sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Ympärileikataan ja yhteen tullaan

Ida on pohdiskellut blogissaan juutalaisten ja tataarien Suomessa jatkamiin uskonnollisiin perinteisiinsä poikien ympärileikkauksesta (Hätäpäidenkalinaa). Idalla on ihan hyvä näkökulma, että perhe tietää valtiota paremmin, kuinka lapset tulee kasvattaa, minkä jaan aivan sataprosenttisesti. Ympärileikkauksen osalta, kuitenkin, kyseessä on ikivanha rituaali, jonka alkuperäinen, perinteinen tarkoitus oli madaltaa miesten seksuaalista viettiä. Kuten nykyisin tiedetään ja huomattu on, niin se ei siihen tarkoitukseen toimi. Kaikkien rituaalien tarkoitus on osoittaa omalle ryhmälle, että uskon samaan kuin tekin ja siten jaan samat tavoitteet. Rituaalien kieltäminen on siten uskonnon harjoittamiseen puuttumista eli uskonnonvapauden rajoittamista.

Toisaalta, länsimaissa ymmärretään, että lapsia ei saa fyysisesti kurittaa. Meillä on jopa koirien hännän ja korvien typistäminen kiellettyä, mutta poikien ympärileikkausta ei. Kyse on juuri tuosta uskonnonvapaudesta. Jos uskoisimme hännättömään afgaanivinttikoiraan, olisi mahdotonta kuvitella sen typistämisen kieltämistä. Vastakkain ovat siis länsimainen oikeudentaju fyysisestä koskemattomuudesta ja oikeus harjoittaa omaa uskontoaan.

Käytännössä olen hyvin sallivainen erilaisten uskonnollisten rituaalien suhteen. Minua eivät häiritse ruokarukoukset, aamunavaukset tai joulunäytelmät. Minareettien rukouskutsut ja pyllistelevät muslimit värikkäillä matoillaan kuuluvat katukuvaan arabimaissa, mutta Suomeen en niitä kaipaa. Poikien ympärileikkauksen kiellon puolesta tärkein perustelu on mielestäni yhdenmukaistaa uskonnollisia rituaaleja. Eli sen sijaan, että ikään kuin työnnämme kauemmas eri uskontoihin kuuluvia Suomen kansalaisia, asetammekin tietyt rajat, joiden sisällä maassamme tulee elää.

Hyviä näkökantoja on siis molempiin suuntiin. Kuten tiedetään, ihmiset ovat kautta aikain tehneet virheitä, tekevät niitä edelleen ja tulevat myös tulevaisuudessa toistamaan samat virheet oppien joka kierroksella kuitenkin jotain. Nykyisen tietomme mukaan poikien ympärileikkaus on turhaa ja joidenkin mielestä jopa julmaa. Kaiken turhan ja julman kieltäminen on kuitenkin mahdotonta, joten kieltämisellä on selvät perusteet, jotka tässä yhteydessä voivat liittyä terveysfasismin nimissä tapahtuvaan uskonnonvastaisuuteen. Kolesterolin alentaminen on valtion tahto, vaikka kolesterolin alentaminen ei vähennä päätetapahtumia eli ennenaikaisia kuolemia. Sadat tuhannet ihmiset siis syövät valtion kustantamia lääkkeitä, jotka aiheuttavat vuodessa satoja haimatulehduksia. Eli sadat ihmiset joutuvat kuolemanvaaraan siksi, että terveyden nimissä valtio syöttää ihmisille turhia lääkkeitä. Eikö tämä pitäisi lopettaa?

Arkikokemusten mukaan ihminen on onnellisin, kun hänen odotetaan käyvän työssä, noudattavan säännöllistä vuorokausirytmiä, elättävän itsensä ja perheensä eli suomeksi sanottuna kantavan vastuunsa itsestään ja perheestään. Humpan juoneen kuuluu, että kun osoittaa kantavansa vastuunsa, saa myös vapauksia. Tavallinen aikuinen ihminen kykenee kantamaan vastuun lasten hankkimisesta ja kasvattamisesta. Aikuisen ihmisen tehtävä on päättää, leikataanko hänen poikansa esinahka vaiko ei. Ainakin tämän keskustelun perusteella vaikuttaa siltä, että käsitys naisten koulutuksen merkityksestä kehitysmaiden kivikautisten perinteiden hävittämiseksi toimii:
"itse olen kanssa suhteessa muslimi miehen kanssa, ja alussa oli eripuraa ympärileikkauksen suhteen.. ja kerroin ettei suomessa tehdä kuin yksityisillä? ja nekin on kalliita.. joten mieheni on nyt hyväksynyt ettei meidän tulevaa poikaa tulla leikkaamaan,kun hän nyt syntyy toukokuussa."
Muistan kun pikkupoikana oma tonttuisäni opetti minua esitettyäni jonkin vaatimukseni siitä, kuinka kotona tulisi olla ja elää, että hän noudatti lapsuudenkodissaan oman isänsä sääntöjä. Jos hän nyt omassa kodissaan noudattaa minun sääntöjäni, niin missä vaiheessa hän saa noudattaa omia sääntöjään. Kyllä se veti näsäviisaan tonttupojan aika nöyräksi.

Zeus ja poliittinen eliitti

Barack Obama anelee tukea tiistain täytevaaleja varten. Presidentti, joka julisti olevansa yhdistäjä eikä hajoittaja kehotti latinoita toimimaan nukkumisen sijaan. Obama yllytti, että "latinojen tulee osoittaa vihollisilleen, mitä mieltä he ovat Arizonan laittomia siirtolaisia koskevasta laista". Tuo on kovaa puhetta mieheltä, joka ei rohkene kutsua Irania viholliseksi. Kovaa puhettä mieheltä, jonka johtamista kansalaisista 60% kannattaa Arizonan pyrkimyksiä. (National Post)

Suomen poliittinen kenttä on lievästi sanottuna sekaisin. Edellinen pääministeri rypi naisseikkailuissa kuin teinipoika ongelmista toiseen. Vaalirahoitus tuskin tuli kenellekään yllätyksenä, koska vaalikampanjat maksavat, ja joltain rahat tulevat. Poliitikon tehtävä on edustaa äänestäjiään, ja jos äänestäjät antavat rahaa vaaleja varten, niin kukapa sitä kieltää pystyy? Tai kysytään niin päin, että mikä motiivi kieltäjällä itsellään on?

Nykyinen pääministeri selittelee vakavalla naamalla, että "viesti ei ole mennyt perille". Siihen varmaan uskoo vain itse viestinviejä, sillä tekosyynä se on huonoin mahdollinen. Kun nainen valitaan puoluejohtoon, syynä on "imagon kohennus". Mikäpä ettei, kyllä minä ainakin mieluummin katselen Jutta Urpilaista kuin Eero Heinäluomaa verkkosukissa. Kuitenkin perustelu, että "olemme epäonnistuneet viestin viemisessä" tuo mieleen kreikkalaiset tarinat, joiden jumalat laskeutuivat omaa arvoaan alempien kuolevaisten joukkoon vuorten huipuilta.

Merkittävin yhteiskunnallinen linjaus seuraavissa vaaleissa koskee budjetin tasapainottamista - tai ainakin pitäisi koskea. Yksi valtakunnan pahimmista ongelmista on pääkaupunkiseudun asuntojen kalleus, mutta nämä ovat valtakunnalliset vaalit, joten siihen tuskin puututaan, vaikka syytä alkaisi olla. Helsingin valtuusto kusee omia kaupunkilaisiaan silmiin, mutta ihmekös tuo, kun hesalaiset tykkäävät äänestää Vihreitä, jotka taas tukevat pienten asuntojen rakentamista, koska vihreä äänestäjä on sinkku.

Pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta, jonka Alva ja Gunnar Myrdal suunnittelivat on sosialistinen utopia todellisuudessa. Myrdalien kuuluisat sanat olivat, että jos sosialismi ei toimi Ruotsissa, joka on vauras, demokraattinen, lukutaitoinen ja etnisesti yhtenäinen, ei se toimi missään. Oikeassahan tuo näytti olevan. Ruotsin romahdus maailman vauraimman maan paikan tavoittelijasta teollisuusmaiden köyhimpiin on vaikuttava suoritus ottaen huomioon, että maassa ei ole ollut vierasta hallintoa satoihin vuosiin, ellei Bernadotteja sellaisiksi lasketa. Suomi seuraa kovaa vauhtia, jos julkisen sektorin passivoivaa vaikutusta kansalaisiin ei oteta vakavasti.

Julkisen sektorin leikkaaminen on aloitettava pienistä asioista, kuten kouluruokailun maksullisuudesta ja laittomien maahantulijoiden hyysäämisen lopettamisesta. Sen tulee jatkua suuriin asioihin, jossa työkykyiselle ihmiselle ei makseta avustuksia. Pienipalkkaisten verotus on oikaistava sellaiseksi, että ihminen voi tulla palkallaan toimeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että alle kahdesta tuhannesta eurosta ei makseta tuloveroa. Siitä yli menevästä osasta maksetaan vaikkapa kolmannes. Sen jälkeen katsotaan, mihin rahat riittävät. Julkisen sektorin tehtävistä sairaanhoito, koulutus ja turvallisuus tulee säilyttää, mutta kaikki muut projektit laitetaan jäihin niin kauan, kunnes budjetti on tasapainossa. Julkisen sektorin palkkoja tulee leikata, koska yhteiskunta on sairas, jos riskinen (yksityisen sektorin) palkkakehitys häviää riskittömälle uralle (valtiolla tai kunnalla).

Lopuksi lyhyt kurkistus kirkkohistoriaan. Kreikan jumalia oli kaksitoista, kuten eläinradassa symboleita ja vuodessa kuukausia. Zeus, ylijumala, on ainoa, jolla on indoeurooppalainen tausta, eli Zeus oli kreikkalaisten oma, aito ja alkuperäinen jumala. Sen sijaan toiseksi tärkein eli Apollon on selvästi tuontijumala, ja sen palvonta levisi hitaasti Jooniasta Eurooppaan. Zeuksen tytär, Pallas Athene, on myös maahanmuuttaja. Pallas oli kaupunkien suojelija, poliukhous, jota palvottiin kaupunkien akropoleilla, ja erityisesti Ateenassa, jolle hän oli antanut nimensäkin. Kreikkalaiset jumalat asuivat vuorten huipuilla halliten säitä ja luonnon ilmiöitä. He saattoivat laskeutua ihmisten sekaan ja viedä ihmisiä mukanaan taivaaseen. Näistä myyteistä pari tuhatta vuotta sitten saatiin juutalaisten yksijumalaisuuteen yhdistettynä oppi Jumalasta, joka hallitsee taivaasta käsin ja ainakin kuvataiteessa muistuttaa ihmistä ulkonäöltään, mutta toisin kuin kreikkalaiset jumalat, kristinuskon Jumala on virheetön.

perjantai 29. lokakuuta 2010

Muutama täky Illmanin Mikalle

Nyt täytyy kyllä rehellisesti sanoa, että Helsingin hovioikeus voi vetää itsensä jojoon. Tai itse asiassa, eihän se nyt hovioikeuden vika ole, että maassa on ns. paskalakia paskalain päälle. Jussi Halla-ahoa syytettiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, mikä hylättiin, ja uskonrauhan rikkomisesta, minkä siis hovioikeus vahvisti. Lisäksi hovioikeus vaati poistamaan pari kohtaa, joissa sen mielestä loukattiin Allahia, Muhammedia ja mahomettilaisia.

Iltalehden mukaan
"Oikeuden mukaan kirjoituksen tarkoituksena ei ollut käydä asiallista keskustelua uskonnon väitetyistä epäkohdista, vaan vain häpäistä sananvapauden varjolla uskonnon pyhiä arvoja."
Minun mielestäni ihmiset saavat heitellä raamattuja, koraaneja tai vittu vaikka voltteja, mutta ei niistä saa sakkoa tuomita. Eikä vankilaa.

Sananvapaus on niin jumalattoman tärkeä aihe, että sen loukkaamattomuus on elintärkeää. Kuka helvetin idiootti haluaa alkaa makutuomariksi sen suhteen, mitä saa arvostella, millä sanoilla saa arvostella ja miksi saa arvostella. Jos minä olisi hovioikeuden tuomari, olisin huolehtinut arvokkuudestani ja kieltäytynyt annetusta tehtävästä. Jos tuomarit pannaan naurun alaiseksi, on tuomarien asema vetää itsensä suosta pois.

Muutama täky Illmanin Mikalle

Valtionsyyttäjä Mika Illmanin voittoputki jatkui muutama päivä sitten, kun alapäähuumorin suurmies Seppo Lehto tuomittiin kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeuteen ja kymmenien tuhansien eurojen vahingonkorvauksiin useista törkeistä kunnianloukkauksista, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta. Asiaa on puitu pitkin internettiä niin paljon, ettei minun varmaan tarvitse toistella itsestäänselvyyksiä:

a) Lehdon tekemät törkyblogit täyttävät toki minkä hyvänsä tulkinnan mukaiset "törkeän kunnianloukkauksen" kriteerit, mutta

b) Suomessa ei ole koskaan tuomittu ketään kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeuteen tällaisista rikoksista. Mika Illmania en moiti, onhan hän mitä ilmeisimmin sukunimensä arvoinen mies, joka tekee sitä, mitä hänen mielestään on tehtävä, mutta niillä käräjäoikeuksilla, jotka kevään mittaan ovat kiltisti antaneet Mikalle kaiken, mitä tämä kehtaa pyytää, on syytä hävetä.

c) Illman kelpuutti asianomistajiksi ja jättiläiskorvausten saajiksi vain syyttäjäkavereitaan ja kansanedustajia, ei esimerkiksi Teemu Lahtista, jolle Lehdon törkyblogit aiheuttivat mahdollisesti todellista vahinkoa edellisten eduskuntavaalien alla. Ajattelu, jossa julkisuuden henkilön kunnia nauttii suurempaa suojelua kuin rivikansalaisen kunnia, on ollut tähän asti vieras demokraattiselle oikeusvaltiolle.

Kunnianloukkaukset sikseen. Lehto tuomittiin myös uskonrauhan rikkomisesta. Käräjäoikeuden perustelujen mukaan Lehto rikkoi muslimien uskonrauhaa pilkkaamalla profeetta Muhammadia. Professori Jaakko Hämeen-Anttila on vahvistanut tulkinnan, jonka mukaan Muhammad on islaminuskossa pyhä hahmo.

Valtionsyyttäjä Mika Illmanin ja Tampereen käräjäoikeuden kanta siis on, että profeetta Muhammadin loukkaaminen on laitonta, koska Muhammad on muslimeille pyhä.

(Toisaalta professori Hämeen-Anttila osaisi varmasti vahvistaa senkin, että kristinuskossa Jeesus ja Jumala ovat pyhiä hahmoja. Tämä ei tietenkään estä ketään pilkkaamasta Jeesusta ja Jumalaa vapaasti valitsemallaan tavalla.)

Aion seuraavaksi heittää Mikalle syötin:

Profeetta Muhammad oli pedofiili, ja islam on pedofilian pyhittävä uskonto, siis pedofiiliuskonto. Pedofilia on Allahin tahto.

Ovatko nämä lauseet laittomia? Ne varmasti loukkaavat muslimin uskonnollisia tuntoja. Lähestytään asiaa loogisten ketjujen avulla:

Viisikymppisenä äijänä Muhammad kihlasi 6- tai 7-vuotiaan Aishan. Heidän liittonsa "täyttyi" Aishan ollessa 9-vuotias. Voidaan tietysti ajatella, että ajat olivat tuolloin toiset, eikä Muhammadin tekoja pidä arvioida nykypäivän kriteereillä, mutta koska toisaalta olemme viime vuosina oppineet, että 50-luvun koulukirjat olivat rasistisia puhuessaan "neekereistä" (vaikka "neekeri" ei tuolloin ollut kenenkään mielestä rasistinen termi), on kai yhtä lailla paikallaan kutsua 1400 vuotta sitten elänyttä lapsenraiskaajaa lapsenraiskaajaksi.

Mitä on tehtävä, jotta yllä esitetyt, lihavoidut väitteet eivät pitäisi paikkaansa? On väitettävä, että ...

a) ... koraani ei ole kirjaimellisesti totta (ts. että Muhammad ei yhtynyt 9-vuotiaaseen tyttöön). Tämä ei käy, koska islamilaisen doktriinin ja muslimien näkemyksen mukaan Koraani on kirjaimellisesti otettavaa Jumalan sanaa. Yhtymistä ja Aishan ikää ei siis voida kiistää loukkaamatta muslimeja.

b) ... Muhammadin toiminta ei ollut kaikilta osin hyväksyttävää. Tämäkään ei käy, koska muslimien (ja Tampereen käräjäoikeuden) näkemyksen mukaan Muhammadin kritisointi on Jumalan kritisointia ja siten pyhäinhäpäisyä. Rangaistus on kuolema. Muslimit uskovat, että Muhammadin teot olivat Jumalan tahdon mukaisia. Koska lapseen yhtyminen oli Muhammadin teko, myös se oli Jumalan tahdon mukainen.

Kuten näemme, kaikki argumentatiiviset väylät lihavoitujen väitteiden kumoamiseksi on teologisesti tukittu. Muhammadin pedofiiliys ja muslimien sekä Allahin pedofiliamyönteisyys voidaan kiistää vain kiistämällä koraanin kirjaimellinen totuudellisuus tahi Muhammadin asema Jumalan lähettiläänä, jonka teot ovat Jumalan tahdon mukaisia.

Niinpä toistan väitteeni:

Profeetta Muhammad oli pedofiili, ja islam on pedofilian pyhittävä uskonto, siis pedofiiliuskonto. Pedofilia on Allahin tahto.

Seuraava täky kuuluu:

Ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre.

Onko tämä väite sopimaton? Kanssakirjoittaja Kekke kanteli Julkisen Sanan Neuvostolle taannoisesta Kaleva-lehden pääkirjoituksesta, jossa päissään tappamisen arveltiin olevan suomalaisten "kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre". JSN ei ottanut kantelua edes käsittelyyn. Neuvoston sihteeri Nina Porra:

"Kirjoittaja viitannee selvityksiin, joissa humalajuominen on havaittu suomalaisen alkoholikulttuurin erityispiirteeksi. Myös humalan ja väkivallan välillä on todettu yhteyksiä. Ongelman geneettistä taustaa kirjoittaja ei käsittele faktana vaan esittää siitä oman arvelunsa."

JSN:n päätökset eivät tietenkään ole juridisia ennakkotapauksia, joita inkvisiittori Illmanin tarvitsisi noteerata, mutta koska toisaalta "kiihottaminen kansanryhmää vastaan" on yleisen syytteen alainen rikos, ja koska Illman (jolle asia viran puolesta kuuluisi) ei Kalevan juttuun ole puuttunut, voitaneen tehdä johtopäätös, että negatiivisia, kansallis-geneettisiä stereotypioita saa julkaista, kunhan niitä ei käsitellä faktana.

Emmehän voi ajatella, että Suomessa eri ihmisiä koskisivat eri säännöt.

Kaikki somalit eivät tietenkään ryöstä tai loisi verovaroilla, mutta eivät toisaalta kaikki suomalaisetkaan tapa päissään. Somalit, joita on 0.2 prosenttia Suomen kokonaisväestöstä, tekevät 12 prosenttia poliisin tietoon tulleista ryöstöistä. Yksi Suomessa asuva somali kymmenestä käy työssä. Ryöstely ja loisiminen ovat somalien lukumäärään suhteutettuna paljon tavallisempia ilmiöitä kuin humalassa tappaminen suomalaisten keskuudessa. Niinpä esitän uudelleen arveluni (jota en käsittele faktana):

Ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre.

Näissä merkeissä toivotan Mikalle hyvää päivän jatkoa.


Yllä oleva on lainattu Halla-ahon blogista. Jos lainaus on luvaton, haastakaa oikeuteen.

torstai 28. lokakuuta 2010

Luonnonsuojelua Karjalassa

Tänään Helsingin venäläinen koulu (Wiki) viettää 55-vuotispäiväänsä. Joskun muinoin Suomea ja Irlantia verrattiin toisiinsa: molemmat ovat viinaan meneviä ja harmina imperialistinen, sotaisa naapuri. Suomalaisten veronmaksajien harmiksi oma eduskuntamme on päättänyt siis osallistua Pietarin jätevesien puhdistamiseen ja pakottanut mökin mummot ja papat investoimaan jätevesikaivoihin. Ympäristöjutut ovat ihan jees, mutta sinisilmäisyys ei.

Venäjä rajoitti viime kesänä bensiinin viemistä pois (HS). Älkää minulta kysykö, mikä tuon älynväläyksen takana on, mutta tällä hetkellä venäläiset myös vahtivat tuota keksimäänsä rajoitusta. Kun Venäjältä tulee Suomeen autolla, ennen valtion rajaa on kolme pysäytystä, joissa tarkistetaan passit. Nyt keskimmäisellä pisteellä tarkistetaan myös polttoaineen määrä, ja jos sitä on liikaa, se pitää kaataa siinä viranomaisen valvovan silmän alla suoraan maahan. Bensahan haihtuu, mutta diesel on nimensä mukaisesti öljyä.

On se, vaikka voissa paistaisi!

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Sosialistinen Sekoomusnuori Sandström

Sekoomus on vanha porvaripuolue, joka alkoi myydä periaatteitaan ensin Ilkka Suomisen ja Kanervan pokkuroitua Tehtaankadulla ja myöhemmin Holkerit ja Kataiset ovat jatkaneet samaa moraalitonta touhua uusissa kulisseissa. Tomi Sandström -niminen sekoomuslainen kirjoittaa blogissaan (Maahanmuuttoa rajoittamalla ei Suomea pelasteta):
Maahanmuuttokriitikot kiinnittävät aktiivisesti huomiota humanitaariseen maahanmuuttoon. Erityisesti heitä tuntuu sapettavan ajatus siitä, että joku ulkomaalainen voi asua Suomessa yhteiskunnan kustannuksella. Harvemmin heiltä kuulee kritiikkiä suomalaisia sosiaalijärjestelmän väärinkäyttäjiä kohtaan.
No kyllä kuulee, jos haluaa kuunnella. Sekoomus on iät ajat vastustanut hölliä sosiaalitukia, mutta nuoret sekoomuslaiset näemmä vaativat (entisiltä) kannattajiltaan vinkkejä järjestelmän parantamiseksi!
Jos nämä maahanmuuttokriitikot todella olisivat huolissaan Suomen taloudellisesta huoltosuhteesta, eivätkä ulkomaalaisväestön määrän lisääntymisestä, he luultavasti esittäisivät kehittämisehdotuksia sosiaaliturvajärjestelmäämme kohtaan.
On se jumalauta uskomatonta, että minun pitää antaa vinkkejä, miten sosiaaliturvaa voisi entisestään laajentaa!
Suomessa on noin 200 000 työtöntä, joista ulkomaalaisten osuus on noin 10 000. Eli ulkomaalaisten osuus kansakuntamme työttömistä on vain noin 5 prosenttia. Toki kausivaihtelua tapahtuu suhdanteiden mukaan, mutta tämä on se suuruusluokka, josta puhutaan. Työvoiman ulkopuolella olevien suhde työvoimaan on ulkomaalaisilla samaa tasoa kuin kantaväestöllä.

Jos joku saa näillä luvuilla laskettua, että maahanmuuton rajoittaminen jotenkin maagisesti pelastaa Suomen taloudellisen huoltosuhteen heikkenemisen, minä haluan nähdä sen laskukoneen.

Sen sijaan, tarvitsemme sosiaaliturvan kokonaisremontin. Tarvitsemme sosiaaliturvajärjestelmän, joka auttaa aidosti hätää kärsiviä, mutta ei mahdollista järjestelmän hyväksikäyttöä. Tarvitsemme järjestelmän, joka kannustaa työntekoon, eikä rankaise ahkeruudesta. Ansaitsemme järjestelmän, jossa palvelut saa yhdeltä luukulta, eikä työnhakijoita nöyryytetä pakottamalla heitä todistelemaan, ettei tuloja todella ole. Tarvitsemme sosiaaliturvajärjestelmän, jossa työnteko kannattaa aina ja joka ei vaadi valtavaa byrokratiaa toimiakseen. Tarvitsemme siis jotain perustulon kaltaista.
Vittu, tulihan se sieltä! Sekoomuslaiset idiootitkin juoksevat jo perustulon perässä. Jumalaade...
Jos joku maahanmuuttokriitikko on sitä mieltä, että säilyttämällä nykyisen sosiaaliturvajärjestelmän, mutta laittamalla rajat kiinni saavutetaan ikuinen onni, niin kuulisin mielelläni jotain perusteluita.
Kukaan ei ole väittänytkään, että sillä saadaan ikuinen onni tai siis valtion talous tasapainoon, mistä tässä on kyse. On se surullista, että Tomppeli rakentaa olkiukon, kaataa sen ja perustelee sillä, että sosiaalinen maahanmuutto ei ole ongelma ja että sen takia islamin arvostelu on typerää...

Kalevi Sorsa, Aarne Saarinen ja Olof Palme olisivat ylpeitä jos tietäisivät, että vanhan verivihollisen nuori polvi jumaloi heidän aatteitaan. Se, mitä Tomppeli ei tajua on se, että kukaan noista kolmesta ei olisi tukenut kansalaispalkkaa vaan ne herrat arvostivat (Palmea lukuun ottamatta) kovaa työntekoa.

Islamin nousun perusteet

Muistatteko vitsin 80-luvulta, kun Brezhnev ja Reagan syväjäädytettiin sadaksi vuodeksi. Kun he heräsivät, Leonid alkoi nauraa ihan mahdottomasti lukien samalla lehdestä ääneen, että Amerikassa on kommunistinen hallinto. Järkyttynyt Reagan kappasi lehden ja alkoi nauraa vielä kovemmin lukiessaan uutisen, jonka mukaan Kiinalla ja Suomella on taas ollut rajaselkkauksia keskenään.

Vitsi palautti mieleeni ajat, jolloin yleisesti pidettiin luultavana, että suurimmat kommunistimaat Kiina ja Venäjä ajautuvat avoimeen sotaan (Wiki). Kiinan ydinasepelote oli vielä keskeneräinen, joten Kiina pullisteli lähinnä valtavalla väestömäärällään. Stalinin kuolemaan asti kiinalaiset kommunistit myönsivät Stalinin ylivallan, mutta Kremlin uuttaa johtoa Mao Zedong ei enää pelännyt. Kiina alkoi nousta Moskovan varjosta, ja kansallinen sosialismi on kansainvälisen sosialismin pahin vihollinen, ja siksipä sitä kutsutaankin äärioikeistoksi. Pahin mahdollinen ideologia - oikeistolainen ja vieläpä äärisellainen.

Miksi kansallinen sosialismi on kansainvälisen sosialismin pahin vihollinen? Kansainvälinen sosialismi tarkoittaa yhdestä paikasta johdettua maailmanhallintoa. Tällä yhdellä paikalla tarkoitettiin luonnollisesti Kremliä, joka oli ensimmäisenä maana päässyt proletariaatin diktatuuria maistelemaan ja oli siten sukupolvia pidemmällä kuin muut. Venäjä antoi valtavaa taloudellista tukea vallankaappausta suunnitteleville tahoille niin Euroopassa kuin kehitysmaissakin. Koska Venäjällä ei ollut juurikaan läntisten maiden kanssa avoimeen kaupankäyntiin soveltuvia hyödykkeitä, taloudellinen tuki riistettiin sekä venäläisten että varsinkin sen satelliittivaltioiden työväen selkänahasta. Kuuba ja Pohjois-Korea ovat jääneet nykyiselle sukupolvelle osoituksiksi järjestelmästä, joka eli vain niin kauan kun Venäjä kykeni niitä rahoittamaan.

Kun kylmä sota lopulta päättyi, monet ajattelivat sodan uhan pitkiksi ajoiksi haihtuneen päältämme. Ihmiset olivat helpottuneita, kun ydinsota oli vältetty. Kuitenkin jo tuolloin eri puolilla maailmaa oli paljon alueita, joissa vallankumous jäi ikään kuin kesken.Ne olivat alueita, jotka olivat fanaattisten johtajien hallussa. Heidän kiihkonsa ei perustunut kommunismiin vaan islamiin. Heille islam antoi samanlaisen työkalun kuin kommunismi heidän maallisille vastustajilleen: poliittinen ideologia, joka kattaa kaikki elämän osa-alueet. Islamismin heräämisen ja nousun huomasivat jo 40 sitten kaikkein tarkkasilmäisimmät yksilöt. Neuvostoliiton romahdus vain tasoitti tietä islamin laajenemiselle, ja Maon julistama valkoisen miehen rasismi kiihdyttää menoa entisestään. Lännessä toimiva viides kolonna yrittää omalta osaltaan vaientaa maanmiestensä vastarinnan vaatimuksillaan.

Arvo Tuominen kertoo laajasti (Myrskyn mentyä, 1971, s. 149-175) kommunistisen Kiinan ja Neuvosto-Venäjän ristiriidoista ja niiden vaikutuksista sekä Aasiaan, Afrikkaan ja erityisesti länsimaihin. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että Tuominen kirjoitti nämä tasan 40 vuotta sitten. Korea, Vietnam, Laos, Kamputsea ja muut Kaukoidän maat vajosivat historialliseen alennustilaansa Maon oppien voimalla. Afrikka, Etelä-Amerikka ja jopa läntiset suurkaupungit olivat Maon sissitoiminnalle mitä otollisinta maaperää. Mitä teknisempi ja mutkikkaampi yhteiskunta, sitä haavoittuvaisempi se on sabotaasille. Sissejä ei voi voittaa atomipommilla, joten sota on luonteeltaan ns. epäsymmetristä.

Kiina ja Venäjä aloittivat kilpajuoksun Ranskan ja Englannin vanhoissa siirtomaissa toimiessaan toistensa alistamiseksi. Maolla oli kuitenkin yksi työkalu, jota se käytti menestyksellä sekä Aasiassa että Afrikassa: rasismi. Kehitysmaiden vallankumouksellisten silmissä venäläinen on yhtä valkoinen kuin brittikin. Maon sanoi "Jokainen valkoinen on sortajamme!" ja poimi kypsiä marjoja koriinsa.

Kirjassaan Tuominen hahmottelee, mihin suuntaan hän arvioi maailman menevän. Ne ovat niin mielenkiintoisia mielipiteitä, että lainaan ne tähän lopuksi:

- Arabisissit kaappaavat lentokoneita keskellä järjestäytynyttä länsimaista yhteiskuntaa. Vielä kymmenen vuotta sitten länsi pystyi suojelemaan kansalaisiaan ja heidän omaisuuttaan ja kurittamaan kaikkia, jotka loukkasivat heidän etujaan. Enää eivät kykene. Sissit ovat luoneet tilanteen, jossa kukaan ei voi olla varma, että kone laskeutuu sinne, minne pyrkii. Anarkistit voivat panna kokonaisen valtion kaaostilaan.

- Ihmiskunnan tuhoa eivät uhkaa vain ydin-, biologiset ja kemialliset aseet vaan maailmanlaajuinen terrori, jota johtavat yleiseen kaaokseen pyrkivät fanaatikot.

tiistai 26. lokakuuta 2010

Valkopesua ja lääkehuuruja

Näin eilen onsevaantyhmäämaksaaliikaa-liikkeen kaupassa Tohtori Philin keskusteluohjelmaa pari minuuttia. Ohjelmassa oli laitettu 10-15 ihmistä eristykseen muutamaksi päiväksi ratkomaan keskenään ongelmiaan. Näkemässäni kohdassa n. 50-vuotias perhepäivähoitajana työskennellyt nainen itkua pidätellen ja ääni väristen totesi itselleen täysin tuntemattomalle mustalle miehelle, ettei hän luota tähän. Nainen kertoi, että hän pelkää mustia miehiä ja että hän on ostanut käsiaseen suojellakseen itseään. Hän ei myöskään ota mustia lapsia hoitaakseen, koska ei kykene kohtaamaan näiden isiä "jos ne nyt edes kasvatukseen osallistuvat". Hän totesi yks'kantaan pelkäävänsä heitä.

Tuo vaan tuli mieleeni, kun luin aamulla Mediaseurannasta, että "Kerrostalon rappukäytäviin leviteltiin rasistisia lappuja noin viikko sitten Helsingin Vesalassa." (Vartti). Mielenkiintoista olisi nähdä, miten suomalainen media kommentoisi tuota Dr. Philissä esiintynyttä naista. Ehkäpä "TV-ohjelmassa lietsottiin rasismia"?

Jotta peli ei mene ihan ohi huitelemiseksi, on syytä muistaa, että rasismi on tekoja. Rasismia ei ole kertoa omia ajatuksiaan, jos niihin ei sisälly yllytystä väkivaltaan tai syrjintään. Rasismia ei ole se, että kertoo, ettei pidä jostain ihmisestä, ihmisryhmästä tai heidän tavoistaan. Rasismia ei ole se, että kertoo, miksei pidä, vaikka tyyli olisi uhkaava. Moni ihminen nimittäin paineen alla käyttäytyy uhkaavasti. Ennen käytettiin Omoa muuttamaan mustat vaatteet puhtaiksi, nyt homoa muuttamaan mustat aatteet puhtaiksi.

Eilen tuli myös MOT-ohjelma, jossa vedettiin yhteen uusia johtopäätelmiä, joiden mukaan kolesterolia alentavat statiinit eivät kenties pidennä elinikää. Suomessakin lääkettä käyttää 600.000 ihmistä, joten tulonsiirto ulkomaisille lääkeyhtiöille on valtava, koska valtio osallistuu lääkehoidon kustannuksiin. Tilanne muistuttaa poliitikkojen ilmaston lämpenemistä vastustavaa toimintaa. Kuvitelkaapa, että lääkeyhtiö toisi julkisuuteen laskelman, jossa se vakavalla naamalla selittäisi, että "Supertietokoneemme laskujen mukaan tämä lääke pidentää elinikää kymmenellä vuodella. Pidämme laskelmia ainoina oikeina, ja seuraukset ovat ihmiskunnan kannalta tappavia, jos lääkkeellemme ei anneta myyntilupaa."

maanantai 25. lokakuuta 2010

Vihreä luomupieru

"Mitataan huono-osaisuutta millä mittarilla hyvänsä, perussuomalaisten kannattajakunta edustaa huomattavan huono-osaista joukkoa verrattuna minkä muun puolueen kannattajakuntaan hyvänsä." Näin tietää kertoa punavihreän liikkeen keskeinen oppi-isä Osmo Soininvaara (Katkerien kanava 25.10.2010). Mitään näyttöä hän ei väitteensä tueksi anna, mikä on hiukan ihmeellistä. Ehkä keskimääräinen Vihreä uskoo, mitä Soininvaara sanoo, joten asioita ei ole ollut tapana kyseenalaistaa. Soininvaaran asenne näyttää muuttuneen avoimesta vihasta sääliksi, mikä on aika tyypillistä niissä kommenteissa jotka heitetään kun mitään asiaa ei enää ole sanottavana. Ilmeisesti Katajanokalla on tajuttu, että paukut on paukuteltu ja suolessa on enää pelkkää kaasua.

Ihan näppituntumalta voin todeta, että Perussuomalaiset eivät ole huomattavan huono-osaisia yleensä ja varsinkaan verrattuna muiden puolueiden äänestäjiin. Soininvaara tulkitsee Persujen vihan eliitin pröystäilyyn kateudeksi, mutta ei se sitä ole vaan oikeudenmukaisuuden kaipuuta - vanhoja talonpoikaisarvoja. Kun muut vetävät vyötä kireämmälle, poliitikot tuntuvat keskittyvän verojen kiristämiseen. Perussuomalaisten riviin siirtyneissä on paljon niitä, joita hallituksen nykyinen - sanoisinko huolettoman pulskea - meno järkyttää, koska he joutuvat itse elättämään itsensä ilman kenenkään avustuksia. Heille Suomi on maa, jossa vedetään yhtä köyttä, mutta nyt koko tärähtäneistö näyttää pieraisevan juuri siihen hiileen, minkä eteen rahvas kontillaan valmistautuu puhaltamaan. Kansa syö papuja nälkäänsä - Vihreät kehittääkseen suolistokaasuja.

Lääkärissä

Kuulin tapauksesta, jossa suomalainen keski-ikäinen, työtön ja kouluttamaton yh-mies meni lääkäriin. Hän oli jo jonkin aikaa sairastellut ja yleiskunto oli vähitellen laskenut vaarallisen matalaksi. Potilas otettiin välittömästi vuodeosastolle, jossa häntä tuli tutkimaan nuori ulkomaalainen naislääkäri. Mies kieltäytyi ja vaati paikalle täydellisesti suomea puhuvaa lääkäriä. Pyyntöön suostuttiin, mutta miestä arvosteltiin suvaitsemattomuudesta.

Toisessa tapauksessa esimiesasemassa toimiva keski-ikäinen mies kärsii useista riippuvuuksista. Perheellinen mies haki sairaslomaa työterveyslääkäriltä. Hakemuksensa pönkäksi mies totesi suomalaiselle naislääkärille, että oli eilen käynyt katsomassa naisen omakotitaloa, ja hänellä on kauniit ja terveet lapset, joista pitää iloita, kun nykyaikana lapsille voi sattua vaikka mitä.

Kolmannessa tapauksessa keski-ikäinen, korkeasti koulutettu virkanainen toisessa avioliitossa tilasi ajan vuositarkastukseen. Ajanvarauksessa hänen ainoa vaatimuksensa oli, että lääkärin tulee olla nainen. Mitäpä näistä oikein ajattelen? Ainakin sitä, että ensimmäinen esimerkki luetaan helposti rasismiksi, vaikka kyseessä oli vakavasti sairaan halu varmistua siitä, että kommunikaatio toimii puolin ja toisin. Kolmannessa esimerkissä selviää, että nainen saa valita lääkärinsä ilman huomautuksia suvaitsemattomuudesta tai tasa-arvosta.

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Ranskalaiset grilliltä

Käsite ranskalainen lakko kuvaa valitettavan hyvin tuota ylimielisten sammakoiden kulttuuria. Tiedetään, että monet perinnölliset asiat ovatkin "perinnöllisiä" kulttuurisesti, eli esimerkiksi taipumus masentua kasvaa suurten kriisien aikaan syntyneillä vauvoilla. Ranskalainen kulttuuri on eurooppalaisen vasemmistolaisen tasa-arvokäsitteen kehto. Tasa-arvo on huono asia siksi, että tasa-arvon nimissä rajoitetaan jonkun yksilönvapautta. Vapaus taas on hyvä asia, vaikka kaikki eivät pärjää omillaan ja jäävät jalkoihin, koska ilman vapautta ei ole luovuutta. Ilman luovuutta ei ole kehitystä. Uudehko Time-lehden artikkeli ranskalaisista kouluista on kohtuullisen synkkää luettavaa (linkki), jota lyhyesti referoin alla niille, joilla ei ole aikaa lukea alkuperäistä kirjoitusta.

Ranskalainen koulutus on perinteisesti tähdännyt poimimaan kansakunnan hallitsijoiksi parhaat oppilaat. Eliittikoulut ovat julkisia, kun muissa maissa eliittikoulut ovat yleensä yksityisiä. Mielenkiintoista kyllä, ranskalainen koululaitos vaihtelee laadultaan hurjasti. Joka viides 11-vuotias ranskalaislapsi ei osaa lukea ja kirjoittaa. Ranskalaisten oppimistulokset ovat suorastaan romahtaneet 20 vuodessa. Osin muissa vertailumaissa on menty eteenpäin ja kouluissa käytetään hyviä opetusmenetelmiä ja uutta tietotekniikkaa, mutta pääosa ranskalaisten huonoista testituloksista kasautuu latinoille ja afrikkalaisille.

Ranskassa ylpeillään - ja ihan aiheesta - kaikille koululaisille pakollisista filosofian opinnoista, joista tulee suorittaa kohtuullisen vaativa essee-muotoinen lopputyö. Samoin ranskalaisissa kouluissa panostetaan voimakkaasti korkeatasoiseen ruokaan ja esteettiseen ruokailuun. Ne liittyvät stereotyyppisesti ranskalaiseen kulttuuriin kuin Seitsemän veljestä ja veripalttu suomalaiseen. Valitettavasti kuitenkin ranskalaisissa kouluissa ei ole taideaineita tai liikuntaa, joista huolehtiminen jätetään kotien vastuulle. Ranskalaisessa koulussa oppilaita nolataan julkisesti ja kaikista OECD-maista ranskalaiset pelkäävät eniten epäonnistumista. Tasa-arvon kulttuuriin kuuluu epäonnistumisen välttäminen, joten sammakot ovat saaneet mitä ovat tilanneet.

Suomessa oli tavallista vielä 70-luvulla jättää heikosti menestyneitä oppilaita luokalle. Nykyisin Aasiassa, Itä-Euroopassa ja Pohjolassa ei oppilaita enää jätetä luokalle, koska se ei tutkimusten mukaan paranna opiskelumotivaatiota eikä -tuloksia. Ranskassa yksittäiset opettajat noudattavat pilkun tarkkuudella valtakunnallisia opetusohjeita, joista poikkeaminen on jyrkästi kiellettyä ja paheksuttua. Siinä missä OECD-maiden oppilaista vain 13% tuplaa luokan, ranskalaislapsista 40% kokee toiston merkityksen opetuksen äitinä.

Aikoinaan autokaupassa pähkäilin parin vaihtoehdon kanssa, kunnes vanhempi sukulaismies opasti, että ranskalaisia ostetaan vain grilliltä. Sama pätee näemmä muuhunkin. Ranskan ennätyksellisen huonoa esiintymistä potkupallon MM-kisoissa päättyneenä kesänä perusteli joukkueen pelaajista yksi toteamalla, että ei hän koe mitään iloa tai ylpeyttä pukiessaan maajoukkuepaidan päälleen. Hän sanoi olevansa ensisijaisesti karibialainen (vai mistä nyt olikaan) ja musta, vasta sen jälkeen ranskalainen.

lauantai 23. lokakuuta 2010

Hormit nuohottu

Yleisradio tietää kertoa, että palolaitos järjestää alueensa kiinteistöjen nuohouksen kilpailuttamalla (Tiukka nuohouslaki). Sinänsä se on ihan järkevää, koska monopoliasemaan pääsevä nokisutari voisi muuten laskuttaa sellaiset hinnat, että köyhiltä vietäisiin tuhkatkin pesästä. Toisaalta kun miettii, niin miten ihmeessä on mahdollista, että kiinteistönomistaja ei saa päättää, mistä nuohouksensa ostaa. Ymmärrän toki, että osa ihmisistä ei tuhkaluukkujansa nuohoaisi, mutta eikö se ole valinnan vapautta? Miksi yhteiskunnan tulee päättää, kuka kenenkin töhkikset puhdistaa?

Pahin sananvapauden puolustaja on nykyisin ne liberaaleiksi itseään kutsuvat ihmiset, jotka ovat saaneet ns. "viharikokset" rangaistaviksi teoiksi. Heidän mielestään se, että joku valitsee, kuka nuohoaa hänen horminsa ei ole sallittua, mutta se, että hormin nuohous on kirkon isien siunattava, on säädettävä pakolliseksi.

Suhtautumiseni nokisutareihin on salliva. Seksi ja seksuaaliset halut ovat aivan keskeisiä ihmisarvoon ja inhimillisyyteen liittyviä asioita. Ihminen, joka elää selibaatissa, on outo samalla tavalla kuin ihminen, joka on yliseksuaalinen. Jokaisella nokisutarilla on vastaavasti oikeus omiin tarpeisiinsa, mutta se tulisi muistaa, että yhteiskunta ei ole kovin pitkäkestoinen, jos lasten hankkimista ja kasvattamista ei erityisesti suojella. Homous ei ole synti, jos se tarkoittaa väärin tekemistä, mutta on väärin tehty, jos perheen merkitystä yhteiskunnan tukipilarina ei ymmärretä. Sitä ei ole pakko hyväksyä, tukea tai omaksua, mutta tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.

torstai 21. lokakuuta 2010

Kemikaalipöllyssä


Paljon on tontunmäellä tahkoa kierretty, välillä on ollut usko omaan jaksamiseen voimilla ja joskus on pitänyt pohtia, kumpi on menettänyt järkensä, minä vai maailma. Jotain ihmeen kautta päädyin Riikka Söyring -nimisen naisen blogiin (Uusi Suomi). Riikalla oli niin hämmentävä aihe kuin kemikaalivanat, josta en ollut koskaan mitään kuullut. Riikka ja kommentoijat epäilevät, että valtiot muuttavat säätiloja lennättämällä salaisia lentoja ja ruiskimalla niistä kemikaaleja niskaamme. Väite pitää epäilemättä paikkansa, koska yllä kuvattu kone oli tänään parkissa Helsinki-Vantaalla.

Söyringin blogissa oli linkki tähän Youtube-videoon, jossa joku hattivatti piinaa Finavian työntekijää. Piina kestää viitisen minuuttia, joten tehkää voileipä valmiiksi. Pelottavaa, mitä kaikkea ilmaston lämpenemisen pelko teettää.

Poliittista spekulaatiota

Huomasin eilen Iltalehdessä otsikon, jonka mukaan Malmössä etsitään ihmisitä, joka ampuu maahanmuuttajia. Otsikossa luki sarja-ampuja, joka laittoi heti varoituskellot soimaan. Sarjoja kun ei ammuta kuin armeijassa. Niinpä uutinen jäi lukematta, kun arvelin, että jos se on millään tavalla mielenkiintoinen tai merkittävä, se nousee esiin uudelleen. Ja niin kävikin.

Tänään yleisradio ja Anssi Kankkonen uutisoi saman. Kankkonen tuli tunnetuksi miehenä, jolle Ruotsi Demokraatit olivat painajainen. Väsymättä Kankkonen jaksoi toitottaa, kuinka 94% ruotsalaisista ei ollut äänestänyt rasisteja. Tällä kertaa Kankkonen pääsee kertomaan, kuinka joku ampuu bussipysäkillä seisovia mustia miehiä selkään, ja ampumisen syy on muukalaisviha. Voi hyvin olla, mistä sitä koskaan tietää, mitä hullujen päässä pyörii.

Valkoisen keski-ikäisen miehen halu torpata maahanmuutto Suomeen perustuu varmasti osin biologiseen ilmiöön, joka luonnostaan tekee ihmisistä konservatiiveja. Ihminen, muiden luontoeliöiden tapaan, ei tunge suuhunsa mitään tuntematonta, lähestyy varovaisesti uusia alueita eikä varsinkaan luota vieraisiin. Nämä ovat eloonjäämisen kannalta oleellisia ominaisuuksia, ja yksilöllä onkin suurempi todennäköisyys menehtyä, jos hän ei toimi varovaisesti.

Tärähtäneistö muistaa verratessaan suomalaista kulttuuria islamiin, että meillä on kasvanut kaksi kouluampujaa. Heidän mielestään se on selkeä osoitus siitä, että islamilainen kulttuuri ei ole sen huonompi. Minusta vertailussa on se vika, että toisessa tapauksessa puhumme yksittäisistä mielenhäiriöistä kärsivistä nuorista miehistä ja toisessa miesvaltaisesta kulttuurista satoine miljoonine esimerkkeineen.

Yleisradion Tom Kankkonen lienee velvoitettu kirjoittamaan uutisia tietyn määrän viikossa. Kankkosella on loistava työ sellaiselle, joka haluaa parantaa maailmaa kustannuksista huolimatta. Minua nyt ei suuremmin kiinnostanut Malmön rasistiksi epäilty ampuja, mutta Kankkoselle se antoi oivan tilaisuuden kauhusta kankeana kirjoitella rasisteista. Mitään niin paksua, mihin Kankkonen pystyy kirjoituksensa lopuksi, en ole aiemmin nähnyt kotimaisessa mediassa. Päätän oman kommenttini Tom Kankkosen sanoin:

"Ennen kuin poliisi tavoittaa ampujan tai ampujat, poliittiset analyysit ovat kuitenkin vain spekulaatiota."

keskiviikko 20. lokakuuta 2010

About age and weight

We all get heavier as we get older,
because there's a lot more information in our heads.
That's my story and I'm sticking to it.

maanantai 18. lokakuuta 2010

Halonen vallankumouksen johdossa

Kirjoitin jo aiemmin Tuure Lehenistä (Kehitys(apu) ja älykkyys 28.9.2010) ja totesin, että mies oli Kominternin suunnitteleman maailmanlaajuisen sosialistisen vallankumouksen taustalla keskeisessä tehtävässä kouluttaessaan ns. kolmannen maailman vallankumoustaistelijoita. Selailin taas samaa kirjaa (Arvo Tuominen, Myrskyn mentyä, 1971, s 68-72 ja 98-99) ja huomasin nykyhetkeen pari yhteensopivaa huomiota. Kuten jokainen lukutaitoinen on voinut huomata, luterilainen kirkko on joutunut melkoiseen ahdinkoon Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen esitettyä omat näkemyksensä homoudesta. Tuominen huomasi saman asian 40 vuotta sitten.

Tuure Lehén esitti vuonna 1970 SKP:n keskuskomitean kokouksessa 7-8.10.1970, että homoneuvostovastaiset mielipiteet tulee saattaa rikoslain alaisuuteen. Kattavissa perusteluissaan hän opettaa, että vain ja ainoastaan sillä tavalla SKP voi syyttää (ja tuomita) muut puolueet, jos ne vastustavat sen poliittisia tavoitteita. Tuominen perustelee yksityiskohtaisesti, että nämä "tavoitteet" olivat sosialistisen yksipuoluejärjestelmän luominen ja vallan kaappaaminen pienen eliitin käsiin. No, tässä vaiheessa en vielä ollut yllättynyt.

Sen jälkeen Tuominen kuvailee 60-luvun lopun radikaalien (Halonen, Tuomioja, Björklund ym. SDP:n nuoret) perusteluita toimilleen. Tässä vaiheessa rehellisesti sanoen yllätyin itsekin. Mikään ei ole muuttunut, paitsi että nämä perustelut ovat toteutuneet ja niiden arvostelusta joutuu todellakin oikeuteen. Radikaalien vaatimukset, jotka tuli toteuttaa länsimaiden kustannuksella, olivat:
- Kolmannen maailman ongelmien poistaminen
- Nälänhädän poistaminen kaikkialta maailmasta
- Rotuerottelun lopettaminen
- Yleismaailmallinen luonnon saastuttamisen ehkäisy.

Kuten Tuominen toteaa "Näiden nykyisten kumouksellisten nuorten ns. 'ohjelma' on vain ja ainoastaan suomalaisessa yhteiskunnassa ilmenevien epäkohtien luetteloiminen, liioitteleminen ja paisuttaminen. Nämä epäkohdat on tietysti syytä tiedostaa, mutta on kohtuutonta syyttää niistä isoa osaa suomalaisista. En oikein vanhana ammattivallankumouksellisena ymmärrä, mitä näiden suurten epäkohtien kohdalla auttaa, vaikka pienessä tasavallassamme tehtäisiin vallankumous".

Nukkukaa hyvin.

Isänmaa ja äidinkieli

Uudessa Kylkirauta-lehdessä Maanpuolustuskorkeakoulun mediatutkija FM Sampo Terho kirjoittaa otsikolla "Nuorison maanpuolustustahto 2010". Tutkimuksen tarkoitus oli selvittää 15-19 -vuotiaiden maanpuolustustahtoa puhelinkyselyllä. Otos oli 530 henkilöä, joista 255 oli naisia ja 275 miehiä ja virhemarginaali neljä prosenttiyksikköä.

Tulosten mukaan suomalaisista nuorista 2/3 on sitä mieltä, että suomalaisessa elämäntavassa on jotain niin erikoislaatuista, että sen vaihtuminen johonkin muuhun ei ole suotavaa ja he ovat valmiita oman henkensä uhallakin puolustamaan Suomea. Tämä on merkittävää siksi, että ns. romahtaneissa valtioissa kansalaiset eivät ole valmiita puolustamaan omaa elintilaansa. Myönteinen suhtautuminen osoittaa suomalaisten nuorten omaksuneen jo useiden sukupolvien ajan Suomessa vallinnutta käsitystä, että demokraattista kansalaisyhteiskuntaa arvostetaan erittäin paljon.

Yksittäisinä asioina, joista suomalaista kansalaisyhteiskuntaa arvostetaan nousi esille kristinusko, suomalainen elämäntapa ja perinteet, hyvinvointivaltio, kansalaisoikeudet, henkilökohtainen turvallisuus ja itsenäisyys. Näistä neljä viimeistä saivat eniten kannatusta. Tytöt pitivät poikia enemmän hyvinvointivaltiota, kansalaisoikeuksia ja kristinuskoa puolustamisen arvoisina asioina. Tutkimuksen mukaan pojat ovat selvästi tyttöjä maanpuolustustahtoisia, sillä tytöistä lähes puolet ilmoitti pyrkivänsä poistumaan maasta aseellisen konfliktin sattuessa. Vain Suomen osallistuminen kansainvälisiin sotilasoperaatioihin - joihin naisten osallistuminen on muutenkin vain harvalukuisten yksilöiden varassa - sai tytöiltä enemmän hyväksyntää kuin pojilta. Ammattikoululaiset ja pohjoissuomalaiset olivat maanpuolustahtoisempia kuin lukiolaiset ja uusmaalaiset.

Hyvin on punavihreä aivopesu siis istunut korkeakoulussa opiskelevien naisten päähän, kun maastapako on puolustamista parempi vaihtoehto. Tämä ehkä selittää naisten miehiä sallivamman linjan Suomeen kohdistuvan humanitaarisen maahanmuuton osalta. Eikä liene sattumaa, että puhutaan isänmaasta ja äidinkielestä. Tosin sitä vaan ihmettelee, että mitä kieltä ja missä maassa ne maasta poistuneet äidit sitten lapsilleen opettaisivat ja keitä varten suomalainen mies maatamme puolustaisi...

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Merkel: "Maahanmuutto epäonnistunut"

Tundra Tabloids kirjoittaa, että Saksan liittokansleri Angela Merkel on todennut Saksan siirtolaispolitiikan epäonnistuneen. Tämä vain viikkoa sen jälkeen, kun Merkel tapasi Turkin jyrkän linjan islamia kannattavan pääministeri Erdoganin. Aiheesta kirjoittaa BBC sivuillaan. BBC:n uutisessa kerrotaan Horst Seehoferin - merkittävä baijerilainen poliitikko - todenneen, että Turkista ja arabimaista tulleet siirtolaiset eivät sopeudu Saksaan.

Suomessa luojan kiitos maahanmuuttopolitiikka ei koskaan vakavasti ryöstäytynyt käsistä, mutta kyllä meillekin tällä 60.000 muslimin maahantuonnilla on saatu ja tullaan saamaan vakavia vaaratilanteita. Ainoa vaihtoehto, jolla voimme hiukan pehmentää monikulttuurisuuden (lue: islamin) aiheuttamia palovaurioita on selkeästi, äänekkäästi ja johdonmukaisesti ilmoittaa kaikille maahanmuuttajille (lue: muslimeille), että sosiaalitukea ei saa ennen kuin kymmenen vuoden asumisen jälkeen ja paluumatka kotikonnuille lankeaa kuin luonnostaan, jos tuomari joutuu lukemaan lakia.

Muistatteko vanhan Pahkis-jutun, että lakia lukevien lapset lukevat laki lukea ja laki lukea lukevien lapset lukevat lakia? Joo, mutta siis oikeasti: Merkel lausuntoineen antaa pientä toivetta siihen, että valo tunnelin päässä ei olekaan vastaan tuleva juna. Toisaalta tilanne on Saksassa ja monessa muussa maassa mennyt jo niin överiksi, että mikään korjausliike ei enää pelasta. Onneksi me asumme niin kaukana jumalan selän takana pussin pohjalla, että ne hullut, jotka tänne ovat hakeutuneet eivät ole pahimmasta päästä. Mutta vähin, mitä voisimme tehdä, on vaatia heitä opettelemaan tapamme. Eivät ne niin huonoja ole, että niitä pitäisi polvillaan pyydellä anteeksi.

perjantai 15. lokakuuta 2010

Kiiluvat vihreät silmät

Tällä kertaa perjantain kunniaksi siteeraan suuria idoleitani, vihreän aatteen pitkän linjan esitaistelijoita:

Ihmiset, jotka ovat liberaaleja, pitävät vihreitä periaatteita abstrakteina dogmeina, hyväksyvät vihreyden, mutta eivät ole valmiita harjoittamaan sitä tai harjoittamaan sitä täydellisesti; he eivät ole valmiita korvaamaan liberalismiaan vihreydellä. He soveltavat vihreyttä muihin, mutta liberalismia itseensä. Liberalismi on erittäin vahingollista vallankumouksellisissa muutoksissa. Se tuhoaa yhtenäisyyden ja luo erimielisyyttä. Se vie tiiviin kurin ja estää vihreää politiikkaa toteutumasta. Liberaalit eivät suutu ja yritä kaikin keinoin estää jotain, joka vahingoittaa kansan etua. Liberaalit eivät harjoita kansan keskuudessa agitaatiota.

Virheellisten ajatusten oikaiseminen, luku 24 (Wiki). Muuttaa vaan tuon vihreyden tilalle marxin, niin teksti on suoraa lainausta.

johonkin kiiluvasilmäiseen lahkoon kuuluva on vähän jäävi kirjoittamaan evoluutiosta tai edes ilmastonmuutoksesta

Pitäisikö toimittajien kertoa avoimemmin puoluekannoistaan? (linkki)

Katainen tuhoaa Suomea

Kovin pettyneenä olen seurannut uuden E10-bensiinin (linkki) tuloa markkinoille. En puutu bensiinin tekniikalle asettamiin vaatimuksiin, vaan siihen, kuinka typeriä suomalaiset poliitikot ovat. Jyrki "Laina" Käteinen ja muut Sekoomuksen paskasakin maanpetturit, jotka kuvittelevat saavansa kannatusta matkimalla Arhin- ja Sinnetännemäen poliittista oppia, ajavat Suomea vielä vaarallisemmin kiville kuin Holkerin-Liikasen-Koiviston hallitus 80-luvun lopussa.

Yleensä kannattaa valita johtajaksi ihminen, joka on elänyt yhden suhdannehuipun ylitse. Katainen, Urpilainen, Kiviniemi ja Wallin eivät olleet mukana, kun Suomi viimeksi romahti. Ainoa mukana ollut on Liikanen, joka ei taas tainnut ymmärtää, mitä tapahtui, ja tuli nimitetyksi Suomen Pankkiin, irvokasta kyllä. Kun valtio nyt velkaantuu ja samaan aikaan on täysin kykenemätön tehostamaan omaa toimintaansa, poliittinen eliitti luulee, että vain veroja korottamalla tästä selvitään. Ajatella, että 90-luvun alun lamasta on kulunut 20 vuotta. Viinanen ja Aho saivat uhkauksia leikatessaan etuisuuksia. Mitä luulette, tekivätkö uhkauksia ne, jotka etuisuudet maksoivat vaiko ne, jotka eduista nauttivat? Poliittisesti vasemmalla olevat - siis eduista nauttivat - ovat yhteiskuntarauhan takia aina hankalin porukka. Jos se on kansallismielistä, heitä kutsutaan äärioikeistolaisiksi. Muussa tapauksessa vasemmistolaisuus on poliittisesti korrektia.

Teen lopuksi pika-anlyysin Suomen ja öljyn suhteesta:

1. Tuhoutuuko ihmiskunta seuraavan 90 vuoden aikana, jos Suomi ei vähennä öljyn käyttöä? Ei
2. Kyetäänkö olemassa olevalla tekniikalla lopettamaan CO2-tason kasvu? Ei
3. Onko todennäköistä, että kehitysmaat saadaan jakamaan kustannukset uusien energialähteiden kehittämisestä, joka tapahtuu pääosin länsimaissa? Ei
4. Onko tiedossa mitään uusien energialähteiden kehityshankkeita, joissa kehitysmailla olisi ratkaiseva rooli? Ei
5. Onko päästökaupalla itsetarkoituksena jotain taloudellista etua tarjottavanaan länsimaille? Ei
6. Onko takeita siitä, että uusien energialähteiden kehittely vaatii päästökaupan onnistuakseen? Ei
7. Onko energiaveroilla lopputuloksen kannalta merkitystä? Ei

Miksi oi miksi Suomen päättäjät ajavat jonkun muun porukan kuin suomalaisten etua?

torstai 14. lokakuuta 2010

Islam levittää suvaitsevaisuutta

Tämä on niin hauska, että kopioidaan tännekin muistiin (Sini Terävä):
En halua tehdä uskonnolla politiikkaa tai sekoittaa uskontoa ja politiikkaa toisiinsa.

Oivallinen esimerkki oli eilinen Homoilta.

Ongelma on se, että keskustelijat perustelivat konservatiivisuuttaan Raamatulla, kristinuskolla ja evankelisluterilaisella traditiolla.

Raamatussa linjataan monia muita niin täysin omaan aikaansa sidottuja asioita (kivitykset, mitkä ruoka-aineet ovat iljetys, naisten alemmuus miehiin nähden jne.), että niistä on aikojen saatossa tajuttu luopua.
Niin on länsimaissa, ja se on hyvä asia se. Jotenkin ounastelin, että tästä saattaisi saada mehevät naurut, joten minäpä sitten kysäisemään Siniltä, että

"Mitä luulet, ihan rehellisesti, lisääkö islamin leviäminen (lue: monikulttuurisuus) suvaitsevaisuutta vaiko vähentää?"

Sini vastasi - eipäs repeillä siellä - totisinta todellisuudentajua osoittaen:
Uskon, että islamin leviäminen lisää suvaitsevaisuutta
Onko tämä tosiaan uskon asia?

Päivitys 15.10.2010 klo17:00
Sini jatkoi uudessa kommentissaan:
Meillä ei ole mitään oikeutta sulkea rajojamme ihmisiltä, jotka elävät epäinhimillisissä oloissa. Näitä ihmisiä, jotka sitten lähtevät esim. pakolaisiksi, on miljoonia. Meillä on velvollisuus jakaa siitä hyvinvoinnista, jonka olemme osin heitä riistämällä saaneet

Sammon ryöstö Vihreiden tapaan

Julkisten talouksien valtava velkataakka on muodostunut pääosin viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Suomen syöksyttyä lamaan kansa kauhisteli. Velattomasta Suomesta tuli muutamassa vuodessa kainaloitaan myöten velassa uiva tyypillinen länsimaa. Samaan aikaan tuhkassa kierivä Venäjä otti vastatakseen Neuvostoliiton velat. Suomessa ei monikaan uskonut Venäjän velkojaan hoitavan. Varakkaaksihan Venäjää ei nytkään voi sanoa, mutta velkansa maa maksoi Suomellle etuajassa.

Mikä länsimaita oikein velkaannuttaa? Tärkein syy on julkisen sektorin suuri koko ja se, että valtiot eivät säästä lainkaan pahan päivän varalle. Sinänsä se on ihan järkevää, koska ei valtion tehtävä ole toimia kansalaisten säästöpossuna, vaikka monet öljyntuottajamaat niin tekevätkin. Valtioiden budjetit on pääosin aavistuksen alijäämäisiä, eli tavallisenakin vuotena valtiot elävät hivenen velaksi. Tyypillisesti velan kasvu on prosentin luokkaa. Suomessa - noin lukuja - kansantuote vuonna 2008 oli 185 miljardia (lähde), kokonaisveroaste 45% (lähde) ja valtion budjetti 50 miljardia (lähde). Kun vuonna 2009 kansantuote supistui 13 miljardia, verokertymä laski 6 miljardia kulujen tasaisesti kasvaessa, ja julkinen sektori tarvitsi yllättäen 10-15 miljardia uutta velkaa.

Valtio voisi toki leikata kulujaan suhdanteiden mukaan, jolloin sen ei tarvitsisi velkaantua suhdanteiden takia. Tämä on kuitenkin vastoin ns. keynesiläistä talouspolitiikkaa, millä suurta julkista valtaa kannattavat perustelevat kyvyttömyytensä leikata kuluja huonoin aikoina. Niinpä he ovat tulleet luoneeksi automaatin, joka velkaantuu niin kauan, että veronmaksajat eivät enää kestä. Tätä veronmaksajien ilmoitusta kutsutaan markkinahäiriöksi, spekulanttien hyökkäykseksi tai kurssihäiriöksi. Kyse on siitä, että meidän tavallisten ihmisten yhteisille säästörahoille parasta tuottoa etsivät sijoittajat eivät uskalla ostaa jonkun maan velkakirjoja tai valuuttaa. Markkinat - siis meidän tavallisten ihmisten säästöjen sijoituksista vastaavat tahot - eivät luota, että sen maan kansalaisilta saadaan irti sellaisia määriä veroa, että valtio selviytyisi velvoitteistaan. Markkinat vahtivat, että poliitikot eivät tuhoa kansojaan.

Yksi keskeisimmistä syistä, miksi veroaste ja valtion budjetti suhteessa kansantuotteeseen ovat niin suuret, on se, että poliitikot ostavat ääniä lupailemalla erilaisia etuuksia. Ns. oikeistopuolueet lupaavat ajaa palkansaajien asiaa ja ns. vasemmistopuolueet lupaavat tehdä tulonsiirtoja köyhille päin. Sosiaalipoliittisesti vasemmistolaiset suurta julkista sektoria ajavat poliitikot kaikkein äänekkäimmin vaativat "markkinoita poliittiseen valvontaan" (Rahamarkkinoiden sääntely)
Rahaa on liikkeellä tarkalleen oikea määrä, jos keskuspankki luo tarpeeksi rahaa
ja syyttävät ongelmista "ahneita pankkiireita" (Mitä tehdä Helsingin taloudelle?)
Koko julkinen sektorin on amerikkalaisten asuntolainoitusta suhmuroineiden finanssinerojen vuoksi vaikeuksissa
Kyse on siis Soininvaaran mukaan siitä, että keskuspankin virkamiehet markkinoita paremmin osaisi hoitaa kysynnän ja tarjonnan sekä siitä, että eivät suinkaan poliitikot suurine budjetteineen vaan pankit loivat nykyisen laman, joten syylliset maksakoot. Kuinka tämä maksu Vihreässä valtiossa hoidetaan? Tässä vastaus (Vielä elvytyksestä ja setelirahoituksesta):
onko laman aikana syntyvän jättimäisen julkisen velan takaisinmaksussa järkeä
Ei kai noilla lähtökohdilla ole epäselvää, miksi valtiot velkaantuvat?

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Vihreä antisemitismi roihuaa

Israelin TV1:llä esitettiin turkkilaisen kirjailijan Sefik Dincin haastattelu. Dinc on kirjoittanut kirjan viime kesäisestä Mavi Marmaran purjehduksesta Turkista tavoitteenaan päästä Gazaan. Mistään avustussaattuestahan ei ollut kyse vaan kuolemaa halveksiville islamilaisille terroristeille kyse oli win-win -tilanteesta. Jos Israel taipuis kansainvälisen mediahuomion edessä, he saisivat konteittain aseita Hamasille, ja jos Israel pysäyttäisi laivan, he olivat valmiita marttyyrikuolemallaan höynäyttämään eurooppalaisia hyödyllisiä idiootteja (Linkki haastatteluvideosta). Suomen hyödyllisistä idiooteista Soininvaara piti kovinta melua. Soininvaara kirjoittaa (YK:n on perustettava satama Gazaan 1.6.10):
Israelin murhaavaa hyökkäystä rauhanaktivistien laivojen kimppuun ei voi juättää ilman seurauksia. Näin kuoliaaksi ammatutu rauhanaktivistit saavat oikeutuksen työlleen ja Israel sopivan näpäytyksen.
millä hän tosiasiassa vain peittelee omaa antisemitismiään ja maailmanlaajuista hallintomallia.

Dinc kertoo, että hänestä laivan päästäminen matkaan oli Turkin hallitukselta raskas virhe ja tarkoituksellinen provokaatio. Toimittaja pyytää kuvausta Israelin joukkojen alaslaskusta laivan ylimmälle kannelle. Dinc kertoo, että hän näki laivassa olevilla "rauhanaktiiveilla" puukkoja. Dincin mukaan israelilaiset ampuivat itsepuolustukseksi ja kohtelivat kaikkia asiallisesti. Hän kertoo muistelevansa yhä lämmöllä sitä, että erös armeijan sotilas lainasi omaa puhelintaan, jotta Dinc pystyi soittamaan kotiin olevansa kunnossa.

Minusta tämä Soininvaaran vuodatus (ja sitä seuraavat kaksi muuta samaan aiheeseen liittyvää: Palestiinalaiskysymys johtaa ydinsotaan 1.6.10 ja Israel kaivaa itseään yhä syvemmälle kuoppaan 4.6.10) ei varmaan ole kiihottamista kansanryhmää vastaan, mutta lähellä liikutaan. Ensinnäkin hänellä olisi ollut mahdollisuus perehtyä aiheeseen ja toisekseen, tässä vaiheessa, monta kuukautta myöhemmin, hänellä olisi mahdollisuus pyytää anteeksi virheellisiä väittämiään. Tässä näkyy läntisen median asennevamma, kun juutalaisia saa haukkua ja muslimeita ei. Turha väittää, ettei Vihreiden joukossa ole rasismia - se vaan perinteiseen vasemmistolaiseen tyyliin kohdistuu juutalaisiin.

Soininvaara ja vallankumous

Vihreiden pääideologi Osmo Soininvaara totesi vuosi sitten, että Vihreillä on perinteisesti ollut erityisen läheinen kytkös sosiaalidemokraatteihin (Demareiden alamäki Euroopassa 6.10.2009). Kuluvan vuoden keväällä hän alkoi ottaa etäisyyttä (Demareita ja vennamolaisia 13.5.2010). Jälkimmäisessä hän toteaa, että
minä en kyllä tietäisi, miten demarit mitenkään muutenkaan voisivat menestyä aikana, jolloin heidän suuri visionsa on romahtamassa
kun vielä edellisessä hän ei peitellyt myötätuntoaan
Vihreitä ei pidä demareiden kyljessä niinkään veljeys ja solidaarisuus kuin vastenmielisyys oikeistoa kohtaan
Molemmissa kirjoituksissa, mielenkiintoista kyllä, Soininvaara myös hyökkää demarien pääideologia Eero Heinäluomaa vastaan syyttäen tätä vennamolaiseksi populistiksi eli perussuomalaisten peesaajaksi.

Soininvaaran arvion mukaan sosiaalidemokraateilla on pallo hukassa. He ovat saaneet Forssan-agendansa työväestön nostamiseksi kurjuudesta vaurauteen valmiiksi, ja nyt he eivät tiedä, mihin suuntaan vallankumousta tulisi jatkaa. Lääkkeeksi hän tarjoaa Vihreitä, joille verojen korottaminen, julkisen hallinnon paisuttaminen ja ylhäältä johdettu talouspolitiikka ovat keskeisiä päämääriä.

Vuonna 1965 Suomen Kommunistinen Puolue pyysi emopuolueeltaan NKP:ltä apua vallankumouksen järjestämiseksi Suomessa. Kieltäytymisestä huolimatta NKP vastasi laajalla muistiolla, jossa arvioitiin vallankumousta vastustavia tahoja. Tärkeimmäksi NKP nosti sosiaalidemokraatit. NKP:n mielestä SDP on epävarma liittolainen silloin, kun kysymys on vallankumouksen tekemisestä. Muistion mukaan sosiaalidemokraateista tulee tässä kriittisessä vaiheessa sosialismin rakennustyön jarruja. Sosiaalidemokraatteja kuitenkin tarvitaan vallankumousta valmisteltaessa, koska laajat työtätekevin joukot seuraavat heitä. (Arvo Tuominen Myrskyn mentyä s.44)

Mielenkiintoista on myös NKP:n opastus vallankumouksen jälkeiseen tilanteeseen. Muistion mukaan "Te tulette tarvitsemaan niin suunnattoman määrän virkamiehiä ja toimihenkilöitä yhteiskunnan eri aloille: maatalouteen, hallintoon, oikeuslaitokseen, puolustuslaitokseen ym., että tästä selviytyminen on kerta kaikkinen mahdotomuus ilman maalaisliiton tukea." Jälkipolvi tietää, että kyllä kepulaiset ahkerasti maataan Tehtaankadulla myivätkin. Väistämättä mieleen nousee Jyrki Käteinen-Katainen, joka saa Soininvaaralta paljon paremmat pisteet kuin kaikki kepulaiset yhteensä.

Vuonna 1965 vallankumousta ajoi SKP. NKP:n ohjeiden mukaan demareita piti käyttää apuna siis "tiettyyn rajaan asti", ja tämän rajan jälkeen Keskustapuolueen tuella oli tarkoitus kasvattaa valtava virkamieskunta. Vuoden 1990 jälkeen Vihreät ovat ajaneet vihreää vallankumousta tukeutuen aluksi demareihin. Raja lienee saavutettu, koska nyt Soininvaara alkaa turvata Sekoomukseen, joka saa vastatakseen valtavan virkakoneiston, korkean verotuksen ja ulkomaisen laina-avun pyörittämisen.

Lopuksi, kannattaa varata 20 minuuttia aikaa ja katsoa Tundra Tabloidin linkittämät videot, jossa Geert Wildersin juttua johtava tuomari lukee Wafa Sultanin haastattelun, jossa nti Sultan kertoo näkemyksensä islamista. Wildersin juttu on näemmä saamassa päinvastaisen lopun kuin mihin syytteitä ajaneet tahot pyrkivät. Oletan, että tuomion julistamisen jälkeen voi huoletta verrata Koraania Mein Kampfiin ja islamia kommunismiin.

tiistai 12. lokakuuta 2010

Relanderin pää vetävän kädessä

Vihreä liike, ainakin sen johto, noudattaa tiukasti Osmo Soininvaaran oppirakenelmia. Sitä en tiedä, onko Soininvaara äänitorvi vaiko peili, eli missä määrin tekee todellisia linjavetoja ja missä määrin hän vain kiteyttää sen, mitä puoluejohto asioista ajattelee. Oletan hänen vaikuttavan edelleen ihan käytännön politiikan taustalla, koska hän oli se Vihreä, joka nosti Vihreät pois yhden asian ympäristöliikkeestä hallituskelpoiseksi yleispuolueeksi. Kuten kirjoitin (Vihreiden historiasta 29.8.2010), Vihreistä juuri eronnut Eero Paloheimo väitti sen johtuneen nimenomaan Soininvaaran kiimasta ministeriksi (Elonkehä 3/2005).

Muita merkittäviä Vihreitä ideologeja ovat Jyrki JJ Kasvi ja Jukka Relander. Lisäksi Jarkko Tontti ja Pekka Haavisto ovat jonkinlaisina punnuksina vaakakupissa. Naisista Satu Hassi ja Heidi Hautala ovat merkittävimmät ja vasta tässä vaiheessa tulee puolueen puheenjohtajat Tarja Cronberg ja Anne Sinnemäki. Puolue on ilmeisesti ajatunut näin hullunkuriseen tilanteeseen, koska johdon ajama käytännön politiikka (seksuaalikysymykset homoparien oikeuksineen ja feminismeineen) eivät ole iskeneet korville Soininvaaran suurta unelmaa: ympäristöverojen varaan rakentuvaa holhousyhteiskuntaa.

Edellisen kerran kirjoitin Relanderista (Metsässä lymyää Relander 17.9.2010), että hän vaatii lisää veroja. Mistähän kirjoittaisin tällä kertaa? Uusimmassa kirjoituksessaan Jukka Relander ottaa kantaa veroihin. Verot ovat sosialisteille elintärkeä työkalu, koska tarpeksi verottamalla kansalle ei jää valinnan varaa minkään asian suhteen.

Relander jos joku oppinsa tuntee, sillä hän teke väitöskirjaa taistolaisen opiskelijaliikkeen psykohistoriasta (Wiki). Niinpä Relander toteaakin:
En myöskään ymmärrä vaatimuksia olla korottamatta veroja. Ajatus on pöyristyttävä, lyhytnäköinen ja kaikkia köyhdyttävä. Jos onnistumme auttamaan heikoimmassa asemassa olevia, heidän lisääntyvä kulutuksensa tuottaa paljon enemmän yhteistä hyvää kuin hyvätuloisten rahastosijoitukset. Niin se vain on.
Relander paljastaa - jos se enää mikään "paljastus" onkaan - Vihreiden todellisen luonteen. Se on elitismiä parhaaseen keskiaikaiseen sääty-yhteiskunnan henkeen. Muusta viis, mutta veroja on korotettava! Jos ei katajaisen kansan kellarista enää löydy ryöstettävää, niin sitten eletään velaksi. Velaksi eläminen on ikivanha heikon hallinnon keksintö, kun roomalaiset loivat aikansa hyperinflaation. Kun keisarilla ei siis ollut rahaa maksaa armeijalleen palkkaa, se lantrasi kultakolikoita.

Ihan hyvin tämä Vihreiden alamäki on viimeisen vuoden aikana alkanut, mutta ilolla työnnän siihen lisää vauhtia. Pitkään kestänyt myllytys hiilidioksidin osalta alkaa vihdoin valua laajojen kansalaispiirien ymmärrykseen. Eliitin yllätykseksi ihmisillä on aivot ja he osaavat käyttää niitä! Vihreät ovat käyttäneet hiilidioksidia perusteena oman stalinistisen menneisyytensä päämäärien ajamiseen maailmanhallinnosta ja korkeista veroista. Tietotekninen vallankumous nopeuttaa prosesseja. Edellinen sosialistinen maailmaa myllertänyt vallankumous piti laajoja alueita vallassaan 70 vuoden ajan. Tämä toinen yritys kesti 20 vuotta mutta jäi torsoksi.

Suomalainen kunniakulttuuri

Toisinaan monikulttuuria suosivat henkilöt ihmettelevät ääneen, mitä suomalainen kulttuuri on. Heidän maailmankuvansa mukaan on valtioita, joissa kansalaisten ajatuksia ja tekoja valvotaan tiukasti (kuten länsimaat) ja sitten on valtioita, joissa ajatuksia ja tekoja ei valvota tiukasti (kuten Somalia, Afganistan ja Libanon). Tämä toimii todisteena kahteen asiaan: 1) tarvitaan vahva valtio ja 2) länsimainen imperialismi aiheutti kehitysmaiden romahtamisen (= ennen imperialismia kaikki oli niissä hyvin). Kirjoitin aiemmin (Kehitys(apu) ja älykkyys 28.9.2010), että romahduksen aiheutti Kominternin kouluttamien kommunistien junailemat vallankaappaukset, joita meillä Suomessakin yritettiin asevoimin viimeksi 70 vuotta sitten. Todellisuudessa romahtamisen estää se, että riittävä määrä vapaita miehiä ja naisia nousee oman henkensä uhalla puolustamaan yhteisönsä vapauksia - se estää valtiota romahtamasta. Irak on vähitellen nousemassa jaloilleen, kun ihmiset oppivat kantamaan vastuuta teoistaan.

Octaviuksen blogissa (linkki) käytiin lyhyt keskustelu Suomen osallisuudesta hyökkäyssotaan. En tässä yhteydessä käy asiaa läpi sen syvällisemmin. Arvo Tuominen (OW Kuusisen luotettu), Max Jakobson (suomal. diplomaatti), Vilhelm Assarsson (Ruotsin lähettiläs Moskovassa) ja Kurt von Tippelskirch (Saksan itärintamasta vastuussa ollut kenraali) muiden ohella kuvaavat kirjoissaan asiaan johtaneita tapahtumia kattavasti. Nostan silti esiin kaksi miestä, joista toinen on jääkäri, Talvisodan Suomussalmen taistelun voittoisa kenraali ja Mannerheim-ristin ritari Hjalmar Siilasvuo ja toinen on everstiluutnantti Jussi Turtola. Turtola oli menestyneenä esikuntaupseerina perin taitava taktikko ja päämajoitusmestari Aksel Airon läheinen ystävä. Hän halusi ja sai tulikasteensa Siilasvuon johtamassa kolmannessa armeijakunnassa (III AK), joka oli alistettu Lapissa olleiden saksalaisten komentoon muista kuin suoranaisesti sotilaallisista syistä.

Nykykäsityksen mukaan Siilasvuo oli taitava sotilas, mutta hänen kokemuksensa eivät riittäneet kokonaisen armeijakunnan johtamiseen. Siilasvuo ei delegoinut, koska hän ei luottanut alaistensa kykyyn toteuttaa annetut tehtävät parhaaksi katsomallaan tavalla. Turtola puolestaan oli luonteeltaan rauhallinen pohdiskelija, joka johti joukkojaan edestä. Vaikka hän oli olosuhteiden pakosta joutunut sotapäälliköksi, hän oli motivoitunut ja kunnianhimoinen. Siilasvuo otti Turtolan välittömästi hampaisiinsa, olihan varjeltavana juhlitun voittajan maine, joka lepäisi tulevissa taisteluissa työpöytänsä takana kasvaneen lempeän, professorimaisen miehen harteilla. Siilasvuo oli laiminlyönyt tiedustelun nähtyään Saksan menestyksen salamasodassa, ja hänen odotuksensa tiettömässä korvessa tarpovan Turtolan osaston menestyksen suhteen olivat alusta asti kohtuuttomia.

Jäätyään ns. Kiestingin mottiin joukkoineen Jussi Turtola pyysi lupaa perääntyä. Alusta asti alaistensa kykyä epäillyt Siilasvuo sai lisäpontta luomalleen uhkakuvalle ja kielsi luvan haukkuen samalla Turtolan kverulantiksi. Kolme viikkoa miestensä kanssa syyssateiden kostuttamalla suolla iskuja vastaan ottanut Turtola vastasi kuuluisat sanansa, että "voidaan sitä täällä kuollakin, jos se tuottaa kenraaleille jotain iloa". Sen jälkeen hän keräsi ryhmän miehiään ja ryhtyi hyökkäykseen, jonka tiesi vievän hänen henkensä mutta saavan Siilasvuon muuttamaan mielensä, tietäen siten pelastavansa loput joukoistaan.


Jussi Turtolan miettein:
"Sota ja kuolema kuuluvat yhteen, mutta kuolemalla täytyy olla tarkoitus. Kuolema kunnian takia ei ole hyväksyttävää."
Tämä on se asia kunniasta, mikä on estänyt suomalaista yhteiskuntaa romahtamasta, ja mikä tänne muuttavien on syytä oppia ja omaksua.

maanantai 11. lokakuuta 2010

YK tukee terrorismia

Israelin pääministeri Benyamin Netanyahu on pitänyt puheen, jota suomalainen media - tietenkään - ei ole huomaavinaan. Sen sijaan Halosen ja Stubbin syyslomamatka Jordanian Petraan huomataan. Netanyahun puhe on kokonaisuudessaan täällä, mutta suomennan siitä avainkohtia, jotka auttavat ymmärtämään, mistä Lähi-idän neuvotteluissa on tällä hetkellä kysymys. Puhe on erittäin hyvä ja selkokielinen tilannekatsaus. Täydellisenä vastakohtana toimii eurooppalainen politiikka, jossa hyvänä esimerkkinä video sveitsiläisestä ministeristä lukemassa kapulakielistä ministeriön esitystä (Takkirauta).

Netanyahun puhe on merkittävä siksi, että ensimmäisenä valtion päämiehenä hän sanoo ääneen sen, mistä islamissa on kyse. Hän varoittaa, kuten niin monet blogeissaan, että länsimaat eivät tee mitään pysäyttääkseen islamin leviämistä. Tilanne on sama kuin  kylmän sodan aikana, jolloin vain Yhdysvaltojen päättäväinen toiminta esti Isännän Suuren Sosialistisen Unelman (lue: maailmanvalloitus) täyttymisen. Eurooppa ei ole oppinut mitään niistä ajoista, jolloin saksalaiset ampuivat raketteja Lontooseen. Voiko olla niin, että ne eurooppalaiset, jotka muuttivat Amerikkaan veivät ne terävimmät geenit mennessään?

YK perustettiin Toisen Maailmansodan raunioille estämään Holokaustiin johtaneiden kehityskulkujen toistuminen. Mikään ei vesitä tuota tavoitetta paremmin kuin totuuden julkea vähättely. Eilen Iranin presidentti seisoi tällä paikalla levittäen juutalaisvastaista kiihotustaan. Vain paria päivää aikaisemmin hän kiisti holokaustin.

Ne delegaatiot, jotka poistuivat tästä salista, saavat kaiken kunnioituksen. Omalla esimerkillänne osoititte moraalista ryhtiä ja toitte maallenne kunniaa. Niille, jotka antoivat Iranin presidentille mahdollisuuden julistaa vihaansa, esitän kysymyksen: Ettekö te häpeä? Eikö teillä ole mitään säädyllisyyttä? Vain kuusi vuosikymmentä juutalaisten kansanmurhan jälkeen te annoitte paikan miehelle, joka kiistää tapahtuneen ja haluaa yhä tänä päivänä tuhota juutalaiset. Mikä häpeä! Mikä loukkaus YK:n peruskirjaa vastaan.

Iranin hallinnon polttoaineena toimii äärimmilleen viety vanhakantainen uskonnollinen tulkinta, joka leimahti täyteen roihuun vain kolme vuosikymmentä sitten odotettuaan vuosisatoja tilaisuuttaan horroksessa. 30 vuodessa tämä väkivaltainen ja uhrejaan valitsematon aate on pyyhkäissyt yli maapallon. Vaikka se koostuu useista eri suuntauksista, sen kannattajat haluavat palauttaa ihmiskunnan keskiajalle.

Missä ikinä he valtaan pääsevätkään, he säätävät naisia, vähemmistöjä, homoja ja ylipäänsä kaikkia toisuskoisia julmasti kohtelevat lait. Kyse ei ole uskontojen tai kulttuurien paremmuudesta. Kyse on sivistyksen ja barbarian välisestä taistelusta, missä saamme vastaamme ihmishenkiä halveksivan ja kuolemaa ihannoivan primitiivisen 800-luvulta peräisin olevan ideologian.

Kului satoja vuosia painokoneen keksimisestä puhelimen keksimiseen, vuosikymmeniä puhelimista kotitietokoneisiin ja internetiin. Tulevaisuudessa ratkomme genetiikkaan liittyviä asioita, parannamme parantumattomina pidettyjä ja keksimme puhtaan energialähteen. Israel on kaikilla näillä osa-alueilla maailman ehdotonta huippua. Mutta jos alkukantainen fanatismi yhdistetään joukkotuhoaseisiin, joudumme vuodattamaan paljon verta tulevaisuudessa.

Riittääkö YK:lla rohkeus tuomita Iran ja estää sitä hankkimasta joukkotuhoaseita? Pystyvätkö muut maat vastustamaan mielivaltaa, joka sortaa omia kansalaisiaan, jotka taistelevat oikeuksiensa puolesta? Toimivatko muut maat Iranin hallintoa, jonka se kaappasi väärillä vaaleilla keskellä kirkasta päivää, vastaan puolustaakseen niitä iranilaisia, joiden oma hallinto hukuttaa heidät vereen? Estääkö YK Irania saamasta joukkotuhoaseita?

Ennusmerkit eivät ole rohkaisevia. YK tuomitsee herkemmin terrorin uhrit kuin terroristit. YK:n raportti Gazasta on kuvaava sen rinnastaessa terroristit ja terroristien kohteet. Kahdeksan vuotta Hamas ampui rakettejaan Israeliin YK:n antamatta yhtä ampumiset tuomitsevaa julistusta. YK:n väärin nimetty Ihmisoikeusneuvosto pysyi vaiti.

Vuonna 2005 Israel yksipuolisesti purki Gazassa 21 siirtokuntaa ja siirsi kansalaisensa pois. Rauhan sijaan saimme iranilaisen terroristien koulutuskeskuksen 80 kilometrin päähän pääkaupungistamme. Rakettien määrä kymmenkertaistui, mutta YK pysyi hiljaa.

Kahdeksan vuoden jälkeen Israel vastasi. Historiassa on vain yksi aikaisempi vastaavanlainen tapaus, jossa siviileitä kohti on ammuttu raketteja. Vastauksena tähän natsien toimeen liittoutuneet pommittivat maan tasalle saksalaiset kaupungit tappaen satoja tuhansia siviileitä. Israel toimi toisin kohdatessaan vihollisensa, joka tähtäsi siviilikohteisiin keskeltä omia siviileitään.

Israel yritti tyhjentää siviileistä aina ne alueet, joihin se iski, koska terroristit käyttivät siviileitä suojanaan. Israel tiputti alueelle lentolehtisiä, lähetti tuhansia tekstiviestejä ja soitti tuhansia puheluita suojellakseen siviileitä. Ja mitä teki YK? Tuomitsi itseään laillisesti puolustaneen Israelin. Ihmisoikeusneuvosto tuomitsisi Rooseveltin ja Churchillin sotarikoksista. Mikä todellisuudentajun puute. Mikään muu valtio ei koskaan ole niin suunnitelmallisesti yrittänyt vähentää siviileihin kohdistuvaa tuhoa.

Sallimalla tämän jatkua YK ajautuu historiansa pahimpaan alennustilaan, jossa pahimmat ihmisoikeusrikkojat tuomitsevat demokraattiset maat, jossa siionismi rinnastetaan rasismiin ja yksinkertaisella enemmistöllä voidaan maapallo julistaa litteäksi. Jos tämä julkilausuma hyväksytään, YK lähettää viestin kaikille maailman terroristeille: Terrori kannatta; jos lauotte rakettinne siviilien keskeltä teitä ei voida rankaista.

YK ei osoita pienintäkään merkkiä halusta suojella Israelia. Tämä julkilausuma on testi kaikille hallituksille. Tuetteko Israelia vai terrorismia? Vastaus tähän täytyy saada nyt, koska Israel on valmis ottamaan riskin solmiakseen rauhan palestiinalaisten kanssa, jos se tietää saavansa muiden maiden tuen itseensä kohdistuvia agressioita vastaan.

Israel on aina solminut rauhan kaikkien arabijohtajien kanssa, jos he ovat halunneet rauhaa. Vuonna 1947 juutalaiset hyväksyivät kahden valtion mallin, mutta arabit hylkäsivät rauhan. 62 vuoden aikana rauhan ainoa edellytys on ollut se, että palestiinalaiset tunnustavat Israelin. Israelilaiset eivät ole muukalaisia alueella. Heidän esi-isänsä ovat asuneet alueella alusta asti. Ymmärrämme, että alueella asuvat palestiinalaiset haluavat myös rauhaa ja oman kodin. Tehdäksemme tämän mahdolliseksi, tarvitsemme muilta mailta selkeän tuen. Palestiinalaisalueet tulee demilitarisoida. Emme halua toistaa Gazan virhettä, jossa saimme iranilainen terroristileirin naapuriimme.

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Valheellinen ilmastotutkimus

Pyhäpäivän ratoksi Iranin presidentti Ahmadinejad on lähestynyt paavia kirjeitse. Persian päämies on kiitellyt paavia siitä, että tämä vastusti floridalaispapin aikeita polttaa koraaneita. Itsehän olemme oikeauskoisille opettaneet, että meille sopii antaa avokämmenellä ja aina käännämme toisenkin posken. Siksipä kenenkään en usko yllättyvän tästä Tundra Tabloidin tarjoamasta linkistä, jossa raamattuja polteltiin ilman sen kummempia mellakoita (linkki) Englannissa. Lähi-idän konfliktin hulluin uutinen (Nelonen) oli se, että "arabimaat antoivat Yhdysvalloille kuukauden aikaa saada Lähi-idän rauhankokous päättymään". Mitä ne arabimaat oikein uhkailevat? Eikö sopimus koske Israelia ja ns. palestiinalais- (so. jordanialais-) hallintoa? Niin kauan kuin palestiinalaisten rauhanpaperin allekirjoittajina toimivat muut arabimaat, eivät palestiinalaiset saa kaipaamaansa rauhaa. Eli siis ikinä.

Mutta mitä tekevät meidän viidennen kolonnan tytöt ja pojat? Julistavat, että Suomi ei saa ostaa israelilaista aseteknologiaa (HS). Allekirjoittajia ovat Tuomioja, Hassi, Hautala, Sirpa Pietikäinen, Teivo Teivainen, Paavo Arhinmäki, Umaya Abu-Hanna, Yrjö Hakanen, Jaakko Laakso ja niin edelleen. Käykää katsomassa lista hyödyllisistä idiooteista (lista) - tuleeko mieleen EI EEC:lle -lista Tuomiojineen ja Halosineen? Ihan oikeasti - miten ihmiset innostuvatkaan noin itsensä nolaamisesta? Onko kyse samasta asiasta kuin tuon ilmaston lämpenemisen osalta, että omalle uskolle ollaan täysin sokeita?

Tasavallan presidentti Halonen onkin huolissaan siitä, että (itsensä nolaamaan pyrkivien) lähipiiri saattaa tulla vedetyksi mukaan julkisuuteen (US). Halosen huoli on aiheeton, koska politiikkaan ajaudutaan suvun esimerkkiä seuraten, kuten Minna Sirnö, Jutta Urpilainen, Heli Paasio, Erkki Tuomioja ja niin päin pois todistavat.

Päivän pelottavin uutinen on tämä vuodelta 1984 peräisin oleva ehdotus: Satelliitit seuraamaan nuorten kuljettajien autoilua (YLE). Silmää räpäyttämättä meille ollaan luomassa lainkuuliaisille ihmisille valvontajärjestelmä, jolle Schwarzeneggerin scifi-elokuvissa esitetyt vankien seuraamiseen kehitetyt menetelmät näyttävät todellisilta. Koska länsimaiseen tasa-arvo -aatteeseen kuuluu hitaan hivuttamisen taktiikka (siis pikkuhiljaa lakeja ja valvontaa kiristetään), niin ennen kuin kumitontunmäellä pukkaa horsmaa silmistä, autojen satelliittivalvonta on arkipäivää - kaikilla! Mikä siinä on, että ainoa mitä meille tarjotaan on kasvoton, anonyymi valvonta kansanterveyden nimissä? Näillä verorahoilla luulisi saavan palvelua.

Ilmaston lämpenemisestä on myös tarjolla pari herkullista uutista, jotka valottavat, missä tilanteessa nykyisin ollaan. Ensimmäisessä todetaan, että Kiina pitää länsimaita vastuussa teollistumisesta ja sen aiheuttamasta hiilidioksiditason noususta (HS). Itämainen viisaus voittaa länsimaisen julkeuden ja ylimielisyyden. Ehkä kiinalaiset elävät juuri sen yhden askeleen verran meistä sivussa, että he tunnistavat hiilidioksidi-alarmismin uskonnoksi. Ja toisiahan ei voi pakottaa oman uskonnon taakse kuin rahalla, kuten islamin leviämisessa hyödyksi käytetty veroruuvi osoittaa. Kyllähän kiinalaisetkin mukaan lähtisivät niin kauan kuin me heille siitä maksaisimme!

Toinen ilmastouutinen on sekin hiukan masentava. Terra Cognitan suomentaman kirjan Miksi heittää lanttia? kirjoittaja Hal Lewis on toisen maailmansodan veteraani. Nyt Lewis on irtisanoutunut American Physical Societyn jäsenyydestä (Telegraph). Hän kirjoittaa, että ilmaston lämpenemisen tutkimus on niin läpimätä ja korruptoitunut, että hän ei koe voivansa tehdä muuta kuin irtisanoutua. Korruption syyksi hän ei epäile tutkijoiden huonoutta vaan rahaa. Tiede on muuttunut uskonnoksi, kun - lääketeollisuuden jälkeen - eniten rahaa sataa ilmaston lämpenemiseen liittyvään aihepiiriin.

lauantai 9. lokakuuta 2010

Lentokapteeni Hujanen

Muistatteko Pirkka-Pekka Peteliuksen biisin Kalakukko-Airways. No, tämä seuraava tapahtuma vetää sille vertoja (linkki).

Kuvan tuliterä Airbus 340-600, joka on maailman suurin koskaan valmistettu matkustajalentokone, on Toulousessa Ranskassa ilman ensimmäistäkään lentotuntia takanaan.


Ennen koneen luovutusta Etihadille ja neitsytmatkaansa varten sitä saapuu testaamaan seitsemän Abu Dhabi Aircraft Technologies (ADAT) edustajaa. Edustajat rullasivat koneen harjoitusalueelle.


Harjoitusalueella he asettivat kaikki neljä moottoria täydelle teholle. Tyhjä kone on ymmärrettävästi melko kevyt, jos kaikki neljä moottoria ovat täysillä.


Tietokoneet varoittivat voimakkaalla äänimerkillä, että kone ei ole valmis nousuun, koska sille ei ole tehty asiaankuuluvaa lähtövalmistelua.


Vaientaakseen metelin yksi ADATin insinööri kytki pois päältä järjestelmän, joka valvoo etäisyyttä maan pintaan. Sen seurauksena kone kuvitteli olevansa ilmassa ja vapautti jarrut. Se on automaattinen varojärjestelmä, etteivät lentäjät vahingossa laskeudu jarrut päällä.


Kukaan ADATin insinööreistä ei hoksannut vaan vetää kaasua pois päältä.


200 miljoonan dollarin arvoinen kone syöksyi päin betonimuuria.


ADATin insinööriryhmän myöhemmistä vaiheista ei ole tietoa.


Eikä tätä tapahtumaa ole muuallakaan uutisoitu.


Tapahtuman salaamisella haluttiin mahdollisesti suojata muslimeihin kohdistuvaa pilkkaa


Mieleen tulee vanha vitsi, jossa kysyttiin, miksi itäsaksalaisilla on Wartburg ja arabeilla kamelit. Vastaus: koska arabit saivat valita ensin.

Perussuomalaisten ÄO

Uskonnoilla on sellainen ominaisuus Ilkka Pyysiäisen (wiki) mukaan, että samaa uskontoa tunnustavat ihmiset osoittavat rituaaleilla toisilleen olevansa luottamuksen arvoisia. Jumalat tuskin tarvitsevat uhrilahjoja ja muita rituaaleja vaan ne ovat ihmisten keksintöä yhteisöllisyyden turvaamiseksi. Uusista uskonnoista Gaia-aate eli ekologisuus on saanut valtavan suosion. Siinä yhdistyvät sekä ikivanhat pakanalliset panteistiset käsitykset että sosialistinen tasa-arvon ihailu. Kaiken lisäksi se - toisin kuin kristillinen kirkko - on naisten johtama.

Hesarin toimittaja Anu Silfverberg on perusvihreä (siis tyypillinen suomalainen nainen, eli perussuomalainen nainen hehehe...). Anu paljastaa lukijoilleen vihreiden naisten syvän pettymyksen demokratian toimivuuteen (Kansan valta). Anu kertoo, että hänen "äänestysintoaan on koeteltu". Sivusin Vihreiden laskevaa äänestysintoa aiemmin mm. täällä (Vihreä vallankumous 29.8.10). Vihreiden äänestäjiä on tosiaan koeteltu, koska puolueen aatteen perustan onttous on paljastunut ja tieto siitä leviää vähitellen. Vihreistä on muotoutunut uskonnollinen liike, joka todella "koettelee" äänestäjiään kuin Jumala Aabrahamia. Anu valittaa, kuinka "suurin osa kansasta tuntee huonosti politiikkaa". Anulle politiikka on ekologiaa, tasa-arvoa ja panteismia. Kaikki muu on populismia.

Anu on huolissaan, että niin moni poliitikko keskittyy "mielistelemään äänestäjiä" , koska Anun mielestä "populismi on kaikkein törkeintä epärehellisyyttä". Tämän omituisen väitteen Anu perustelee vedenpitävästi:
poliitikko tietää paremmin, mutta myötäilee äänestäjänsä tyhmyyttä saadakseen mitä haluaa eli valtaa.
Tässä kommentissa tiivistyy täydellisesti Vihreiden äänestäjän ymmärrys politiikasta. Kirjoitin pari päivää sitten (Homo Sovieticusta etsimässä 7.10.10), että Vihreät pitävät meitä muita tyhminä ja meidän tyhmien mielipiteet pitäisi yksinkertaisesti vaan sivuuttaa ajan säästämiseksi. Anun lausahdus paljastaa tahattomasti myös toisen tärkeän seikan. Anu kuvittelee, että Vihreät eivät suinkaan "pyri valtaan" vaan ovat itseoikeutettuja vallankäyttäjiä, ja kaikki muut "pyrkivät" valtaan.

Anu vetää etusormen ojoon ja esittää väitteen (ja toteaa kylmästi myös väitteensä olevan totta), että
Ja iso kysymys: jos on totta (kuten on), että
yhteiskunnan sivistys mitataan siinä, kuinka se kohtelee heikoimpiaan, onko sivistys koskaan täysin mahdollista järjestelmässä, jossa massat päättävät?
Väite on tietysti järjetön, koska jokainen historiansa lukenut tietää, että antiikin klassisissa valtioissa sivistys oli samaa tasoa kuin nykyisin, vaikka tietysti luonnontieteellinen osaaminen oli matalampaa. Vastaavasti tiedämme, että Amerikan itsenäisyysjulistuksen allekirjoittajista jokainen erottuisi Suomen kansanedustajista edukseen.

Lopuksi tulee todellinen oksennus. Anu kirjoittaa, että kaipa se hänenkin on pakko sitten kuitenkin uskoa demokratiaan, sillä "Thomas Wallgrenkin uskoo":
Hän uskoo demokratiaan niin paljon, että liittyi demareihin.
Olin varmaan kuullut kyseistä Thomaksesta, mutta en muistanut kuka hän on, joten nopea googlaus paljasti herran olevan Koijärvi-aktiivi, Helsingin yliopiston tohtori, kansalaisaktiivi ja Suomen pakolaisavun puheenjohtaja. Idealistille vihreälle nuorelle naiselle nuo ovat kaikki saavutuksia ja menestyksen merkkejä.

Lopuksi pieni lainaus Thomaksen punavihreästä manifestista (täällä):
Kansalaisten osallisuutta on vahvistettava ottamalla perustellut mielipiteet paremmin huomioon päätöksenteossa.
Mutta vain ne perustellut mielipiteet...

perjantai 8. lokakuuta 2010

Nauraen kohti viikonloppua

Perjantain kevennykseksi lyhyt tarina ajalta, jolloin suuret humoristit pitivät valtaa ja naurattivat kansojaan. Nykyisille poliitikoille ei parhaalla tahdollakaan pysty nauramaan - vaikka haluaisi - kun iho menee kananlihalle aina kun he johonkin ryhtyvät. Suomalaiset poliitikot ovat elävä todiste siitä, että valtio todellakin voisi paremmin, kun sitä ei kukaan johtaisi. Katkelma on Unto Parvilahden kirjasta Berijan tarhat, jossa Parvilahti kertoo kokemuksistaan Neuvosto-Venäjän vankileireillä Stalinin aikaan heti toiseen maailmansodan jälkeen.

Selliimme tuotiin itämaisen näköinen matalakasvuinen mies. Hänellä oli yllään valkea tropiikkipuku, jalassaan uudet ruskeat puolikengät ja päässään aivan liian pieni sininen venelakki, jollaisia käyttävät NL:n lapsijärjestöjen pikku pioneerit. Mies oli Japanissa ja Kaukoidässä olevien muhamettilaisten henkinen ja poliittinen johtaja, suur-imaami ja teologian tohtori Mohammed-Addulhai Kurban-Gali. Sain tutustua vuoden ajan tähän erikoislaatuiseen sellitoveriin.


Kooltaan hän ole melko matala, 162 senttiä pitkä, aivan kuten "kansojen suuri johtaja" Stalinkin. Mutta vaikutusvaltaa oli uudella naapurillani ollut runsaasti hänen ollessaan ylimpänä paimenena 60-miljoonaisen oikeauskoisen laumansa johdossa. Japanin keisari, joka oli tuntenut suurta mielenkiintoa islamin oppeja kohtaan, oli usein kutsunut Kurban-Galin pöytäseurakseen. Ja hyvät ruokahalut tuntuu suur-imaamilla olleenkin. Ennen pidätystään oli hänellä ollut painoa kahdeksan puutaa eli 128 kiloa. Hän tuli pidätetyksi Tokiossa ja hänen oltuaan sen jälken parisen vuotta Venäjällä oli paino alentunut tasan puoleen entisestä ja tropiikkihousujen kaulukseen oli pitänyt tehdä monia laskoksia vatsan ympärysmitan pienentyessä.


Ollessaan Moskovassa tutkintovankeudessa hän oli kirjoittanut Stalinille kirjeen ja pyytänyt lähettämään itselleen muonaa, koraanin, kengät ja hatun. Hän oli vedonnut aiempaan tuttavuuten: vuonna 1917 Kurban-Gali oli ollut keskusteluissa Stalinin kanssa uskonnon asemasta Venäjällä vallankumouksen jälkeen. Uusi naapurini oli nimittäin baskiiri ja jo tällöin islamilaisen kirkon huomattavalla paikalla. Stalin oli v. 1917 rauhoittanut häntä ja luvannut uskonnoille täyden vapauden. Kuitenkin Kurban-Gali oli nähnyt pappeja tapettavan ja vangittavan joukoittain ja oli itse paennut Japaniin, josta käsin oli hallinnut muhamettilaisia Japanin suostumuksella.


Ihmeellistä kyllä, oli Kurban-Gali saanutkin vankilaan pienen paketin, joka sisälsi erittäin hienon nahkakantisen koraanin, yhden ranskanleivän, viisivuotiaalle sopivan pioneerilakin ja ruskeat puolikengät. Samoin oli tullut kilon purkki amerikkalaista sianlihasäilykettä, jota suur-imaami muhamettilaisena ei tietenkään voinut syödä. Stalin lienee ollut käskyn antaessaan leikkisällä päällä, sillä suur-imaami oli pioneerilakki päässään tosiaankin huvittavan näköinen.