shocked.

A third officer remarked "General, we are a nation of only 150 million, compared to the 1.3 billion Chinese. Can we win at all... or even survive?"

The general answered "Just think about this for a moment: In modern warfare, it is not the number of soldiers that matters, but the quality of an army's capabilities!

For example, in the Middle East we have had a few wars recently where 5 million Jews fought against 150 million Arabs and Israel was always victorious".

After a small pause, yet another officer - at the back of the auditorium - asked "Do we have enough Jews?"

perjantai 22. marraskuuta 2013

Temppelivuorelta parlamenttiin käy imaamin tie

Yle kirjoittaa, että Suomesta pakkonaitetaan alaikäisiä tyttöjä ulkomaille viikottain (H/T TT):
- Kaikkein räikeimmissä tapauksissa voi tulla vastaan ympärileikattu tyttö, joka avautuu suomalaisille aikuiselle kivuistaan. Siitä tulee sellainen olo, että se ei ole oikein. Se ei ole minkään uskonnon mukaista, vaan kulttuurillinen juttu.
On totta, että islam ei määrää poikia ympärileikattavaksi tai tyttöjen sukuelimiä silvottavaksi. Kristinuskossa ympärileikkauksesta luovuttiin, jotta uusi uskonto olisi pakanoille helpompi omaksua. Juutalaisuudessa ympärileikkaus nimenomaisesti vaaditaan liiton merkiksi Jumalan kanssa. Vastaavasti juutalaisuudessa ja kristinuskossa ei aseteta mitään erityistä ikärajaa tyttöjen (tai poikien) naittamisesta avioon, kun taas islamissa nimenomaan todetaan, että lapsia voidaan naittaa avioon ja aviomiehellä on oikeus sukupuoliseen kanssakäymiseen tytön täytettyä yhdeksän vuotta. Tämä ei ole kulttuurinen vaan uskonnollinen juttu.

Suomessa elää sitkeästi sellainen käsitys, että islam on samanlainen uskonto kuin kristinusko. Islam on lakiuskonto, joka antaa miehelle oikeuden pahoinpidellä ja raiskata vaimonsa. Toki siellä on muitakin järjettömyyksiä, mutta nyt ei ole niiden hetki. Jotta yhdellekään muslimille ei jäisi epäselväksi määräysten velvoittava ominaisuus, Allah määrää kaikki muslimimiehet seuraamaan KAIKESSA profeettansa Muhammedin esimerkkiä.

Niin kauan kuin on muslimeita, on uskoon kirjaimellisesti uskovia. Niin kauan kuin arvostamme länsimaisia yksilönvapauksia, meidän tulee sallia ihmisten oikeus valita oma uskontonsa ja noudattaa sen tapoja. Länsimaiset moraalikäsitykset ovat syntyneet eristyksissä islamilaisesta vaikutusvallasta. Niiden hioutuessa nykyiseen laajuuteensa ja muotoonsa ei kukaan voinut kuvitellakaan, että samat oikeuden ja vapaudet annetaan sellaisille, jotka uhkaavat kristinuskon asemaa alueellisena valtauskona väkivalloin. On totta, että emme länsimaissa voi valita, keille annamme oikeuden uskonnonvapauteen ja keille emme. Sitä mukaa kun Suomeen ja Eurooppaan muuttaa muslimeita, heillä on oikeus elää oman uskontonsa mukaisesti. Sitähän monikulttuurisuus ja suvaitsevaisuus sananmukaisesti tarkoittaa.

Koska islam uhkaa eurooppalaisia ihmisoikeuskäsityksiä näin avoimesti ja koska me haluamme kohdella kaikkia maahanmuuttajia tasavertaisesti, olemme laskeneet housumme alas ja pyllistäneet vapaaehtoisesti. Ainoa tapa lopettaa oman rektaalin säälimätön hyväksikäyttö on nostaa housut ylös ja puolustaa omaa kunniaansa. Käytännössä tämä tarkoittaa maahanmuuton lopettamista islamilaisesta maailmasta. Joidenkin maiden osalta tämäkin on jo myöhäistä, ja meidän on mietittävä rajavalvonnan palauttamista Ruotsin ja Norjan rajoillemme. Jos se tarkoittaa EU:n sisäisen vapaan liikkuvuuden lopettamista, niin sitten on erottava EU:sta ja Sveitsin ja Norjan lailla pysyttävä suvereenina kansallisvaltiona.

Islamin muuttuminen kristityn kirkon kaltaiseksi omat perinteensä hylänneeksi pakanalliseksi uususkonnoksi on epätodennäköistä. Jos joku imaami näkee mahdollisuuden nousta valtaan tarjoamalla kansalaisille puhdasoppisen, kirjaimellisen tulkinnan islamista, hän sen tekee. Kristikunnan johtajat nousevat poliittista tietä valtaan niin halutessaan. Papin ei tarvitse muuta tehdä kuin alkaa julistaa poliittisesti korrektia oppia, ja tie vallan huipulle on auki. Ei ehkä enää taivaspaikalle, mutta eivätpä he jumalia tarvitsekaan. Kristinuskon uskonpuhdistuksen vastapaino uskonnollisesti aktiiveille ihmisille voi nimenomaan olla antikapitalistinen, antikonsumeristinen ja antiamerikkalainen islam. Samat arvot jakavat jopa nämä entiset uskonmiehet, jotka myös hakeutuvat kaikkein innokkaimmin islamilaisen maahanmuuton kasvattamiseksi toimivan SDP:n ehdokkaiksi europarlamenttiin (isä Mitro) ja eduskuntaan (Ilkka Kantola).

torstai 21. marraskuuta 2013

Ilmastotutkijoiden valheet murentuvat pala kerrallaan


Uusi Suomi kirjoittaa Ilmastofoorumin uutisesta:
Suomessa malaria oli tavallinen tauti erityisesti 1700-luvulla. Viimeinen suurempi epidemia oli Helsingissä vuonna 1902. Tutkijat sanovat, että perhekoon merkitystä malarian esiintymiseen ei ole tähän mennessä ymmärretty.

Tutkijat sanovat, että pelkästään laajoilla hyttysten hävittämiseen keskittyneillä yrityksillä ei ole koskaan onnistuttu malariaa hävittämään. Tautimäärä on kohonnut takaisin heti kampanjan päätyttyä.

Tutkimuksessa malariatilannetta verrattiin muun muassa bruttokansantuotteeseen, perhekokoon, kaupungistumiseen, slummiutumiseen, keskilämpötilaan ja leveysasteeseen, metsän määrään, muslimien osuuteen väestöstä, DDT:n käyttöön ja väestön tiheyteen. Tilastollinen analyysi osoitti, että perhekoolla oli ratkaiseva vaikutus malarian häviämiseen.
Mutta mutta... Mitäpä sanoo ainoa erehtymättömän tieteen edustajat? Mikä oleellista, virhetulkintaa ei TAKUUVARMASTI tulla tämänkään jälkeen kumoamaan.

Ilmatieteenlaitos:
Hyttysten levittämät sairaudet, kuten malaria, ovat yleistyneet lämpötilan noustessa [5].
Ilmatieteenlaitos (v. 2003):
Hyönteisten levittämät taudit, kuten malaria, voivat yleistyä.
Wikipedia:
Trooppiset sairaudet eivät pääse leviämään niin pahasti pohjoisessa muun muassa kylmän ilmaston vuoksi. Lämpötilan nousun seurauksena sairaudet selviävät pohjoisempanakin, missä ihmiset ovat niille täysin vastustuskyvyttömiä. Ilmastonmuutoksista aiheutuvista kansainvaelluksista, sekä veden nousun aiheuttamat sikiämispaikat malariasääskille lisäävät epidemioiden riskiä.
Pidetään mielessä, että perhekoko on koulutustason ja sukupuolten tasa-arvon paranemisen seurausta. Koulutustaso ja sukupuolten tasa-arvo ovat yleisen elintason paranemisen seurausta. Yleinen elintaso on energiankäytön seurausta.

Toisin sanoen, fossiilisten polttoaineiden käyttö teollisella aikakaudella on vähentänyt malariatapauksia pysyvästi. MOT.

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Oikeamieliset ylimieliset



Konservatiiviksi itseään kai lähinnä tituleeraava tiedetoimittaja Marko Hamilo pitää blogia Totuus=konsernin Tiede.fi-sivustolla. En ole aiemmin niitä lukenut, kun kyseinen alusta on minulle etäinen, mutta Hamilon kirjoitus "Miksi 60-lukulainen ei ymmärrä nykynuoria" on ehdottomasti mainitsemisen arvoinen. Siinä Hamilo viittaa 2,5 vuoden takaiseen kirjoitukseensa Suomen Kuvalehdessä otsikolla "Konservatiivilla on erilainen moraali kuin liberaalilla". Hamilo viittaa psykologi Jonathan Haidtiin ja tämän kirjaan The Righteous Mind.

Hamilo kirjoittaa:
Äärimmilleen yksinkertaistettuna Haidt väittää, että vasemmistolaisten (arvoliberaalien) moraali on yksipuolisempaa kuin konservatiivien. Konservatiivin moraali nojaa kaikkiin kuuteen moraalin perustaan, kun arvoliberaali ymmärtää vain kolmea: haitan välttämistä, reiluutta ja vapautta – ja niitäkin hieman eri painotuksin kuin konservatiivit.

Arvoliberaali ei ymmärrä, mitä tekemistä sellaisilla asioilla kuin lojaalisuus, auktoriteetin kunnioittaminen tai pyhyys on moraalin kanssa – ellei suorastaan näe niitä kaiken moraalisen hyvän vihollisena.

Arvoliberaali ei ymmärrä konservatiivin monipuolisempaa moraaliperustaa, hän kuvittelee, että konservatiivi olisi vailla kykyä empatiaan ja reiluuteen. Tämä on testattu kokeellisesti: kun koehenkilöiden piti vastata Haidtin kehittämään moraalimittariin siten, kuten ”stereotyyppinen vasemmistolainen” tai ”stereotyyppinen konservatiivi” vastaisi, konservatiiviksi identifioituneet osasivat vastata siten, kuin oikeasti vasemmistolaisetkin vastasivat.

Sen sijaan vasemmistolaiset eivät kyenneet imitoimaan konservatiivia, vaan projisoivat heihin vain itse luomansa mielikuvan empatiaan ja itsenäiseen ajatteluun kykenemättömistä paskiaisista.
Tutkimuksen havainto vastaa niitä arkielämänkokemuksia, joita olen itsekin havainnoinut useasti ja tässä blogissa toistuvasti joutunut niiden kanssa tekemisiin. Tyypillisiä esimerkkejä ovat sellaiset, joissa minun väitetään todellisuudessa olevan natsi, rasisti tai muuta yhtä älykästä. Olen pitänyt näitä väitteitä kommentoijan kiireestä johtuvana, jos kyseessä on vakikommentaattori. Satunnaisten kommentaattoreiden osalta olen tulkinnut moiset heitot pahantahtoisuudeksi, ja siksi en sellaisia enää oikeastaan edes julkaise - pyörää ei tarvitse keksiä kahteen kertaan.

Lähipiirissäni on - kuten kaikilla muillakin - ihmisiä, joiden on ilmiselvästi hirvittävän vaikea hyväksyä minun ajatuksiani, vaikka syystä tai toisesta ovat pakotettuja olemaan kanssani jatkuvasti tekemisissä. Jos voisivat valita, minun ajatusmaailmani on heistä niin vastenmielinen, että he mieluummin jättäisivät minut rauhaan. Sama asia ei kuitenkaan toistu toisinpäin: minun on helppo ymmärtää heidän ajattelumaailmaansa ja pystyn analysoimaan sen hyviä ja huonoja puolia. Samalla tavalla voin keskustella hänen ideologiastaan, koska olen perehtynyt siihen oppiakseni ymmärtämään sitä paremmin. Minun ei ole vaikea olla pitämättä ihmisestä, joka ajattelee eri tavalla kuin minä ja jonka arvomaailma on erilainen kuin minulla. Vain niitä dogmaatikkoja, jotka yrittävät PAKOTTAA minut omien ajatustensa taakse en siedä. Ja niitä on liberaaleissa amerikkalaisittain sanottuna ja vasemmistolaisissa suomalaisittain sanottuna todella, todella paljon.

tiistai 19. marraskuuta 2013

Tapani Hellstén - säihkyvän älyn säkenöintiä


Kevan varatj Tapani Hellstén (Talouselämä):
"Minulla on sopimuksessa kokonaispalkka ja se tarkoittaa, että sen sisällä voin ottaa sitten asunto- ja autoedun jos haluan. Sen suuruus vähentää minun (netto)palkkaani. Jos minulla on autoetu, jonka verotusarvo on vaikka tuhat euroa, niin se otetaan nettopalkastani pois."

"Kun minulla ei ole autoetua, niin sitä etua ei enää peritä, vaan se säilyy palkassa. Tämä ei siis ole palkan päälle vaan kokonaispalkan sisällä. Mitä vähemmän minulla on etuja, sitä parempi on nettopalkka", selostaa Hellstén.

"Laskeskelin, että minun autossani on noin 60 000 euroa ollut verotusarvo, ja jos autoa pidetään kolme vuotta ja maksaisin siitä noin 1 100-1 200 euroa kuussa, niin kolmena vuotena olisin maksanut veroja jo 36 000 euroa riihikuivaa rahaa valtiolle. Se nyt jää sitten saamatta", hän sanoo Ylelle.

Hellstén muistuttaa myös autoveron osuudesta. "Kun se auto ostetaan, niin maksetaan autoveroa, mikä on 15 000-17 000 tällaisesta autosta, niin yhteensä noin 50 000 jää valtiolta nyt saamatta."
Hellsténillä on ilmeisesti ollut ns. kokonaispalkka, joten hänen maksamansa tuloverot eivät kasva eikä laske, jos hän vaihtaa rahapalkkansa luontoiseduksi tai muuttaa luontoisetunsa rahapalkaksi. Jos Hellstén saa nykyisestä noin 15.000 euron kuukausipalkasta käteen verojen jälkeen noin 7.500 euroa, niin mainitun auton vapaan autoedun jälkeen hänelle jää 6.300 euroa. Tällä erotuksella Keva on maksanut Hellsténin maasturin arvonaleneman, vakuutukset ja polttoaineet yms. juoksevat kulut. Tuloveroihin asialla ei ole mitään vaikutusta.

Wikipedia
Kevan johtoon on yleensä noustu hallituksen kautta. Sekä Ailus että varatoimitusjohtajat Pekka Alanen ja Tapani Hellsten ovat olleet aiemmin hallituksen jäseniä, samoin Kauppinen ja Hellstenin edeltäjä Eija Lehti-Kannisto. Helsingin Sanomien toimittaja Tuomi Pietiläinen kysyy, onko sattuma, että "Kevan hallitus on laiminlyönyt eläkelaitoksen työsuhde-etuuksien valvonnan".
Viitaten Hellsténin viiltävään analyysiin omasta tuloverostaan voisin veikata, että "ei ole sattumaa vaan seurausta epäpätevästä johdosta". Merja Ailus analysoi suomalaista johtamiskulttuuria kaunosieluisesti (Uusi Suomi):
Hän sanoo olevansa pahoillaan työsuhde-etuihinsa liittyneestä kohusta, mutta ei pidä etuja kohtuuttomina.

-Ymmärrän keskustelun julkisen sektorin pienipalkkaisten työntekijöiden suhteen. Jos kuitenkin katsomme suomalaista yhteiskuntaa ja monia muita erilaisia toimijoita, niin Kevan palkitsemista, palkkoja ja työsuhde-etuja ei tähän nähden voida pitää kohtuuttomina.
Aivan hykerryttävää kiemurtelua. Leipää ja sirkushuveja kansalle. Normi-ihminen lähtisi tiilenpäitä lukemaan, mutta johdolla on eri lait kuin muilla (Ilta=Sanomat):
Kuntien eläkevakuutuksen Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus sai vuosina 2002-2010 lapsilisää Norjasta, vaikka hän asui ja teki töitä Suomessa ja sai samaan aikaan lapsilisää Suomesta.
Paras on kuitenkin tämä kommentti pohjoismaisesta maahanmuuttopolitiikasta:
Norjalaiset tuntuvat olevan aika lailla rentoa porukkaa. Maksavat sosiaalietuuksia ihmisille, jotka ovat muuttaneet maasta.
Rentoa porukkaa tuntuvat olevan kevalaisetkin.

maanantai 18. marraskuuta 2013

Korporaatio

Falangistien lippu

Wikipedia:
Korporativismi (myös korporatismi) on poliittinen järjestelmä jossa lainsäädäntövaltaa käyttävät työnantajien ja työntekijöiden muodostamat ammattikunnat eli korporaatiot. Tällaista järjestelmää on sovellettu muun muassa Benito Mussolinin Italiassa sekä Francisco Francon Espanjassa.

Myös Suomen tulopoliittista järjestelmää on joskus kutsuttu korporativistiseksi.
Joskus on kutsuttu, juu. Punavihreä suvaitsevaisto rummuttaa hullun lailla äärioikeiston uhkaavan inhimillisiä eurooppalaisia ihmisoikeuksia. Stalinhan käski propagandakoneistonsa käyttämään Saksan kansallissosialisteista nimitystä "fasistit", sillä olihan Saksan liittolaisena sodassa Benito Mussolinin johtama Italia, jonka yhteiskuntajärjestelmää kutsuttiin fascistiseksi.

Wikipedia:
Fasismi on Italiassa ensimmäisen maailmansodan jälkeen syntynyt kansallismielinen totalitaristinen liike. Sanaa käytetään myös muista samansuuntaisista liikkeistä. Fasismi-nimitys tulee latinan kielen sanasta fasces, vitsakimput.

Fasismissa autoritaarinen äärinationalismi yhdistyi korporatistiseen talousjärjestelmään, joka oli ammattiliittopohjainen ”kolmas asema sosialismin ja kapitalismin välillä”. Fasistit vastustivat sekä liberaalidemokratioita että kommunismia.

Adolf Hitlerin natsi-Saksan kansallissosialismia ja Francisco Francon Espanjan falangismia pidetään fasistisina aatteina.
Mussolinin ja Hitlerin sotavoimat auttoivat Espanjaa hallinnutta kenraali Francoa, jota Suomen vasemmistopiireissä pidetään esimerkkinä "äärioikeistolaisesta", kuten alla hyvin kiteytetään (Wikipedia):
Francisco Paulino Hermenegildo Teódulo Franco y Bahamonde (4. joulukuuta 1892 – 20. marraskuuta 1975) oli espanjalainen kenraali, joka toimi kansallismielisten armeijoiden ylipäällikkönä näiden voittoon päättyneessä Espanjan sisällissodassa ja sen jälkeen Espanjan diktaattorina 1939–1975. Hän johti äärioikeistolaista falangistihallitusta arvonimellä ”El Caudillo de España”.
"Äärioikeistolainen" falangisti-liike määritellään Wikipediassa näin:
Pienen falangistipuolueen perusti 1930-luvulla entisen diktaattori Miguel Primo de Riveran lakimiespoika José Antonio Primo de Rivera. Puolueen tavoitteena oli syndikalistinen, korporatiivinen valtio, jossa luokkataistelu oli korvattu omistajat ja työläiset yhdistävällä liitolla.
Vaatii melkoista älyllistä akrobatiaa saada falangistit yhdistettyä oikeistolaisiin aatteisiin - saati äärisellaisiin. Mutta koska Stalin. Viikon mielenkiintoisin tapahtuma on pienen LSG Sky Chef Finland Oy:n ja ammattiliittojen keskinäinen kädenvääntö yrityksen oikeudesta määrätä kuulumisestaan työnantajaliittoon. Helsingin totuuden mukaan:
Tuskin koskaan Suomessa on riidelty yhtä isoilla aseilla yhtä pienestä asiasta kuin tänään perjantaina, kun valtakunnansovittelijan toimistolla yritetään etsiä ratkaisua pienen Finnairia palvelevan ateriafirman työehtoriitaan.

Ammattiyhdistysliikkeen piipuissa on siis nyt järeimmät mahdolliset panokset. Jos sopua ei synny, ensi tiistaina kuljetusalan tukilakkojen takia vienti lähes loppuu, VR:n tavaraliikenne pysähtyy, iso osa lentokoneista jää kentille ja pian myös mahdollisesti ruokahuolto alkaa kangerrella.

Vaikka sopu löytyisikin pian, tämä traaginen ja absurdi episodi ei unohdu ihan heti.

Se, miten tähän on päädytty, ei ole kunniaksi kenellekään.
Ei ole kunniaksi kenellekään, että elämme korporatiivisessa yhteiskunnassa, jossa työntekijöiden lakko-oikeus on otettu heiltä itseltään pois ja siirretty ammattiyhdistysten johtajille. On aivan se ja sama kuka lakko-oikeudesta päättää, jos se ei ole työntekijä itse. Ei ole merkitystä antaako luvan lakkoon tehtaan kapitalisti vai liiton politrukki.

Edellä olevat esimerkit kuvastavat hienosti, miten harhaista on suomalainen poliittinen keskustelu. Termejä käytetään miten sattuu, aatehistoria tunnetaan yhtä huonosti kuin merenpohjat ja keskustelun tasoa ei edes haluta nostaa.

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Rosvojen valtio


THL:n pian eläkkeelle jäävä ylijohtaja Pekka Puska on tunnettu ns. Pohjois-Karjala -projektista, ja tämän vasemmalle kallellaan olevan kepulaisen tavoitteena on ollut luoda johtamastaan laitoksesta terveellisten elämäntapojen nimissä valvontakoneisto kansalaisten arkea ohjaamaan. THL on Puskan johdolla kasvanut 1.300 ihmistä työllistäväksi suureksi valvontaviranomaiseksi, joka oikeuttaa liberaalin fascisminsa nimenomaan kansanterveydellä. Luojan kiitos, valtion rahoituspohja on romahtanut ja markkinavoimat laittavat kuriin näitä suuruudenhulluja, todellisuudesta irrallaan eläviä merja-ailuksia ja pekkapuskia. THL joutuu lähivuosina varautumaan jopa 300-400 henkilön irtisanomisiin.

Pekka Puska pelottelee, että laitos joutuu luopumaan useista sille lakisääteisesti määrätyistä tehtävistä, mikäli irtisanomiset joudutaan leikkaussyistä toteuttamaan. Järkyttävintä on seuraava kohta:
Puskan mielestä on silkka myytti, että yksityinen on tehokasta ja julkiset palvelut tehottomia.
Tämä on niin pökerryttävä lausahdus, että mies pitäisi heittää heti vankilaan kulkematta lähtöruudun kautta. Espoossa on Mediverkon johtama Oma lääkärisi -terveysasema. Aseman kulut lääkärikäyntiä kohden ovat noin 60 euroa, jonka Mediverkko laskuttaa Espoon kaupungilta. Viereisen kaupunginosan - Kivenlahden - terveysasemalla käynti maksaa 100 euroa. Yksityinen myös lähettää erikoissairaanhoitoon potilaita noin 20% vähemmän kuin kaupungin oma terveysasema. Potilas pääsee kaupungin omalle terveysasemalla noin neljän viikon odottelun jälkeen kun Mediverkon terveysasemalle jonot ovat puolet lyhempiä. Tässä on erinomainen esimerkki siitä byrokratiasta ja pöhöttyneestä julkisen sektorin ylimielisyydestä, jota Puska omalla lausunnollaan oikein alleviivasi. Ei ihme, että maamme on kusessa, kun sen johtajilla ei ole mitään todellisuudentajua.

Keskustapuolueen oma läänitys Kuntien eläkevakuutuksen eli Kevan johtoon on paljastanut julkisen sektorin toimijoiden moraalittomuuden. Tässä olisi oikeasti Kepun puheenjohtajalla Juha Sipilällä mahdollisuus osoittaa, että puolue irtisanoutuu korruptoituneesta läänityksestä, ja antaa Kevan hallituksen irtisanoa Ailuksen sopimus luottamuspulan ja väärinkäytösten takia (Ailus halusi 6.100 euron palkankorotuksen). Koska Keva on julkista palvelua tuottava laitos, se joutuu esittämään jokaisen kuitin toisin kuin yksityinen eläkeyhtiö joutuisi. Ainakin Helsingin Totuus jo kuitteja penkookin ja löytyyhän sieltä kaikkea kivaa. Ailuksen asunnon keittiökoneiden asentaminen on maksanut 9.000 euroa. Jokainen rakennus- ja remonttitöistä vähääkään ymmärtävä tajuaa laskun kohtuuttomuuden. Vaikkei toiminta ehkä suoraan ole rikollista, asettaa se Kevan kiinteistösijoituksen asiantuntemuksen kyseenalaiseksi. Jos moinen huolimattomuus, välinpitämättömyys ja holtittomuus kulujen seurannassa on yhtiön tapa, pitäisi kiinteistöjohtajan kantaa vastuu ja etsiä omaa tasoaan paremmin vastaava paikka vaikkapa kiinteistönvälittäjänä (mitenkään heitä tässä mollaamatta). Kiinteistöosaamista yhtiöllä ei kauheasti tunnu olevan, jos sijoituksen tuotto on mikään mittari sille.

Julkisen sektorin koko suhteessa koko kansantalouteen on valtava ja lisäksi sen tehottomuus - kuten nyt vaikkapa tuon Espoon terveyspalvelun esimerkki osoittaa - on ajanut kansakuntamme kovan velkaantumisen tielle. Tältä tieltä pois pääseminen vaatisi kovia otteita ja päättäväistä johtajuutta, mutta Urpilaisen, Kataisen, Ville Niinistön, Haglundin ja Arhinmäen hallitukselta sitä on turha odottaa. Maata johtavat täysin munattomat idiootit, joiden ainoa pyrkimys on hankkia itselleen joku ailuksen kaltainen eläkevirka, jossa kymmenien tuhansien kuukausipalkalla voi jatkaa kansan kusettamista. On raivostuttavaa, että mikään ei saa maamme poliittista johtoa kuriin ja muuttamaan sen omaksumia läpeensä mätia toimintatapoja.

perjantai 15. marraskuuta 2013

Räyhäoikeisto

Ilta=Sanoma osoittaa pääkirjoituksessaan suurta tunnetta:
Äärioikeisto
äärioikeistolaisten
äärioikeistolaisen
äärioikeistolaisen
äärioikeiston
räyhäoikeistoa
Äärioikeisto
äärioikeiston
Jonkun asian toimituksen kommunistit ovat sentään oivaltaneet omasta poliittisesta ideologiastaan:
Nationalismi ei voi perusluonteeltaan olla kansainvälistä
Näin julkeasti Sanoma-konsernin media toitottaa internationalistista sosialismia, vaikka sen edellinen kokeilu kaatui vuonna 1991 kestettyään sitä ennen noin 75 vuotta. Nationalistinen sosialismi toki voi edelleen hyvin Pohjois-Koreassa, Kuubassa, Venezuelassa ja tietenkin Ruotsissa.

Siihen nähden että Suomen naapurissa ovat (olleet) sekä Ruotsi että Neuvostoliitto, Suomi on selvinnyt yllättävän vähällä. Mutta kyllä pienikin maa kaatuu kun media parhaansa yrittää tukeakseen poliitikkoja. Ainoa mätäpaise Suomessa on Kevan toimitusjohtajan remonttikulut ja avoauto. Kun tj on virkaansa valittu poliittisella perusteella, on selvää että hänen etuisuutensa joutuvat poliittisen pelin kohteeksi. Korporativismi on kaunista.



Vasemmassa sivussa on "Liberal Fascism"-kuvake, josta pääsee lukemaan Jonah Goldbergin saman nimisen kirjan nettiversion. Joku luku siitä puuttuu, mutta riittää siinä silti lukemista politiikasta kiinnostuneelle.

torstai 14. marraskuuta 2013

Oikeus julmaan kasvatukseen

Ilta=Sanomien mukaan Jukka S. Lahden murhasta syytetyn Anneli Auerin tuomitsemiseksi on kuultu hänen lapsiaan - siis niitä samoja, joiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä Auer ja silloinen miesystävä on tuomittu pitkiin rangaistuksiin. En käsittele tässä väitettyjä rikoksia sen kummemmin, mutta suuresti ihmettelen sitä, että syyttäjä on laittanut lapset todistamaan äitiään vastaan. Ja mikä on kaikkein ällistyttävintä, niin yksi "todistajista" on ollut tekohetkellä kolme (3) vuotias.

On suorastaan uskomatonta, että Suomessa on vajottu näin alas. Yleisesti ottaen silminnäkijälausunnot ovat niin epäluotettavia, että niiden todistusarvo on olemattomasta seuraava. Klassinen esimerkki oli Olof Palmen murha, jossa tuomiota ei herunut, vaikka todistajana ollut rouva Palme todisti murhan vieressä seisten ja tunnisti ampujan. Tiedetään myös, että kuulustelutekniikka vaikuttaa saatuihin vastauksiin ja onpa selvää sekin, että tapauksien toistuva käsittely saa todistajan (tai syytetyn yhtä hyvin) uskomaan aiemmin kertomiinsa (mahdollisiin) arvauksiin.

Vasarahammerin blogin sivupalkissa on kuva Pavlik Morozovista, joka oli esimerkillinen uuden uljaan rodun, homo sovieticus, edustaja. On jo sinänsä vastenmielistä käyttää lapsia vanhempiensa keskinäisten riitojen ratkaisuissa ja erityisen vastenmielistä se on silloin, kun heidän sanojaan käytetään vanhempien tuomitsemiseen rikosoikeudellisesti. Lapselle jää prosessista satavarmasti henkinen trauma, joka ei todennäköisesti parane koskaan.

Olen aiemminkin kirjoittanut, että lapsella on oikeus vanhempiinsa - olivatpa he hyviä tai huonoja. Samoin olen todennut, että fyysinen kaltoinkohtelu on yhtä tuomittavaa kuin psyykkinen kaltoinkohtelu. Lapsen kasvattaminen omien uskomusten fundamentaalisten tulkintojen seuraajaksi - olipa kyse sitten teistisistä tai ateistisista aatteista - on aivan yhtä tuhoisaa kuin lapsen fyysinen kurittaminen - ympärileikkaus mukaan lukien.

Silti - vanhemmilla on OIKEUS kasvattaa lapsensa haluamallaan tavalla. Ihmiskunta ei tee mitään vapaudella, jos sitä ei voi käyttää. Pienen vähemmistön osoittama huono kasvatus toimii kannusteena suurelle enemmistölle hyvään kasvattamiseen. Jos omilla valinnoilla ei ole merkitystä, miksi ihminen pyrkisi hyviin valintoihin, jotka vaativat pitkäjänteisyyttä. Huono kasvatus (päihteet, väkivalta, hygienian puute) on seurausta lyhyellä aikavälillä nautintoja tuovista valinnoista.

Klassisen liberalismin mukaan jokaisella ihmisellä on oikeus fyysiseen ja psyykkiseen koskemattomuuteen. Oikeus on myös lapsilla, joten vanhempien pahoinpidellessä lapsiaan henkisesti tai ruumiillisesti, on ympäristöllä velvollisuus suojella näitä. Ongelma on rajanveto, koska maailmassa harva asia on ehdoton ja mustavalkoinen. Samalla tavalla kuin kuolemantuomion vastustajat kannattavat aborttia - jossa täysin puolustuskyvytön ihminen surmataan - niin ympärileikkauksen vastustajat kannattavat monikulttuurisuutta - jossa erilaiset tavat tulisi sallia eikä vaatia muita noudattamaan omia tapoja. Vaikein rajanveto on silloin, kun siirrytään henkisen väkivallan puolelle. Koko ihmiskunta on todistanut jo sadan vuoden ajan erilaisia sosialismin muunnelmia ja niiden aiheuttamia tuhoja. Silti yhä edelleen ihminen saa kasvattaa lapsensa sosialistiksi. Vanhemmalla on oikeus opettaa lapselleen, että on oikein varastaa muilta, kunhan päätös tehdään yhdessä muiden samanmielisten kanssa. Kukaan ei velvoita vanhempaa opettamaan lapselle moraalia ja miettimään, mikä on oikein tai väärin.

Kun tällaisen kasvatuksen hedelmät aikuistuvat, heistä tulee niitä virkamiehiä, joiden mielestä on hyväksyttävää viedä äiti vankilaan leikki-ikäisen lapsen muistojen perusteella. Suomen virkakunta on täynnä näitä aikuisiksi varttuneita morozoveja, joille lapsen etu sopii vain silloin kun se kohtaa heidän oman virkakuntansa edun.

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Talvi 2013-14 erityisen lämmin - kö?

Iltalehti uutisoi, että talvesta 2013-14 tulee 90%:n todennäköisyydellä pitkän ajan keskiarvoa lämpimämpi. Mielenkiintoista näissä apokalyptisissä ennusteissa on se, että ne jäävät suurelle yleisölle mieleen. Jos ennustus toteutuu, tehovaikutus on tuplaten sama. Jos ei toteudu, kukaan ei näitä koilaatikoista kaivele ja tehovaikutus pysyy kuitenkin voimassa. Hieno strategia viestinnälliseltä kannalta ajateltuna. Pitänee ehdottaa omassakin organisaatiossa käyttöön otettavaksi. Miettikää nyt - "Tohtori Tolosen ihmeöljy poistaa rahahuolenne. Nyt vain 10 euroa pullo." Jos homma pelittää, tuli miljoona euroa kassaan. Jos ei pelitä, eipä ollut mitään takuitakaan annettu. Loistava tapa markkinoida uskomushoitoja, homeopatiaa ja ilmaston"muutosta".

Suomeen luvataan tavanomaista korkeampia astelukemia 70-80 prosentin todennäköisyydellä. Itä- ja Pohjois-Lapissa lämpötilojen nousun todennäköisyys on jopa 80-90 prosenttia.

Ilmatieteen laitoksen meteorologi arvioi, että ilmanpaine-ennusteessa tavallista korkeamman ilmanpaineen alue sijaitsee ennusteen aikavälillä Suomen kaakkoispuolella, ja tavallista matalampi taas Islannin tienoilla.

- Tämä enteilee lauhan etelän ja lännen välisen ilmavirtauksen olevan vallitsevana Pohjois-Euroopassa. Lauhan sään vaikutus on suurin maan pohjoisosassa, mikä vastaa hyvin lämpötilaennustetta, laitoksen sivuilla kerrotaan.

Tulkinnanvarainen ennuste

Ilmatieteen laitos muistuttaa, että ECMWF:n tuottamat ennusteet ovat tietokone-ennusteita, jotka vaativat tulkintaa. ECMWF tuottaa niin neljän viikon kuukausiennusteita kuin kolmen kuukauden niin sanottuja vuodenaikaisennusteitakin.

ECMWF:n ennusteiden tavoite ei varsinaisesti ole ennustaa kulloistakin säätilaa. Ne pyrkivät ainoastaan määrittämään todennäköisyyden sille, paljonko jakson keskilämpötila poikkeaa saman jakson pitkän aikavälin keskiarvosta.

Korkeamman lämpötilakeskiarvon voi aiheuttaa myös lyhyt erittäin lämpimän ilman jakso, joka nostaa lukua, vaikka elohopea pysyisi muutoin tavallisissa lukemissa.

- Erityisesti Suomen sään suuren luontaisen vaihtelun vuoksi pitkiä ennusteita ei voida luotettavasti käyttää arvioimaan sään kehitystä, Ilmatieteen laitoksen sivuilla muistutetaan.
Ilta=Sanomat puolestaan pääkirjoittaa, että Varsovassa alkoi ilmastouskovaisten suurkäräjät, joissa uhrataan hikeä, verta ja kyyneleitä äiti-Gaian lepyttämiseksi:
Ilmaston lämpiämisen uskotaan lisäävän säähäiriöitä, joskin tälle käsitykselle on työlästä hakea tilastonäyttöä.
Ei ole työlästä, koska näyttöä ei ole - se on niin yksinkertaista. Osuvasti todetaan kyseessä olevan uskon asia. Vihdoin ainakin yksi toimittaja on myös tajunnut saman.

Uusi Suomi puolestaan toteaa, että nyt on alkamassa uusi jääkausi, kun Aurinko on hiljentynyt.

Tanskalaisen tv-dokumentin mukaan EU-komissio jakoi 11 miljardia päästöoikeutta, joita osavaltion viranomaiset jakavat suurimmille fossiilisten polttoaineiden käyttäjille. Nämä voivat keskenään käydä niillä kauppaa. Kaupankäynti tapahtuu komission sitä vartavasten luomalla kauppapaikalla, ja jokaisella päästöoikeudella on oma rekisteritunnuksensa. Alkujaan päästöoikeudet olivat alv-velvollisia, mutta kun kansainväliset rikollisjärjestöt huijasivat valtioilta 11 miljardia euroa pyramidihuijauksella, komissio poisti niiden alv:n. Sen jälkeen rikolliset tekivät Prahassa erääseen toimistotaloon pommiuhkauksen, ja evakuoinnin aikana viranomaisten koneilta varastettiin miljoonia päästöoikeuksia. Sivu menne nsanoen, kuka muuten uskoo sähköiseen äänestykseen tämänkään jälkeen?

Karmeinta koko sopassa on se, että komissio siis TIETÄÄ kuka hallitsee varastettuja päästöoikeuksia mutta ei suostu tekemään yhteistyötä poliisin kanssa palauttaakseen oikeudet oikeille omistajilleen. Pakko on hölmistyneenä kysyä, että voiko EU-komissiolla olla mitään moraalisesti kestävää syytä toiminnalleen?

Päästöoikeuksien lisäksi EU ja YK myöntävät "laskennallisia päästöoikeuksia" erilaisille globaaleille (sic) projekteille, joilla pyritään vähentämään fossiilisen polttoaineen käyttöä kehitysmaissa. Tai no, oikeasti niillä pyritään luomaan puhdas omatunto anekauppojen tyyliin. Eräs tanskalainen yritys valmisti Kinder-munasta saatujen lelujen näköisiä "vedenpuhdistuslaitteita", joita se toimitti 900.000 kappaletta Länsi-Keniaan. Jokaisen lelun uskoteltiin tekevän niin puhdasta vettä, että kotitalouksien ei enää tarvitsisi keittää juomavettään. Ongeklma oli siinä, että vain alle 1/4 kotitalouksista keitti juomavetensä, joten konsulttifirma teki haastattelututkimuksen alueen asukkailta "KUINKA MONI KEITTÄISI JUOMAVETENSÄ, JOS OLISI TARPEEKSI VARAKAS". Tähän sitten saatiin vastaukseksi 3/4 ja sen jälkeen EU ja YK totesivat, että lelu todellakin mukamas säästää fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Ja sen jälkeen tuhannet hyväuskoiset ovat maksaneet lelufiltterin valmistajan markkinoimia "päästöttömiä" vesipumppuja. Aika touhua. Ohjelmassa todettiin, että ilmeisesti valtaosa näistä vastaavista projekteista perustuu tällaisiin laskennallisiin "päästöleikkauksiin".

tiistai 12. marraskuuta 2013

Islamin opeilla avaruuteen

Gravity



Moonbattery-blogissa on tuo yllä näkyvä Zakir Naik -nimisen imaamin twitter-kommentti. Naik lienee ainakin hyvin suosittu ja suurta arvonantoa nauttiva uskonoppinut. Wikipedian mukaan hän kannattaa islamista luopuvien tappamista, mikäli nämä aloittavat islamin arvostelun. Hänen mielestään Osama bin-Ladenin terrorismi vääräuskoisia kohtaan on oikein ja täysin islamin oppien mukaista. Naik on sadan vaikutusvaltaisimman intialaisen joukossa ja viidensadan merkittävimmän muslimin joukossa, ja tänä vuonna hänet nimettiin "Vuoden muslimiksi" sekä Dubaissa että Malesiassa.

Samalla tavalla kuin Neuvostoliitto aikoinaan uhkasi länttä, sen tilalle on noussut eurooppalaisen (ja vähemmässä määrin amerikkalaisen) viidennen kolonnan vasemmistointellektuellien myötävaikutuksella islamilainen sosialismi. Naikin kaltaisten uskonoppineiden asema ei anna minkäänlaista viitettä rauhanomaisen rinnakkaiselon mahdollisuudelle lännen ja muslimimaailman kesken. Neuvostoliitto kaatui loppujen lopuksi taloudelliseen konkurssiin, mutta islamilaisella maailmalla ei tätä uhkaa ole näköpiirissä. Suurin osa muslimimaista on niin rutiköyhiä, että konkurssi ei millään muotoa heikentäisi asukkaiden taloudellista asemaa. Kun maat vielä sijaitsevat eteläisillä leveyspiireillä, asumisen edellytyksiin ei edes tarvita kivikautista elintasoa korkeampaa astetta.

On vaikea aavistaa, mikä loppujen lopuksi tulee kaatamaan islamin. Tosiasia kuitenkin on, että kuten kaikki uskonnot ennen islamia, niin myös islamin aika joskus päättyy. Islam pysyy vallassa kaikkialla siellä, missä koulutus, sivistys ja älyllinen uteliaisuus loistavat poissaolollaan. Länsimaissa on vaarana, että meidän taloudellinen suorituskykymme kuihtuu sosialismin, sääntelyn ja sananvapauden rajoitusten lisääntyessä. Silloin olemme haavoittuvaisia islamin edessä. Kehityksestä on nähtävissä pieniä esimerkkejä, kun mietitään, ketkä suhtautuvat jo nyt tällä hetkellä kaikkein "suvaitsevaisimmin" (sic!) islamiin ja vaativat sen pilkkaamisen ja arvostelun kieltämistä. Näiden samojen tahojen käsissä tulevaisuutemme voi olla sulautua islamin vaikutuspiiriin.

Toisena, toivotumpana ja todennäköisempänä vaihtoehtona on länsimaisen tieteen ja koulutuksen jatkuva arvostus. Jollain aikavälillä elintasoero lännen ja köyhän muslimimaailman välillä repeää niin suureksi, että islamin edellytykset kahlita kansalaistensa elämää kutistuvat yhtä olemattomiksi kuin Itä-Saksan raja-aitojen kyky sulkea kansalaisten silmät kilpailevan ideologian voitonmarssilta. Vaikkei juuri kukaan osannut edes 80-luvulla aavistaa sosialistileirin äkillistä kuolemaa, olen toivottavasti väärässä kun uskon, että islamin kuolema on kuitenkin aikaisintaan muutaman sukupolven päässä. Valoa tunneliin ei edes se tosiasia, että muslimien määrä länsimaissa kasvaa ja heidän inhimillisemmät tulkintansa uskonnostaan luultavasti yleistyvät. Islamin uskonpuhdistus ei kuitenkaan ole mikään itsestäänselvyys kuten ei ollut Lutherinkaan ennen kirjapainon keksimistä. Jos islam joskus myöntyy siihen, että maallinen laki eroaa uskonnollisesta sharia-laista, niin sen jälkeen kyse ei enää olekaan islamista. Niin kauan kuin islam toimii työkaluna vallanhimoisille, ahdasmielisille kiihkoilijoille, ei ole millään tavalla oletettavaa, että minkäänlainen uskonpuhdistus voisi saada jalansijaa uskonnollisten johtajien keskuudessa. Eihän Neuvostoliittokaan loppujen lopuksi kaatunut kommunistipuolueen tekemiin kansalaisten elämänlaadun parantamiseen tähtääviin uudistuksiin, vaan ne uudistukset tehtiin ulkoisen paineen luoman pakon edessä. Kommunistijohtajilla ei ollut mitään syytä tai tarvetta innovoida ja kehittää sosialismia kansalaisten eduksi. Eikä sitä ole imaameillakaan.

maanantai 11. marraskuuta 2013

Koskaan ei ole liian myöhäistä



Katselin 8-pallon, joka oli loppuratkaisua lukuunottamatta aivan hemmetin hyvä leffa. Tuen parhaani mukaan kotimaista taidetta - ulkomaista mitenkään väheksymättä - ja toinen tämän hetken suursuosikkini onkin Haloo Helsinki!

8-pallossa Pirkka-Pekka Petelius tekee elämänsä parhaan suorituksen, ja tähän elokuvaan miehen habitus sopii kuin nakutettu. Elokuvan paras kohtaus on valitettavasti alun muutaman minuutin intro, joka hakee vertaistaan (suomalaisessa) elokuvataiteessa. Sinänsä tarina on jonkinlaista surkeiden elämänkohtaloiden ihmettelyä, mutta synkkyys ja itsetuhoisuus ovat monien taiteilijoiden sielun peilejä. Vertailun vuoksi katselin myös Djangon, joka oli yksi huonoista näkemistäni elokuvista. Ei sinänsä että olisi huonosti tehty - pois lukien yksi ainoa kohtaus, joka kyllä romutti oman katselunautintoni alle pohjamutakerroksen. Siinä Django ampuu orjanomistajan siskon päärakennuksen aulassa ja sisko lentää kuin tykin ampumana täysin vastoin fysiikan lakia. Suhteessa elokuvan muuhun tuotannolliseen tasoon näkymä oli niin huvittava että aloin nauraa.

Suositulla Bruce Springsteenillä paras - parhaat - levyt ovat Darkness on the Edge of Town ja siltä ylijääneet biisit sisältävä myöhemmin julkaistu The Promise. Molemmat ovat synkkiä ja itsetuhoisia kuin 8-pallo, mutta verrattuna Springsteenin nykyiseen tuotantoon ne ovat kuin eri ihmisen tekemiä. Ja niinhän ne tavallaan ovatkin. Nuorena on vitsa väännettävä, ja sitä vitsaa moni on tosiaan vääntänyt. Ihminen, joka ei koskaan ole kokenut suuria vaikeuksia, ei voi kasvaa ihmisenä.

Haloo Helsinki! on valloittanut minut täysin. Vaikka tiedän olevani aivan liian vanha kuuntelemaan nuorten musiikkia eikä tukka enää kasva takaisin, niin tämä pumppu polkee joka päivä ainakin yhden kierroksen rakkaan ruotsalaiseni kabiinissa. Musiikkihan on makuasia mitä suurimmassa määrin, toisin kuin kunnon journalismi. Katsokaapa seuraavaa Iltalehden uutista:
Haloo Helsinki! -yhtye esittelee keikkabussinsa

Yhtye saapui Kuusamoon rakkaalla keikkabussillaan, jonka yhtye on nimennyt Samuliksi.
Hieno juttu - yhtye on nimennyt maanteillä useasti näkemäni bussinsa Samuliksi. Odotan vielä innolla niitä kuvia sisätiloista, joita otsikossa luvattiin!
- Samuli on vuoden 1982 Scania. Sen nimi oli Samuli jo sen palvellessa kirjastoautona, joten nimi sai jäädä, yhtyeen jäsenet kertovat.
No mitä vittua!? Onneksi nyt näen sentään ne sisäkuvat!
Tällä hetkellä sisustusta hallitsevat tekniikan poikien Lapin reissua varten pakkaamat sukset ja laudat, siksi Iltalehti ei saanut kurkistaa sisätiloihin.

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Seppo Lindblom

Seppo Lindblom kirjoittaa Kanava-lehdessä (7/2013) euron tulevaisuudesta:
Mitkä ovat yhteisön ja sen jäsenvaltioiden uhkakuvia? Fiskaaliunionin nimellä kulkevat federatiiviset tavoitteet on nostettu esiin vääjäämättömänä vaihtoehtona. Näköpiirissä onkin talouspoliittisen keskityksen ehdottomuus yhtäältä ja tehottomuus toisaalta. Kasvavan demokratiavajeen ja poliittisen vieraantumisen uhka on ilmeinen.

Tämän rinnalla on tietynlainen diplomaattinen ongelma, joka liittyy pelastusrintaman solidarisuuden vaatimuksiin. Rintamakarkuruuden välttäminen on perusteltua mutta johtamassa siihen, ettei avautuvista perustavalaatuisista ongelmista sovi avoimesti keskustella. Suomalaisen integraatiopolitiikan julkikuvaan alkaa liittyä hiljaa lipuvan ajopuun leima.

Olen etsinyt paikkaani yhteiskunnallisella kartalla ja huomaan kuuluvani kriittiseen ja uskaliaaseen joukkioon, jolle on ennen muuta yhteistä eläkepäivät. Ei siksi, että olisimme vanhuudenhöperöitä tai sitten muita viisaampia. Olemme äänessä siksi, että meillä on asemamme vuoksi enemmän vapautta pidäkkeettömään pohdintaan.

Vallitsevassa ilmapiirissä on syytä korostaa, että keskittymistä vastustavat näkemykset eivät kumpua populismista tai pelokkaasta nationalismista vaan ainutlaatuisen kansainvälisen yhteisön perusarvojen vaarantumisesta.

Hyvinvointivaltion ideaa vauhditti aikanaan ajatus hoivapolitiikasta. Kun hoivattavat olivat lapsia, se tarkoitti merkittävää taloudellista toimeliaisuutta koulutuksen kautta luomalla uusia innovaatioita, kysymyksiä ja kyseenalaistamista. Velkakeskustelu on peittänyt alleen sen asian että eurooppalainen hyvinvointivaltio on päättymässä. Kovan valuutan suojissa on tapahtunut merkittävää velkaantumista samalla kun kilpailukyky ja talouden rakenteet ovat murtuneet. Euron uskottavuus on ollut ennen kaikkea Saksan ja Ranskan oman taloudenpidon uskottavuutta. Ranska on luettava pikemmin kriisimaaksi kuin Saksan kaltaiseksi tukipilariksi. Euron perusteet horjuvat.

Julkisen talouden tasapaino on jokaisen valtion oma asia. Rakenteiden korjaaminen vaatii kansallista räätälintyötä eikä sitä voi ohjata brysselistä menestyksekkäästi. Kun Euroopan munat ovat eri koreissa, voi hyvien ratkaisujen rinnalla syntyä huonojakin, mutta ainakaan sitä uhkaa ei nähdä, että yhdessä suuressa Brysselin korissa muhii yksi iso Munaus.

Amerikkalainen isänpäivä



This sign was prominently displayed in the yard of a private business company in Brookhaven, Mississippi.

You are probably outraged at the thought of such an inflammatory statement.

However, we are a society which holds Freedom of Speech as perhaps our greatest liberty.

After all, it is ONLY A SIGN.

You may say 'What kind of business would dare to post such a sign?'

Answer:



A Funeral parlour.

lauantai 9. marraskuuta 2013

Kun kaupunkilaiset päättävät maalaisten asioista



Mail Onlinen mukaan ranskalainen pariskunta voitti tuulivoimayhtiön oikeudessa syyttäen tätä elämänlaatunsa pilaamisesta tuulimyllyillä. Pariskunnan mukaan 120-meteriset myllyt pilaavat maiseman ja lapojen pyörintä aiheuttaa meluhaittoja samoin kuin myllyjen vilkkuvalot häiritsevät pimeällä. Oikeus määräsi 10 tuulimyllyä purettavaksi ja energiayhtiön korvaamaan pariskunnan oikeudenkäyntikulut. Päätös on merkittävä, ja sillä on yhdistyneessä Euroopassa vaikutuksensa myös muiden EU-maiden oikeudenkäyttöön, uutisessa todetaan.

Oikeus on kieltänyt myös pystyttämästä myllyjä Normandiaan liittoutuneiden tekemän maihinnousun alueelle. Unescon mukaan myllyt pilaavat maiseman ja aiheuttaisi alueen poistamisen maailmanperintökohteiden listalta. En tiedä miten tuulimyllyt kenenkään mielestä oikeasti olisivat kauniita tai esteettisesti miellyttäviä. Ymmärrän että monille vihreille ne edustavat gaia-kultin toteemipaalua, joka on osa uskonnollista rituaalia. Jossain määrin on ihmeellistä, että nämä uususkonnon minareetit ovat saaneet nousta melkein ilman vastalauseita, mutta kuten pariskunnan asianajaja totesi, voitto on merkittävä niille ihmisille, jotka ovat tähän asti vaiti tyytyneet kohtaloonsa.



Daily Mailin uutisen mukaan uusiutuvien energialähteiden saamat tuet ovat nostaneet energianhintaa ja jopa 50.000 englantilaisen arvioidaan joutuvan säästämään energiaa terveydelle vaarallisessa määrin. Sosialismin historia osoittaa, että kansalaisten elämänlaatu ja terveys ei kiinnosta päättäjiä, joille sääntely ja vapaiden markkinoiden toimintaan puuttuminen on ideologinen pakkomielle. Tyhmä kansa tarvitsee johtamista, holhoamista ja kuritusta. Vain kansan johtoon nousseilla poliitikoilla on käsitys siitä, mikä on oikea elämäntapa.

Tuulimyllyjen saamat tuet ovat antaneet niiden omistajille merkittävät riskittömät voitot. Tuulimylly (3 MW) tuottaa maanomistajalle vuokrana jopa 50.000 euroa vuodessa ja suurmaanomistajat saavat Englannissa miljoonien vuositulot tuulivoimayhtiöiden maksamina vuokrina - kaikki täysin riskittömästi omistajille ja kansan maksamista verorahoista. Liiketoimintaa vastustavia kansalaisaktivisteja on uhkailtu ja heidän omaisuuttaan vahingoitettu. Infraääni aiheuttaa Yhdysvaltojen armeijan vuoden 1997 tutkimuksen mukaan vakavia terveyshaittoja. Tuulimylly-yhtiöt kiistävät tällaiset väitteet toteennäyttämättöminä aivan kuin tupakkateollisuus konsanaan. Koska myllyjen aiheuttamat haitat eivät koske kaupunkilaisia - joita päättäjämme ovat - maisemallisia ja terveydellisiä ongelmia vähätellään tai siis jopa kiistetään.

Ensimmäinen turvallinen maa - puheesta tekoihin

Verovaroin toimitettu Yle antaa toimittajaparille Riku Rantala ja Tuomas Milonoff taajuutensa käyttöön Riku ja Tunna - docventures -ohjelmallaan. Toimittajina pidän heitä ja varsinkin Rantalaa erinomaisena, vaikka poliittisesti he ovat sangen vasemmalle kallellaan. Tosin Suomesta ei enää taida löytyä toimittajaa, joka ei olisi, mutta sehän ei ole puolustus vahingollisen ideologian kannattamiselle. Tuskin Neuvostoliiton ihanuutta ylistänyt venäläinen toimittajasukupolvi voi millään perustella tekemisiään ajan hengessä mukana olemisella, vaikka vaihtoehtona olisi ollut oman kunniallisuutensa säilyttäminen tai moraalinen voitto. Milonoffin isä Pekka Milonoff on todellinen ihkaoikea stalinisti, ja poikansa ovat ottaneet isästään mallia ainakin sen verran, että pyrkivät muuttamaan maailmaa propagandan keinoin. On vaikea kuvitella, etteikö isän ideologia ainakin jossain määrin ole mukana poikien sielunmaisemassa.

Docventures haastatteli Helsingin Totuuden penaalia Heikki Aittokoskea. Aittokoski on vuoden sapattivapaallaan kirjoittanut kirjan Narrien laiva, jossa hän kertoo maailman surkeimmista kolkista, joissa inhimillisen oikeudenmukaisuuden käsityksistä on luovuttu erilaisten ideologioiden varjolla - pääasiassa islamin, vaikkei Aittokoski rumaa sanaa uskallakaan (tai osaa?) kirjoittaa niin kuin se kirjoitetaan. Aittokosken mukaan maailman surkein paikka on Somalian Mogadishu. Hän kertoo Somalian olevan maa, jossa ihmishenki on niin arvoton, että elämä muistuttaa saaliseläimen pakomatkaa petolauman jahdatessa. Tuo on paljolti makuasia ja on jossain määrin kornia luokitella pahuuden akselilla sivilisaation surkeimpia suorituksia. Kaikesta huolimatta tai ehkä juuri sen takia Aittokoski onnistui ujuttamaan mukaan myös Jussi Halla-ahon. Halla-ahohan on todennut Somalian turvallisuustilanteen muuttuneen sisällissodan parin vuoden takaisen päättymisen jälkeen parantuneen niin oleellisesti, että somalialaisille ei enää tarvi antaa turvapaikkaa. Saman asianhan on suomalainen oikeuskäytäntö jo ottanut huomioon, joten Halla-ahosta ei saa tähän mitenkään syyllistä, vaikka Totuuden torvi sitä yrittikin. Oikeus toteaakin päätöksessään, että
Pakolaisoikeuden vakiintuneen käytännön mukaan turvapaikkaa tulee hakea ensimmäisestä turvallisesta maasta.
mikä saa kaltaiseni maalaistollon ihmettelemään, miksi Suomi ylipäätään myöntää yhden yhtä turvapaikkaa, koska joka ikinen tänne asti taivaltanut hakija on kulkenut toisen turvallisen maan kautta. Koska Suomi kuulemma noudattaa "kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia", niin miksi emme pitäisi kiinni myös tuosta hienosta ja ylevästä periaatteesta?

Aittokoski kertoo, että Suomen hyvä turvallisuustilanne vuoden 1918 tapahtumista huolimatta johtuu kolmesta tekijästä. Ensimmäinen on kansan lukutaito. Toinen on sukupuolten välinen tasa-arvo ja kolmas homogeeninen väestörakenne. Olen täysin samaa mieltä, vaikka johtopäätökseni ovat päinvastaiset suvaitsevaisen vasemmistoliberaalin toimittajakunnan kanssa. Minusta noita asioita kannattaisi vaalia ja huolehtia muistaen velvoitteemme "kansainvälisten sopimusten" suuntaan. On pähkähullua avata portit sellaisen uskonnon edustajille, jotka eivät arvosta lukutaitoa (90% somaleista lukutaidottomia). Heillehän elämän suurin hyve on osata ULKOA oma pyhä kirjansa arabiaksi. Toisekseen miehen ja naisen tasa-arvo toteutuu heidän kulttuurissaan siten, että mies saa naida vääräuskoisen naisen, mutta nainen ei saa harrastaa seksiä vääräuskoisen miehen kanssa. Kolmanneksi näiden barbaaristen tapojen suoranainen ihailu ymmärtämisen, monikulttuurisuuden ja suvaitsevaisuuden nimissä johtaa kehitykseen, jossa kansan homogeeninen rakenne rapistuu. Kaikki Aittokosken esittämät suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan hyveet halutaan vasemmistoeliitin voimin tuhota ja leimata rasismiksi ja suvaitsemattomuudeksi.

Kannatan itse ehdottomasti monikulttuurisuutta. Pidän tärkeänä, että jokaisessa maassa hyväksytään erilaiset tavat elää ja oikeus kannattaa huonoja, hulluja ja vääriäkin ideologioita. Minusta muslimien tulee saada elää Suomessa omien kulttuuristen tapojensa mukaisesti. Kannatan vanhempien oikeutta kasvattaa lapsensa haluamaansa uskontoon, koska kaikki muistamme viime vuosisadalta ne sosialistiset ihannevaltiot, joissa vain yksi tapa elää ja ajatella oli sallittua. Vaikeampi rasti on määritellä se raja, jossa vanhemmat loukkaavat lapsensa yksilönvapautta. Suvaitsevaisten liturgiassa "Puhe on teko", ja vihapuheesta lätkitään täysin käsittämättömiä rangaistuksia parhaaseen neuvostotyyliin (markusjansson). Jos puhe siis todellakin on teko, niin silloin lapsen ympärileikkaus ei käytännössä mitenkään eroa väkivaltaisen ideologian pakkosyötöstä lapselle. Väkivaltaisella ideologialla tarkoitan tietenkin niin nationalistista, internationalistista kuin arabisosialismiakin. Jos Milonoffin suvussa on vielä vuonna 1986 uskottu imperalistiseen neuvostokommunismiin ja kyseisen kasvatuksen tuloksena lastenkin maailmankuvassa säilyy uskomus kansainvälisen sosialismin ylivaltaan, en kykene pitämään lapsen fyysistä koskemattomuutta "Puhe on teko"-opin mukaisesti sen kummallisempana. Tai sitten "Puhe on teko" tarkoittaa eri ideologioiden kannattajille erilaista kohtelua.

Jos "Puhe ei ole teko", niin silloin on velvollisuutemme puuttua tyttöjen ja naisten alistamiseen Suomessa, lukutaidosta palkitsemiseen ja hyvien suomalaisten arvojen omaksumiseen julkisessa kanssakäymisessä. Käytännössä tämä tarkoittaa maahanmuuton pitämistä niin pienenä, että vähemmistö pakosta joutuu omaksumaan valtaväestön tavat ja arvot kyetäkseen elättämään itsensä ja perheensä. Silloin markusjanssonien kirjoitukset barbaaristen rikollisten palauttamisesta maan pinnalle Afrikan taivaalta ei olisi sakkotuomion arvoinen. Silloin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tuomittaisiin antisemitistit eikä antisemitistien arvostelijat. Joku merkillinen viehtymys länsimaisella vasemmistolla on juutalaisten tuhoamiseen, kun se ihailee juutalaisiin vihamielisesti suhtautuvaa islamin tulkintaa. Monien islamtutkijoiden mielestä islamin nykyinen, antisemitistinen luonne on saanut voimakkaita vaikutteita juuri eurooppalaiselta vasemmistolta.



Lisäys 9.11.2013 klo 17:45
Jiri Nieminen -niminen kommunisti on käsitellyt blogissaan lasten kurittamista ja paheksuu hommaforumilaisten unelmoivan lapsien hakkaamisesta verille.