sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Tutankhamonin haudalla


Kävin tänään haudalla ja ajattelin ottaa kuvan, kun niin kauniisti aurinko paistaa helotti. Taitaa Marski olla suurin suomalainen -äänestyksen perusteella edelleen se mies, kehen henkilöityy itsenäisen Suomen olemassaolo. Katselin myös elokuvan Hella W, joka kertoo samoja tapahtumia vastakkaisesta suunnasta. Poliittisesta historiasta kiinnostuneiden kannattaa käydä se katsomassa.

Kaveri lähti perjantaina Egyptiin, lyhyeksi jäi loma. Kun mietitään, mitä Egyptissä seuraavaksi tapahtuu, en haluaisi olla pessimisti todetessani, että maa kääntyy islamilaiseksi sharia-valtioksi muutamassa vuodessa. Tunisian kovan linjan islamilaisen liikkeen johtaja jo ehtikin palata maanpaosta (Iltalehti), ja Egyptin osalta tilanne tulee olemaan vieläkin vaikeampi (Gallup).
In Egypt, 64% think Sharia must be the only source of legislation
Jos tämä vallankumous noudattaa kansan tahtoa - ja sitähän EU toivoo - Egyptistä tulee muutamassa vuodessa tiukkaa sharialakia noudattava yhteiskunta. Hyvästi Yhdysvaltain tukirahat, hyvästi turismin tuoma rahavirta, hyvästi egyptiläiset!

Kiinalainen horoskooppi

Kuten valveutuneet lukijani tietävät, tämä on lohikäärmeen vuosi. Linkistä saa yhden ja toisen pdf-tiedoston, joissa käsitellään aihetta nimeltä ihmisen fossiilisilla polttoaineilla aiheuttama ilmaston lämpeneminen. Jo vuosia sitten teoriasta muodostui uskonnollinen kultti - jonkinlainen tieteellisen sosialismin uudelleensyntymä. Teorian kannattajat ovat pääosin vahvaa valtiota kannattavia panteisteja, jotka suhtautuvat pilkallisesti nykyiseen valtauskontoon.

Parhaiten ilmaston voi ymmärtää prosessina, jossa ilmakehä siirtää Auringosta tulevan energian - Maapallon pinnan lämmitettyään - takaisin avaruuteen. Ensisijaiset lämmönsiirtymisen tavat ovat konvektio, johtuminen ja säteily. Ilmasto on kuin vesikattila, joka kiehuu sitä hurjemmin, mitä enemmän kattilaa lämmitetään (hiilidioksidin säteilyä sitova vaikutus) kiehuvan veden lämpötilan siitä nousematta. Lämmön ei koskaan havaita siirtyvän kylmemmästä esineestä kuumempaan, vaikka se onkin mahdollista.

Lyhyesti sanottuna, jos termodynamiikka on se menetelmä, jolla ilmakehä siirtää lämmön avaruuteen, hiilidioksidi ei aiheuta lämpenemistä ja nykyinen teoria on väärä.

lauantai 29. tammikuuta 2011

Äärikonservatiivit

Nyt alkaa kiehua. Hesari kuvailee Muslimiveljeskuntaa:
uskontoon tukeutuva mutta suhteellisen maltillinen Muslimiveljeskunta.
Tämä saatanan paskasakki julistaa samaan aikaan Tea Partyn ja Sarah Palinin olevan "äärikonservatiivinen". Mikä teitä sosialisteja oikein viehättää tuossa islamissa?

[Lisäys 30.1.2011 klo 11:20
Sarah Palinin vastaus Barack Obaman WTF-puheeseen

Lisäys 4.2.2011 klo 7:40 HS Päätönkirjoitus
Obama näyttää hyväksyvän islamistisen mutta väkivallasta irtisanoutuneen Muslimiveljeskunnan
Lisäys 5.2.2011 klo 01:10 HS Ulkomaat
Egyptin mielenosoitusten voimaryhmäksi on noussut islamistinen Muslimiveljeskunta. Sen johtajisto koostuu kuitenkin lähinnä maallikoista, ja liike tukee moniarvoista demokratiaa. 
Lisäys 5.2.2011 klo 01:15 HS Ulkomaat
Juutalaisia on maailmassa hyvin vähän, mutta he pitävät valtaa pankeissa, kansainvälisissä rahoituslaitoksissa, elokuva- ja viihdeteollisuudessa]

Todellisuuspako

Kaikkea sitä näkee ja kuulee, mutta tämä Hesarin uutinen Egyptin mellakoista on parasta huumoria:
Mielenosoittajat ovat hyökänneet rajusti mellakkapoliisia ja turvallisuusviranomaisia vastaan.

Puolen päivän jälkeen alkaneet mielenosoitukset ovat keskeytyneet ainoastaan rukoushetkien aikana. Televisiokuvissa on näkynyt, kuinka sadat miehet polvistuvat rukoilemaan vain kymmenien metrien päähän mellakkapoliiseista.

Osa miehistä neuvotteli poliisien kanssa rukousten järjestämisestä, ja poliisi pidättäytyi hyökkäämästä rukoilevia mielenosoittajia vastaan.

perjantai 28. tammikuuta 2011

Soininvaara ja muslimiveljet

Soininvaara, joka on moneen otteeseen jo todistanut olevansa puhdas populisti, osoittaa Hesarin viisaissa pyhän yksinkertaisuutensa jälleen kerran. Vastauksena kysymykseen, tulisiko EU:n tuomita arabimaiden diktatuurit, hän vastaa:
Kaikin mokomin, vaikka EU:n julkilausumat eivät taida tässä paljon painaa. On kuin torjuisi julkilausumilla Australian tulvia.
Kun Israel on tuominnut Gazan julman ja sadistisen arabihallinnon, mitä tekee EU ja Soininvaara? Tuomitsee Israelin ja uhkaa saarrolla. Onko antisemitismi humanismia?
Pitäisi viedä työpaikkoja Euroopasta Pohjois-Afrikkaan eikä pohjoisafrikkalaisia Eurooppaan, mutta onko Euroopassa enää teollisia työpaikkoja joita siirtää. Jos on, mitä enää jää Etelä-Eurooppaan, joka ei sekään huipputeknologian aallonharjalla ratsasta?
Soininvaaran ajama energiapolitiikka on tässä keskeisessä asemassa. Ei kaikkein keskeisin, koska teollista tuotantoa siirtyi esimerkiksi Japanista Koreaan ennen energiaverotuksen kiristämistä, mutta energiavero on vaihditanut kehitystä. Vauhdittaminen näkyy esimerkiksi juuri siinä, että EU-alue ei ehtinyt luoda huipputeknologiaa tilalle. Onko Vihreys idiotismia?
Tärkeätä olisi nostaa koulutetun keskiluokan asemaa, koska vain se voi johtaa nuo maat tälle vuosituhannelle.
Näin puhuu mies, jonka poliittisen aatteen ytimessä on suitsia netissä vapaata kansalaiskeskustelua ja verottaa keskiluokka maaorjiksi. Mies, jonka poliittinen oppi on viime vuosisadalta.

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Musta Aurinko nousee

Teoria siitä, että polttoaineiden palamisessa syntyvä hiilidioksidi lämmittää Maapalloa, saa jälleen uuden paljastuksen. Mutta ei hätää - poltetaan ilmaan sitä hyvinvointia, jonka fossiilisten polttoaineiden polttaminen tuottaa. Ihmetellä täytyy jälleen kerran, kuinka yksisilmäisiä puupäitä nämä ilmastojesuiitat oman kulttinsa sokaisemina oikein ovatkaan. Alla olevan "uutisen" mukaan puolet lämpenemisestä johtuukin polttamisen yhteydessä aiheutuvista hiukkasista:

Jopa puolet arktisten alueiden ilmastonlämpenemisestä saattaa johtua mustasta hiilestä.
”Kyse on merkittävästä asiasta, josta ei ole aiemmin tiedetty paljonkaan. Musta hiili on vasta nyt tullut kuumaksi perunaksi, kun on huomattu että se vaikuttaa etenkin arktisten alueiden lämpenemiseen”, sanoo Heikki Lihavainen Ilmatieteen laitokselta.
Ilmatieteen laitoksen koordinoimassa hankkeessa tutkitaan mahdollisuuksia vähentää mustan hiilen päästöjä. Sitä syntyy epätäydellisten palamisprosessien aikana, muun muassa puun pienpoltossa ja liikenteessä.
Hankkeessa tutkitaan, miten ilmastonmuutosta arktisilla alueilla voidaan hillitä vähentämällä mustan hiilen päästöjä etenkin Euroopassa.
”Tavoitteena on myös tuottaa tietoa siitä, miten jokainen voi omilla toimillaan, kuten puun polttotavoilla, vaikuttaa tähän kokonaisuuteen.”

"Ei kun se johtuukin tästä - antakaa lisää rahaa!"

Vihreää aivopesua

Vihreä hirttolanka kirjoittaa (Laturi: "Kannatuksessa voi tapahtua mitä vain"), että
meidän pitää tehdä paljon työtä ja saada viestimme läpi, niin kyllä tästä vielä noustaan
Pitkään poliittiset puolueet ovat syyttäneet huonoa viestintää siitä, että kannatus laskee. Netti ja vapaa kansalaiskeskustelu ovat kyllä pitäneet huolen siitä, että viesti kuuluu tänne piippuhyllylle asti, paremmin kuin koskaan aiemmin läntisissä demokratioissa.

Aivopesu:
Viestinnän ohjaaminen:
Manipuloijat ohjaavat uhrin valintoja haluamaansa suuntaan, mutta uhri on tietämätön prosessista.

Äärioikeiston luoma uhka:
Uhrin täytyy oppia yhteisön oppirakennelma ja vaimentaa epäilynsä kulttia kohtaan.

Monikulttuurisuus:
Kultin kannalta haitallista tietoa ei kerrota jäsenille.

Ydinvoima:
Kultin oppeja paljastetaan sitä mukaa, mitä uhri niitä hyväksyy.

Kierrätys, luomu ja kasvisruoka:
Uhrin täytyy pukeutua, syödä, työskennellä, jne. kuten ryhmä haluaa.

Energiaverotus:
Jäsen saattaa joutua luovuttamaan omaisuutensa kultille

Ihanaa leijonat ihanaa!

Monikulttuurinen valtiohistoria

Neuvostoliitossa havaitsin monikansallisen valtion kuolinkamppailun alkaneen, kun eri etnisiä ryhmiä ei enää kyetty pitämään yhdessä väkipakolla. Hajoaminen oli jo käynnissä vieraillessani siellä vuonna 1990 ja olin vakuuttunut, että maa oli menossa kohti loppuaan. Tulkkini ja oppaani, kaikki nuoria ihmisiä, vahvistivat näkemykseni. Historia on osoittanut, että monikansalliset valtiot kulkevat kohti etnisten ryhmien valtioliittoja. Neuvostoliitto ja Jugoslavia käyvät tästä esimerkkeinä.

Ken Saro-Wiva "Vankilapäiväkirja"

tiistai 25. tammikuuta 2011

Islamic irony

Muslim stand-up comic Goffaq Yussef . May be a sign of peace when we start hearing humor from a Palestinian perspective....

Good evening gentlemen, and get out, ladies.

On my flight to New York there must have been an Israeli in the bathroom the entire time. There was a sign on the door that said, "Occupied."

What do you say to a Muslim woman with two black eyes? Nothing! You told her twice already!

How many Palestinians does it take to change a light bulb? None! They sit in the dark forever and blame the Jews for it!

Did you hear about the Broadway play, "The Palestinians"? It bombed!

What do you call a first-time offender in SaudiArabia ? Lefty!

Did you hear about the Muslim strip club? It features full facial nudity!

Why do Palestinians find it convenient to live on the West Bank ? Because it's just a stone's throw from Israel!

Why are Palestinian boys luckier than American boys? Because every Palestinian boy will get to join a rock group!

A Palestinian suspect was being grilled by Israeli police. "Honest, I'm not a suicide bomber," he said. "I didn't say I wanted to blow myself up so I could sleep with 72 virgins. All I said was, 'I'm dying to get laid!'"

What does the sign say above the nursery in a Palestinian maternity ward? "Live ammunition."

Palestinian girl says to her mommy: "After Abdul blows himself up, can I have his room?"

Pennin venytystä

Kaikki tunnistavat hahmon, joka kehuu muutaman tuopin jälkeen varallisuudellaan. Sellaista pidetään öykkärimäisenä, vastenmielisenä ja epäilyttävänä. Yllättävän paljon tällaisia kavereita on yritysten johdossa. Monella leuhkijalla on paljon rahaa, mutta moni kyllä hönöpäissään lisää siihen pientä vipua. Amerikan presidentti sen sijaan ihastuttaa ja saa sukat pyörimään jaloissa luvatessaan persaukisen hallituksen johtotähtenä rahoittavansa 30 miljoonan asukkaan sosiaalisavut veronmaksajilta, joilla ei ole töitä. Hesarin uutinen on sykähdyttävä kaikessa typeryydessään:
Kiistelty uudistus antaa sairausvakuutuksen 30 miljoonalle amerikkalaiselle, joilla ei siihen ole varaa.
Itse luin tuon pari kertaa tajuamatta, että Hesari viittaa todella niihin ihmisiin joilla ei ole varaa eikä siihen, että maalla ei ole siihen varaa.

Pääkirjoituksessaan
lehti kyllä oivaltaa saman asian:
Yhdysvaltain suurin ongelma on maan julkisen talouden velkaantuminen.

maanantai 24. tammikuuta 2011

Paha naapuri - EU vai Venäjä?

Olen seurannut Jörn Donnerin sarjaa Mannerheimista. Asia, joka laittaa miettimään on, että aika moni poliitikko menetti henkensä eri vaiheissa ns. Suomen sotia (1939-45) stressin takia. Jotenkin tuntuu, että nykyinen maan muuttaminen monikulttuuriseksi velkahelvetiksi ei aiheuta tämän hetken poliitikoissa pahempia paineita. Jaksetaan kulkea naama messingillä, että asiat ovat hanskassa. Eikö se ole populismia pahimmillaan?

Toinen kummastusta herättänyt asia on, että Suomi lopetti laittomasti maassa olevien siirtolaisten palauttamisen Kreikkaan. Nyt on pakko kysyä: miksi vitussa Suomi maksoi miljardin Kreikan tueksi, jos se ei vaatinut laittomasti EU-alueella olevien pakolaisten palauttamisen mahdollisuutta? Kyllä on hullua touhua. Jos Unkari tekee ns. "medialain", koko EU jyrisee sille rasismista, mutta ns. aikuisten oikeisiin todellisiin ongelmiin EU:lla ei riitäkään voimaa. Kun ajatellaan, että Venäjän kautta virtaa EU-alueelle vähemmän siirtolaisia kuin esimerkiksi Turkin, herää kysymys, miksi Turkki pitäisi ottaa EU:n jäseneksi. Venäjä kaikessa hulluudessaan on kuitenkin supervalta, jos asiaa tarkastelee puhtaasti sillä perusteella, että maa oikeasti valvoo omaa aluettaan. On se jännä juttu.

sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Mikä maa alkaa U-kirjaimella?



Kuten lukijoilleni lienee selvää, toisten tyhmyydelle nauraminen ei vaadi suurta taitoa. Jotain tahatonta komiikkaa siihen toki sisältyy kun sosialisti todistelee muille olevansa heitä parempi kirjoittamalla kirjan arkielämän vääristä uskomuksista ja siitä, kuinka politiikkaa ei tehdä tieteen vaan tunteen pohjalta. Maailmassa on useita esimerkkejä yhteisöistä, jotka ovat hylänneet tunteet ja ryhtyneet toteuttamaan tieteellistä, uutta uljasta maailmaa. Ne, jotka uskovat poliitikkojen ja virkamiesten kykyyn tehdä markkinoita parempia päätöksiä, ovat yleensä kaikkein hanakimpia vaatimaan muita niitä noudattamaan.

Yhteiskunta rakentuu tunteiden varaan. Uskonnot perustuvat tunteeseen ja uskonnon tehtävä on erottaa meidät muista. Suojella omaa itseään, omaa perhettään ja omaa kansaansa. Siinä vaiheessa kun elämä muuttuu taisteluksi eloonjäämisestä, tunne syrjäyttää järjen. Sanottankin, että järki on tekosyy, jolla päätökset jälkikäteen perustellaan.

Jos uskoo, että järki on tai sen pitää olla yhteiskunnallisen päätöksenteon perusta, niin herää kysymys, kuinka ihmeessä esi-isämme pystyivät rakentamaan kukoistavia kulttuureita, joiden tiedon taso ei ole edes murto-osaa nykyisen peruskoulun kurssimäärästä? Yhteiskunnallisen päätökseteon perusta nojaa tehokkuuteen. Rajallisia resursseja tulee kohdella tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. Sosialisteilla on väärä luulo, että tieteelliset menetelmät takaavat tuon tehokkuuden löytymisen. Näin ei ole, koska välttämätön tehokkuuden edellytys on omistussuhde. Jokainen tietää omasta kokemuksestakin, että omista tavaroista pidetään parempaa huolta kuin toisten. Siksipä moderneille vasemmistolaisille on mahdotonta ymmärtää, miten perinteinen oikeistolainen maailmankuva rakentuu. Vasemmisto kuvittelee, että oikeisto on heti lyömässä luuvitosen kurkkuun, jos kiltti virkamies ei ole suunnittelupöytänsä ääressä miettimässä seuraavaa sosiaalipoliittista siirtoaan.

Jussi Saramo ja Tommi Uschanov näennäisesti kulkevat loogisesti eteenpäin, mutta polun ensimmäinen askel puuttuu, ja sen mukana kaikki. Jos lähtöruutu puuttuu, oma eteneminen tuntuu varmaan mielekkäältä, mutta ulkopuolinen ei näe touhussa mitään järkeä.

Kiitokset Vasaralle inspiraatiosta.

Vastaus otsikon kysymykseen on tietenkin Yhdysvallat.

lauantai 22. tammikuuta 2011

Soininvaara ja totalitarismi

Vihreän langan takasivulla on kolumni, jonka kerrotaan olevan Vihreitä symppaava henkilö, jonka on kirjoitettava nimimerkin suojissa korkean yhteiskunnallisen asemansa vuoksi. Eilen selaamassani lehdessä kirjoittaja ihaili Osmo Soininvaaraa todeten tämän paradoksaalisesti edustavan kuitenkin vähemmistöä omassa puolueessaan. Soininvaara on yksi huonoimmista suomalaisista poliitikoista, jos mittana pidetään julkista valtaa käyttävän henkilön suoraa ja välillistä vaikutusta kansakunnalle aiheutuneista kustannuksista. Poliitikko yleensä toimii osana kokonaisuutta, mutta näkyvällä poliitikolla on mielipidevaikuttaja ohjaten politiikan suuntaa. Kuten 20 viime vuoden aikana on huomattu, sosialistinen taloudenpito on ajanut jokaisen länsimaan vararikon partaalle.

Soininvaara ei itse ehkä edes tajua, että hänen kiukuttelunsa monikansalliselle yritykselle edustaa samaa retoriikkaa kuin pahimmilla anarkokommareilla. Kiukuttelu on silkkaa populismia, koska toive on mahdotonta toteuttaa, mutta se antaa mielikuvan äänestäjille, että tässä on kaveri joka ajaa sinun etuasi - tai ajaisi, jos saisi totaalisen vallan.

Kuvaavaa on, että vihreät citysosialistit haluavat säädellä kaikkea. Sairainta Soininvaaran kommunistisessa utopiassa on suora yritysten kansallistamispyrkimys. Yritykset eivät itse saisi suunnitella strategioitaan vaan poliitikkojen tulee kertoa kullekin yritykselle sille sopivin strategia. Olenko minä ainoa, jota kauhistuttaa Soininvaara ja hänen ajamansa politiikka? Hänen uuden kirjoituksensa otsikko on kuvaava: Voisiko Applen strategian kieltää? Miten on mahdollista, että mahdollisesti koko valtakunnan ääniharavaksi nouseva mies saa julistaa marxilaisia oppejaan ilman, että asiasta nousisi jonkinlainen keskustelu? Ilmeisesti media on niin rähmällään samaan suuntaan, ettei se pidä moisia ajatuksia mitenkään typerinä, vaarallisina tai omituisina.

Megafoni-lehdessä Miika Kabata kirjoittaa vastineen Björn Wahlroosin kritiikille sosialismista (Enemmän rahaa, vähemmän porvareita). Kabatan kirjoituksessa on (tarkoituksellisesti?) ihan asiavirheitäkin, ja surkuhupaisasti koko kirjoituksen oleellisimman toteamuksen onkin lausunut juuri Wahlroos:
Aatehistoriassa marxilaisuus muodostaa umpikujan, jonka voisi unohtaa, ellei se olisi tarjonnut niin monelle diktaattorille heidän kaipaamansa olemassaolon oikeutuksen.
Kaikkia diktatuureja yhdistää voimakas talouden ja yksilönvapauksien sääntely, valtion oikeus tunkea nokkansa yksityisten ihmisten asioihin ja tuomioiden mielivaltaisuus eli valtioterrori.

Koska aihe on melkoisen tärkeä ja Sammalkielikin on sitä blogissaan viimeaikoina käsitellyt, uhraan sen käsittelyyn tovin. Kabatan mukaan
Olettaen, että Nalle viittaa ”oikealla hinnalla” tuotteen abstraktiin arvoon, se muodostuu 1) työvoiman arvosta, 2) työvälineiden ja koneiden arvosta sekä 3) työläisen työaikana luomasta lisäarvosta. Tämän ”oikeampaa” hintaa tavaralla ei kapitalismin olosuhteissa tyypillisesti ole.

Marxin alleviivaama ongelma on, että työläisille maksetaan ainoastaan heidän työvoimansa arvon mukaan, joka on pienempi kuin heidän työllänsä tuottaman kokonaistuotteen arvo, joka sisältää myös lisäarvon.
Tässä on kuitenkin karkea virhe, joka suorastaan hyppää silmille. Työn arvo ei määritä tuotteen hintaa vaan kysynnän ja tarjonnan tasapaino. Tuota tasapainoa ei ole mahdollista esittää yhtenä paikallaan pysyvänä pisteenä, jonka perusteella tuotetta sitten valmistetaan määrätty määrä. Tuo piste muuttuu jatkuvasti eikä se koskaan ole tasapainotilassa kuin enintään satunnaisesti ja tilapäisesti. Markkinoille on ominaista kaaos. Se on jatkuvasti itseään uusiva prosessi, jossa vanha sortuu ja uutta rakentuu tilalle. Sosialisteille kaaos on painajainen, ja siksi he pyrkivät hallitsemaan kaikkea ja kaikkia. Ihminen, joka ei stressaannu kaaoksesta vaan näkee uhkakuvat mahdollisuuksina, on heille mielikuvitusta. Tai sanotaan vielä lyhyemmin - näin Soininvaara asian luultavasti muotoilisi: Ihminen on mielikuvitusta.

Nigerialaiskirje

Kaikki tuntevat ns. nigerialaiskirjeet, jotka antavat sangen masentavan kuvan maasta. Mikko Ellilä kirjoittaa valitsemastaan aihepiiristä (Maahanmuuttajien tekemistä raiskauksista) viitaten nigerialaisen kulttuurin ongelmiin, jotka saavat toivomaan, että ainoa menettämäsi olisikin ollut vain rahaa. Nigeria kuuluu aihepiiriin, josta minulla ei ole mitään syvällistä tuntemusta, vaikka olen lukenut Ken Saro-Wivan kirjoittaman Vankilapäiväkirjan.

Kirjassaan Saro-Wiva kuvailee Afrikan ongelmia näin:
On syntynyt uusi Nigeria, mutta on pidettävä mielessä, että olkoon hallitusvalta millainen tahansa, niin mitään parannuksia ei ole odotettavissa, ellei kansa itse ota kohtaloaan omiin käsiinsä.
Meitä uhkaavat alituisesti naapuriemme vihamielisyys ja heidän halunsa orjuuttaa muita.
Mustien epäinhimillisyys toisiaan kohtaan pitää mustat takapajuisessa tilassa.
En tarkoita sanoa, että nämä ovat vain mustille tavanomaisia toimintatapoja, vaan ne kuvaavat niitä ongelmia, jotka edeltävät romahtaneita yhteiskuntia. Aiemmin kouluissa opetettiin, että Afrikan ongelmat johtuvat siitä, että "valkoinen mies piirsi kartat mielivaltaisesti heimorajoja kunnioittamatta. Monikulttuurin mukaan kansallivaltiot ovat väärin, joten tuosta opetuksesta on luovuttu. Ongelmia kuitenkin näissä Afrikan valtioissa on kaksi:

- kansallisvaltioiden puute
- haluttomuus puuttua yhteiskunnallisiin ongelmiin yksilötasolla.

Miksi näitä romahtaneita kulttuureita syntyy mustassa Afrikassa ja islamilaisissa maissa yhä edelleen? Ainoan poikkeuksen tekevät sosialistisen hallinnon alla eläneet (länsimaiset) yhteiskunnat. Mutta sosialismihan onkin samanlainen lakiuskonto kuin islam.

Myös se, että meidän oma hallitusvaltamme yrittää estää meitä ottamasta kohtaloamme omiin käsiimme voi pahimmillaan johtaa meidät takaisin takapajuiseen tilaan. Poliittisen korrektiuden vaatiminen on sosialistisen totalitaristisen kulttuurin tapa epäinhimillistää toisinajattelijoita. Leimaaminen - skeptikko, äärioikeisto ja rasisti - on vain keino luoda epäinhimillinen kuva ihmisestä, joka haluaa ottaa kohtalonsa omiin käsiinsä. Liberalismi (klassinen) on sosialistisen aatteen vastamyrkky.

Matkailu avartaa

A sales rep, an administration clerk, and the manager are walking to lunch when they find an antique oil lamp.

They rub it and a Genie comes out. The Genie says, 'I'll give each of you just one wish.'
'Me first! Me first!' says the admin clerk. 'I want to be in the Bahamas, driving a speedboat, without a care in the world.'

Puff! He's gone.

'Me next! Me next!' says the sales rep. 'I want to be in Hawaii, relaxing on the beach with my personal masseuse, an endless supply of Pina Coladas and the love of my life...'

Puff! He's gone.

'OK, you're up,' the Genie says to the manager. The manager says, 'I want those two back in the office after lunch.'

Yle kirjoittaa mielenkiintoisen uutisen:
- Minulle riittää se, että edustan työpaikallani vähemmistöä. Miksi hakeutuisin vielä asuinalueellekin, jossa on vähän maahanmuuttajia, Osman ihmettelee.

Espoossa aihe koetaan sen verran hankalaksi, että alueellisia tilastoja ei haluta julkisuuteen.

Kaupungeilla on erilaisia ohjelmia, joilla asuinalueiden eriytymistä pyritään estämään, mutta kehityksen suuntaa on vaikea kääntää.

Olemme vielä aika alkuvaiheessa verrattuna esimerkiksi muihin pohjoismaisiin suurkaupunkeihin, mutta varmaan sama suunta jatkuu myös tulevina vuosina

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Vasen ei ole oikein


Kaunis vapaalla kädellä piirtämäni nelikenttä kuvaa käsitystäni siitä, kuinka nykyaikaisessa maailmassa itse hahmotan käsityksen oikeistosta ja vasemmistosta. Kuvan vasemmassa alalaidassa lukisi "vasemmisto" ja oikeassa "oikeisto".

Moni romanttiseen sosialismiin kallellaan (lakiuskonto) oleva kokee, että heitä ei kuuluisi kutsua teistisen maailmankuvan kannattajiksi ja pillastuu, mutta tosiasiassa ns. vihreä luontoaate uskoo panteistiseen jumaluuteen. Yksi gaia-aatteen suomalaisista oppiäideistä on Riikka Simonen, joka kirjoittaa, että
Elämäni upeimpia hetkiä ovat olleet juuri ne hetket, kun jokin villieläin katsoo minuun päin eikä pelkää. Näen selvästi jumaluuden eläimen katseessa. Uskonkin, että jokainen, joka tappaa elävän olennon, tappaa samalla osan jumaluutta. Uskon myös karmaan: pahat teot lisäävät pahaa karmaa, hyvät teot lisäävät hyvää karmaa.
joten jätän todistustaakan niille, jotka vastustavat epäilevää kantaani ilmastouskontoon.

Perinteisesti oikeistolaisuuteen (konservatiivisuus, porvarius) on liitetty uskonnollisuus, joka korostaa eroa "meidän" ja "teidän" välillä. Perinteisesti vasemmistolaisuuteen (emansipaatio, radikalismi) on liitetty ateismi. Nykyaikana tieteellistekninen maailmankuva on hitusen laajentanut tuota eroa siten, että moni vapaata markkinataloutta kannattava voi kuitenkin olla ateisti ja heitä on vaikea kutsua "konservatiiveiksi".

Tidari aka Tiedemies väittää, että liitän kaikkeen, mikä on omasta mielestäni "oikein" leiman "oikeistolaisuus" ja mitä pidän (inhimillisyyden kannalta) "vääränä" leiman "vasemmistolaisuus". Väite kuulostaa järkevältä, koska todellakin pidän yksilönvapauksia "oikeana". Kuten kuvasta näkee, vaakaviivan vasemmassa reunassa ei sen enempää ylä- kuin alaosakaan kannata yksilönvapautta. Kuvan oikeassa reunassa kuitenkin toinen puolikas arvostaa yksilönvapauksia kokonaisuudessaan ja toinen (ylä)puolikin sentään taloudelliselta osin.

Nyt saatan yleistää liikaa, mutta yksi antisemitismin syy on se, että juutalaiset olivat niin Leninin kuin Hitlerinkin maailmankuvassa kapitalisteja. Kun miettii nykyisin kaikkein voimakkaimmin juutalaisia vastaan asennoituvia ryhmiä, niin niitä yhdistää "vasemmistolaisuus" eli suunnitelmatalous. Juutalaisethan kautta uuden ajan ovat Euroopassa joutuneet käymään kauppaa l. treidaamaan. Sehän on saatanan paha rikos kommareille.

Pointti: mikä tässä mättää?

PS Kuva on hieno, eikö?

Homon, Pomon ja Omon mielipide

Kun Virheät De dorka kuukausi sitten julkaisivat salaisen vaaliaseensa (kuohittu leijona ja nettilehden nimi), pidin sitä mauttomana, koska se on valheellinen niiden mielikuvien (joka syntyy ajetuista tavoitteista) takia, jotka Virheistä muodostuu. Sanalla sanoen populismia; väitetään tehtävän (vaikka symbolisella tasolla) jotain, mitä ei edes aiota tehdä. Vihreät ovat siis populistinen (pöpilistinen) vasemmistopuolue, joka ajaa romanttista sosialismin, mutta liehuttavat oikeistokonservatiivien lippuja.

Ainakin leijonan käyttö vaikuttaa selvältä rikokselta, mutta Uuden Suomen osalta asia taisi jäädä Herlinin tappioksi. Periaatteessa symppasin Herliniä, mutta tarkemmin ajateltuna, Uusi Suomi ei oikeastaan eroa muista suomalaisista medioista, jotka tukevat kaikkien puolueittein tavoitteita siinä määrin, että suomalaista journalismia voi pitää poliittista korrektiutta (suomettuneisuutta) tukevana kirjoitteluna.

Uusin avaus tulee päätoimittaja Huuskolta (Suomi - maa joka ampuu omaan nilkkaansa). Tuo kirjoitus on paitsi ajanhukkaa myös parasta blogiaihetta. Tarkoitan, että blogikirjoittajilla on usein sellaista tietoa, jota toimittajilla ei ole tai eivät uskalla julkaista. Tietyllä tavalla voin siis palkita lukijani kertomalla asiasta toisesta näkökulmasta.

1. Homon
Huusko kirjoittaa täysin asiantuntemattomuutensa paljastaen, että
Omaan nilkkaan kolahtavinta Suomen Venäjän-politiikkaa on kuitenkin se, että vaadimme Venäjältä Suomeen tulevilta viisumin. Käytäntö on jostain ammoisilta ajoilta.
Huusko ei ymmärrä, että viisumi on hallinnollinen päätös, josta ei voi ihmisoikeussopimusten mukaisesti valittaa kyseisen maan oikeuslaitokseen. Rajalta käännytys on puolestaan toimenpide, josta saa valittaa kyseisen maan - siis Suomen - oikeuslaitokseen. On siis suomalaisen veronmaksajan etu, että kyseiset valitukset pidetään mahdollisimman vähäisinä. Tämä käytäntö poistaa ne yritykset, joissa väärällä passilla yritetään matkustaa maahan.

2. Omon
Toinen, ja ainakin minusta mielenkiintoisempi, tekijä on Venäjän oma suhtautuminen asiaan. Julkisuudessa venäläiset poliitikot julistavat kansalleen pahan EU:n vastustavan pyrkimyksiä rauhanomaiseen rinnakkaiseloon. Rivimiehiin tämä - kuten kaikki poliittiset tarkoitushakuiset kampanjat - puree, mutta esimerkiksi Venäjän demokratiasta huolissaan olevat lukevat rivien välistä, että nukkuvaa karhua ei pidä häiritä.

Venäjällä on edelleen voimassa vaatimus, että ulkomaisen matkailijan on rekisteröitävä olinpaikkansa. Venäjän viranomaiset perustelevat sitä - ihan tosi älkää naurako - sillä, että Venäjä on niin iso maa, että turisti voi yksinkertaisesti kadota sinne. Kadota siellä ei voi kukaan, mutta hävitä voi jälkiä jättämättä. Venäjä itse vastustaa viisumivapautta, koska se ei missään tapauksessa halua alueelleen länsimaisia ihmisoikeusjärjestöjä edustajineen. Venäläisille viisumivapaudessa kyse on kotimaan politiikasta kuten kaikilla suurvalloilla. Amerikankin ulkopolitiikka on todellisuudessa sisäpolitiikan heijastuma. Venäjän karhun ajaa ulkomaille nälkä - ei oudot hajut sinänsä.

Kaikki tuo on ihan julkista tietoa, mutta asiasta ei vaan puhuta, koska toimittajien kirjoituksia ohjaavat heidän poliittiset näkemyksensä, mikä lienee tullut selväksi alarmismin ja mokutuksen tiimoilta viime vuosina. Valitettavasti munaton leijona kuvaa oikeastaan yhtä hyvin Virheitä kuin Uutta Suomeakin.

3. Pomon
Kuten Pekka Ruuska aiheellisesti asettaa sanat pomon suuhun: kumpi voittaa - karhu vai leijona?

maanantai 17. tammikuuta 2011

Ministerin kissa on vaikeneva kissa

Muistatteko vanhan leikin - ajalta ennen bittejä - jolla kehitettiin lapsen sanavarastoa? Siinä piti keksiä jollain tietyllä kirjaimella alkavia sanoja kuvaamaan ministerin kissaa. Otsikossa siis v niin kuin vaikeneva.

Viime vuonna Time-lehdessä oli asiallinen kirjoitus Yhdysvaltain valtionvelasta.


Amerikalla on velkaa 14 triljoonaa eli 14.000 miljardia dollaria. Velka kasvaa 1.000 miljardia vuodessa. Kuten Kreikan ja Irlannin tapahtumista huomasimme, markkinoiden menettäessä luottamuksensa, korjaavat toimenpiteet tapahtuvat päivissä. Kvartaalikapitalismi on eilispäivää. Mielenkiintoinen tilanne on, koska markkinat menettävät uskonsa Yhdysvaltain poliitikkoihin ja heidän haluunsa lopettaa velkaantuminen. Jos se hetki koittaa, kriisi iskee ja lujaa. Elämä ei siihen lopu - lapsia tehdään, pyykkiä pestään ja ruokaa syödään. Eivät islantilaisetkaan asettuneet selinmakuulle odottamaan kuolemaa.

Amerikan valtion menoista (3.500 mrd usd) melkein puolet muodostuu
- asuntojen korkovähennyksistä (130 mrd usd)
- sosiaalikuluista (700 mrd usd)
- asevoimista (700 mrd usd).
Budjetin tulopuolella on siis vain 2,5 triljoonaa, josta yksityishenkilöiden tulovero ja sairasvakuutusmaksu kattavat puolet. Yhdysvaltain budjetti on noin melkein 25% kansantuotteesta (Suomessa budjetti 50 mrd ja kansantuote 180 mrd). Kuten luvuista helposti näkee, Amerikka ei ole erityisen "oikeistolainen" enää nykyaikana. Niistä näkee myös huiman elintasoeron koulutetun valkoisen amerikkalaisen ja pohjoismaisen hyvinvointivaltion asukkaan kesken, mutta se on eri aiheensa se.

Asevoimien budjetti on kasvanut kymmenessä vuodessa 80% (ilman Irakia ja Afganistania) vaikka asevoimien keskeinen sotilaallinen uhka perinteisistä (Venäjä ja Kiina) maista on tippunut pienemmäksi kuin koskaan. Demokraatit vastustavat asevoimien kasvattamista, mutta hekään eivät ole onnistuneet kuvailemaan, mitä uhkaa varten asevoimia tarvitaan. Koska he eivät ole siihen kyenneet, he ovat joutuneet nielemään asevoimien kasvun. Mielenkiintoista kyllä, sama 80% kasvu on tapahtunut Suomen tv-luvissa samana ajanjaksona (140 eur - > 240 eur). Näin helppoa on kasvattaa julkista sektoria.

Vajaa puolet amerikkalaisten eläkeläisten tuloista kertyy valtion maksamista eläkkeistä. Joka kuudennen eläkeläisen ainoa tulonlähde on "Social Security" ja 4/6 eläkeläisistä saa yli puolet tuloistaan sitä kautta. Koska 53-miljoonainen eläkeläisten kansanosa on ahkerin änestäjäryhmä, täällä republikaanit (Grand Old Party) joutuvat puhumaan sordiino päällä. Social Security onkin kaikille poliitikoille ns. kolmas raide - koske siihen ja kuolet sähköiskuun.

Kolmanneksi suurin ryhmä ei suinkaan ole asuntojen korkovähennys, mutta se synnyttää poliittisia intohimoja. Se toimii "American Dreamin" symbolina - mahdollisimman monen oikeus omistaa kotinsa. Meiltä katsottuna tuen maksimimäärä on hurja, noin miljoona euroa, ja se kattaa myös kesämökit ja ns. kakkosasunnot. republikaaneille tämä on niin pyhä asia, että tähän tuskin tulee muutoksia. Periaatteessa on oikea perustelu, että yhden pääomalajin tukeminen vääristää markkinoita, mutta se ei ole uskottava, kun me emme muutenkaan elä vapaassa markkinataloudessa. Vähennyksen puolesta puhuu erityisesti se, että valtio ei maksa mitään tässä järjestelyssä. Se vaan verottaa vähemmän niitä, jotka tekevät töitä. Jos joku haluaa asua vuokralla, se on hänen oikeutensa, mutta unelma omasta kodista on yleismaailmallinen. Jos amerikkalaiset haluavat tukea omistusasumista, se on heidän päätöksensä. Kuten sanoin, siitä hauska "tukimuoto", että raha ei edes liiku!

Obaman valinta perustui merkittävissä määrin hänen lupaukseensa tehostaa julkista terveydenhoitoa. Obama uskotteli voivansa alentaa sosiaalikuluja (jotka suomalainen media kääntää usein väärin "terveydenhoitokuluiksi"), mutta nyt näyttää uhkaavasti siltä, että ainoa kohde, josta säästöjä voidaan saada aikaiseksi on juuri sosiaalisektori. Amerikassakin keskustellaan työiän pidentämisestä eläkekulujen turvaamiseksi. Alimpien tulotasojen elinikä on matalampi kuin korkeilla, joten hyvä kysymys kuuluu, miksi talkkarin pitää jatkossa rehkiä 70-vuotiaaksi kun valkokauluksiset onnistuvat pidentävät elinikäänsä? Tässäkin vastaus lähtee siitä, että valkokauluksiset osallistuvat talonmiehen eläkkeenmaksuun eikä toisinpäin.

Perinteisesti oikeistossa on painotettu julkisen sektorin supistamista ja vasemmistossa verojen korotusta. Yhdysvalloissa tämä keskustelu on vilkasta toisin kuin Suomessa, jossa kukaan ei halua leimautua poliittisesti epäkorrektiksi. Jopa Suomen Yleisradio uutisoi, että "Amerikassa poliittiset ääripäät ovat voimistuneet" ja kantaa siitä suurta huolta. Ennen vanhaan sitä sanottiin keskusteluksi ja vaikeissa paikoissa - kuten valtiota uhkaavassa velkakriisissä - keskustelua tuleekin käydä. Meillä Perussuomalaisia, jotka oikeastaan avasivat koko keskustelun, kutsuttiin Tea-Partyn tavoin "äärioikeistoksi".

Vasemmisto pelkää keskustelua, minkä takia kaikki vasemmistolaiset suuntaukset ennemmin tai myöhemmin päätyvät diktatuureiksi. Suomi on ottanut jo monia askeleita siihen suuntaan. Jyrki Virolaisen havainnon mukaan:
Suomalaisessa oikeuskulttuurissa ja esimerkiksi oikeudenkäyntien laadussa ei taida paljon kehumista ollakaan. Tähän päätelmään tulee, jos katsoo esimerkiksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen Suomelle viime vuosina antamia lukuisia langettavia tuomioita oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä koskevien ihmisoikeuksien loukkaamisesta. Ihmisoikeustuomioistuimen tuomioissa Suomea on arvosteltu paitsi oikeudenkäyntien kohtuuttomasta kestosta, myös esimerkiksi vastavuoroisuus - eli kuulemisperiaatteen sekä prosessuaalisen tasapuolisuusperiaatteen rikkomisesta.
Kirjoituksen tarkoitus: koitetaan käynnistää uudelleen Suomessa poliittisen keskustelun kulttuuri. Sen ensimmäinen edellytys on lopettaa poliittinen korrektius, jolla kaikki keskustelunavaukset voidaan tukkia.

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Mielen kiusaajat

Kyselin mielenkiinnosta, kuinka lukijoideni työpaikoilla kohdellaan aikuisia ihmisiä. Eli kiusataanko työpaikallasi?
Ei ollenkaan 17 kpl
Satunnaisesti 6 kpl
Jatkuvasti 17 kpl
En välitä 9 kpl.

Karkeasti arvioiden suomalaiset työpaikat jakaantuvat kolmeen ryhmään; niihin joissa kiusaaminen on osa päivittäistä toimintaa. Tällaisia paikkoja perinteisesti ovat olleet yliopistot ja seurakunnat. Toinen suhtautuu "järkeen" lähes kuolemanvakavasti ja toisessa usko yliluonnolliseen toimii kaiken mittana. Perinteisesti myös armeijassa ja keittiössä on ollut erittäin voimakas kuri ja kurin nimissä kiusaamista on helppo toteuttaa.

Toinen kolmasosan kokoinen ryhmä kertoo, että kiusaamista ei sallita lainkaan. Yleensä kypsäksi kehittynyt, vastuullisesti käyttäytyvä ryhmä toimii näin. On vaikea kuvitella, että jotain salaista, arvokasta tai vaarallista projektia työstävät ihmiset alkaisivat kiusata toisiaan. Jokaisen jäsenen panosta tarvitaan ja jokainen työntekijä saa oman roolinsa. Tällaisissa työpaikoissa vastuu ja valta on ryhmän esimiehellä eikä hän arastele käyttää valtaansa. Kuitenkaan hän ei voi sortua käyttämään mielivaltaa, koska silloin hänen henkisesti kypsistä aikuisista ihmisistä koostuva ryhmänsä hajoaisi jokaisen pyrkiessä sieltä pois.

Kolmas kolmasosan kokoinen ryhmä ei välitä tai kiusaaminen on satunnaista. Ennakkoon odotin tämän ryhmän olevan isompi. Kaikkialla tapahtuu virheitä, joku sanoo pahasti, joku loukkaantuu ja kierre on valmis. Turun vankimielisairaalan ylilääkäri Hannu Lauerma kertoi jossain haastattelussaan, että 85% ihmisistä on seuraajia. Vain 15% uskaltaa puolustaa itseään, näkemyksiään ja arvojaan enemmistön uhan edessä, koska evoluutio on ohjannut toimimaan osana laumaa, joka tarjoaa paremman turvan oman suvun jatkumiselle.

Vihreässä langassa on haastateltu ilmastontutkijoiden ehdottomaan eliitiin kuuluvaa Jouni Räisästä. Räisäsen mieltä kiusaa poltergeist, räyhähenki:
peräkkäiset kylmät talvet eivät koettele ilmastotutkijan uskoa ilmastonmuutokseen mutta kiusaavat mieltä.
Itse puolestani uskon siihen, että ilmastontutkimus on pahasti korruptoitunutta, koska yliopistoissa toisinajattelijat eristetään, heidät häädetään pois. Vielä kun yliopiston tutkimusprojekteihin ynnätään politiikka, kannattaa lukea Tauno Tiusasen kirja Elämä rautaesiripun varjossa, joka antaa kuvan siitä, missä niillä eväillä mennään.

Arabikatu ja talvisota

Pohjoismainen hyvinvointivaltio on yhteiskunta, jossa valtio ottaa veroja vastaan kaikki mahdolliset asiat hoitaakseen. Tätä mallia sekä Alva ja Gunnar Myrdal että Arvo Tuominen pitivät lähimpänä sosialismia. Tuominen kirjoittaa, kuinka Ruotsissa sosialistit kertoivat hänelle ylpeinä, että verotuksella he ohjaavat kapitalistien toimintaa tarvitsematta takavarikoida teollisuuslaitoksia.

Hyvinvointivaltiossa yhteiskunta hoitaa kaikki elämän osa-alueet verotusta vastaan. Tämä luo itseään ruokkivan ketjun yhä kovemmasta holhouksesta ja verotuksesta. Taloudellisella tehokkuudella perustellaan erilaisten pienten avainryhmien lakko-oikeuksien estämistä. Yksi (ainakin blogimaailmassa) näkyvimpiä lakko-oikeuden rajoittajia ovat soininvaaralaiset. Työläisten ihannevaltiossa aikoinaan ei ollut lakko-oikeutta, koska eihän siellä asiat voineet olla niin huonosti, että olisi mitään syytä lakkoilla. Pelottavaa siis on, että siinä vaiheessa, kun hyvinvontiyhteiskunta rajoittaa lakko-oikeutta, se muuttuu kommunistiseksi. Ja se hetki ei enää ole kaukana.

Tällaisia ajatuksia tuli mieleeni, kun luin Hesarin uutista Tunisian mellakoista. Hesari käyttää minulle uutta termiä arabikatu, jolla mellakoidaanvaatien parempia kansalaisoikeuksia:
Mielenosoitusten uutisoinnissa on välittynyt kiinnostava kuva arabikadusta tunisialaisittain. Se on kuva työttömyyteen ja diktatuuriin turhautuneista nuorista, joista monet ovat hyvin koulutettuja ja sensuurista huolimatta hyvin perillä asioista. Heitä innosti Wikileaksin vuotama yhdysvaltalaisarvio, jonka mukaan Tunisia oli poliisivaltio, vaikkei se ollut heille mikään uutinen. Sensuurimuurien rakentajat, huolestukaa.

Heti Wikileaksin vuodon jälkeen ihmettelin pienen hiippalakkini sisällä, mitä kauheaa moisessa vuodossa on. Vuodot - kuten lakotkin - pakottavat meitä kehittymään. Miettimään, mitä oikeastaan haluamme salata, kellä on oikeus salata, miten tietoa salataan ja niin edelleen. Wikileaks saattoi aiheuttaa Yhdysvalloille tilapäisen "turvallisuusuhan", mutta pitkällä tähtäimellä sen vaikutukset ovat positiivisia. Tavallaan voisi jopa sanoa, että Wikileaks teki sen ilmaiseksi, mihinkä Yhdusvaltain sotajoukot ovat käyttäneet satoja miljardeja vuodessa: kaatamaan mädän muslimimaan hallinnon.

Hesarissa oli myös kolumni, jossa jälleen kerran monikulttuurisuuden nimissä kansaa sivistetään kuvittelemaan, että Suomen joutuessa Stalinin uhriksi, maassa ei suinkaan vallinnut mikään yksimielisyys hyökkääjän torjumisesta. Tällainen harhakuva piti sotien jälkeen synnyttää luomalla kultti suomalaisesta talvisodan sankarista. Pilvi on onneksi osannut laajentaa katsontakantaamme ja hän toteaakin:
Tämä laajennus antaa enemmän tilaa moniarvoisen ja monikulttuurisen Suomen rakentumiselle kuin ahdas sotasankaruus.
Itse olen valmis hyväksymään Torstin näkemykset, että sota aiheuttaa kansakunnan henkiseen tilaan pitkäkestoisia vammoja henkilökohtaisten murhenäytelmien lisäksi. Siksi ihmettelenkin jatkuvaa monikulttuurisuuden tavoittelua, koska käyttäytymistieteet ovat aukottomasti osoittaneet, että ihmisillä on vaistoihin ja vietteihin perustuva halu ja tarve erotella lajikumppaninsa luotettaviin ("me") ja epäluotettaviin ("he").

Pidän itseäni ennakkoluulottoman, oppivaisena ja muuntautumiskykyisena ihmisenä. Jos saan uutta tietoa, olen valmis muuttamaan maailmankuvaani pyrkimättäkään kaivautumaan poteroon entistä syvemmälle puolustaakseni näkemystäni. Olen oppinut, että jokainen tekee virheitä. Virheiden tekemisessä ei ole mitään pahaa, koska jos emme ylitä omaa osaamistasoamme, emme yritä tosissamme. Ilman virheitä ei tapahdu kehitystä. Olenkin aamun kuluessa pohdiskellut, että mitäpä jos todella unohtaisimme Talvisota-myytin. Unohdetaan myös muut suomalaisuuden myytit kuten humalajuominen, väkivaltaisuus, rasismi, ryssäviha, hurrikateus, vaatimattomuus, taipumus menestyä vain yksilölajeissa ja niin edelleen. Tehdään Suomesta maa, josta sen kansalaisten ei tarvitse tuntea häpeää siitä, että he poikkeavat muiden maiden kansalaisista. Siten heidän ei tarvitse tuntea olevansa suomalaisia, kuuluvansa johonkin pieneen ja ainutlaatuiseen ryhmään. Myydään Suomi ja muututaan monikulttuuriseksi kansaksi. Katsotaan asioita uudesta suunnasta.

Niskalihakset - ne todella kääntää mun pään.

lauantai 15. tammikuuta 2011

Putkiaivot ja pitkät sääret


Yllä olevassa kuvassa on vanha tie Turusta Helsinkiin. Tai toisinpäin. Jouduin päättämään Suomen Oscarien eli Jussi-patsaiden saajat. Patsaanhan on suunnitellut kuvanveistäjä Ben Renvall, jonka hautakivi on kuvassa. Kivi puolestaan on Tapperin käsialaa, jos en väärin muista, mitä tapahtuu nykyään kiihtyvään tahtiin.



Ennen Jussi-patsasta Ben Renvall suunnitteli Marjatan


ja Sepän


Suomen vanhan pääkaupungin, jossa naiset ovat pitkäsäärisempiä kuin uudessa, naapurina on Suomen Motown eli Salo. Varsinaissuomalaiset miehet puolestaan ovat tunnetusti putkiaivoja. Oliko tuossa nyt mitään uutta?

Ennen helvetti jäätyy

The following is an actual question given on a University of Arizona chemistry mid-term, and an actual answer turned in by a student. The answer by this student was so 'profound' that the professor shared it with colleagues, via the Internet, which is, of course, why we now have the pleasure of enjoying it as well:

Bonus Question: Is Hell exothermic (gives off heat) or endothermic (absorbs heat)?

Most of the students wrote proofs of their beliefs using Boyle's Law (gas cools when it expands and heats when it is compressed) or some variant.

One student, however, wrote the following:

First, we need to know how the mass of Hell is changing in time. So we need to know the rate at which souls are moving into Hell and the rate at which they are leaving, which is unlikely. I think that we can safely assume that once a soul gets to Hell, it will not leave. Therefore, no souls are leaving. As for how many souls are entering Hell, let's look at the different religions that exist in the world today.

Most of these religions state that if you are not a member of their religion, you will go to Hell. Since there is more than one of these religions and since people do not belong to more than one religion, we can project that all souls go to Hell. With birth and death rates as they are, we can expect the number of souls in Hell to increase exponentially. Now, we look at the rate of change of the volume in Hell because Boyle's Law states that in order for the temperature and pressure in Hell to stay the same, the volume of Hell has to expand proportionately as souls are added. This gives two possibilities:

1. If Hell is expanding at a slower rate than the rate at which souls enter Hell, then the temperature and pressure in Hell will increase until all Hell breaks loose.

2. If Hell is expanding at a rate faster than the increase of souls in Hell, then the temperature and pressure will drop until Hell freezes over.

So which is it?

If we accept the postulate given to me by Teresa during my Freshman year that, 'It will be a cold day in Hell before I sleep with you,' and take into account the fact that I slept with her last night, then number two must be true, and thus I am sure that Hell is exothermic and has already frozen over. The corollary of this theory is that since Hell has frozen over, it follows that it is not accepting any more souls and is therefore, extinct... ....leaving only Heaven, thereby proving the existence of a divine being; which explains why, last night, Teresa kept shouting 'Oh my God.'

perjantai 14. tammikuuta 2011

313 (osa 2)

Kyllä on ihme hommaa (Yle):

Suurimmat katsastusketjut moittivat Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin valvontaa katsastusasemilla riittämättömäksi.

Yritykset valittavat, että VALTION valvontaa on liian vähän. Eihän näin munatonta touhua ole missään päin maailmaa. Ei ihme, että emme pysty pitämään puoliamme. Mutta paras on vasta tulossa:

Trafin salainen testiauto on ollut viimeksi käytössä neljä vuotta sitten. Pitkää taukoa (Trafin Valvonta ja luvat -yksikön päällikkö Sami) Peuranen selittää tietojärjestelmäongelmilla.

Siis mitä mitä??? Autoa ei ole saatu ajettua katsastusasemalle, kun joku softa on toimistolla asentamatta. Ei ristuksen tähären voi olla totta...

313

Tämä on kyllä suoraan kuin Ankkalinnasta:

http://ilmatieteenlaitos.fi/hallinto

hallintopäällikkö Jaana Palmunoksa

torstai 13. tammikuuta 2011

Vares Ankka Wuolijoki

Katsoin uuden Vares-leffan. Käykää tekin tukemassa suomalaista elokuvaa. 28. päivä tulee Hella Wuolijoen elämästä kertova elokuva, jonka tuotantoa pääsin itsekin seuraamaan. Menkää katsomaan sekin. Vaikka aihe on ns. rasittava, ostamalla lipun tuette suomalaista kulttuuria.

Seuraava bloggaukseni (ei siis tämä) käsittelee Aku Ankkaa. Tämän kirjoituksen aihe on huonoa huumoria - toisin kuin siis Carl Barksin jutut. Viikonloppu häämöttää ja on siis aikaa kerätä voimia, jotta jaksaa katsella tällaista huumoria. Tai siis paskaa.

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Davidin tähden alla


Nyt täytyy sanoa, että kerrankin mediassa julkaistiin uutinen, joka sai iloiseksi. Yleensä aina joutuu lukemaan konkursseista, saastuneista ruoista, väärennetyistä tutkimuksista ja niin edelleen. Vittu - tuo on kaikkien jäynien jäynä! Miettikää miten hienostunut tapa toisin kuin vaikkapa räjäyttää itsensä ja bussilastillinen vääräuskoisia.

Vae victis - voi voitettuja

tiistai 11. tammikuuta 2011

Siitä nuo kyyneleet

Hinc illae lacrimae eli siitäkö kenkä puristi? Valtakunnan mummoksi tullut egyptiläinen isoäiti Evelyn Fadayel on kuollut. Vilpitön osanottoni perheelle.

Nopea oletukseni on, että perhe joutui suomalaisen tärähtäneistön pelinappulaksi. Tuskin isoäiti sen enempää kuin lapsetkaan halusivat tällaista julkisuutta. Hyvin harva loppujen lopuksi haluaa olla julkkis, vaikka julkisuutta käytetään melko häikäilemättä omien tavoitteiden edistämiseksi. Silti rohkenen väittää, että julkisuus lisää tässä tapauksessa surua, mutta itsehän julkkiksiksi pyrkivät ovat tiensä valinneet.

Lyhyt yhteenveto tapahtumaketjusta on, että Evelyn oli kuolemansairas, mitä ei kuitenkaan kerrottu julkisuuteen. Tai ehkä kerrottiin, mutta se jäi "suuren maahanmuuttokeskustelun" jalkoihin. Mahdollinen pitkäaikainen sairaus ja sen aiheuttama kustannus suomalaisille veronmaksajille - johonka Evelyn ei koskaan valitettavasti kuulunut - oli ilmeisesti sellainen tabu, josta haluttiin vaieta. Kysymys kuuluukin, miksi Suomeen muuttavien ihmisten sairaanhoidon kustannuksista (siis verot miinus kulut) ei puhuta. Nähdäkseni samasta syystä, että sosialistisessa yhteiskunnassa ei haluta purkaa veronmaksajien ja verovaroin kustannettujen palvelujen ristiriidasta.

Suomi verottaa kulutusta, ja paljon kuluttava ei saa veroilleen yhteiskunnalta vastinetta, koska kukaan ei ehdi kuluttaa niin paljoa kuin välillisiä veroja ehtii elinaikanaan maksaa. Paljon kuluttava eli paljon veroja maksava on kuitenkin ihan tavallinen keskiluokkainen palkansaaja. Kulutusveroja kuitenkin perustellaan luontoasioilla kuten ilmaston lämpenemisellä. Jos siis oikeasti oltaisiin huolissaan paljosta kulutuksesta, sille laitettaisiin rajoituksia kuten päihteet, mutta todellisuudessa suuri kulutus sallitaan, koska se tuottaa veroja. Jos tupakka ja alkoholi olisivat oikeasti niin suuri ihmisoikeusongelma, niitä ei saisi myydä. Sen sijaan niitä verotetaan ja veroa perustellaan niiden haitallisilla vaikutuksilla.

Ja miten tämä liittyy Evelyniin? Siten, että sukulaiset halusivat pitää kuolemansairaan mummon luonaan sen lyhyen hetken. Media - multikulti-uskossaan - kuitenkin masinoi kyseen olevan maahanmuuttopolitiikasta. Perhe olisi ehkä halunnut kertoa totuuden oletettavissa olevasta eliniästä, mutta media - ennen kaikkea Hesari - toi tapauksen julki vain sillä ehdolla, että isoäitiä piti käsitellä osana "rasistista suomalaista ilmapiiriä". Olen vilpittömästi pahoillani perheen puolesta, koska käsittääkseni he luulivat käyttävänsä julkisuutta omaksi hyösykseen, mutta Hesari nappasi mummon osaksi omaa poliittista julistustaan.

Aika paska maku jää omaa nuorten cityvihreiden toimittajien maailmankuvaa ajavien toimittajien toiminnasta.

maanantai 10. tammikuuta 2011

Ennustamisen vaikeus

Yle kertoo (Viiden vuorokauden sääennuste ei koskaan toteudu), että
Meteorologien mielestä kansalaisilta unohtuu, että sääennusteet eivät ole lupauksia tulevasta säästä, vaan ennusteita.

- Pitäisi ehkä yrittää päästä pois siitä, että ennustetaan viiden vuorokauden päähän sitä yhtä totuutta, jonka pitäisi sitten toteutua, vaikka todellisuudessa näin ei koskaan tapahdu, sanoo Ilmatieteen laitoksen ylimeteorologi Henri Nyman.

- Inhimillinen tekijä on aina mukana, vaikka nämä ovat tietokonepohjaisia. Aina on kysymys tulkinnoista ja valinnoista, Forecan meteorologina nykyisin toimiva Juha Föhr sanoo.
Viisas ihminen oppii virheistään, sanotaan. Mitäköhän maailman meteorologit ovat oppineet viimeisten reilun 20 vuoden aikana?


(Lähde via JJR)

Nollatutkimus maahanmuutosta

Päivän - tai ainakin aamun - pääuutinen näyttää olevan Hesarin toimittajan Johanna Tikkasen (punavihr) uutinen, jonka mukaan 15% punavihreistä ja 50% perussuomalaisista kannattaa maahanmuuttajaperheiden lasten määrän rajoittamista kouluissa. Kyseessähän on ilmiselvä rasistinen pyrkimys, jonka mukaan perussuomalaiset haluavat maahanmuuttajalapset pois häiritsemästä omia lapsiaan. Vai onko?

Aiemmassa kirjoituksessani (Vähemmän rahaa maahanmuuttajien kouluille 6.1.11) viittasin Colemanin raporttiin, jonka mukaan mustien lasten oppimistuloksiin vaikuttaa eniten luokkakavereiden syntyperä. Mustissa kouluissa tulokset olivat huonoja ja parhaat tulokset saavutettiin valkoenemmistöisessä koulussa. Taloudelliset resurssit olivat samat tai lähes samat eri koulujen kesken - vastoin odotuksia.

Hesarin tutkimuksen mukaan perussuomalaiset olisivat siis kaikkein innokkaimmin takaamassa maahanmuuttajien lapsille tasa-arvoisen kouluyhteisön kun taas vasemmistolaisten mielestä neekerit ja ryssät voidaan eristää omiin kouluihinsa. Erityisen kummalliseksi näkökulma muuttuu, kun muistetaan, että vasemmistolaisen politiikan mukaan vuokra- ja omistusasuntoja tulee rakentaa sekaisin ja mieluiten niin, että samassa asuntoyhtiössä on sekä omistus- että vuokra-asuntoja. Miksi vasemmisto ei halua toistaa samaa kaavaa kouluasioissa?

Yksi selitys on se, että vasemmiston (ja erityisesti Vihreiden) äänestäjissä on paljon nuoria naisia, joilla ei ole lapsia. Heille maahanmuuttajalasten määrään vaikuttaminen on ensisijaisesti maahanmuuttajien oikeuksiin puuttumista eli rasismia. Vastaavasti valtaosa perussuomalaisiksi ilmoittautuneista lienee nähnyt kysymyksen paikkana antaa kannanottonsa pakolaispolitiikkaan, vaikka heille monikulttuuristen koulujen ongelmat lienevät kaikista äänestäjäryhmistä tutuimpia asian omakohtaisuuden takia.

Kaikkinensa siis vaikuttaa siltä, että Hesari on tilannut tutkimuksen melko asenteellisesti ilman halua selvittää vastausten syitä. Kun tutkimus on saatu, sitä ei olekaan voitu käyttää osoittamaan perussuomalaisten rasistisuutta, kun juuri he eniten kannattivat oppilaiden sekoittamista, koska he vastasivat kuten kuvittelivat heiltä odotettavan. Koska tutkimus kuitenkin oli kallis, ei sitä voinut jättää julkaisemattakaan, koska mitäs esimiehet sitten olisivat sanoneet.

Tätäkö on se paljon kaivattu keskustelu maahanmuutosta - nollatutkimuksia ja sensaatiohakuista uutisointia?

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Hajalaukauksia

Huomion arvoinen yksityiskohta eilisessä Arizonan joukkomurhassa on se, että ampuja oli taustaltaan kommunisti (Yle):
Sekavahkoissa videoissa mies arvostelee hallitusta ja uskontoa sekä vaatii uutta valuuttaa. Hän sanoo, ettei suostu maksamaan velkaa valuutassa, joka ei ole sidottu kultaan tai hopeaan. YouTube-tilinsä käyttäjätiedoissa mies listaa lukuisia suosikkikirjojaan. Joukossa ovat mm. Adolf Hitlerin Taisteluni sekä Kommunistinen manifesti.
Uutisen mukaan poliisin mielestä Sarah Palin saa kantaa osavastuun tapahtumasta, koska hänen kampanjassaan valtion suurta roolia kannattavien (lue: Obaman terveydenhuoltolakia puoltaneet) demokraattiehdokkaiden kuvat oli merkitty tähtäintä muistuttavalla hiusristikolla(*). Kuvat, kuten Muhammed-pilapiirroksissakin, oikeuttavat siis joidenkin mielestä väkivaltaan tai selittävät sitä jotenkin. Sairasta.

Journal of Climate -lehdessä on julkaistu tutkimus, jonka mukaan ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen on vähintään erittäin paljon liioiteltua - jos ei kokonaan täyttä valetta:
the results in this paper suggest that simple extrapolations of rates of warming from 1980 onward overestimate the forced component of warming. Using this period without factoring out internal variability will likely lead to unrealistic values of climate sensitivity.
Tässähän ei ole mitään uutta, mutta mielenkiintoista huomata, että alarmistit ovat alkaneet vetää hiukan rehellisempään suuntaan arvioitaan.

Osmo Soininvaara ja muut vasemmistolaiset totalitaarista valtiomuotoa haikailevat ovat joutuneet ikävään tilanteeseen, kun raideliikenne jumittaa jo toista talvea (HS). Pahoin pelkään, että suomalainen sananvapaus on jo niin matalalla tasolla, että jos julkaisisin kuvan, jossa olisin liittänyt Soininvaaran kasvojen päälle hiusristikon, tästä tehtäisiin rikosilmoitus. Oletettavasti sama tehtäisiin, vaikka julkaisisin kaksi erillistä kuvaa, joissa toisessa olisi Soininvaaran kasvot ja toisessa hiusristikko. Niinpä en julkaise - pelkuri kun olen - vaan joudun valitettavasti toteamaan, että suomalainen yhteiskunta sietää hyvin huonosti poliittista satiiria. Harmi.


Kunnon blogikirjoituksessa on oltava naiskauneutta tuollaisen testosteroniryöpyn jälkeen:


Nykyisen punavihreän maailmankuvan mukaan kauneus on epätasa-arvoa, joten sitä pitäisi vastustaa. Iltalehti listaakin turhiksi tutkimukset, jotka todistavat, että ihminen pohjimmiltaan tekee valintoja tunteella. Tunne - vietit ja vaistot - ottavat aina kontrollin järjestä. Tapahtumille mielellään haetaan perusteluita käyttäen järkeä, kuten ympäristönsuojelu tai väkivalta, mutta todellisuudessa vain aniharvoin järjen äänen annetaan vaikuttaa.

Ruoan hinta puolestaan jatkaa nousuaan energian hinnan myötä. Arabimaissa mellakoidaan jo, ja Hesari arvioi, että mellakat voivat hyvinkin levitä sieltä tulleiden siirtolaisten mukana meidänkin etupihallemme (HS). Tätäkin kehitystä yritetään selittää järjellä, vaikka meille tavallisille sukankuluttajille tuossa ei ole mitään järkeä:
Tunisiassa ja Algeriassa lähes kolmannes väestöstä on 15–29-vuotiaita, ja heidän keskuudessaan työttömyys on erityisen suurta. Arabimaissa, joissa nyt asuu noin 350 miljoonaa ihmistä, pitäisi alkavalla vuosikymmenellä pystyä luomaan yli 50 miljoonaa työpaikkaa, jotta uudet ikäluokat ja nykyiset työttömät saataisiin töihin. Mikään näistä ongelmista ei ole Euroopallekaan yhdentekevä. Elinolojen kehitys arabimaailmassa heijastuu myös siirtolaisuuteen.
Tätä kehitystä pidetään tärähtäneistössä niin suotavana, että jopa otsikointi epäonnistuu (Kreikka rajoittaa kovin ottein maahanmuuttoa). Kreikkahan vastustaa LAITONTA maahanmuuttoa. Mutta sitäkään ei siis näköjään saa tehdä. On se jännää.

Lienee paikallaan tehdä lopuksi yhteenveto. Yritin kirjoituksellani todistaa, että punavihreä oppi on väkivaltainen. Sen väkivaltaisuus on vahvaan valtioon perustuvaa ja se oikeuttaa tunteisiin vetoavasti ympäristönsuojuelun nimissä olemassa olonsa. Sen edustajia ei saa kuvata hiusristikon läpi kuten ei muslimien pyhää miestäkään saanut pilkata. Loppuun riuhtaistu Kreikka-uutinen kuvaa punavihreän liikkeen käsitystä oikeasta ja väärästä - eli järjen käytöstä. Tai sen puutteesta, jos tarkkoja ollaan.

[Lisäys klo 23
Vuoden 2004 vaaleissa Demokraatit käyttivät samassa tarkoituksessa ampumataulun keskiötä kuin Palin tähtäintä. Yleisradion uutisissa varovaisesti vihjailtiin teekutsu-liikkeen suuntaan, vaikka toimittajalle luulisi olevan selvää, että Pääoma ja Taisteluni eivät vastaa teekutsu-liikkeen kannattajan profiilia.]

lauantai 8. tammikuuta 2011

Vuoden luontokuva valittu


Kävelin pihalla hetki sitten ja kohtasin hangella seisovan hiiren. Katselimme siinä hetken toisiamme kunnes Mikki kääntyi ja lähti vetämään minkä kintuistaan pääsi. Ehdin sekunnin verran ihmetellä, kuinka se niin säikähti, kunnes selkäni takaa hankeen suoraan hiiren viereen iskeytyi pöllö. Kuva taistelukentältä kertoo karua kieltään hiirenjälkien päättymisestä keskelle lumista autiomaata.

Valkoisen miehen hommia

Kuten Octavius jo ehtikin raportoida, Sekoomuksen helsinkiläinen puheenjohtaja Laura Räty kuvailee suurkaupungin olemusta hiukset pystyyn nostavalla tavalla:
- Helsinki on suurkaupunki, joten tänne ovat keskittyneet asunnottomat, päihdeongelmaiset ja ne maahanmuuttajat, jotka tarvitsevat tukea. Hyvä näin, se on metropolin tyypillinen ominaisuus.
Internetin kruunaamaton törkyturpa, Panu Höglund, vuoden vaihteessa jo ehtikin Tidarin blogissa kunnostautua toteamalla:
Kokoomus on Suomessa tällä hetkellä tärkein oikeistopuolue. Se, että jossain oman päänsä sisäisessä kumitonttulandiassa asustava äärioikeistolainen ei pidä Kokoomusta oikeistopuolueena, on täysin hänen oma ongelmansa.
Rehellisesti toivon, että se olisikin oma ongelmani, mutta kun ei enää ole. Englanissa jo maistellaan tätä valkoisiin kohdistuvaa väkivaltaa (Mail Online), jota Ville Komsi (Soininvaara: Halla-aho ja Vihreitä äänestäneiden raiskaaminen 17.11.2008 kello 17:49) ja Panu Höglund (Kullervolle kiitos) toivovat silmät ilosta vilkkuen.

Englantilainen poika Nicholas joutui siis AFRO2-projektin (Kiitos Ykälle) uhriksi ihan omaa syytään. Vanha sanonta kertoo, että ei ole valkoisen miehen hommia. Mennä metropolissa puistoon. Syyttä ei Vihreitä sanota Sekoomuksen puisto-osastoksi.

torstai 6. tammikuuta 2011

Oleellisen ytimessä

Tänään käytiin katsomassa jääkiekkoa.


Erätauolla oli yleisökilpailu:

Vähemmän rahaa maahanmuuttajien kouluille


Ilta=Sanomat uutisoi perinteikkään Detroitin hitaasta tuhoutumisesta. Detroit oli tunnettu autoteollisuuden keskuksena ja motown-musiikin synnyinpaikkana. Kaupungin historia on hieno ja sen arkkitehtuuri heijastaa vaurautta, jota aikoinaan Amerikan neljänneksi suurimmalta kaupungilta (2 milj.) voi odottaa. Meille blogeja lukeville ei tuota mitään yllätystä, että Hesarin sisarlehti löytää Detroitin romahduksen syyksi ilmastonmuutoksen. Lehden haastattelema kaupunkiasiantuntija Tuomas Toivonen tietää kertoa, että
- Detroitin keskustan rappion takana on kaupunkirakenteen hajautuminen, jota on siivittänyt vuosikymmeniä kestänyt autoteollisuuden lobbaus yksityisautoilun puolesta
Nimestään päätellen Tuomas on kolmikymppinen kaveri, joka on koko aikuiselämänsä lukenut suomalaisesta mediasta anti-Amerikkalaista uutisvirtaa, jota Pikkupoika täällä ja täällä hienosti tiivistää. Tuomas parka uskoo samaan punavihreään nyyhkytarinaan, että yksityisautoilu tyhjensi Detroitin.

Aina 40-luvun alkuun asti kaupunki oli lähes täysin valkoinen. Sodan aikana ja sen jälkeen tapahtunut Amerikan sisäinen muuttoliike, jossa etelän mustia laajoin joukoin vaelsi pohjoisen kaupunkeihin töihin, muutti nopeasti Detroitin väestörakennetta. 50-luvulla kaupungin asukkaista joka kolmas oli musta ja tällä hetkellä 90%. Samaan aikaan sattuu tietysti autoteollisuuden keskittyminen ja rotuerottelun purkaminen. Amerikkalainen autoteollisuus on oman kirjoituksensa aihe enkä aio rotuerottelua käsitellä tulevaisuudessakaan. Sodan jälkeen Amerikka autoistui ja rakensi omakotitaloja. Teknologia toi pesukoneita, jääkaappeja ja television. Ihmisille alkoi maanviljelystä poiketen jäädä vapaa-aikaa, ja mitäs miehet tekevät, jos eivät hengaa ostarilla iskemässä naisia ja kuuntele rock'n'rollia. Elämä nykymuodossaan siis alkoi hahmottua.

Vuonna 1967 Detroitissa räjähti. Mustat mellakoivat luvattoman baarin ratsian herättämän raivon vallassa niin perustellisesti, että kaupungissa käynnistyi toinen suuri muuttoaalto. Rotusorron purkamisen yhteydessä oikeus totesi lasten koulukuljetukset rotusortoa tosiasiallisesti ylläpitäväksi järjestelmäksi - tiedättehän ne oranssit bussit kaikista elokuvista? Samaan aikaan julkaistu Colemanin raporttina edelleen tunnettu valtava tutkimus paljasti, että mustat lapset saavat parhaat oppimistulokset monikulttuurisissa luokissa. Syistä, joilla ei ole tässä yhteydessä merkitystä, valkoiset perheet muuttivat Detroitia ympäröiviin maalaiskuntiin. Aikansa Detroit yritti pakkoliittää itseensä nämä hyviä veronmaksajia pullottavat pikkukunnat, kunnes nöyrtyi lopettamaan asukkaidensa tueksi viritetyt silloiset Amerikan laajimmat sosiaalitukijärjestelmät.

Koska Auringon alla ei mitään uutta -asenne on vanha ja toimiva lähtökohta, on hyvä mietiä hiukan Suomen tilannetta. Detroitin tapahtumakulku on ihan sellaisenaan melkein yksi yhteen Helsingin kanssa. Meitähän jopa syyllistetään orjan omistajiksi, koska joillain EU-mailla orjia oli ja mehän olemme siis samaa suurta onnellista EU-perhettä kantaen toinen toistemme taakat. Olen ikuinen optimisti ja ihmisten ajattelutapaan voi vaikuttaa. Siksipä yritän nyt vaikuttaa erityisesti Ilkka Kantolaan, Annika Hongistoon, Kai-Ari Lundelliin ja Vesa Hackiin. Kuten odottaa sopii, tuo pöllölauma edustaa kaikkia suomalaisia puolueita, jotka ovat toistensa klooneja. He kaikki huutavat lisää rahaa maahanmuuttajien kouluille. Raha on näille veijareille ainoa keino vaikuttaa oppimistuloksiin. Vaan kuinkas onkaan todellisuudessa? Colemanin tutkimuksen mukaan mustien ja valkoisten koulujen rahoituksessa ei ollut merkittäviä eroja. Kun poliitikot kaikesta huolimatta tukivat monikulttuuri-projektiaan saadakseen mustat ja köyhät parempiosaisten perheitten suosimiin kouluihin, syntyi ns. white-flight -ilmiö.

Colemanin tutkimukset saivat luonnollisesti oman aikansa tärhtäneistön raivon partaalle. Todellisena tieteenharjoittajana Coleman kuitenkin omaksui tavan, joka ei edelleenkään ole levinnyt vasemmistolaisiin tiedepiireihin nais- ja ilmastontutkimuksessa: hän lähetti kirjoituksensa aina pahimmille vastustajilleen luettavaksi ennen niiden julkaisua. Colemanin mielestä se oli paras tapa tarkistuttaa hänen tutkimustensa puolueettomuus ja tulostensa oikeellisuus.

Lopuksi pari tarinaa Länsi-Venäjältä. Käydessäni äskettäin Lappeenrannassa huomasin venäläisten itsevarmuuden nousseen uusille kiertoradoille. Paikallisen automarketin ruudut tuntuvat olevan osalle venäläisiä väärän mallisia, kun niihin ei tunnu osuttavan niin millään. Alkuasukas ojensi turistia, joka vastasi kohtuullisen hyvällä suomella, että "kahden vuoden päästä me omistetaan tää kaupunki ja pysäköidään miten halutaan". Toinen tapaus sattui kaupungin talvisella kävelykadulla, jossa rajanaapurista tullut mies tyhjensi taskussaan painaneet kolikot valtavaan lumikasaan. Mies seurasi ystäviensä kanssa pitäen suurena hupina paikallisten lasten yrityksiä kaivaa niitä kädet kylmästä punaisina. Kun kansaa on kyykytetty 5.000 vuotta, mihinkä se tavoistaan pääsee?

tiistai 4. tammikuuta 2011

Puhe siitä mistä puute

Tänään olin hauskassa palaverissa kahden henkilön kanssa. Toinen puhuu vasta kun on pohtinut asiaa oman päänsä sisällä niin läpikotaisin, että hän ei ainakaan puhelahjoilla ole naimisiin päässyt. Toinen puolestaan miettii ääneen käyden sellaista yksinpuhelua, että siinä jää vaginamonologikin toiseksi. Jossain vaiheessa havahduin siihen, että olin laskenut kokoushuoneen pöytäliinan ruutujen lukumäärän moneen kertaan.

Ilo irti ja tulta munille

Uudenvuoden räjähtävin uutinen oli tietenkin Tukesin ilmoitus, että joitain ilotulitusraketteja ei oltu testattu asianmukaisesti. Seuraus oli, että moni sai vammoja testatuilla räjähteillä. Entä sitten? Jos ihminen haluaa ottaa riskin vammautumisesta räjäyttelemällä ilotulitteita, se pieni ilon hetki ja vapaus hälle suotakoon. Mitä se ihan oikeasti kuuluu valtiolle, jos minä haluan juhlia? Ei yhtään mitään. Hulluinta tietysti on, että ne on ihan toiset pommit, jotka aiheuttavat tuhoa, kuin valkoisen heteromiehen humalassa sytyttämät ilotulitteet, jotka ovat ainoat valtion valvontaansa saamat räjähteet.

Debkafiles raportoi, että Israel on pidättänyt kaksi Englannin konsulaatin työntekijää epäiltynä terrori-iskun suunnittelemisesta urheilutapahtumassa Jerusalemissa. Epäillyt ovat toimineet konsulaatin autonkuljettajina ja siten päässeet liikkumaan alueella ohi tarkastuspisteiden. Mussa Hamadeh ja Bassam Al Omry ovat saaneet ohjeita ja rahaa iskun suunnitteluun Muslimiveljeskunnan osastolta useilla Saudi-Arabiaan suuntauneilla matkoillaan.

Kirjoituksen tarkoitus? Herätellä näin terrori-iskujen välissä suomalaisia ymmärtämään, että Israel on jatkuvasti sotatilassa. Syystä, että se on islamilaisten maiden ympäröimä. On syytä ymmärtää, mitä ongelmia Eurooppaan kasautuva muslimiväestö tuo mukanaan. Kun poliitikkomme ovat osoittaneet taitonsa vain velkaannuttaa valtiot, kansalaiskeskustelu netissä on paras keino kannustaa ihmisiä puuttumaan nykymenoon. Äänestämällä siihen ei voi vaikuttaa, koska äänen saavat poliitikot.

Lopuksi - muistanette vitsin, jossa mies kertoo juhlatunnelmissaan kesken ilotulistusta kavereilleen harrastavansa seksiä aina sukat jalassa. Vaimo huomauttaa, että hänelle on ihan sama, miten mies on pukeutunut tietokoneensa edessä.

Elsa, kohtalon lapsi

Hesari kirjoittaa, että maamme vaurain kunta, Itämeren helmenäkin tunnettu Helsinki on onnistunut melkein 30 vuotta jatkuneessa projektissaan haalia asukkaikseen niitä, jotka osaavat ja haluavat käyttää hyödykseen sosiaalisia tulonsiirtoja. 80-luvun puolivälissä ns. kasinovuosien pyörähtäessä käyntiin Helsinki opittiin tuntemaan ns. piireissä kuntana, joka hövelisti jakoi toimeentulotukea vähävaraisille asukkailleen. Kun samoihin aikoihin opiskelijat saivat siirtää kirjansa opiskelukuntaansa, otettiin haparoivia mutta päättäväisiä askelia sosiaalitukien väärinkäytön luomiseksi. Seuraava vaihe oli nimittäin Saksassa jo tunnistettu, ja se vaihe on nimeltään opintojen viivästyminen. Nyt tämä ikuisiksi opiskelijoiksi leimaantunut ongelmaporukka onkin sitten jo lähes viiskymppistä reinoa ja raijaa ja yhä vaan edelleen nauttivat erilaisia tukiaisia. Uutisen mukaan 10% hesalaisista saa asumistukea. Huvittavaa on, että yli 10.000 kotitaloutta on saanut tukea katkeamatta yli 10 vuoden ajan. Kun normaaliymmärryksellä tuki on tilapäistä avustusta yli vaikeiden aikojen, nämä perheetpä ovat kaiken huipuksi asustelleet samassa osoitteessa koko ajan.

Helsinki on siis saanut sitä, mitä on tilannut. Kaupunkimaantieteessä on 50 vuotta tiedetty, että jälkiteollistuva ja palveluvaltaiseksi muuttuvat suurkaupungit muodostavat kehistä. Sisin kehä eli ydinkeskusta koostuu kaikkein kalleimmasta maa-alueesta houkutellen vahvan taseen tarvitsevan elinkeinoelämän kuten pankit ja vakuutusyhtiöt. Myös konsultit ja lakitoimistot marmorisine eteisauloineen vuokraavat sieltä tilat. Alueella kuljetaan puku päällä, kravaatti ojossa ja toimintaa kuvaa parhaien kilpailu. Kilpailu rahasta, vallasta ja nuoruudesta eli seksistä. Alueen asukit ovat sekä näitä hyvin toimeentulevia että köyhiä vuokralaisia pienissä katutason yksiöissään. 20 vuotta sitten olisin kirjoittanut, että muualla ne ovat neekereitä, mutta nyt sanan muualla voi melkeinpä jättää pois kuvaillessaan Helsinkiä.

Keskustan ulompi kehä muodostuu vanhasta teollisuusalueesta, joka monissa vanhoissa teollisuuskaupungeissa on autioitunut tai muuttunut tietotekniikkayritysten sinikaulustyöpaikoiksi, kuten Helsingissä. Seuraava kehä muodostuu betonilähiöistä, jotka yhdistyvät julkisilla kulkuyhteyksillä keskusta-alueeseen. Uloimpana ovat hyvinvoivat nukkumalähiöt, joista Suomessa käytettiin viime vuonna pilkkanimeä himmelikaupunginosat tai kuten Soininvaara republikaanivyöhyke. Tämä on se alue, jossa ihmiset pitävät yllä kulisseja ja statuksella osoitetaan oma menestys ja onni. Samalla se on kuitenkin alue, joka pyörittää talouden rattaita, jotka jauhavat hyvinvointia 10%:n asumistukien maksamiseksi. Se porukka, jota vituttaa ilmastonmuutoksen nimissä ajettu veropolitiikka. Se porukka, joka ei halua yhtään uusia loisijoita elätettäväksi. Sama porukka vastustaa ns. ruuhkamaksuja eli yksityisautoilun verotuksen kiristämistä (HS).

Sama lehti kirjoittaa, että suomalaiset sosiaalityöntekijät simputtavat tuen hakijoita. Lehden mukaan "köyhät nähdään uhreina, joita vahvemmat väestöryhmät syrjivät". Lehti kauhistelee, että suomalaisista sosiaalityöntekijäistä joka viides tuntee, että tuen hakijat voisivat itse omalla toiminnallaan parantaa asemaansa, kun muissa Pohjolan valtioissa samoin ajattelee vain pari sadasta. "Mitä pidempi ura sosiaalityöntekijällä on, sen voimakkaammin hän näkee ongelmien taustalla yhteiskunnalliset syyt. Pitkä työura opettaa työntekijän näkemään yhteiskunnalliset epäkohdat. Tanskassa joka kolmas sosiaalityöntekijä uskoo sosiaaliseen kohtaloon, johon ei voi itse vaikuttaa. Sosiaalityöntekijöillä on sentään takanaan maisterikoulutus, joka sisältää myös oppia yhteiskunnan toimintamekanismeista. Sosiaalityöntekijät kuuluvat myös hyväosaiseen enemmistöön."

Kirjoituksen sanoma? Nämä hyväosaiseen enemmistöön kuuluvat maisterikoulutuksen saaneet sosiaalitukia jakavat pitkän työuran tehneet tädit ovat niitä, joiden unelmien toteuttaminen johti ns. eurokriisiin eli siihen, että republikaanilähiöissä asuvat kasvottomat markkinavoimat totesivat, että joku rotihan tähän touhuun on laitettava. Kirjoituksen parasta antia on se, että suomalaisella sosiaalityöntekijällä on vielä vähäisessä määrin ns. talonpoikaisjärkeä jäljellä, eikä hän usko kohtaloon, joka kaarnalaivaa keinuttaa.

maanantai 3. tammikuuta 2011

Ilmaston lämpeneminen pysähtyi

Vuodesta 2010 piti tulla alarmistien voittojuhlaa, kun satelliittimittausten odotettiin osoittavan sen olevan lämpimämpi kuin tähän asti lämpimin eli vuosi 1998. Toisin kävi, ja siitä Lubos Motl kirjoittaa lisää blogissaan. Hiilidioksidista lämpenemistä syyttäneiden alarmistien huuto erämaasta koki toistaiseksi kovimman takaiskun asettaen koko teorian ensimmäistä kertaa vakavasti kyseenalaiseksi. Kuten odottaa sopii, alarmistit repivät kuitenkin kaiken irti tästä hopeamitalistakin, ja oletan keskeisen viestin olevan jotakuinkin sellainen, että koko 2000-luku on lämpimämpi kuin 90-luku. Tai lämpeneminen on jatkunut 60-luvulta alkaen. Tai jotain muuta vastaavaa.

Noilla väitteillään alarmistit yrittävät kiinnittää huomion pois siitä todella, todella epämiellyttävästä tosiasiasta, että yksikään tietokoneohjelma ei osannut ennustaa, että ilmaston lämpeneminen pysähtyy. Se, jatkuuko lämpeneminen vai ei esimerkiksi seuraavalla vuosikymmenellä, on herttaisen yhdentekevää, jos tätä muutosta tai käännöstä ei osata selittää. Perustellusti voi siis sanoa, että kaikissa ilmastomalleissa on perustavaa laatua oleva vika.

Jokainen mielellään ennustaa ja yleensä mieluummin hyvää kuin pahaa, joten kannanpa korteni kekoon minäkin. Ennustukseni on valitettavasti hivenen pidemmälle ulottuva kuin kuluvalle vuodelle, mutta yritän muistaa päivittää sitä jatkossa vuosittain.

Ennustan, että Israelin edustalla tehtyjen valtavien fossiilisten öljy- ja kaasukenttien kaltaisia löytöjä tehdään huikeasti lisää (Oil in Israel). Kalliin öljyn aikana vaikeammin hyödynettävät kentät tulevat taloudellisesti kannattaviksi, joten länsimaiden riippuvuus arabimaiden ja islamilaisten maiden öljystä laskee. Tällä taas on pitkän tähtäimen dramaattinen vaikutus maailman yleiseen turvallisuustilanteeseen, kun Amerikan mielenkiinto Lähi-itää kohti laskee. Vastaavasti Israel tulee energiaomavaraiseksi ja Euroopassa joudutaan miettimään uudelleen modernin ajan tuhoisinta investointiohjelmaa uusiutuviin energianlähteisiin.

Länsimaiden sosialistinen talouspolitiikka kokee kertakaikkisen vararikon ja valtioiden holtiton velkaantuminen, joka johtuu avokätisestä jakopolitiikasta, päättyy. Ihmisten on alettava kantaa vastuuta teoistaan. Valtion holhous ja valvonta kohdistetaan niihin, jotka oikeasti vaarantavat yhteiskunnallisen vakauden. Viimeisen sadan vuoden aikana nämä ovat syntyneet joko uskontojen kirjaimellista tulkintaa vaativien liikkeiden piiristä tai sosialismista. Kuten olen lukuisia kertoja todennut, islam edustaa molempia ollen ns. lakiuskonto, jonka yhteiskuntajärjestys on puhtaan sosialistinen. Ennen islamilaisten alueiden painoarvon pysyvää alenemista tulevina vuosikymmeninä oletan niiden yrittävän vielä yhtä lujaa rynnistystä länsimaihin.

Onneksemme olemme nyt paremmin tietoisia meitä uhkaavasta vaarasta kuin aiemmin, joten tilanne ei ole mitenkään toivoton. Päin vastoin, ehkä jatkossa voimme matkustaa arabimaihin lomalle turvallisin mielin ja ahmedit kantavat selkä vääränä meille viiniä ja paahtopaistia kuin Keihäsmatkojen ikimuistoisilla Mallorcan matkoilla kultaisella 70-luvulla.

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Lasten takia

Yleinen tapa mielipidekirjoittajilla oli muinoin paperilehdissä antaa painoarvoa omalle hengentuotokselleen nimimerkillä "Yksi monien puolesta". Samanlaisia blogikommentteja tulee säännöllisesti vastaan, joissa kerrotaan omakohtainen odotuksista poikkeava kokemus jostain asiasta. Se voi olla vaikkapa henkilö tai tapahtuma kuten leudot talvet tai rehellinen manne. Ikivanha moralistien keinovalikoimaan kuulunut toteamus on ollut "lasten edun nimissä".

Hesarin penaali Anu Silfverberg oikein otsikoikin "Sallikaa lasten laulaa". Anu virnuilee, kuinka kristillisen joulujuhlan puolustajat käyttävät tätä lapsikorttia, joka on eräänlainen natsikortti. Lapsikortti on erityisen ahkerassa käytössä juuri konservatiiveilla. Tässä yhteydessä lienee syytä määritellä, että uskonnollisilla ihmisillä ja ryhmillä ei ole mitään yksinoikeutta tulla kutsutuiksi konservatiiveiksi. Romanttinen sosialismi on poliittinen suuntaus, jossa haikaillaan menneitä hyviä aikoja, jolloin ihmiset kulkivat eläinten vetäminä, elivät luonnon armoilla ja kunnioittivat professoreita ja journalisteja.

Romanttisen sosialismin aatemaailmassa lapset otetaan huostaan huonoilta vanhemmilta ja lasten nimissä Maata tulee suojella miehiltä, jotka asuvat esikaupungeissa ajaen lentokentälle työmatkalle yksiön kokoisilla citymaastureilla. Katsokaapa, kuinka suloisesti tuossa pikkutyttö kannustaa isiä ja äitejä pioneerileirille kanssan (ilmankos)! Katsokaapa täältä, millaista paskaa tuollainen nuori angstinen toimittaja Ylen rahoilla kirjoittelee: Hertta!

Tarkoitus? Se, että lasten takia on yleisesti käytetty veruke. Sitä käyttävät yleensä ne, joilla on mahdollisuus säätää muiden elämää rajoittavia säädöksiä lasten edun nimissä. Tänä päivänä se ei enää ole uskonnollinen patriarkaatti, joka aikoinaan sääteli naisten seksuaalista käyttäytymistä. Nykyisin se on vihreiden citynaisten ryhmä, jotka huvittavaa kyllä rajoittavat miesten seksuaalista käyttäytymistä. Pohjois-Korean Juche-aate yleisesti luetaan uskonnoksi. Miksei tätä modernia antropogeenista karbonismia?

Jakelukanava ja jakorasia

Aikoina ammoisina teolliset tuotteet lähes vietiin valmistajien käsistä. Viimeinen tällainen vuosia kestänyt poikkeusjakso osui 90-luvulle kännyköiden kulta-aikaan, kun kaiken maailman viestituotteet toimivat kännyköiden jakelupisteinä joutumatta ponnistelemaan myynnin kanssa. Suomalainen insinöörityö oli aikanaan maailman laadukkainta, kuten paperikoneet, jäänmurtajat, sähkömoottorit, metsäkoneet, levypuristimet ja monet muut suomalaisen insinöörin suunnittelemat kapistukset paljastavat. Kun kännyköitä yllättäen tarvitsikin alkaa myymään ja markkinoimaan, Nokian kultakausi nousi pystyyn. Ollila menestyi hyvin insinöörien johtamisessa.

Myyjän nimikkeellä on edelleen huono arvostus. Myyjähän joko tyrkyttää tarpeetonta tavaraa lahkeessa roikkuen tai huijaa sujuvilla puheillaan pahaa-arvaamattoman kuluttajan ostamaan liian kalliin hyödykkeen. Myyjän päätehtävä on toimia tuntosarvena yrityksen johdon ja kulutajien välissä. Myynti suunnitellaan ja myyntiä ohjataan. Ilman myyjiä uusien tuotteiden leviäminen olisi hitaampaa, ja yhtään valehtelematta voi väittää, että ilman voimakasta panostusta myyntiin kännykkämme uusin ominaisuus olisi tekstiviesti ja tälle vuodelle odottaisimme polymorfisia soittoääniä. Muistaako kukaan enää niitä?

Jakelutien hallinta on siis rahan tekemisen kulmakivi. Logistiikka on suomeksi elinkaari. Elinkaari sitoo niin valtavat määrät pääomia (raaka-aineesta kaupan kautta kierrätykseen), että yhdelläkään yrityksellä ei ole varaa tuottaa varastoon tavaraa. Tätä on lyhyesti sanottuna kvartaalikapitalismni; tehokasta pääomien käyttöä.

Jakelutien hallitsijalla on aina kiusaus sulkea kilpailijoiden pääsy sinne. Julkisia ja yksityisiä ostajia lahjotaan, viedään tapahtumiin ja maksetaan tuotekoulutusta maailman äärissä. Virkamiehiä painostetaan, että nämä säätävät tuotteisiin pakollisiksi juuri ne ominaisuudet, joissa oma yritys on vahva ja estävät hankkeet, joissa kilpailijan tuote on muita edellä. Mieleen nousevat luomutuotteet ja kasvisruoat, joissa lobbaus toimi Helsingissä niin hyvin, että moni yritys olisi raastuvassa selittämässä toimiaan. Mitään näyttöä edelleenkään ei luomuruoan tai kasvisruoan paremmasta sopivuudesta laitosruokailuun ole, mutta päätös syntyi median myötätuella.

Poliittinen jakelutien hallinta liittyy vaalirahoitukseen. Vihreät poliitikot saivat läpi vaatimuksensa tuen avoimuudesta ja suuruudesta. Moni Vihreä poliitikko hallitsee netin ylivoimaisesti paremmin kuin muut. Netti on edullinen jakelutie ja juuri tätä kilpailuetua Vihreät ovat taitavasti vaatineet kaikille pakollisiksi. Ja onnistuneetkin, kun vaalituki on nyt siis julkista ja painopiste on kohti entistä pienempiä kertalahjoituksia. Isojen tukien julkaisemiseen pakotaminen saa suuret tuet näyttämään epäilyttäviltä, koska netti jakelutienä on niin edullinen.

Rahoituksen lisäksi politiikan jakelutie sisältää toimittajien myönteisen suhtautumisen. Elinkeinoelämässä median tuen saa ostamalla mainoksia, mutta poliittinen toimitus ostetaan puolelle avoimella yhteistyöllä. Toimittajat valitsevat myönteiseen uutisointiin vain ne ajatukset, jotka noudattavat heidän omaa maailmankuvaansa. Omaa etuaan ajavan poliitikon on siis syytä tukea toimittajien kannattamaa politiikkaa taatakseen myönteisen näkyvyyden itselleen. Toimittajat hallitsivat politiikan ainoaa jakelukanavaa aina 2000-luvulle asti (FPÖ: Itävallan Vapauspuolue, joutui EU:n sosiaalidemokraattisten puolueiden boikottiin vuonna 1999).

Media yrittää loppuun asti pitää kiinni toimittajiensa ikivanhasta oikeudesta ohjata poliittista keskustelua eli valvoa jakelukanavan liikennettä, mutta yhä useaammin keskustelu alkaa netissä. Murros muistuttaa paljon 90-luvun kännykkäkauppaa. Kun tuote ei enää myy itse itseään vaan sitä on alettava myydä, kilpailu kiristyy jakelukanavan hallinnasta. Toimittajat eivät tätä ymmärrä, koska toimittajat eivät ole tottuneet avoimeen kilpailuun ja haastetuksi tulemiseen. Vapaata kansalaiskeskustelua halutaan rajoittaa rasismin, muukalaisvihan ja suvaitsemattomuuden kasvun hillitsemisen nimissä.

Lopuksi: Ilkka Kanerva oli hyvä esimerkki naistoimittajien vihat päälleen saaneesta poliitikosta. Kun Kanerva salaa yritti kiertää tiensä ohi jalkansa kiinni saksaavien nuorten naistoimittajien kohti avointa jakorasiaa, oli leppymätön viha valmis.